FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 juni 2004

'Dode Zee bedreigd met uitdrogen'

De Jordaanse overheid heeft zich vandaag bezorgd geuit over de huidige staat van de aan het land grenzende Dode zee. Als het waterniveau blijft dalen zoals het dat op dit moment doet zal de zoutwatermassa over vijftig jaar voor eens en altijd tot de geschiedenis behoren. Zo meldde de Jordaanse minister van Water, Hazem Nasser, vandaag tijdens een forum voor watermanagement.Redenen voor het drooglopen zouden moeten worden gezocht bij het feit dat een groot gedeelte van het water uit de Jordaan-rivier de zee niet kan bereiken door het overmatig afpompen van irrigatiewater. Hierdoor zou het zilte nat al sinds 1960 te maken hebben met een gestage afname van het waterniveau, en in middels al twee derde van de voorraad hebben verloren. Inmiddels liggen er plannen op de tafel om een 200 kilometer lang kanaal te maken tussen de Rode- en de Dode zee. Met de aanleg van de waterweg zou een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar gemoeid zijn

Peter R. de Vries naar Noordzee FM

Peter R. de Vries gaat dagelijks een toelichting geven op de ontwikkelingen in de 'Crime Scene' op Noordzee FM. De misdaadverslaggever is daarbij al de vierde bekende Nederlander die het radiostation aantrekt. Eerder werd al bekend dat Martijn Krabbť, Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz een programma krijgen op de commerciŽle zender.

De Vries is al vaak te horen op de radio met verslagen uit het criminele circuit. Maar nu zal hij dat enkel voor Noordzee FM gaan doen.

'Close encounter en alien abduction in Geleen'

Een inwoonster van Geleen (Limburg) zegt in 1997 een close-encounter met een UFO te hebben gehad. Dit heeft ze bekend gemaakt via de Steungroep on-line Alien Abduction Support (Solaas).

De vrouw deed de waarneming in de herfst, en het was donker en stil. Toen het rond drie uur 's nachts was werd de vrouw wakker en keek naar het raam. Tot haar grote schrik zag ze daar een kleine vliegende schotel hangen. Het was een kleine vliegende schotel van ongeveer twee meter breed, was grof zilverkleurig, en leek groot genoeg voor slechts 2 personen.

De UFO zweefde dichtbij haar raam, zo ongeveer ťťn tot 1,5 meter er vanaf. "Alles was stil, en ik hoorde totaal niets", zegt de vrouw. "Mijn zus sliep bij mij op de kamer, maar zij werd niet wakker en ik hoorde haar nog niet eens ademen."

Er hing een vreemde sfeer, alsof er een wonder gebeurd was. "In de woonwijk, stonden enkele grote bomen, maar die bewogen helemaal niet. Het was alsof alles stil stond en ik hoorde totaal geen geluid van wat dan ook. Ik hoorde helemaal niets alsof ik doof was. Toen na ongeveer een minuut werd ik heel erg slaperig en ben in slaap gevallen. Ik viel in slaap terwijl ik naar het het object keek.",aldus de vrouw.

De vrouw denkt ontvoerd te zijn, want ze weet niet of ze het volgende gedroomd heeft of echt beleefd heeft: "Ik lig op een tafel en zie een klein wezen met een ovaalachtig hoofd en zwarte ogen (zo rond de 1.50m). Deze heeft geen lichaamshaar en een klein spleetje als mond. Hij haalt een eitje uit me. Ik voelde het steken in mijn buik toen hij het weghaalde. Hij haalde het weg met een dun buisje. Hij keek ernaar en zei [telepatisch]: "Hier gaan we hybriden van maken". Hij zei ook dat het eitje gebruikt kan worden voor een experiment met mens en dier."

De vrouw heeft een litteken op het midden van haar rug, alsof er enorme snee in gezeten heeft. De vrouw heeft sindsdien nog meer dromen gehad. Steungroep Solaas onderzoekt de case.

Cohen: Uitkijken met regels tegen islam

Nederland moet uitkijken met het nemen van maatregelen die moslims in het defensief drukken. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen (PvdA) vandaag gezegd in Delft bij de Willem van Oranje-lezing.

Volgens Cohen willen de meeste in Nederland wonende moslims bij het Westen horen. ''Maar als het Westen beloftes niet nakomt en minachting toont voor de islam, kan dat gevoel omslaan'', aldus de burgervader. Het gevaar bestaat dan dat ze zich meer dan nu in eigen kring op de islam zullen oriŽnteren.

Job CohenDe seculiere rechtsstaat moet niet overgaan tot het verbieden van bepaalde moskeeŽn of islamitische scholen. Zo'n ''godsdienstpolitie" staat op gespannen voet met de seculariteit die de rechtsstaat moet uitdragen. De overheid beschikt over voldoende mogelijkheden om op te treden tegen de fundamentalistische islam, wanneer die zich op onaanvaardbare wijze afkeert van onze samenleving, zo meent Cohen.

Cohen vindt dat de samenleving maar beter kan onderkennen dan ontkennen dat religie voor veel migranten een belangrijke rol speelt. ''Religie is ook in de 21e eeuw een politiek fenomeen dat indringend om de aandacht zal vragen''.

Megawati: kies de mooiste kandidaat

De Indonesische presidente Megawati Sukarnoputri geeft de zwevende kiezers van haar land wel een heel raar advies mee voor de komende presidentsverkiezingen in het land. “Kies 5 juli gewoon de mooiste”, verschafte ze de burgers als tip.

Megawati - Bush
Megawati (links) tijdens een officieel gesprek met George Bush


Veel mensen weten door het voltallige aanbod van presidentskandidaten niet waar ze op moeten stemmen. “Ik heb gehoord dat er klachten zijn van stemgerechtigden die niet weten waarop ze moeten stemmen, omdat er simpelweg te veel kandidaten zijn. Waarom verward zijn? Stem gewoon voor de knapste”, aldus Megawati tijdens een campagnespeech voor het oog van een juichende menigte van ruim 2000 man.

Megawati Sukarnoputri is de enige vrouw tussen de vijf presidentskandidaten.

Uitslag Nederland-FaeroŽr

Het Nederlands elftal speelde vanavond in het Zwitserse Lausanne een oefeninterland tegen de FaeroŽr eilanden. Oranje won met 3-0.

In een weinig zeggend oefenduel werd de combinatie Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy bekeken. In de helft dat zij speelden ging er wederom weinig dreiging van hen uit. Rafael van der Vaart tekende voor het enige doelpunt van de eerste helft. Van even buiten de zestien schoot hij in.

Na rust kwam een verse ploeg in het veld met onder meer Roy Makaay en Van Hooijdonk, ook Arjen Robben speelde mee. Het eerste gevaar kwam echter van Flotum, die namens de FaeroŽr de onderkant van de Nederlandse lat trof. Ronald Waterreus kwam met de schrik vrij. Niet lang daarna zette Makaay met een intikker Nederland op 2-0. Marc overmars maakte er met een hem typerende inkomende actie van links nog 3-0 van. Daar bleef het bij.

Aanstaande zaterdag wordt de oefencampagne van Oranje in de Amsterdam ArenA afgesloten met een interland tegen Ierland. Vandaag over twee weken wacht de wedstrijd tegen Duitsland, de eerste tegenstander op Euro 2004.

Coria en Henman naar halve finale

Guillermo Coria (3) en Tim Henman (9) zijn doorgedrongen tot de halve finales van Roland Garros. Coria won de kraker van Carlos Moya terwijl Henman overtuigend de Argentijn Chela versloeg.

De wedstrijd van de dag ging tussen Guillermo Coria en Carlos Moya, de gravelspecialisten op het moment. Moya (27) kwam in de eerste twee sets een break voor, maar vergooide het op de belangrijke momenten. Coria brak Moya zelfs twee keer in de eerste set en in de tweede set moest er een tiebreak aan te pas komen. Moya liet fantastisch tennis zien, met harde forehands en mooie dropshots, maar het loopwerk van de kleine Argentijn was ongehoord. Coria won de tiebreak met 7-5.

In de derde set brak Coria snel door de service heen van de Spanjaard. Moya kwam de break niet meer te boven en verloor de derde set met 6-3. Coria haalde vorig jaar ook al de halve finale in Parijs. Daarin verloor hij van Martin Verkerk.

Coria zal in de halve finale uitkomen tegen de Brit Tim Henman. Henman (29) bereikt voor het eerst de halve finale in Parijs. Hij versloeg in de kwartfinale de Argentijn Juan Ignacio Chela vrij gemakkelijk. Chela speelde te afwachtend, en leek ongeinspireerd. Henman speelt het hele toernooi al opvallend sterk op gravel, wat niet bepaald gekoesterd wordt door de Brit. Door het verlies van Chela is de droom van vier Argentijnen in de halve finales niet meer haalbaar.

Morgen spelen de Argentijnen Nalbandian en Gaudio tegen respectievelijk Kuerten en Hewitt.

Voetbal: Uitslag Nederland-FaeroŽr

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in het Zwitserse Lausanne een oefeninterland tegen de FaeroŽr eilanden. Oranje won met 3-0.

In een weinig zeggend oefenduel werd de combinatie Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy bekeken. In de helft dat zij speelden ging er wederom weinig dreiging van hen uit. Rafael van der Vaart tekende voor het enige doelpunt van de eerste helft. Van even buiten de zestien schoot hij in. Na rust kwam een verse ploeg in het veld met onder meer Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk, ook Arjen Robben speelde mee. Het eerste gevaar kwam echter van Flotum, die namens de FaeroŽr de onderkant van de Nederlandse lat trof. Ronald Waterreus kwam met de schrik vrij. Niet lang daarna zette Makaay met een intikker Nederland op 2-0. Marc Overmars maakte er met een hem typerende inkomende actie van links nog 3-0 van. Daar bleef het bij.

