Twee uur vast in trein door kapotte bovenleiding

Johan (LWaS)
Reizigers hebben vanavond twee uur vastgezeten in een intercitytrein bij station Amersfoort. Door een geknapte bovenleiding die op de trein terecht kwam mochten de reizigers uit voorzorg de trein niet verlaten totdat deze was geaard.

Rond zeven uur in de avond knapte de bovenleiding enkele meters voorbij station Amersfoort Schothorst. De trein reed daarnet onderdoor, en de leiding kwam erop terecht. In principe schakelt de spanning in een dergelijk geval automatisch uit, maar uit voorzorg moet de leiding toch eerst worden geaard.

Na bijna twee uur in de trein te hebben doorgebracht, mochten alle passagiers even voor 21.00 uur de trein verlaten. Zij zijn opgevangen door hulpverleners en naar het station gebracht.

Door de kapotte bovenleiding zullen reizigers tussen Amersfoort en Amersfoort Schothorst de hele avond last hebben van vertraging. Beheerder ProRail zegt dat de verwachting is dat rond middernacht de bovenleiding is hersteld, het spoor is vrijgegeven en de dienstregeling weer kan worden hervat.