Kerstverhalenwedstrijd in volle gang

Zes december is FOK! samen met de NCRV en de Sp!ts de kerstverhalenwedstrijd 2004 gestart. De website waar de schrijvers hun verhalen kunnen plaatsen wordt inmiddels druk bezocht en op dit moment zijn er al 166 kerstverhalen met bijbehorende reacties te lezen.

In de radio uitzendingen van Plein Publiek (AM 747, 11:00) wordt vanaf 13 december elke dag een ingezonden kerstverhaal ten gehore gebracht. Vanaf maandag 20 december zal de Sp!ts ook interviews houden met schrijvers van kerstverhalen. Kerstfanaten die nog willen meedoen kunnen tot woensdagochtend 22 december hun verhalen insturen. Vanaf dan zal een selectie worden gemaakt, uitgekozen door publiek en redactie. Uit deze selectie zullen drie juryleden het beste kerstverhaal van 2004 kiezen, en bekend maken in het TV-programma Schepper & Co, wat uitgezonden wordt op 26 december.


Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, Nilgün Yerli, cabaretière, schrijfster en columnist voor oa het Parool, hebben al toegezegd in de jury plaats te nemen. Het laatste jurylid is dominee Anne van der Meiden, vrijzinnig theoloog en voormalig hofpredikant.
Submitter:  Bron: FOK!