Aanstaande zaterdag wordt de oefencampagne van Oranje in de Amsterdam ArenA afgesloten met een interland tegen Ierland. Vandaag over twee weken wacht de wedstrijd tegen Duitsland, de eerste tegenstander op Euro 2004.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Mysterieuze hand valt uit de lucht

Tijdens een bootfeest zondag in een exclusief gebied bij Long Island, New York, werd het feest door een bizar iets onderbroken. Er was bloederige hand uit de lucht op het dek van een boot gevallen, aldus de politie maandag.

Het incident deed zich voor op het water buiten de kust van Lawrence Village Marina, waar een groep boten zich verzameld had om een feest te houden. Een van de eigenaren was in de kabine toen hij een geluid hoorde. Toen hij naar buiten ging om te kijken wat het was, vond hij een afgehakte hand op het achterste dek van de boot.

Detective Sgt. John Azatta zegt dat het incident een mysterie is. Hij heeft tot op heden geen aanwijzingen gevonden waar de hand vandaan is gekomen.

Eerste Hollandse Nieuwe geveild voor 26.000

Icoon Binnenlands nieuwsVandaag was het weer zover: het eerste vaatje Hollandse Nieuwe werd weer geveild. Zoals elk jaar werd er ook deze keer weer een hoog bedrag opgehoest voor de vis. Het Verbond van de Nederlandse Visdetailhandel (VNV) kon zich na het overhandigen van niet minder dan 26.000 euro de eigenaar noemen van het eerste vaatje. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld.

Met een eindbedrag van 26.000 euro was de uiteindelijke winnaar fors goedkoper uit dan zijn voorgangers die met geldsommen van 38.000 euro (vorig jaar) en 52.000 euro (2002) met het traditionele eerste vaatje haring aan de haal gingen. Zoals ieder jaar verliep de haringveiling volgens het Amerikaanse systeem. Daarbij betaalt een bieder alleen wat hij zelf heeft geboden. De laatste bieder betaalt alleen het verschil met de vorige. De woordvoerster van het Nederlands Visbureau wist niet hoe vaak de visdetaillisten hebben geboden en hoeveel zij dus moeten betalen. Het was dinsdag de twintigste keer dat het symbolische eerste vaatje werd geveild

Resten huizen 1300 gevonden in Nijmegen

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een bodemhistorisch onderzoek in het centrum van Nijmegen zijn zeer oude, kleine en grote resten van zeker vijftig natuurstenen huizen uit de dertiende eeuw opgedoken. De zeer oude vondsten zijn op zich al bijzonder, maar de hoeveelheid en grootte maakt de ontdekking nog exceptiever.

De grote vondst duidt er volgens een woordvoerder van de gemeente Nijmegen op, dat Nijmegen ruim 700 jaar geleden, al vroeg in de Middeleeuwen, een belangrijke en welvarende stad moet zijn geweest. De zegsman doelt hiermee op het feit dat huizen destijds vrijwel altijd van hout werden gebouwd, omdat het gebruik van steen vaak te duur was.

LAKS krijgt 50.000e klacht

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft afgelopen Pinkster-weekend de 50.000e klacht over het eindexamen ontvangen. Hiermee lijkt het aantal klachten van de scholieren op een recordaantal uit te komen. Vooral over het VWO examen Engels kwamen veel klachten binnen.

Vorig jaar kwamen er in totaal iets meer dan 60.000 klachten binnen. Dit jaar lijken dat er een stuk meer te worden. Het record ligt op 68.000. Dit aantal klachten kwam er in 2002 binnen.

De opvallendste klacht kwam van een leerling van het ROC A12 in Ede. Het alarm van zijn telefoon ging af tijdens het examen Nederlands. Hij had zijn gsm wel uitgezet, maar het alarm was toch te horen. Het gevolg was dat hij meteen een 1 kreeg en niet mag herkansen. Dit terwijl er veel klachten binnenkomen over leraren van wie de telefoon afgaat. Het LAKS en het 3FM BuZz eindexamen-journaal hebben hem geholpen met het opstellen van een bezwaarschrift dat vandaag moest worden ingeleverd.
De LAKS-klachtenlijn
Het callcenter van het LAKS in het gebouw van de NCRV in Hilversum

Nederlander voelt zich steeds veiliger

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemiddelde Nederlander voelt zich steeds veiliger op eigen bodem. Waar het aantal onvertrouwd voelenden vorig jaar nog zo rond de dertig procent zweefde, ligt het percentage in de eerste maanden van 2004 meer dan 3 procent lager. Ruim een kwart van de Hollanders (26,9 procent) liet weten zo af en toe een onveilig gevoel over zich heen te krijgen.

De laatste jaren is het aantal mensen dat zich wel eens in het nauw gedreven voelt gestaag minder geworden. Ook de hoeveelheid mensen die zich veelvuldig angstig voelt zit de laatste jaren in een dalende tendens. Dit aantal ligt nu op 4,4 procent, wat een daling van een procent in twee jaar betekent.

De waarschijnlijke redenen voor de positieve resultaten zijn te vinden in de steeds makkelijker in te roepen politie-eenheden. Wel wordt er de laatste jaren minder snel aangifte gedaan door gedupeerden, waar de politie overigens nog dit jaar iets aan gaat veranderen. Naast het ontwikkelen van een programma voor het aangeven van misdrijven via internet is de politie ook bezig met het opzetten van een telefonisch contactmiddel.

Jongen (18) overlijdt na stunt zwembad

Icoon Binnenlands nieuwsEen wedstrijdje ‘wie kan het langst zijn adem inhouden’ is een 18-jarige jongen fataal geworden. De man overleed vanavond in het ziekenhuis nadat hij naar alle waarschijnlijkheid een acute hersenbeschadiging opliep tijdens de uithoudingsproef. Het incident had plaats in een zwembad in Zuid-Holland.

De proef, die zondags plaats vond, werd uitgevoerd zonder dat iemand de jongen forceerde. Samen met een aantal vrienden hield het slachtoffer het hoofd onder water. Waar de rest echter weer bovenkwam bleef de tiener onder het oppervlakte. Toen zijn vrienden in de gaten kregen dat er iets aan de hand was sjorden ze hem in allerijl uit het water. Na reanimatie door een badmeester werd hij in zorgelijke toestand naar een ziekenhuis gebracht, waar hij vanavond overleed.

Dubbele nationaliteit neemt nog steeds toe

Het aantal Nederlanders dat naast de Nederlandse nog een andere nationaliteit heeft, neemt nog steeds toe. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat tot 2003 bijna 900.000 personen een dubbele nationaliteit bezaten. Dat zijn er zo'n 50.000 meer dan een jaar daarvoor.

Op 1 januari 2003 woonden er in Nederland 1,6 miljoen personen met een niet-Nederlandse nationaliteit, daarvan bezaten 700.000 personen alleen een niet-Nederlandse nationaliteit.

Bij de dubbele nationaliteiten gaat het in 50% van de gevallen om personen die behalve Nederlander, Turk of Marokkaan zijn. Ze worden op ruime afstand gevolgd door Nederlanders met tevens de Duitse of Britse nationaliteit. Vrijwel alle Turken en Marokkanen die genaturaliseerd worden, houden ook hun nationaliteit van het land van herkomst. De wetgeving in die landen verbiedt het opgeven van de oorspronkelijke nationaliteit.

Verder blijken ruim 12.000 personen behalve de Nederlandse twee andere nationaliteiten te bezitten. Bijvoorbeeld een kind van een Marokkaanse ouder die via Duitsland naar Nederland is verhuisd. Ruim honderd personen in Nederland hebben zelfs drie niet-Nederlandse nationaliteiten en zouden ook nog de Nederlandse kunnen krijgen.

Onlangs maakte het kabinet bekend dat ze af wil van de dubbele nationaliteit van de derde generatie allochtonen.

Oudste vrouw komt niet uit Nederland

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsDe 113-jarige Hendrikje Andel-Schippers heeft maar kort kunnen genieten van haar titel ‘oudste vrouw ter wereld’. De hoogbejaarde vrouw is van haar troon gestoten door de 116 jaar oude Hanna Barysevich. De Wit-Russische, woonachtig in een klein hutje in Kuravsovshina, vlakbij de hoofdstad Minsk, werd vandaag ‘gespot’ door een Russische onderzoeksjournalist.

Toen voormalig recorderhoudster Ramona Iglesias afgelopen zaterdag overleed in haar woonplaats Puerto Rico, werd de Nederlandse Andel-Schippers even als oudste persoon ter wereld aangezien. Naast de nodige persaandacht bracht ook het Guinness Book of Records een bezoekje aan de in een verzorgingshuis wonende vrouw. Haar faam bleek echter van korte duur toen vandaag bekend werd dat ze niet de oudste van de wereld is. Hoewel Hanna Barysevich niet vermeld wordt in het Guinness Book of Records, leeft ze toch drie jaar langer dan de vrouw uit Hoogeveen.

Is Hendrikje dan echt voor niets zo vaak gefeliciteerd maandag? "Dat zou kunnen", zegt Guinness Book of Records woordvoerster Kate White. "Op dit moment staat Hendrikje Andel-Schipper te boek als oudste wereldbewoner, maar we gaan actief onderzoek doen naar Hanna Barysevich. Het zou goed kunnen dat ze inderdaad nooit van het Guinness World Records heeft gehoord.” De titel ‘oudste persoon ter wereld’ wordt pas officieel erkend door het recordboek na het zorgvuldig controleren van de identiteitspapieren en geboorteaktes door experts.

A'dam stopt met uitkeringen aan jongeren

In Amsterdam krijgen jongeren van 15 tot 23 jaar die geen werk hebben binnenkort gťťn uitkering meer. De jongeren zullen verplicht werkstage moeten lopen of terug moeten naar de schoolbanken. De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Werk en Inkomen kondigde de maatregel vandaag aan.

