FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 mei 2004

'Maak het in Schotland'-shirts gemaakt in Marokko

Een Schotse semi-overheidsdienst ligt onder vuur nadat zij hun personeel T-shirts lieten dragen met de tekst 'Maak het in Schotland', terwijl de T-shirts gefabriceerd worden in Marokko.

Het personeel van 'Careers Scotland' droeg de shirts bij banenbeurzen om scholieren enthousiast te krijgen voor het werken in Schotse fabrieken. De Schotse industrie kampt al jaren met een teruglopende belangstelling.

Leiders van de plaatselijk vakbonden hebben inmiddels om uitleg gevraagd. Volgens hen is de campagne totaal nutteloos als de organisatoren al geen Schotse waar kopen: "Ze werken met een dubbele standaard wanneer ze het promotiemateriaal in een ander land laten maken."

Een woordvoerster van het Schotse promotiebedrijf zegt dat ze geen keus hadden: "We moeten rekening houden met een budget en toch goede kwaliteit leveren. De producten die we gebruiken hebben nu eenmaal de beste prijs-kwaliteit verhouding. Daarom moeten we het uit het buitenland halen"

Voetbal: Duo Kluivert/Van Nistelrooij terug in de spits

Icon Sport - VoetbalBondscoach Dick Advocaat gaat zijn topspitsen Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij een nieuwe kans geven om te bewijzen dat ze samen in het Nederlands voetbalelftal kunnen spelen. Dinsdagavond zullen de twee leeftijdsgenoten in de basisopstelling staan in de oefenwedstrijd tegen de Faeröer.

Op 15 november speelde het koppel voor het laatst samen, in het met 1-0 verloren duel uit tegen Schotland. In de return van die wedstrijd werd Kluivert gepasseerd en plaatste Nederland zich voor het Europees Kampioenschap door met 6-0 te winnen. De laatste vijf interlands koos de bondscoach voor andere aanvalskoppels.

Van der Vaart
Rafael van der Vaart lijkt hersteld van een buikspierblessure en zal vermoedelijk als meest aanvallende middenvelder opereren. Ook Davids en Reiziger keren terug in het elftal. Van Bronckhorst en de licht geblesseerde Bouma krijgen rust van trainer Advocaat. De wedstrijd wordt gespeeld in het Zwitserse Lausanne.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar; Reiziger, Stam, Cocu en Zenden; Seedorf, Sneijder, Van der Vaart en Davids; Van Nistelrooij en Kluivert.

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager!

Records hoogste en langste legobouwsel gebroken

Icoon opmerkelijk nieuwsHet Twentse dorp Albergen heeft sinds maandag de wereldrecords voor het hoogste en het langste bouwwerk van legostenen in handen. Zo'n vierhonderd vrijwilligers waren drie dagen bezig de bouwsels in elkaar te zetten.

Een duizendpoot met een lengte van 1383 meter gaat officieel de boeken in als langste legobouwwerk. Het oude record werd met ruim driehonderd meter verbroken. Een toren van 27 meter en 70 centimeter zorgde ervoor dat een 26 centimeter lager bouwwerk als hoogste legogebouw van de eerste plaats werd gedrukt. Voor de records waren respectievelijk 2,5 miljoen en een half miljoen steentjes nodig, ter beschikking gesteld door een legofabrikant.

De stichting Record Commissie Albergen organiseert elke vijf jaar een ludieke recordpoging. In 1994 vestigde het dorp een wereldrecord bierkratten stapelen en vijf jaar geleden kwam het record ballonnen oplaten op naam van Albergen.

Wat gebeurde er deze week - Week 22

Week 22 van 2004. Een week van de finale van de Amstelcup, maar nog meer een week van de ontvoering van de dertienjarige Wei Wei Hu, met de nodige naschokken en onthullingen van dien. Ook het jaarlijkse tennisfestijn Roland Garros ging deze week van start, en kon al gelijk op het verlies van de nodige toppers rekenen. Maar, net als vorige week, werd Nederland weer opgeschrikt door een liquidatie in het criminele circuit. Nog niks over gehoord? Stel jezelf weer helemaal up to date en lees FOK!'s nieuwsoverzicht..!

