Wapenaar en Smolarek in beeld bij Vitesse

Olga (Nuongirl)
Naast de Belgische jeugdinternational Bram Verbist heeft Vitesse ook interesse in Harald Wapenaar als de mogelijke opvolger van Dragoslav Jevric.

De Nederlandse doelman, in het verleden spelend voor FC Utrecht, zit bij het Engelse Portsmouth op de bank en komt amper aan spelen toe daar. Naast Wapenaar zou de club uit Arnhem interesse hebben in aanvaller Ebi Smolarek van Feyenoord.

Wapenaar heeft wel interesse in een overgang. "Ik wil graag naar Vitesse. Ik ben hongerig om weer echte wedstrijden te voetballen, want nu speel ik alleen maar in het tweede team en dat is toch anders", aldus de 34-jarige sluitpost tegen omroep Gelderland. Voor de komst van Wapenaar moet Jevric eerst vertrekken. Die kans is volgens manager voetbal Jan Streuer groot: "Er is een buitenlandse club concreet ge´nteresseerd."

De belangstelling voor Smolarek lijkt minder concreet. Streuer bekeek de aanvaller onlangs wel bij een wedstrijd van Jong Feyenoord. Smolarek kan naar stadgenoot Sparta, maar de 23-jarige Pool wil liever op het hoogste niveau voetballen.