ANWB geeft helft garages onvoldoende

Tabiosos had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Bij een door de ANWB uitgevoerde steekproef om de kwaliteit van autogarages te testen blijkt meer dan de helft van de garages een onvoldoende te scoren. Er wordt op grote schaal gesjoemeld met de rekeningen door reparaties in rekening te brengen die helemaal niet zijn uitgevoerd. Ook zagen veel garages grote defecten over het hoofd.

Van de 109 garages die werden getest scoorden er slechts 50 een voldoende. Volgens ANWB-directeur G. van Woerkom is de ontwikkeling zorgelijk. "Wij hebben 109 auto's laten testen en daarbij scoorden de garages een 5,6. Wij en de automobilist zijn hier niet blij mee."

56 procent van de garages bleek standaard het vullen van de ruitensproeier in rekening te brengen, terwijl die in alle gevallen al helemaal vol zat. Veel garages bleken ook onnodig V-snaren te vervangen en onterecht nieuwe filters in rekening te brengen.

Met stip het slechtste cijfer werd gehaald door Volkswagen-dealer Witteburg in Den Haag. Dit bedrijf haalde een 0 omdat er veel reparaties op de rekening stonden die niet waren uitgevoerd, en er veel grote gebreken over het hoofd werden gezien. Het hoogste cijfer was voor De Jongs autobedrijven in Leiden, met een 8,7.

De ANWB zal geen aangifte gaan doen. "Daarvoor moet je een diepgravender onderzoek doen. Dit was een steekproef, meer een kwaliteitstest", aldus een woordvoerder. De volledige resultaten zijn woensdag te lezen in het ANWB-tijdschrift De Kampioen.