Nieuwsoverzicht


Twee weken geleden publiceerde FOK! het eerste wekelijks te verschijnen nieuwsoverzicht. Hierin probeerden we voor het eerst een samenvatting te geven van het belangrijkste nieuws in binnen- en buitenland, met als doel de gebruikers zonder het lezen van de reguliere nieuwsberichten op FOK! of een krant een plaatje te schetsen van de afgelopen dagen.

Zeker nu het project nog in een vroeg stadium staat, staan voor honderd procent open voor op- of aanmerkingen. Bovendien hebben we feedback nodig, want zonder de users is er geen FOK!. Dus aarzel niet en mail. Ook artikelen en andere nieuwsitems zijn welkom op dit adres.

Klik hier om naar het weekoverzicht te gaan

Vrouwen veelal naar België voor donorsperma

Icoon Medisch nieuwsEen steeds groter aantal vrouwen trekt in België aan de bel om zich daar te laten bevruchten met donorsperma. Hiermee weten ze de ellenlange wachtlijsten in Nederland te ontlopen, aldus de Volkskrant. Een exact aantal vrouwen dat uitwijkt naar onze zuiderburen, of via internet op zoek is naar een plaats om zich te laten bevruchten, is niet bekend. Ziekenhuizen in Gent en Antwerpen melden een voortdurende toename van de toestroom van Nederlandse vrouwelijke patiënten.

De toestand in Nederland belooft echter spoedig nog slechter te worden. Vanaf woensdag is het niet meer mogelijk anoniem sperma af te staan, wat echter toch al niet kon zonder de nodige haken en ogen: de gever moest er rekening mee houden dat de kinderen die ermee worden verwekt zestien jaar later de gegevens op kunnen vragen. Voor veel donoren is en was dit de drempel die hen weerhoudt van het afstaan van sperma.

Wereldrecord hardlopen Bekele op 5000 meter

De Ethiopische Kenenisa Bekele heeft vandaag tijdens de FBK Games in Hengelo het wereldrecord op de 5000 meter hardlopen verbeterd. De 21-jarige kwam in een tijd van 12 minuten en 37,35 seconden over de streep, iets minder dan twee seconden sneller dan het voormalige wereldrecord van zijn landgenoot Haile Gebrselassie.

Bekele
Bekele (links), nieuwe wereldrecordhouder op de 5000 meter


Editie 2004 van de Fanny Blankers-Koen Games is de eerste waar één van 's werelds grootste atletes niet meer in persoon bij is. Blankers-Koen overleed begin dit jaar op 85-jarige leeftijd. Er werd vandaag uitgebreid stilgestaan bij het verscheiden van de beste atlete die Nederland ooit voortbracht en die vooral in de herinnering blijft voortleven vanwege haar vier gouden medailles bij de Olympische Spelen in 1948.

Meer sportnieuws vind je op sport.fok.nl!

Hepburn grootste natuurlijke schoonheid ooit

Audrey Hepburn is verkozen tot de grootste natuurlijke schoonheid ooit. De overleden actrice kwam bij een rondvraag bij modejournalisten, make-upartiesten, fotografen en medewerkers van modellenbureaus als grote winnaar naar voren, op de voet gevolgd door Liv Tyler en Cate Blanchett.

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn in haar jonge jaren


Naast oude bekenden wisten ook actrices van deze tijd een plekje te bemachtigen in de toptien. Onder andere Angelina Jolie, die zich op een vierde plek wist te nestelen, en Halle Berry (8) kunnen worden teruggevonden op de lijst. De gehele top tien ziet er als volgt uit:

1. Audrey Hepburn
2. Liv Tyler
3. Cate Blanchett
4. Angelina Jolie
5. Grace Kelly
6. Natalie Imbruglia
7.Juliette Binoche
8. Halle Berry
9. Helena Christensen
10. Elle MacPherson

Audrey werd geboren in Brussel als dochter van een Britse zakenman en een Nederlandse barones, en acteerde onder andere in de film ‘Breakfast at Tiffany’s. De laatste jaren van haar leven spendeerde Hepburn aan werk als liefdadigheidsambassadrice voor Unicef. Audrey Hepburn overleed in 1993 op 68-jarige leeftijd aan darmkanker.

