Mede-oprichter BNN stopt ermee

BNNVoorzitter en Algemeen Directeur Gerard Timmer van de jongerenomroep BNN stopt in januari met zijn werkzaamheden. Laurens Drillich, voormalig directeur TV van BNN, zal aan de Ledenraad voorgedragen worden om het voorzitterschap van de omroepvereniging over te nemen.

Timmer was samen met Bart de Graaff één van de oprichters van BNN. Hij wil nu even rust in zijn leven. "Sinds 1996, het moment waarop het plan ontstond om met BNN te beginnen, is mijn leven compleet veranderd. Ik ben op een rijdende hogesnelheidstrein gesprongen die tot de dag van vandaag niet meer heeft stilgestaan. BNN heeft mij veel bijzondere ervaringen gegeven en heel veel geleerd. Maar BNN heeft ook veel genomen. Het is tijd om lichaam en geest te gaan opladen na acht enorm intensieve jaren."

BNN kreeg onlangs de zekerheid dat het tot en met augustus 2008 kan blijven uitzenden. Voor Timmer is dit een mooi moment om weg te gaan. "Ik heb lang over deze beslissing nagedacht, evenals over mijn opvolging. Ik ben dan ook blij te kunnen zeggen dat het mij een enorm gerust gevoel geeft dat ik voor het voorzitterschap van het bestuur van de vereniging BNN Laurens Drillich kan voordragen aan de Ledenraad. Ik zal zelf als bestuurslid op afstand bij BNN betrokken blijven."