Dupasquier: "Ferrari wint alle resterende races"

De baas van Michelin, Pierre Dupasquier, is er van overtuigd dat Ferrari alle resterende races van het seizoen gaat winnen. Dupasquier antwoorde op de vraag of Michelin dit seizoen nog kans maakt op een overwinning: "Echt niet, echt niet. Hongarije misschien, maar ook dat moet ik nog maar zien."

Monte Carlo is een heel bijzonder circuit en dat Jarno Trulli daar heeft gewonnen komt door de niet met andere circuits te vergelijken eigenschappen, aldus Dupasquier. "Monaco is een heel aparte race, waar alle bochten langzaam zijn en de aërodynamica niet veel effect heeft. Dat is waarom we daar succesvol konden zijn. Op alle andere gebieden liggen ze enorm voor."

Afgelopen weekend in Duitsland was er volgens de Fransman een kleine kans op een zege voor de Michelin-teams, maar door de langzame auto van Kimi Räikkönen die de rest van het veld ophield, werd die kans om zeep geholpen. "Als we hadden kunnen racen was het misschien anders geweest.

Als Trulli en Takuma Sato in de buurt hadden kunnen blijven was het misschien anders gelopen. Maar zoveel rondjes achter Räikkönen in zo’n laag tempo betekende dat het over was.”