Vijf doden na omslaan boot Oostenrijk

Icoon Buitenlands nieuwsTen minste vijf mensen kwamen vandaag om bij een bootongeluk op een ondergronds meer in Oostenrijk. De catamaran, bemand door 27 toeristen en een onbekend aantal bemanningsleden, sloeg om op het grootste ondergrondse meer van Europa, in de grot van Hinterbrühl.

Onder de slachtoffers bevindt zich een Duits echtpaar dat zijn vijftigste huwelijksdag vierde, een Belgische vrouw en nog eens een tweetal Duitsers. Alle vijf kwamen vast te zitten onder de boot, achter de railing die moet verhinderen dat opvarenden in het water vallen. Hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden is nog niet vastgesteld. Wel is bekend waar in het onderaards gelegen hol het ongeval plaatsvond. Op ongeveer 150 meter van de ingang van de grot, waar het meer tussen de 1,20 en 1,50 meter diep is, kapseisde de boot, waarschijnlijk door het overmatig naar rechts hellen van het open vaartuig. Volgens de staatsomroep had de kapitein enkele bochten eerder gemerkt dat de boot overhelde en enkele passagiers naar de andere kant gestuurd. Even later sloeg de boot alsnog om.

Slapend jongetje veroorzaakt zoekactie

Icoon Binnenlands nieuwsEen slapend jongetje was aan het eind van de middag verantwoordelijk voor een groots opgezette zoekactie. Het achtjarige kindje was eerder vandaag zoekgeraakt op een camping in het Brabantse Raamsdonk.

Drie kwartier nadat het jongetje niet meer was gezien werd er groot alarm geslagen. Gezien het feit dat de camping aan een jachthaven ligt, werd besloten meteen grof geschut in te zetten en een politiehelikopter en –boot op te laten draven. Zelfs een speurhond werd ingezet in de zoektocht, nog niet te beginnen over de groottalige campinggasten, watersportliefhebbers, politiemensen en bezorgde familieleden.

Rond tien over halfacht vanavond werd het jongetje teruggevonden. Hij lag rustig te slapen in de bosschages achter een caravan, waar hij volgens de politie al spelend in slaap was gevallen.

Dierenactivisten betogen op de Dam

Dierenactivisten betoogden maandag op de Amsterdamse Dam tegen het lot van dieren in de bio-industrie. Met de Europese verkiezingen van 10 juni in aantocht wilden de demonstranten aandacht geven aan het belang van nieuwe Europese regelgeving op het gebied van leefomstandigheden van dieren.

Voorbijgangers konden zich in een gruwelkermis verplaatsen in het leven van een varken door zich 'gratis' en onverdoofd te laten castreren of couperen. Geen van de toevallige passanten ging echter op dit 'aanbod' in. Verder werd er onder andere een quiz gehouden met 'confronterende' vragen over de intensieve veehouderij en was schrijfster Yvonne Kroonenberg aanwezig voor een cursus 'varkentjes tekenen'.

Stichting Varkens in Nood en de Sophia-Vereeniging, die de 'culturele manifestatie' organiseerden, wilden geen stemadvies geven. Wel werden folders uitgedeeld waaruit, hoe kan het ook anders, de Partij voor de Dieren als beste politieke partij tegen dierenleed tevoorschijn kwam.


Kruip in de huid van een varken
Passanten konden in de 'huid' van een varken kruipen

Warner start nieuwe methode tegen piraterij

Icoon Media nieuwsBezoekers van de nieuwste telg in de Harry Potter filmreeks, 'De gevangene van Azkaban’, kunnen zich opmaken voor detectiveachtige praktijken. Zaalwachters hebben nachtkijkers uitgereikt gekregen door distributeur Warner Bros, om zo piraterij tegen te gaan. Het experiment wordt eerst alleen uitgevoerd in de Engelse bioscopen.