De gemeente wil tegengaan dat jongeren wennen aan het ontvangen van een bijstandsuitkering. Ook wil men voorkomen dat voortijdige schoolverlaters min of meer worden beloond voor het feit dat zij niet meer naar school gaan of willen.

Alleen jongeren die om een bijzondere reden geen scholing of stage kunnen volgen, krijgen nog een uitkering. Botweg een werkstage of scholing weigeren betekent ook geen geld.

Turkse regering ziet af van religieuze onderwijswet

De Turkse regering zal voorlopig de omstreden onderwijswet - die studenten van streng religieuze scholen de mogelijkheid biedt om universitaire studies in alle richtingen te volgen - laten voor wat het is. Op de wet was veel kritiek gekomen van het leger, de academische wereld, de oppositie en president Ahmet Necdet Sezer. Die laatste sprak vorige week zijn veto uit over de wet.

Premier Tayyip Erdogan liet vandaag weten dat hij de wet voorlopig niet opnieuw door het parlement zal proberen te loodsen. Zijn AK-partij heeft daar een ruime meerderheid, dus de wet zou in principe voor de tweede keer aangenomen kunnen worden. De president kan dan gťťn veto meer uitspreken. Wel kan het Constitutionele Hof de wet dan nog afkeuren.

Tegenstanders van de wet vrezen dat de islamitische AK-partij van Erdogan de wet wil gebruiken om sluipenderwijs de invloed van de islam op de Turkse samenleving te vergroten.

Boonen snelste in Duitsland

Tom Boonen heeft de eerste rit in lijn van de Ronde van Duitsland gewonnen. Hij spurtte sneller dan Allan Davis en Danilo Hondo.

In een regenachtige rit door het Beierse landschap ontsnapten de Tsjech Lubor Tesar en de thuisrijder JŲrg Ludewig al na 23 km. Ze behaalden een maximale voorsprong van vijf minuten, maar toen begon Gerolsteiner het tempo op te drijven voor leider Rich en voor hun sprinter Hondo. Toen ook T-Mobile Team voor Zabel en Quick Step - Davitamon voor Boonen mee kwamen helpen voorop, waren de vluchters er aan voor de moeite. De rit eindigde in een massasprint en hierin bleek de 23-jarige Tom Boonen de snelste, voor Allen Davis. De Duitsers Danilo Hondo en Erik Zabel moesten tevreden zijn met een derde, respectievelijk vierde plaats.

top tien tweede rit
1. Tom Boonen (BEL, Quick Step-Davitamon) 180 km in 4h00'47" (44,8 km/h)
2. Allan Davis (AUS, Liberty Seguros) z.t.
3. Danilo Hondo (DUI, Gerolsteiner) z.t.
4. Erik Zabel (DUI, T-Mobile) z.t.
5. Stefano Zanini (ITA, Quick Step-Davitamon) z.t.
6. Robert Hunter (ZuA, Rabobank) z.t.
7. Sergio Marinangeli (ITA, Domina Vacanze) z.t.
8. Stefan Van Dijck (NED, Lotto-Domo) z.t.
9. Enrico Degano (ITA, Team Barloworld-Giocattoli) z.t.
10. Sebastian Siedler (DUI, Team Wiesenhof) z.t.

top vijf algemeen klassement
1. Michael Rich (DUI, Gerolsteiner) in 4h28'07"
2. Jan Ullrich (DUI, T-Mobile) op 25 sec.
3. Uwe Peschel (DUI, Gerolsteiner) op 30 sec.
4. Daniel Becke (DUI, Illes Balears-Banesto) op 34 sec.
5. Sebastian Lang (DUI, Gerolsteiner) op 36 sec.

Alonso: R24 stuurt slecht

Fernando Alonso heeft na de Grand Prix van Europa geklaagd over de besturing van zijn Renault.

Alonso kwam afgelopen zondag als vijfde over de eindstreep, maar volgens de Spanjaard had er meer ingezeten als de Renault beter te besturen was geweest. Het was dit weekend niet de eerste keer dat hij met dit probleem geconfronteerd werd.

"Het stuurwiel blokkeerde soms. Toen ik op een bepaald moment naar rechts draaide, lukte dat niet helemaal. Ik dacht er even aan op te geven, maar besloot toch nog een bocht of twee te wachten. Uiteindelijk heb ik bijna 50 ronden op die manier moeten rijden", aldus Alonso. Volgens hem heeft het team al sinds de Grand Prix van AustraliŽ last van dit probleem. Hij hoopt dan ook dat er snel een oplossing komt.

Webber verdedigt zijn acties

Mark Webber heeft Michael Schumacher tegen gesproken dat hij de Duitser zou hebben afgesneden aan het einde van de afgelopen Grand Prix op de Nurburgring.

Op net nieuwe banden weigerde Webber om bij het verlaten van de pits langzaam te gaan rijden om de Duitser voor te laten gaan in de eerste bocht. "Ik heb geen idee waarom er zoveel ophef over wordt gemaakt." zegt Webber.

"Morgen zou ik het precies weer zo hebben gedaan. Ik was sneller dan hij op het moment. Om mee te beginnen, ik verliet de pits op splinternieuwe banden en ging er sneller vandoor dan hij. Daarnaast was ik in duel met Giancarlo Fisichella en ik wist dat hij die ronde de pits in zou gaan. Het moest mogelijk zijn om hem in te halen terwijl hij in de pits stond. Ik zag Michael aankomen en ik dacht: Als hij op de remmen trapt aan de buitenkant van de bocht is het de zijne, maar als hij aan de binnenkant van de bocht remt is de bocht voor mij.

Ik was niet van plan om hem voor te laten en daarmee mijn verse banden te verspillen. Ik dacht dat Michael misschien twee of drie tienden zou verliezen in de bocht en ik wilde absoluut voorkomen dat ik twee seconden verloor in mijn outlap."

Schumacher, die de vorige race nog crashte in de tunnel, liet zijn frustratie over Webber blijken door zijn vuist uit de cockpit te steken toen hij Webber voorbijging. Webber echter is er van overtuigd dat niet hij fout zat.

"Hij was duidelijk kwaad. Toen hij voorbij kwam en zijn boosheid liet zien vroeg ik over de radio aan het team waar die boosheid vandaan kwam. Ik deed wat het beste voor het team was en het kostte hem sowieso niet veel tijd. Ik heb geen idee waar al de commotie vandaan komt." besluit Webber.

Mogelijk kunstgras in Eredivisie

Heracles mag als het in de nacompetitie de Eredivisie status behaalt, blijven spelen op kunstgras.

De KNVB heeft dat dinsdag op de algemene vergadering betaald voetbal bekend gemaakt, de toestemming geld voor ťťn seizoen en mochten andere clubs ook op kunstgras willen spelen moeten ze daarvoor apart toestemming vragen bij de KNVB.

Heracles staat op dit moment op de gedeeld eerste plaats in poule B van de nacompetitie en heeft net als mede-koploper De Graafschap nog ťťn wedstrijd te gaan.

Andere clubs mogen op kosten van de Almelose club trainen op het kunstgras mochten ze daar behoefte aan hebben.

Cobus Bosscha weg bij Radio 3FM

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Het KRO-programma JACobus op 3FM (maandag t/m vrijdag 14:00-16:00 uur) stopt per 1 september. Dit is een direct gevolg van de herprofileringsplannen die zendercoŲrdinator Florent Luyckx van 3FM per 1 september wil doorvoeren.

De KRO was graag langer met het programma van Cobus Bosscha doorgegaan, maar dat bleek niet haalbaar. De KRO is momenteel op zoek naar een andere invulling voor het programma. Daarover is nog niets bekend.

Het programma JACobus bestaat sinds 1 april 2001. Eerder werkte Cobus Bosscha met Edwin Evers bij Radio 538 en de KRO. Cobus Bosscha blijft bij de KRO werken. Hij zal betrokken zijn bij diverse radio- en tv-programma's, onder meer voor het inspreken van voice-overs en voor incidentele radiopresentatie. Over andere werkzaamheden wordt nog gepraat.

Wormpjes helpen tegen buikziekten

Medische specialisten hebben ontdekt dat het toedienen van wormen buikziekten zoals de ziekte van Crohn helpt te genezen, terwijl standaardmethoden niet werken. Dit hebben de onderzoekers bij een conferentie in New Orleans, LA, bekend gemaakt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers uit de VS, Europa en Canada aan de Digestive Diseases Center at UI Hospitals and Clinicsin samenwerking met de Colitis Foundation of America, the Broad Foundation en de National Institutes of Health.

Eerdere studies bij dieren hadden al aangetoond dat het toedienen van hemintische wormen hen beschermde tegen buikziekten. Hierop volgend werd onder 54 menselijke patienten een dubbel-blind test uitgevoerd waarbij de ene groep wel wormeitjes opat en de andere groep een placebo.

Het bleek dat bij de groep die wel de wormen had opgegeten de symptomen verdwenen waren, terwijl de groep die geen wormen hadden opgegeten de symptomen gebleven waren. De behandeling vertoonde geen bijwerkingen of complicaties.

De afgelopen zestig jaar is de hoeveelheid mensen die de ziekte van Crohn heeft substantieel gestegen. Het komt met name voor in industriegebieden. Deze observaties suggereren dat de omgeving te maken heeft met de ziekte.

Na verdere studie inzake de behandeling kan de wormen-therapie eventueel grootschalig worden toegepast.

-
Zie ook: Darmwormen inzetten tegen ziektes.

Mourinho naar Chelsea

Chelsea zal waarschijnlijk morgen bekend maken dat Jose Mourinho als nieuwe manager van de club aangesteld zal worden.

De huidige coach van FC Porto heeft vandaag op Stanford Bridge een gesprek gehad met Peter Kenyon van Chelsea, hij zal waarschijnlijk nog deze week aan de slag gaan in London. Hij heeft nog niet officieel zijn baan opgezegd bij FC Porto maar had na de gewonnen Champions League finale afgelopen maand al aangegeven dat hij naar de Engelse club zou gaan.


