[update] Vermiste persoon dood in auto

Tostie en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft een 23-jarige vermiste Oldenzaler zondagmiddag dood aangetroffen in een auto in Amersfoort. Naar verluidt is de man omgekomen door een misdrijf. De Twentse politie werkt momenteel samen met Utrecht, met twintig man in een onderzoek naar het ongeval.

De man werd dood in de auto gevonden door voorbijgangers. De vriendin van het slachtoffer had de persoon afgelopen woensdag als vermist opgegeven bij de politie in Enschede.

Update 10.37
Naar verluidt zou het gaan om de 23-jarige Mehmet Irturk. De man lag in de kofferbak van zijn eigen auto, toen voorbijgangers hem zagen en de politie belden. De auto, met daarin het lichaam van de man, is door de politie van de parkeerplaats in Amersfoort getakeld om sporenonderzoek te verrichten.

Binnen de Turkse gemeenschap in Oldenzaal is geschokt gereageerd. Toen zijn vriendin de man vorige week als vermist opgaf, zijn volgens een woordvoerster van de politie Twente de gebruikelijke procedures gevolgd. “We hadden geen reden om aan te nemen dat de vermissing verband zou kunnen hebben met een misdrijf.” Burgemeester van Oldenzaal F. Backhuijs werd door de politie ingelicht over de moord op zijn plaatsgenoot. “Zeer betreurenswaardig”, aldus burgervader.