Niet alleen de voorverkoop van den nieuwe Potter film, waarbij al tienduizenden kaartjes over de toonbank gingen, is al in volle gang. Een misschien nog wel grotere drang gaat uit naar preventiemaatregelen tegen het illegaal kopiëren van de film. Jaarlijks lopen filmdistributeurs grote bedragen mis door het opnemen van de film op camcorders, die vervolgens wereldwijd beschikbaar worden gesteld en in volle getalen worden binnengehaald. “De film geniet een ongelooflijke belangstelling van het publiek. En daarom snap je ook waarom Warner Bros er alles aan doet om de film tegen piraterij te beschermen”, aldus bioscoopexploitant Jamie Graham. “Onze zaalwachten checken bij iedere voorstelling, door middel van de nachtbrillen, of er illegaal opnames gemaakt worden.”

Warner is bang dat er, voor een wereldwijde première, al illegale kopieën van de film op internet zullen verschijnen. 'De gevangene van Azkaban' maakte vandaag zijn opwachting in de Engelse filmtheaters.

Particulieren weer terug naar de beurs

Icoon economisch nieuwsBekorende koersen trekken de particuliere beleggers weer terug naar de beursvloer. Met een groei van 4 procent rekenen ruim 1,42 miljoen beursgangers voor eens en altijd af met de stagnerende tendens die zich al vanaf 2000 meester had gemaakt over Nederland.

De Amsterdamse beurs beleefde vanaf de millenniumwisseling een aantal zeer slechte jaren. Echter, vanaf halverwege 2003 krabbelde de AEX-index weer gestaag op. Deze vruchtbare voedingsbodem zorgde er dan ook voor dat particuliere beleggers begin 2004 erg optimistisch waren over hun kansen. De helft van deze groep stak zijn geld in beleggingsfondsen, een derde in eigen aandelen en een aantal van 12 procent in obligaties. Negen procent van de beursgangers waagde zich aan derivaten.

Ruim dertig procent van de kleine investeerders regelt zijn of haar zaken via het internet, wat uitkomt op eenderde meer vergeleken met de stand van zaken een jaar eerder. De gemiddelde particuliere beleggers is 48 jaar oud en heeft in doorsnee meer dan drie jaar ervaring op de beurs. Slechts 12 procent is minder dan drie jaar actief met aandelen. Dat was in 2000 nog 44 procent.

Moslim afgeranseld door 30 Britten

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsShahid Khans, een achttienjarige student, zag zijn leven aan zich voorbij flitsen toen een dertig man sterke groep Britten hem bewusteloos sloeg en mishandelde. De jongen, werkzaam bij het restaurant Wrose Balti, was bezig het met wegbrengen van een bestelling toen hij werd aangevallen en twee maal op zijn hoofd werd geslagen met een honkbalknuppel.

Zahid Kans, Shahids zestienjarige broer, vertelde dat een van de personen hem herhaaldelijk op het hoofd knuppelde terwijl anderen hem tegen het hoofd schopten. Toen de staf van de eetgelegenheid in de gaten kreeg wat er aan de hand was en hun collega te hulp schoten, rende de menigte gauw weg.

Shahid werd onmiddellijk naar het Bradford Royal Infirmary ziekenhuis gebracht waar hij door middel van een operatie een metalen plaat in zijn verbrijzelde kaak kreeg. Khans’ neus is naast de zichtbare verwondingen ook intern zwaar beschadigd door gehavende zenuwen. Ook was het geheugen van de achttienjarige kortstondig aangetast. Shakil, zijn 41-jarige vader, is ondanks de zware mishandelingen blij dat zijn zoon het er levend van af heeft gebracht. “Ik dank God dat zijn hersenen niet zijn aangetast en hij nog steeds leeft. Volgens de zusters en doktoren mag hij blij zijn nog in leven te zijn."