Sturing blijft bij Vitesse

Edward Sturing is ook komend seizoen hoofdtrainer bij Vitesse. Technisch manager Jan Streuer van de Arnhemse voetbalclub bracht dit dinsdag naar buiten.

'De trainer staat niet ter discussie. Sturing is dan ook al bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen', aldus Streuer bij Omroep Gelderland.

Met deze mededeling lijkt het vertrek van Paolo Rink uit Arnhem aanstaande. Het Duitse probleemkind sprak zich eerder negatief uit over Sturing en gaf aan alleen te willen blijven als de trainer zou vertrekken.

Sturing behield Vitesse dit seizoen ter nauwernood voor de Holland Casino Eredivisie. Via de nacompetitie werd handhaving veilig gesteld. Sturing is sinds maart 2003 werkzaam als hoofdtrainer in het Gelredome.

Dupasquier: "Ferrari wint alle resterende races"

De baas van Michelin, Pierre Dupasquier, is er van overtuigd dat Ferrari alle resterende races van het seizoen gaat winnen. Dupasquier antwoorde op de vraag of Michelin dit seizoen nog kans maakt op een overwinning: "Echt niet, echt niet. Hongarije misschien, maar ook dat moet ik nog maar zien."

Monte Carlo is een heel bijzonder circuit en dat Jarno Trulli daar heeft gewonnen komt door de niet met andere circuits te vergelijken eigenschappen, aldus Dupasquier. "Monaco is een heel aparte race, waar alle bochten langzaam zijn en de aŽrodynamica niet veel effect heeft. Dat is waarom we daar succesvol konden zijn. Op alle andere gebieden liggen ze enorm voor."

Afgelopen weekend in Duitsland was er volgens de Fransman een kleine kans op een zege voor de Michelin-teams, maar door de langzame auto van Kimi RšikkŲnen die de rest van het veld ophield, werd die kans om zeep geholpen. "Als we hadden kunnen racen was het misschien anders geweest.

Als Trulli en Takuma Sato in de buurt hadden kunnen blijven was het misschien anders gelopen. Maar zoveel rondjes achter RšikkŲnen in zo’n laag tempo betekende dat het over was.”

Nieuwe UCI-stand: Saeco heerst

De nieuwe UCI-stand is vandaag bekendgemaakt. Erik Zabel is opnieuw nummer een, en de beste ploeg is nu Saeco, dankzij hun goede prestaties in de Giro.

We hebben er deze keer wat langer op moeten wachten, maar hier is hij dan terug, de nieuwe UCI-ranglijst. Erik Zabel neemt door zijn overwinningen in de vredeskoers opnieuw de eerste plaats in, ten koste van Paolo Bettini. De opvallendste stijger is Damiano Cunego. Door zijn eindzege en vier ritoverwinningen in de Giro d'Italia stijgt de jonge Italiaan maar liefst 66 plaatsen. Ook Gonchar en McGee die in diezelfde Ronde vazn ItaliŽ goed presteerden, duiken de top 20 binnen.

Boogerd moet weer van plaats wisselen met Iban Mayo, en staat nu tiende. Max Van Heeswijk en Stefan Van Dijck reden een goede Ronde van BelgiŽ en stijgen hiermee beiden ongeveer 20 plaatsen.

top twintig individuele UCI-stand
1 (2) ZABEL Erik (TMO, DUI) 34 2290.75
2 (1) BETTINI Paolo (QSD, ITA) 30 2235.00
3 (3) PETACCHI Alessandro (FAS, ITA) 30 2137.00
4 (4) REBELLIN Davide (GST, ITA) 33 1962.00
5 (5) VALVERDE BELMONTE Alejandro (KEL, SPA) 24 1873.00
6 (6) ARMSTRONG Lance (USP, USA) 33 1849.00
7 (73) CUNEGO Damiano (SAE, ITA) 23 1675.00
8 (8) VINOKOUROV Alexandre (TMO, KAZ) 31 1381.50
9 (10) MAYO DIEZ Iban (EUS, SPA) 27 1381.00
10 (9) BOOGERD Michael (RAB, NED) 32 1324.00
11 (14) VOIGT Jens (CSC, DUI) 33 1215.60
12 (13) ULLRICH Jan (TMO, DUI) 31 1186.00
13 (24) BOONEN Tom (QSD, BEL) 24 1183.00
14 (12) FREIRE GOMEZ Oscar (RAB, SPA) 28 1174.75
15 (16) NOZAL VEGA Isidro (LST, SPA) 27 1159.00
16 (15) MCEWEN Robbie (LOT, AUS) 32 1145.00
17 (17) DI LUCA Danilo (SAE, ITA) 28 1133.00
18 (27) HONCHAR Serhiy (DEN, OEK) 34 1105.50
19 (46) MCGEE Bradley (FDJ, AUS) 28 1078.00
20 (18) BASSO Ivan (CSC, ITA) 27 1062.50
58 (82) VAN HEESWIJK Max (USP, NED) 31 623.00
79 (79) L÷WIK Gerben (CHO, NED) 27 538.00
83 (90) DEKKER Erik (RAB, NED) 34 521.00
90 (110) VAN DIJCK Stefan (LOT, NED) 28 505.00

De top tien van het ploegenklassement is door elkaar gehaald. Saeco, de beste ploeg van de Ronde van ItaliŽ, is nu ook de nieuwe leider in de UCI-ranking, net voor Team CSC en Gerolsteiner. Fassa Bortolo heeft, vooral dankzij Petacchi, de vierde plaats in de stand veroverd. Het Nederlandse Rabobank vult de top vijf aan en zakt hiermee drie plaatsen. Bankgiroloterij staat nog steeds voorlaatste.

Top tien UCI-stand ploegen
1 (8) SAECO (ITA) 4324.00
2 (1) TEAM CSC (DEN) 3895.00
3 (3) GEROLSTEINER (DUI) 3733.00
4 (9) FASSA BORTOLO (ITA) 3435.00
5 (2) RABOBANK (NED) 3422.00
6 (4) T-MOBILE TEAM (DUI) 3386.00
7 (5) QUICK STEP - DAVITAMON (BEL) 3020.00
8 (6) US POSTAL PRESENTED BY BERRY FLOOR (USA) 2770.00
9 (11) LOTTO - DOMO (BEL) 2720.00
10 (10) PHONAK HEARING SYSTEMS (ZWI) 2602.00
29 (29) BANKGIROLOTERIJ (NED) 448.00

Vernieuwde safety car regels

De safety car procedure is aangepast door de FIA. Tijdens de Grand Prix op de Nurburgring heeft Charlie Whiting, wedstrijdleider en 'veiligheidsman', de nieuwe regels rondgestuurd.

De coureurs komen voortaan niet meer te weten wanneer de safety car naar binnen zal gaan. De zwaailichten zullen pas worden gedoofd als de Mercedes CLK 55 AMG de pits daadwerkelijk inrijdt.

Ook is de pitstraat voortaan gesloten als de safety car wordt ingezet. Pas zodra het gehele veld zich achter de safety car heeft verzameld, wordt deze weer geopend.

De raceleider moet tenslotte ook nog direct snelheid minderen zodra de safety car de baan wordt opgestuurd.

Esajas tekent bij FC Zwolle

Dion Esajas verruilt FC Volendam transfervrij voor FC Zwolle. Hij tekent een tweejarig contract.

FC Zwolle coach Hennie Spijkerman is erg blij met de transfer. "Esajas is een aanvaller die op elke positie in de voorste linie uitstekend uit de voeten kan. Hij heeft veel snelheid, scorend vermogen en enorm veel dreiging. Vanuit zijn karakter denk ik dat Dion's speelwijze zeker zal aanslaan bij het Zwolse publiek. Hij durft initiatieven te nemen en gaat voor elke actie. Wat we achterin hebben met Almeida, verwacht ik nu ook voorin te hebben met Esajas."

Esajas is de derde aankoop van FC Zwolle voor het nieuwe seizoen, eerder werden Ronald Breinburg van eveneens FC Volendam en Ruud Berger van FC Utrecht gecontracteerd.

Serena en Venus uitgeschakeld

Venus en Serena Williams zijn vanmiddag zeer verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale van het vrouwentoernooi van Roland Garros. Serena verloor van Capriati in drie sets, terwijl Venus zelfs in twee sets verloor van de Russin Myskina.

Serena speelde in haar wedstrijd Jennifer Capriati weinig goed tennis. Capriati won de eerste set met 6-3, Serena kwam sterk terug met 2-6 maar liep in de derde set keer op keer achter de feiten aan en verloor de beslissende set met 6-3.

Venus verloor in twee setjes, van de Russin Anastasia Myskina, nummer vijf op de wereld. Myskina speelde goed gedurfd tennis, terwijl Venus liefst 42 onnodige fouten maakte. Het werd 6-3 6-4 voor de Russin, die nu in de halve finale tegen Capriati zal spelen.

Door het verlies van de Williams sisters is de gedroomde halve finale tussen de twee in rook opgegaan. In 2002 stonden Serena en Venus tegenover elkaar in de finale. Serena won die finale.

Albers bezoekt Jordan

Christijan Albers heeft afgelopen weekend samen met zijn manager Lodewijk Varossieau een bezoek gebracht aan Eddie Jordan.

Volgens Eddie hoeven we niks achter het gesprek, welke midden in de paddock plaatsvond, te zoeken. "Het was niet meer dan een kennismaking. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat Christijan hier zou zijn", aldus Jordan. De garage van Jordan werd ook nog even met een bezoek vereerd. Michel Perridon, die sponsor is van zowel Christijan Albers als van het Jordan team, grapte nog even over de door Jos Verstappen afgezegde test: "Mischien kunnen we even proberen of hij d'r wel in past."

