'Glibber, glibber' slechtst beschreven seks

Jorrit (Flem)
De Amerikaanse auteur Tom Wolfe heeft dit jaar de prijs voor slechtst beschreven seks in de literatuur gewonnen. Hij won de onderscheiding voor enkele passages in zijn bestseller "I Am Charlotte Simmons." De beschrijvingen van Wolfe waren volgens de jury afschuwelijk, onrealistisch en nergens op slaand.

Zo gruwelden de juryleden bijvoorbeeld bij het lezen van de zin "Glibber, glibber, glibber, glibber deed de tong". Ook over "Maar ze probeerde zich vooral te concentreren op de hand, de hand, omdat die het hele gebied van haar lichaam nog te ontdekken had" was de jury niet te spreken. Toen Wolfe midden in een seksscène opeens over "otorhinolaryngological", hetgeen zo veel betekent als neus en mondholte, begon, was de strijd voor de jury beslist.

Het boek van bijna 700 bladzijden handelt over een naïeve jonge vrouw (Charlotte Simmons) die op een fictieve universiteit in Pennsylvania een hedonistische wereld vol met drank en seks betreedt. Ondanks slechte kritieken verkoopt het boek, zoals zo veel literaire werken van Wolfe, prima.