Kalief van Keulen aangehouden

De Duitse Kalief van Keulen, ofwel Metin Kaplan, heeft zich afgelopen nacht bij de politie van zijn woonplaats gemeld. Dat maakte een politiewoordvoerder in Keulen bekend. Eerder was er een klopjacht gaande op de radicale imam, nadat een arrestatiebevel was uitgevaardigd. Geruchten deden de ronde dat hij naar Nederland* was gevlucht. Uiteindelijk liep de klopjacht op niets uit.

Kaplan is leider van een organisatie die de regering van Turkije met geweld omver wil werpen in zijn streven naar heroprichting van het moslimwereldrijk, het zogeheten Kalifaat. Turkije verdenkt Kaplan ervan het meesterbrein te zijn achter een eind jaren 90 verijdelde terreuraanslag die een enorme omvang moest hebben.

Doelwit was het Atatürk Mausoleum in Ankara, op de dag dat duizenden mensen bij dit monument het 75-jarig jubileum zouden bijwonen van de seculiere staat. Kaplan en zijn aanhangers waren van plan een vliegtuig volgepakt met explosieven op de menigte te laten crashen, iets wat op tijd voorkomen kon worden. Een tiental kaplanisten uit Duitsland werd indertijd al opgepakt, maar Kaplan zelf ontsprong tot nog toe de dans.

De rechtbank in Münster verwierp het vonnis van twee lagere rechters. Rechtbanken in Keulen en Düsseldorf oordeelden eerder dat de radicale moslimleider niet mocht worden uitgeleverd omdat hij in Turkije de doodstraf kan krijgen. Kaplan zat eerder vier jaar celstraf uit in Duitsland wegen het aanzetten tot moord op een tegenstander. Na zijn vrijlating verzette hij zich tot gisteren met succes tegen zijn uitlevering.


Metin Kaplan, de 'Kalief van Keulen'.


_
* In Nederland bestaat nog altijd de Stichting Dienaar aan Islam, gelieerd aan de organisatie van de Kalief van Keulen, met de Turk Canatan uit Oss als bestuurder en de eveneens in Oss wonende Ahmet Us als penningmeester. De Nederlandse aanhangers van Kaplan (Kaplanisten) komen voor het wekelijkse vrijdaggebed onder meer bijeen in een moskee in Oss, waar een van Kaplans zaakwaarnemers, Halil Canatan, de scepter zwaait.

De stichting staat ingeschreven op een adres in Papendrecht, in een keurig kantoorgebouw bij een winkelcentrum. Op hetzelfde adres zetelt de Stichting Dienaar tot Liefdadigheid. Beide organisaties hebben dezelfde voorzitter: Metin Kaplan.

Samen Leven

Levi_weblogg stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Vaak valt mij op hoe sommigen over het begrip samenleven denken. Veel mensen schijnen niet te begrijpen wat het inhoud, of willen er gewoon niet aan. Voor mij is de betekenis van Samenleving zo letterlijk als je deze kan nemen. Je leeft in een omgeving met anderen. Met die anderen moet je spreken, handelen, omgaan, werken kortom je moet er samen mee leven. Als je dit niet wilt is het vrij snel gebeurd. Zonder omgang met andere mensen kan je immers niet leven. Zo simpel als het er staat is het ook, zonder je onder andere mensen te begeven is het onmogelijk om te werken, boodschappen te doen, huis te huren, etc, etc.

[update] 'U2-zanger plant nieuwe Live Aid'

rutgerieke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsBono Vox (44), zanger van de Ierse rockband U2, wil een nieuwe Live Aid. Dat meldt de Britse krant The Sun. In 1985 bracht het liefdadigheidsfestival dat gelijktijdig in Londen en Philadelphia werd gehouden ruim 110 miljoen dollar op voor het door een hongernood geteisterd Ethiopië.

Twintig jaar na dato moet een nieuwe versie van het concert geld inzamelen om schulden van ontwikkelingslanden af te lossen, een doel waar Bono zich al langer voor inzet. De Engelse premier Tony Blair zou het initiatief steunen. Muzikant Bob Geldof, de initiator van Live Aid I, zou bij de organisatie worden betrokken. Als sterren die bij de tweede editie hun opwachting zouden maken worden genoemd Robbie Williams, Oasis, Coldplay, Radiohead, Paul McCartney, Phil Collins en U2 zelf. Een datum is nog niet bekend.