Verder bracht Albers nog een bezoek aan de hospitality centres van McLaren en Williams. Als Mercedes coureur is het duidelijk waarom hij bij McLaren welkom was. Bij Williams was Albers om een kennis van hem, die als monteur werkzaam is bij het team, te bezoeken. Ook bracht hij een bezoek aan Minardi, waar hij enkele jaren geleden een test heeft gedaan. De coureur uit Laren hoopt volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 te kunnen maken.

Montoya: "Jullie Duitsers bedenken ook altijd wat

Na de Grand Prix op de Nurburgring, afgelopen zondag, zocht Juan Pablo Montoya naar schuldigen voor zijn uitschieter in bocht 1, waarbij hij Ralf Schumacher en Cristiano da Matta uit de race drukte.

Als diplomaat heeft hij zeker nog minder succes. Als eerste hoofdverdachte beschuldigde de BMW-Williams piloot de 'Castrol-S': "Het is niet al te intelligent om zo'n bocht aan het begin van de race te hebben, maar ik heb het circuit niet ontworpen", waarmee hij doelde op de circuitarchitect Hermann Tielke.

"Het ongeluk met Ralf was eerder een complicatie met Olivier Panis", liet Montoya weten. "Panis zat aan de binnenkant en heeft me tegen Ralf aangeduwd. Wat had ik anders dan moeten doen? Ik zou te laat geremd hebben? Jullie Duitsers bedenken ook altijd wat."

RTL-Expert Niki Lauda schudde met zijn hoofd: "Ik geloof dat hij helemaal niet weet waar hij over praat." BMW-Motorsport directeur Mario Theissen was kwaad: "Het gebeurt nu voor de tweede keer, dat is twee keer te veel."

Verrassend genoeg reageerde Ralf Schumacher vrij koel: "Juan heeft te laat geremd en is toen naar links uitgeweken", zei Schumi II, die zijn teamcollega eerder beschermt dan beschuldigt. "Maar het was niet de bedoeling de race met problemen te moeten stoppen."

Bekentenissen moord op Duits meisje

Icoon Buitenlands nieuwsTwee mannen hebben bekend de 14-jarige Filis met dertig messteken te hebben vermoord en haar 13-jarige vriendin Nicole met twaalf messteken levensgevaarlijk te hebben verwond op een parkeerplaats bij het Duitse Hagen. De Duitse politie heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De mannen die zich vanochtend bij de poltie hebben gemeld, zijn Baris F. (17) en Fatih G. (20). De meisjes hebben de mannen afgelopen zaterdag leren kennen. Zondag zijn ze samen naar Keulen gegaan. In de BMW van de jongens werden de meisjes naar huis gebracht, maar daar zijn ze nooit aangekomen. Naar verluidt zou in een auto een woordenwisseling hebben plaatsgevonden waarop beide meisjes met een mes werden bewerkt. De zwaargewonde vriendin Nicole heeft nog een beschrijving van de daders kunnen geven en kunnen vertellen dat ze in een BMW reden. Daarna is ze in coma geraakt. Mogelijk is jaloezie de aanleiding voor de moord.

Het vermoorde meisje Filis
Het vermoorde meisje Filis

Pyromaan wordt geil van politiesirenes

Een man uit Thailand, een fervent pyromaan, beweert dat hij verschrikkelijk geil wordt van het geluid van politiesirenes. De Thai had een heus plan waarnaar hij altijd handelde.

Nadat de man een auto in brand had gestoken liet hij door middel van een telefoontje de politie weten dat er een wagen in brand stond. Vervolgens bestelde hij een biertje bij een nabij cafť en genoot hij met volle teugen van zijn orgasme. De politie heeft de man uiteindelijk kunnen oppakken nadat een getuige hem had zien wegrijden bij een in brand gestoken auto. Eenmaal op het bureau liet de man weten dat het brand stichten voor hem een middel was om zijn gevoelens en gedachten te uiten. De stress zakte in een klap van hem af na een nieuwe afgefikte auto.

De man was in zijn vrije tijd brandweer in de provincie Udonthani, waar hij ongetwijfeld als wandelend orgasme door het leven ging.


Pruik blokkeert achtbaan

Het komt wel eens voor dat er iets tussen de sporen van een achtbaan vliegt. Een trui, of misschien een agenda. Een achtbaan in New York echter werd het slachtoffer van een rondvliegende pruik. De karretjes werden op 23 meter hoog geblokkeerd, en de pretparkgangers zaten zo’n dertig minuten vast.De ietwat verwonderde passagiers konden van het mooie uitzicht genieten terwijl brandweerlieden zich in het zweet werkten om het probleem op te lossen. De pruik is naar alle waarschijnlijkheid in een vorig ritje op de baan gevallen. De eigenaar van de kunstmatige haarbedekking is nog niet bekend. “We hebben geen idee van wie de pruik is, het is een mysterie”, aldus Jerry Mendito, manager van de betreffende achtbaan.

Brabantse kinderen vermoord door moeder

De drie vermoorde kinderen uit Berghem, Brabant zijn om het leven gebracht door hun moeder. Dit werd zojuist bekend gemaakt door een woordvoerder van de politie. Bij een huiszoeking werden in het ouderlijk huis vijf afscheidsbrieven en een steekwapen gevonden. De moeder was op zoek naar zielenrust, en wilde de kinderen bij haar hebben.

Uit het technisch en buurtonderzoek is gebleken dat de vrouw de daad in haar eentje uitvoerde. De jongens zijn in de woning om het leven gekomen door steek- en slagwonden. Na het misdrijf heeft de moeder zich voor de trein geworpen, aldus de politie.

Burgemeester Klitsie zei zeer diep geraakt te zijn door het drama. "Alle aandacht gaat nu uit naar de nabestaanden." Berghem is met zijn 8000 inwoners een hele hechte gemeenschap. "Het verdriet is er groot, evenals het onbegrip", aldus de burgemeester.

Afgelopen zaterdag werd Nederland opgeschrikt door de vondst van de drie kinderlijkjes. De moeder van de drie werd op bijna het gelijke tijdsstip gevonden langs een spoorrails. Gelijk werd er een groot onderzoek ingesteld, maar tot op vandaag werden er enkel gissingen van de politie naar buiten gebracht. De moeder zal aanstaande vrijdag, apart van haar drie zoons, worden gecremeerd. De drie jongens worden de dag daarna, op zaterdag, onder naar alle waarschijnlijkheid veel belangstelling, gecremeerd.


Benitez verlaat Valencia

Rafael Benitez stapt op als trainer van Valencia. De succestrainer ging niet in op een aanbieding van de UEFA-Cup winnaar.

De zaakwaarnemer van Benitez kwam niet tot een akkoord met Valencia waarop de Madrileen besloot op te stappen. Benitez had nog een doorlopend contract bij de Spaanse kampioen. In de drie jaar dat Benitez trainer was van Valencia werd de club twee keer landskampioen en behaalde het dit seizoen de UEFA-Cup.

Het Engelse Liverpool zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe werkgever voor Benitez worden. Naar verluidt heeft de coach al een contract voor 5 jaar getekend in Liverpool. Benitez wordt daar de opvolger van Gerard Houllier.

102-jarige chauffeur rijdt zonder rijbewijs

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van het Duitse Hamburg heeft een 102-jarige autorijder van de weg geplukt nadat hij met een slakkentempo op een drukke weg voorbij rolde. De man trok de aandacht van de politie, waarop ze het zaakje even uit gingen pluizen.

De hoogbejaarde man was in zijn Audi op weg naar een bushalte. Dat deed hij wel vaker, liet hij weten. Een rijbewijs had hij echter niet, die was hij al jaren geleden kwijtgeraakt. De man, die al meer dan 80 jaar rijervaring achter zijn naam heeft staan, kreeg een boete en mag nooit meer autorijden.

Parachutist pleegt zelfmoord tijdens wedstrijd

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Engelse parachutist heeft zich tijdens een wedstrijd om het leven gebracht door op 2750 meter hoogte zijn valscherm weg te gooien. De man stortte neer op een veld en was op slag dood.

De 39-jarige Alistair McLaren was letterlijk kapot door liefdesverdriet. Zijn tienervriendin had een dag voor de wedstrijd hun relatie beŽindigd. Het ongeval gebeurde in het bijzijn van veertien geschokte collega-parachutisten, welke samen met hem deelnamen aan een wedstrijd. Een ongeluk wordt uitgesloten. “McLaren wist wat hij deed. Ervaren parachutisten zoals hij controleren voor elke vlucht grondig hun materiaal”, aldus een woordvoerder van de lokale parachutistenvereniging. “Zijn parachute, die overigens niet is teruggevonden, bevatte drie veiligheidsuitrustingen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat die drie allemaal kapot waren."

Ronald de Boer definitief naar Qatar

Ronald de Boer speelt volgend jaar voor Al-Rayyan uit Qatar. De Boer komt terecht in een team met onder andere Fernando Hierro.

Of Ronald binnenkort vergezeld wordt door broer Frank is nog onduidelijk. 'Ik heb gehoord dat onderhandelingen nog steeds gaande zijn, ik heb geen idee hoe ver deze op dit moment staan. Natuurlijk hoop ik dat hij ook snel naar Doha komt', aldus Ronald de Boer.

Al-Rayyan won dit weekend de Emir Cup door in de finale met 3-2 te winnen van Qatar SC. De doelpunten van Al-Rayyan kwamen op naam van Fernando Hierro en Naser Kamil (2x). Andere bekende spelers bij Al-Rayyan zijn Mario Basler en Ali Bernabia.

Cocu beslist deze week

Phillip Cocu (33) wil voor dit weekeinde een beslissing nemen over zijn toekomst. De middenvelder heeft een aanbieding van PSV in beraad en zou in de belangstelling staan van een subtopper in Engeland.

Cocu komt bij zijn huidige club Barcelona niet in aanmerking voor contractverlenging en is transfervrij. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen voerde maandagavond namens Cocu een gesprek met voorzitter Harry van Raaij van PSV.

Rob Jansen: 'We weten waar we aan toe zijn, Phillip zal de komende dagen gebruiken om na te denken. Naar het weekeinde toe wil hij een beslissing nemen.'

OM eist tien jaar tegen ontvoerder Terwindt

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem tien jaar celstraf geŽist tegen de kidnapper van de 16-jarige Reinier Terwindt uit Nijmegen. Het ministerie beschouwt de 38-jarige Jos G. schuldig aan de gijzeling van de jongen eind vorig jaar, waarbij 10 miljoen aan losgeld werd geŽist van de ouders.

G., woonachtig op het Cookeiland Raratonga, verkoos zijn slachtoffer na een zorgvuldige selectie van de top 500-lijst van rijkste Nederlanders van het maandblad Quote. De vader van de tiener is een steenrijke baksteenfabrikant. Reinier werd in de herfstvakantie uit zijn ouderlijk huis ontvoerd, waarna vier dagen werd vastgehouden in een vakantiehuisje in de Belgische Ardennen. Hij werd uiteindelijk bevrijd nadat de ontvoerder de tiener via de telefoon in contact wou brengen met zijn ouders. De jongen werd vastgebonden gevonden in de kofferbak van de auto van de kidnapper.

Op de ontvoeringszaak zaten ongeveer 450 mensen, waaronder ook Belgische en Duitse agenten, en enkele leden van de Amerikaanse FBI.

Ruud en Patrick weer samen

Ruud van Nistelrooy en Patrick Kluivert zullen vanavond weer een aanvalsduo vormen in de oefeninterland tegen de FaroŽr Eilanden.

Van Nistelrooy en Kluivert in dezelfde voorhoede, het zou een droom moeten zijn voor elke coach. Maar van een goede samenwerking tussen de twee, die precies even oud zijn, is nooit sprake geweest.

Toch gaat Advocaat het weer proberen. Het is vijf interlands geleden dat de twee samen het aanvalsduo vormden. Dit kwam mede door blessures van de beiden spitsen.

Michael Reiziger, Rafael van der Vaart, Edgar Davids en Van Nistelrooy zullen vanavond starten in plaats van John Heitinga, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst en Pierre van Hooijdonk.

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal: Van der Sar; Reiziger, Stam, Cocu en Zenden; Seedorf, Sneijder, Van der Vaart en Davids; Van Nistelrooij en Kluivert.

Achttien begeleiders voor internationals

De selectie van het Nederlands elftal worden tijdens het EK begeleidt door maar liefst 18 mensen. Dit is maar vijf minder dan de selectie zelf.

De bondscoach Dick Advocaat wordt bijgestaan door Willem van Hanegem, Bert van Lingen en Jan Wouters. Joop Hiele is de keeperstrainer van de selectie.

De medische staf bestaat uit zes personen. Gert Jan Goudswaard is de arts van Oranje. Rob Ouderland, Leo Echteld en Ricardo Sanders vormen het trio fysiotherapeuten van het Nederlands elftal. Er zijn ook nog twee masseurs: Guus de Haan en Mart van de Heuvel.

Er is zelfs een kok voor de spelers en staf, Johan Klein Gebbink. Rob Kocken is de materiaalman en Kees Buringa draagt de eindverantwoordelijkheid voor het transport. Hans Jorritsma functioneert nog steeds als teammanager en Theo Damen regelt de beveiliging rond de ploeg.

Pedro Salazar-Hewitt, is tijdens het EK de perschef van het Nederlands elftal, terwijl Eef Brouwers geldt als communicatieadviseur.

Schrijfster Harry Potter wil .NL domeinnaam

J.K. Rowling, schrijfster van de alom bekende Harry Potter boekenreeks, heeft de eigenaar van het Nederlandse domein jkrowling.nl gevraagd dit aan haar over te dragen. De domeinnaam, in bezit van Johan Hamstra, werd vorige week geregistreerd door de Nederlander.

Hamstra ontving vorige week plots een e-mailtje van de bekende Engelse schrijfster waarin hem vriendelijk werd verzocht de aan haar gerelateerde host-aanduiding over te dragen. "Ik registreer wel vaker domeinnamen als ik denk dat ik er iets mee ga doen", zei de jongen. Na het elektronische bericht volgde een officiŽle brief van een assistente van Rowling, waarin de auteur aanbiedt de gemaakte kosten te vergoeden. "Ze schrijft dat ze me bedankt voor het registreren van dit domein, maar dat zij recht heeft op dit adres."

Hamstra is bereid de domeinnaam over te dragen. "Ik heb het nu geparkeerd bij Sedo om te kijken wat het waard is. Maar ik hoef er geen geld voor. Doe maar een serie boeken met een handtekening van haar."

Harry - schrijfster J.K. Rowling - Hermelien
Harry - schrijfster J.K. Rowling - Hermelien

Lakers naar finale NBA

De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben de finale bereikt van NBA. In de finale van de Western Conference wonnen de Lakers met 4-2 van de Minnesota Timberwolves .

De Lakers wonnen de zesde wedstrijd in een best of seven en bracht daarmee de eindstand op 4-2. Het is de vierde keer in vijf jaar dat de Lakers de finale van de NBA bereiken. Ze spelen daarin tegen de winnaar van de finale van de Eastern Conference tussen Detroit Pistons en Indiana Pacers. De Pistons leiden met 3-2. Het zesde duel is dinsdag.

De grootste spelers van de Lakers zijn Shaquille O'Neil, Karl Malone en Kobe Bryant, die nog steeds in staat van beschuldiging staat voor verkrachting.

Zebra verstopt zich in Japans damestoilet

Icoon opmerkelijk nieuwsHet is niet het meest voor de hand liggende vluchtoord, maar een Japanse zebramerrie wist er zich vijf uur te verschuilen in haar ontsnappingspoging van een dierentuin. Het dier wist tijdens haar vervoer vanuit Osaka naar de dierentuin van Kumamoto te ontkomen, en zich te verstoppen in een dames wc. Toen werknemers van de dierentuin bij een wegrestaurant waren gestopt om een hapje en drankje te nuttigen sprong het hoefdier uit de veewagen om vervolgens een halve dag onvindbaar te blijven voor haar verzorgers.

Uiteindelijk, na een lange zoektocht, wisten medewerkers van de plaatselijke dierentuin het dier met verdovingspijlen weer gevangen te nemen. Ze lieten weten erg blij te zijn dat het dier niet in paniek de snelweg was opgerend.

Vernieuwde FOK!weblog!

Vanmorgen is de vernieuwde FOK!weblog online gegaan. Na een vernieuwde FP, forum en sportmanagers kon de FOK!weblog natuurlijk niet achterblijven, al veel te lang was de weblog qua layout de grijze muis van FOK!. We mogen dan wel een nieuwe layout hebben en in die trend de rest van de onderdelen van FOK! volgen, qua content staan we hier nog steeds buiten, dus voor je dagelijkse portie scherpe blogs, porno, vreemde links, bizarre filmpjes en mooie maar soms ook vage schrijfselen zit je nog steeds goed. De grootste verandering is dat je de huidige layout zelf kan aanpassen. Het is niet alleen mogelijk om een vrouw als achtergrond te gebruiken, maar het is ook mogelijk (voor de liefhebbers) om een man te kiezen als achtergrond. Daarnaast is het mogelijk om, via de vernieuwde zoekfunctie, eindelijk te zoeken in de oude blogs.

Bezoek dus de snel de vernieuwde FOK!weblog

Met deze vernieuwde versie is het uiteraard mogelijk dat er bugs in de weblog zitten of dat je features mist of wilt aanvragen. Dit kan je of doen in dit bericht of in het forum dat hier speciaal bedoeld voor is of je kan uiteraard mailen naar weblog@fok.nl.

Wat je binnenkort kan verwachten als extra's op de FOK!weblog is onder meer:
Een eigen profiel met daarin de info over jezelf en de weblog.
De mogelijkheid om uit meer skins te kiezen.
Trackback
De integratie van de webloglijst
Strips

Britneys kleding gecontroleerd door China

Britney Spears zal haar kleding moeten laten controleren door het Chinese ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) alvorens ze gaat optreden in het land. Het ministerie is bezorgd over haar sexy imago.

Britney Spears


De functionarissen keurden het eerste optreden van de popdiva in China wel goed, maar willen zeker weten dat ze niet te veel van haar lichaam laat zien. Spears, momenteel bezig met een wereldtoer ter promotie van haar laatste album ‘In the Zone’, zal vijf concerten geven in het Chinese Shanghai en Peking. Met wereldwijd meer dan 54 miljoen verkochte platen is Britney een van de grootste internationale popartiesten die in China de bŁhne zal betreden sinds de vestiging van de communistische staat in 1949. In november vorig jaar was Mariah Carey te zien in twee concerten, eerder dit jaar waren de Britse rockers van Deep Purple te gast.

Elektriciteitscentrales kunnen efficiŽnter

Door een nieuw systeem kan de efficiŽntie van elektriciteitscentrales worden verhoogd. Het systeem gebruikt de overgebleven warmte die via de schoorsteen naar buiten gaat. Dit kan tevens de hoeveelheid schadelijke stoffen verminderen die in de atmosfeer vrijgelaten wordt.

Met behulp van propaandamp kan een generator met een veel lagere temperatuur aangedreven worden dan met normale stoom. Momenteel wordt slechts 35 procent van de fossiele energie omgezet in elektriciteit, de rest van de warmte wordt weggooid in de atmosfeer. Deze restwarmte kan met het nieuwe systeem ook omgezet worden in elektriciteit. Hierdoor verhoogt de efficiŽntie van een elektriciteitscentrale tot 60 procent.