Update 12.30
Bob Geldof heeft ontkend dat hij samen met Bono betrokken zou zijn bij de organisatie van Live Aid II. Volgens hem ondermijnen de berichten de inspanningen voor hen die nauw bij de armoede in de ontwikkelingslanden zijn betrokken. "Maar als de premier Live Aid II wil organiseren, wens ik hem veel succes daarbij", aldus Geldof.

Update 20.15
Ook Bono heeft ontkend dat hij bezig is met een tweede Live Aid.

Voetbal: Uitslagen nacompetitie

Icon Sport - VoetbalDe voetbalclub Vitesse uit Arnhem handhaaft zich in de Holland Casino Eredivisie. De ploeg was door de zestiende plaats in de competitie veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie waar het moest strijden met ploegen uit de eerste divisie om een plek op het hoogste niveau voor volgend seizoen.

Eén wedstrijd voor het einde is de ploeg echter niet meer in te halen. Vitesse speelde uit tegen VVV uit Venlo gelijk, waardoor de voorsprong op naaste belager Sparta vijf punten blijft. Sparta speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Helmond Sport.

Poule B
In de tweede groep blijft het tot op de slotdag spannend. Koploper Heracles leek lange tijd op een verlies af te stevenen, maar boog in de laatste tien minuten een 2-0 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. De Graafschap won soeverein van het kansloze Volendam, en kwam in de stand langszij. In de laatste wedstrijd moet Heracles donderdag uit naar Volendam en De Graafschap naar Excelsior, dat ook nog een kleine kans op promotie heeft.

Uitslagen Poule A:
Sparta - Helmond Sport 2-2
VVV-Venlo - Vitesse 1-1

Stand Poule A:
1. Vitesse 5-11
2. Sparta 5-6
3. VVV-Venlo 5-5
4. Helmond Sport 5-3

Uitslagen Poule B:
Heracles Almelo - Excelsior 2-2
De Graafschap - FC Volendam 4-0

Stand Poule B:
1. Heracles Almelo 5-10
2. De Graafschap 5-10
3. Excelsior 5-8
4. FC Volendam 5-0

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager!

Schumacher: Dankjewel Kimi

Michael Schumacher heeft toegegeven dat hij zijn overwinning in de Grand Prix van Europa voor een groot deel te danken heeft aan Kimi Räikkönen.

De Fin lag na een goede start op de tweede positie. Hierdoor hield hij de rest van het veld dusdanig op, dat Schumacher een gat kon slaan. Dit gat bleek voldoende om zonder al te veel problemen naar zijn zesde overwinning te rijden.

"Kimi heeft me ontzettend geholpen. Dankzij Kimi kon ik een gat slaan en dat was precies hetgeen ik nodig had. Toen ik eenmaal een kloof geslagen had, kon ik relatief probleemloos naar de overwinning rijden", aldus Schumacher.

Tennis: Uitslagen Roland Garros (31/05)

Hieronder vind je enkele noemenswaardige gespeelde partijen van vandaag op Roland Garros.

De opmars van de Belg Xavier Malisse op Roland Garros is voorbij. Nadat hij in eerdere rondes verrassend won van Schüttler (7) en Costa (26) verloor hij vandaag in de vierde ronde in drie sets van Lleyton Hewitt: 7-5, 6-2, 7-6(6). Hewitt (12) speelt nu tegen Gaston Gaudio uit Argentinië, die met 6-4, 7-5, 6-3 won van de Rus Igor Andrejev.

Ook de Argentijn David Nalbandian, als achtste geplaatst, bereikte de kwartfinale. Hij won in een mooie partij met 7-5, 6-4, 6-7, 6-3 van de Rus Marat Safin (20). Zijn volgende tegenstander is drievoudig winnaar Gustavo Kuerten (28) uit Brazilië, die met 6-3, 7-5, 6-4 de Spanjaard Feliciano Lopez (23) versloeg.