De elektriciteit zal even duur blijven, maar het is beter voor het milieu. Doordat de rook eerder condenseert wordt een groot deel van de vervuiling niet de atmosfeer ingestoten maar kan dit opgevangen worden. Tevens zal door het hogere rendement minder fossiele brandstof verbrand hoeven te worden.

Wetenschappers hebben het ontwerp van de uitvinders ingenieur Daniel Stinger en ingenieur Farouk Mian onderzocht, en denken dat het zeer toepasbaar is. De maatschappijen BP en Texaco hebben New Scientist gezegd dat ze geÔnteresseerd zijn de systemen in hun industriŽle centrales in te bouwen.


65% van de energie dat normaalgesproken wordt weggooid, wordt nu wel gebruikt

'Spookhuis' verbrandt nog geen dag na intrek

Kenner had ons via de nieuws-submit te melden:

Nog geen dag na de verhuizing moet een Fries echtpaar al weer op zoek naar een nieuwe woning. Nico en Adrienne Verloop sliepen de eerste nacht precies twee uur in hun nieuwe huis. Toen sloeg het noodlot toe en vloog de achterkant van de monumentale pastorie in lichterlaaie.Henk de Vries, de nieuwe buurman van het echtpaar, hoorde de twee roepen. Hij zag het echtpaar op het balkon van hun nieuwe aankoop staan, die ze zelf hadden opgeknapt nadat eerdere eigenaars afhaakten bij de voltooiing van de restauratie van het markante monument uit 1709. Buurman De Vries, huisschilder als beroep, had er ook nog aan meegewerkt. Hij liet weten zich nog een grillige kreet op de muur te herinneren: “Op dit huis rust een vloek”, neergeschreven door een voormalige eigenaar.

Het huis ging hopeloos verloren, zonder dat er ook maar iets uit de woning te redden viel. Een bittere pil voor Nico en Adrienne, die alle spulletjes net die dag hadden overgebracht naar hun nieuwe stulpje.

Man aangehouden na filmen onder rok

Goof2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 56-jarige man uit Rucphen is gistermiddag aangehouden in Rotterdam nadat marktkooplieden politieagenten hadden gewezen op het feit dat de man bij vrouwen onder de rok filmde. De marktkooplieden hadden opgemerkt dat de man met een verborgen camera van onderaf de vaak korte rokken dragende vrouwen filmde, door het apparaat in een over zijn arm gedragen jas te verstoppen.

De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij de videoband, met daarop diverse opnamen, moest inleveren. De Rucphenaar werd in het begin van de avond weer vrijgelaten.

Uitvoerige beveiliging bij herdenking D-Day

Frankrijk zal bij de herdenking van D-Day op 6 juni aanstaande alles uit de kast halen om de feestelijkheden die op de gedenkdag worden georganiseerd als de veiligste in jaren te maken. De Franse luchtmacht zal privť-vliegtuigen die tijdens de evenementen door het Normandische luchtruim vliegen zonder pardon neerhalen. Zo lieten Franse militair functionarissen vandaag weten.

Op zijn minst zestien staatshoofden zullen aanstaande zondag getuige zijn van de inzet van 9000 Franse soldaten en nog eens 8600 politie-eenheden. Onder andere koningin Beatrix, George Bush en Vladimir Poetin zullen van de partij zijn. Naast de talrijke manschappen staan twee eskadrons Mirage 2000-gevechtsvliegtuigen, vijftig legerhelikopters en luchtafweergeschut paraat.

Dit jaar is het exact zestig jaar geleden dat geallieerde troepen Frankrijk binnentrokken met het doel Europa voor eens en altijd te bevrijden van de Duitse bezettingsmacht. Tijdens Operation Overlord landden duizenden militairen, vooral Amerikanen, Britten en Canadezen, in alle vroegte van de zesde juni op de stranden van NormandiŽ.

Landing op de stranden
De landing op de stranden van NormandiŽ

Man vindt auto in slaapkamer

Icoon opmerkelijk nieuwsEen inwoner van het Amerikaanse Devonport zal raar hebben opgekeken toen hij gisteren thuiskwam van zijn werk. De man trof een verlaten, waarschijnlijk gestolen auto aan in zijn slaapkamer.

Toen de man zo rond zes uur arriveerde bij zijn huis stuitte hij op de auto, geheel door de muur van zijn huis gereden, en eindigend in zijn slaapkamer. De eigenaar van de auto is niet gevonden. De politie denkt dat de auto is ontvreemd.

Dolfijn gaat beter zwemmen door roos

Uit een onderzoek van Japanse natuurkundigen is gebleken dat dolfijnen niet voor niets voortdurend last hebben van roos. De huid van de tandwalvis schilfert voortdurend af, en zorgt ervoor dat de opperhuid zich elke twee uur ververst. De natuurkundigen kwamen er achter dat de loslatende huidschilfers de waterwrijving verminderen.
De Japanners publiceerden hun resultaten in de Journal of Turbulence. Het onderzoek toont aan dat de zachte, schilferende huid het makkelijker maakt de weerstand van het water te overwinnen, waardoor de dolfijnen soepeler door het water strijken. De complete onderzoeksresultaten kunnen worden gevonden op de website van JoT.

'Davids blijft bij Barcelona'

Volgens de clubleiding van Barcelona speelt Edgar Davids de komende seizoenen voor de Catalaanse voetbalclub. Dat zegt voorzitter Joan Laporta in de krant Sport.

Gesprekken tussen Davids en de club liepen eerder op niets door een verschil in mening over de duur van het contract. Davids wilde een verbintenis voor lange tijd, Barcelona niet. Nu hebben de Catalanen een contract voor drie jaar aangeboden.

'De waarheid is dat het er heel goed uitziet. Barcelona heeft Davids een hele goede aanbieding gedaan en de speler weet dat te waarderen. Bovendien is het in ons voordeel dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Barcelona. Ik geloof er dan ook in dat hij besluit te blijven', aldus Laporta.

Davids speelde het afgelopen half jaar voor Barcelona en had een groot aandeel in het halen van Champions League voetbal. De middenvelder zou ook naar Internazionale kunnen maar lijkt de voorkeur te geven aan een langer verblijf in Barcelona.

Vlaams protest tegen sluitingsuur cafťs

In Vlaanderen is een storm van protest opgestoken tegen het voornemen van de gemeente Leuven. Het gemeentebestuur wil een sluitingsuur voor cafťs invoeren in de stad. Cafťs in de studentenstad zouden om vier uur ’s nachts dicht moeten.

Burgemeester Tobback kondigde de maatregel aan wegens de groeiende overlast en vandalisme aan het einde van de nacht. Een gemeenteraadscommissie vergadert volgende week over het omstreden besluit. Jongeren en politici zijn in verzet gekomen. Jongeren briesten over een "inperking van de menselijke vrijheid" en schade aan het imago van Leuven als bruisende stad.


Brokkelt er straks een heus stukje faam van de studentenstad af?

Bericht van het front komt na 63 jaar aan

Een brief van een Duitse soldaat, gelegerd aan het Russische front, is 63 jaar na verzending aangekomen bij de geadresseerde, zijn dochter die destijds zes jaar oud was. De soldaat Willi Schenk schreef op zeven juli 1941 een brief aan zijn ‘lieve Anne en de kleine meid’.Een jaar na het versturen van de brief verdween Schenk, en werd hij doodverklaard. De brief werd in de jaren zeventig ontdekt in een Franse bunker, waar een Duitser het epistel vond in een schoudertas van een Duitse officier. Het is onduidelijk hoe de brief daar terecht is gekomen. De vinder deed er dertig jaar over om de geadresseerden te achterhalen. ‘Lieve Anne’ is inmiddels overleden, maar de nu 69-jarige dochter heeft de brief kunnen lezen.

FOK! Prijswinnaars week 21 en 22

De afgelopen week kon je op FOK! kaarten winnen voor het NJOY festival.

De winnaars van deze prijsvraag zijn geworden:

Bellerophon
Marjan1985
Dreuzel
Mittnick
Milord
seeya_40
Marlin_
cnstudio1
spertie
SjiepXL


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen deze week nog elk 2 kaarten per post.

De week daarvoor maakte je op FOK! kans op een Lenny Kravitz CD en T-shirt. Deze zijn gewonnen door:
ringelding
wlsandman


Zij hebben hun prijzen inmiddels al ontvangen. Veel plezier er mee allemaal!

[update] Vermiste persoon dood in auto

Tostie en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft een 23-jarige vermiste Oldenzaler zondagmiddag dood aangetroffen in een auto in Amersfoort. Naar verluidt is de man omgekomen door een misdrijf. De Twentse politie werkt momenteel samen met Utrecht, met twintig man in een onderzoek naar het ongeval.

De man werd dood in de auto gevonden door voorbijgangers. De vriendin van het slachtoffer had de persoon afgelopen woensdag als vermist opgegeven bij de politie in Enschede.

Update 10.37
Naar verluidt zou het gaan om de 23-jarige Mehmet Irturk. De man lag in de kofferbak van zijn eigen auto, toen voorbijgangers hem zagen en de politie belden. De auto, met daarin het lichaam van de man, is door de politie van de parkeerplaats in Amersfoort getakeld om sporenonderzoek te verrichten.

Binnen de Turkse gemeenschap in Oldenzaal is geschokt gereageerd. Toen zijn vriendin de man vorige week als vermist opgaf, zijn volgens een woordvoerster van de politie Twente de gebruikelijke procedures gevolgd. “We hadden geen reden om aan te nemen dat de vermissing verband zou kunnen hebben met een misdrijf.” Burgemeester van Oldenzaal F. Backhuijs werd door de politie ingelicht over de moord op zijn plaatsgenoot. “Zeer betreurenswaardig”, aldus burgervader.

Britse jongeren onbekend met D-Day

Uit een peiling van de Britse krant Daily Mirror blijkt dat driekwart van de Britse jongeren niet weet wat D-Day is. Voor het onderzoek ondervroeg de krant duizend jongeren onder de 25 jaar.

De ondervraagden werden zeven vragen voorgelegd die door bijna 750 ondervraagden allemaal fout werden beantwoord. Slechts 6 procent wist alle zeven voorgelegde vragen over D-Day goed te beantwoorden

D-Day was het begin van het geallieerde bevrijdingsoffensief in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens Operation Overlord landden duizenden militairen, vooral Amerikanen, Britten en Canadezen, in alle vroegte van de zesde juni op de stranden van NormandiŽ. Zondag zal voor de zestigste keer de grootste militaire operatie over zee ooit worden herdacht.

Voor de liefhebbers de vragen:
1. Wat is D-Day?
2. Wanneer vond D-Day plaats?
3. Waar vond D-Day plaats?
4. Wie was tijdens D-Day de Britse premier?
5. Wie was tijdens D-Day de Amerikaanse president?
6. Wie was tijdens D-Day de Duitse leider?
7. Tijdens welke oorlog speelde D-Day zich af?

Landing op de stranden
De landing op de stranden van NormandiŽ

Meisje doodgestoken door medeleerling

In het Japanse Sasebo, een plaatsje duizend kilometer ten zuidwesten van Tokyo, is dinsdag een 12-jarige leerlinge van een basisschool door een ander meisje uit haar klas doodgestoken. Het drama deed zich voor tijdens de lunch die in de klas werd gebruikt. Het meisje werd dodelijk verwond aan nek en armen met een mesje waar normaal het papier mee wordt gesneden.

De krant Mainichi meldt dat het slachtoffer Satomi Mitarai is, de dochter van het hoofd van het plaatselijke kantoor van de krant. De naam van de dader is niet bekendgemaakt, zij wordt door de politie verhoord.

De laatste jaren gebeurt het in Japan steeds vaker er gewelddaden gepleegd worden door kinderen. Zo werd in juli 2003 een 12-jarige jongen beschuldigd van het ontvoeren en vermoorden van een kind van 4. Nog in dezelfde maand werd een 14-jarige jongen gearresteerd omdat hij een 13-jarige klasgenoot had doodgeslagen.

Algemeen rookverbod in Noorwegen

Noorwegen heeft, als tweede land na Ierland, met ingang van vandaag het roken in horecagelegenheden verboden.

Hiermee is het Scandinavische land het tweede land ter wereld waar een dergelijk stringent rookbeleid wordt gevoerd. Het rookverbod is door de Noorse overheid ingesteld om horecapersoneel te behoeden voor de schadelijke gevolgen van het (mee)roken. Eerder al was het roken op de werkplek en openbare ruimtes al verboden. In het Scandinavische land rookt ruim een kwart van de volwassenen.

Deze wet zou in eerste instantie ingaan op 1 januari van dit jaar, maar de Noorse regering besloot de wet een half jaar uit te stellen om het publiek niet de winterse vrieskou in te hoeven sturen. Door de wet in de zomerperiode in te voeren, kunnen de Noren nog een paar maanden 'wennen' voordat een nieuwe winter begint.

Vernieuwde FOK!weblog!

Vanmorgen is de vernieuwde FOK!weblog online gegaan. Na een vernieuwde FP, forum en sportmanagers kon de FOK!weblog natuurlijk niet achterblijven, al veel te lang was de weblog qua layout de grijze muis van FOK!. We mogen dan wel een nieuwe layout hebben en in die trend de rest van de onderdelen van FOK! volgen, qua content staan we hier nog steeds buiten, dus voor je dagelijkse portie scherpe blogs, porno, vreemde links, bizarre filmpjes en mooie maar soms ook vage schrijfselen zit je nog steeds goed. De grootste verandering is dat je de huidige layout zelf kan aanpassen. Het is niet alleen mogelijk om een vrouw als achtergrond te gebruiken, maar het is ook mogelijk (voor de liefhebbers) om een man te kiezen als achtergrond. Daarnaast is het mogelijk om, via de vernieuwde zoekfunctie, eindelijk te zoeken in de oude blogs.

Bezoek dus de snel de vernieuwde FOK!weblog

Met deze vernieuwde versie is het uiteraard mogelijk dat er bugs in de weblog zitten of dat je features mist of wilt aanvragen. Dit kan je of doen in dit bericht of in het forum dat hier speciaal bedoeld voor is of je kan uiteraard mailen naar weblog@fok.nl.

Wat je binnenkort kan verwachten als extra's op de FOK!weblog is onder meer:
[>] Een eigen profiel met daarin de info over jezelf en de weblog.
[>] De mogelijkheid om uit meer skins te kiezen.
[>] Trackback
[>] De integratie van de webloglijst
[>] Strips

Vernieuwde FOK!weblog!

Vanmorgen is de vernieuwde FOK!weblog online gegaan. Na een vernieuwde FP, forum en sportmanagers kon de FOK!weblog natuurlijk niet achterblijven, al veel te lang was de weblog qua layout de grijze muis van FOK!. We mogen dan wel een nieuwe layout hebben en in die trend de rest van de onderdelen van FOK! volgen, qua content staan we hier nog steeds buiten, dus voor je dagelijkse portie scherpe blogs, porno, vreemde links, bizarre filmpjes en mooie maar soms ook vage schrijfselen zit je nog steeds goed. De grootste verandering is dat je de huidige layout zelf kan aanpassen. Het is niet alleen mogelijk om een vrouw als achtergrond te gebruiken, maar het is ook mogelijk (voor de liefhebbers) om een man te kiezen als achtergrond. Daarnaast is het mogelijk om, via de vernieuwde zoekfunctie, eindelijk te zoeken in de oude blogs.

Bezoek dus de snel de vernieuwde FOK!weblog

Met deze vernieuwde versie is het uiteraard mogelijk dat er bugs in de weblog zitten of dat je features mist of wilt aanvragen. Dit kan je of doen in dit bericht of in het forum dat hier speciaal bedoeld voor is of je kan uiteraard mailen naar weblog@fok.nl.

Wat je binnenkort kan verwachten als extra's op de FOK!weblog is onder meer:
Een eigen profiel met daarin de info over jezelf en de weblog.
De mogelijkheid om uit meer skins te kiezen.
Trackback
De integratie van de webloglijst
Strips

Eieren zorgen voor verkeersproblematiek

Een vrachtwagen, met aan boord bijna 14.000 kilo aan eieren, heeft op een snelweg bij Houston (Verenigde Staten) voor een grote chaos gezorgd. De snelweg veranderde in een glibberige bende en moest uren worden afgesloten.

Het ongeluk gebeurde toen de vrachtwagen op een aantal plastic vaten langs de snelweg reed. Toen de vrachtwagen vervolgens de vangrails raakte van het viaduct schoof de lading van de wagen over het viaduct naar beneden. De chauffeur brak bij het ongeval zijn neus en tienduizenden eieren. De politie denkt dat de chauffeur achter het stuur in slaap was gevallen.

De vijftig kratten met eieren kwamen terecht op een toevallig onder het viaduct geparkeerde vrachtwagen en vernielden de cabine. De weg bleef uren afgesloten, terwijl medewerkers van de plaatselijke milieudienst probeerden het eigeel en –wit te verwijderen.

Tijdens de 14-uur durende schoonmaakoperatie brachten collega’s van de schoonmakers een heerlijke lunch op de plek van het ongeval, aldus het hoofd van de schoonmaakoperatie: “Ze brachten ons roerei, je gelooft het niet! Ziek gevoel voor humor hebben ze…”

Uitslagen nacompetitie (31/05/04)

Gisteravond werd de vijfde ronde van de nacompetitie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en de tussenstanden. Vitesse blijft dankzij het gelijke spel behouden voor de eredivisie, het is niet meer achterhaalbaar voor de concurrentie. In Poule B is de strijd nog open.

VVV-Venlo - Vitesse (1-1)Heracles Almelo - Excelsior (2-2)
29' Amoah 0-166' Van Dieren 0-1
83' Leemans 1-175' El Hamdaoui 0-2
79' Roelofsen 1-2
86' Rose 2-2
Sparta - Helmond Sport (2-2)De Graafschap - Fc Volendam (4-0)
42' Van den Bergh 1-020' Van Beukering 1-0
52' Oomens 1-125' Van Beukering 2-0
61' Van den Bergh 2-135' Berck Beelenkamp 3-0
85' Van Bakel 2-285' Mihci 4-0

De stand in Poule A De stand in Poule B
1 Vitesse + 5 3 2 0 11 12-41 Heracles Almelo 5 3 1 1 10 9-4
2 Sparta - 5 1 3 1 6 8-82 De Graafschap 5 3 1 1 10 7-2
3 VVV-Venlo - 5 1 2 2 5 8-93 Excelsior 5 2 2 1 8 6-5
4 Helmond Sport - 5 0 3 2 3 6-134 FC Volendam -- 5 0 0 5 0 2-13

Laatste speelrondeDonderdag 3 juni:
Vitesse - SpartaExcelsior - De Graafschap
Helmond Sport - VVV-VenloFc Volendam - Heracles Almelo

Adam Curry waarschijnlijk langer op Radio Veronica

Adam Curry zal waarschijnlijk bij Radio Veronica blijven. Volgens de ochtend-dj wil de radiozender graag met hem verder. Zelf ziet hij het ook wel zitten om zijn ochtendprogramma voort te zetten.

Curry heeft een contract tot augustus. Veel mensen gingen er vanuit dat dj Jeroen van Inkel dan het ochtendprogramma zou gaan maken, maar dit bericht maakt dat weer onzeker. Honderd procent zekerheid wil Curry echter niet geven. "Wel betekent een langdurige overeenkomst dat ik dus veel minder tijd heb voor andere projecten. Time is money. Uiteindelijk ben ik daarin ook een echte Yank. We gaan daar binnenkort over in gesprek."
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.