De overige kwartfinales gaan tussen de Brit Tim Henman (9) en de Argentijn Juan Ignacio Chela (22) en tussen de topfavorieten Carlos Moya (5) uit Spanje en Guillermo Coria (3) uit Argentinië.

FOK!Radio trakteert! Yvonne en Vleermuis live

FOK!RadioFOK!Radio bestaat vandaag precies een half jaar. En dat gaan we vieren natuurlijk! Zo hoor je vandaag de leukste fragmenten uit zes maanden FOK!Radio en bellen we met enkele luisteraars van het eerste uur. De uitzending begint om 20:00 uur.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Verder hoor je een speciaal gedicht van Vleermuis en gaan we FOK!Radio evalueren. Natuurlijk hoor je ook weer de roddels van Yvonne en de column van SunChaser. Hij heeft het vandaag over het oudste beroep van de wereld. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Yvonne gaat ook vertellen hoeveel bier de crew het afgelopen weekend precies op heeft. Ze hebben elkaar gemeet, en alle sappige verhalen hoor je natuurlijk. Daarnaast kun je deze week ook prijzen winnen!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Brawn nieuwe teambaas Ferrari?

Het lijkt erop dat Jean Todt zijn taak als teambaas van Ferrari gaat overdragen aan Ross Brawn.

Na het nieuws dat de 69-jarige Fiat baas Umberto Agnelli vrijdag aan de gevolgen van kanker is overleden, wordt verwacht dat Luca di Montezemelo zijn taken zal overnemen. Hierdoor lijkt het erop dat Jean Todt op zijn beurt weer de taken van di Montezemelo op zich zal nemen. Todt zal dan hoofd van Ferrari-Maserati worden. Hierdoor zal de positie van Todt als teambaas van Ferrari vrijkomen. Nadat Brawn afgelopen vrijdag aanwezig was bij een vergadering van de teambazen, lijkt het erop dat hij degene is die Todt zal gaan opvolgen.

300 Zweepslagen na mishandeling

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe echtgenoot van de Saudische tv-presentatrice Rania al-Baz is veroordeeld tot het ontvangen van driehonderd zweepslagen en het moeten uitzitten van een half jaar cel na het mishandelen van zijn vrouw. De man kwam vandaag voor in een Saudische rechtbank.

De presentatrice bracht vaart in de mishandelingzaak na het naar buiten brengen van foto’s van haar beschadigde gezicht. De foto’s werden gepubliceerd in verschillende Saudische kranten, en brachten een ware golf van beroering in werking. Geweld binnen het huwelijk is een groot taboe in het streng-islamitische land. In het artikel bijgaand met de fotografische opnames beschreef Al-Baz hoe haar man, een werkloze zanger, haar ten gronde smeet en haar probeerde te wurgen. Na de mishandeling dumpte hij haar in een ziekenhuis in Jeddah, aldus de televisiepresentatrice.

Rania hoopt dat ze, naast het scheiden van haar man, ook de voogdij over haar kinderen kan bemachtigen.


Rania al-Baz voor en na haar mishandelig

Sammer naar Stuttgart

Matthias Sammer heeft een contract getekend bij VfB Stuttgart. Hij volgt de naar Fc Bayern Munchen vertrekkende coach Felix Magath op.

Maandagmiddag wordt Sammer bij zijn nieuwe club gepresenteerd. "Het is de laatste dagen allemaal zeer snel gegaan. Ik zal proberen het goede werk van Magath voort te zetten. Er is perspectief genoeg in deze jonge en hongerige spelersgroep."

Sammer speelde van 1990 tot en met 1992 bij Stuttgart. Speelde 63 wedstrijden voor Die Schwaben en trof 20 keer doel.

Tennis: Uitslagen Roland Garros (31/05)

Roland GarrosDe opmars van de Belg Xavier Malisse op Roland Garros is voorbij. Nadat hij in eerdere rondes verrassend won van Schüttler (7) en Costa (26) verloor hij vandaag in de vierde ronde in drie sets van Lleyton Hewitt: 7-5, 6-2, 7-6(6). Hewitt (12) speelt nu tegen Gaston Gaudio uit Argentinië, die met 6-4, 7-5, 6-3 won van de Rus Igor Andrejev.

Ook de Argentijn David Nalbandian, als achtste geplaatst, bereikte de kwartfinale. Hij won in een mooie partij met 7-5, 6-4, 6-7, 6-3 van de Rus Marat Safin (20). Zijn volgende tegenstander is drievoudig winnaar Gustavo Kuerten (28) uit Brazilië, die met 6-3, 7-5, 6-4 de Spanjaard Feliciano Lopez (23) versloeg.

De overige kwartfinales gaan tussen de Brit Tim Henman (9) en de Argentijn Juan Ignacio Chela (22) en tussen de topfavorieten Carlos Moya (5) uit Spanje en Guillermo Coria (3) uit Argentinië.

Ronde van Duitsland, Rit 1 Ullrich komt eraan

Michael Rich heeft vandaag de openingsetappe, een tijdrit, in de Ronde van Duitsland gewonnen. Het troetelkind van het Duitse wielrennen Jan Ullrich werd 2e.

Michael Rich van Gerolsteiner heeft vandaag de 1e rit in de Ronde van Duitsland gewonnen. Hij versloeg in een Tijdrit over iets meer als 23 km het troetelkind van het Duitse wielrennen Jan Ullrich. Ulle werd 2e op een 24 tal sec. achterstand en laat zien dat je met hem rekening moet houden in de komende Tour de France.

Op 30 sec. werd Peschel (Gerolsteiner) 3e. Verder eindigde naast Peschel en Rich nog 2 Gerolsteiner renners in de top 10 (Lang en Hondo).

Ook een belangrijk feit is dat maar liefst 7 duitsers in de top 10 eindigden waarmee het net lijkt op een open duits kampioenschap.

Uitslag

1. 55 GER19690923 Rich Michael GST 27.20,87 ----
2. 36 GER19731202 Ullrich Jan MOB 27.45,78 +0.24,91
3. 54 GER19681104 Peschel Uwe GST 27.50,22 +0.29,35
4. 71 GER19780312 Becke Daniel IBB 27.54,17 +0.33,30
5. 53 GER19790915 Lang Sebastian GST 27.56,75 +0.35,88
6. 106 CZE19750204 Hruska Jan LST 28.06,70 +0.45,83
7. 52 GER19740104 Hondo Danilo GST 28.09,16 +0.48,29
8. 21 GER19710917 Voigt Jens CSC 28.20,47 +0.59,60
9. 105 ESP19731101 Gonzalez De Galdeano Igor LST 28.25,78 +1.04,91
10. 37 KAZ19730916 Vinokourov Alexandre MOB 28.38,37 +1.17,50
11. 73 ESP19781127 Gutierrez Palacios José Ivan IBB 28.39,74 +1.18,87
12. 103 ESP19771018 Nozal Vega Isidro LST 28.50,62 +1.29,75
13. 6 GER19801020 Sinkewitz Patrik QSD 28.51,03 +1.30,16
14. 34 GER19750622 Klöden Andreas MOB 28.56,06 +1.35,19


Drie pedofiele moordenaars opgehangen

Sessy submitte ons het volgende volledig herschreven en vertaalde bericht in de nieuws-submit:

Icoon Buitenlands nieuwsDrie pedofielen, die 2 jaar geleden een vijfjarig meisje verkracht en vermoord zouden hebben, zijn vandaag in Kuweit publiekelijk opgehangen. De pedoseksuelen, twee Saudiers en een burger uit Kuweit, werden tot de doodstraf veroordeeld. Hoger beroep werd afgewezen.

Ook de sjeik Djaber al-Ahmed as-Sabah wees hun gratieverzoek af, en tekende het vonnis. In 2001 werden er al in een andere, maar erg op deze lijkende zaak, drie mannen tot publieke executie veroordeeld. Toen hielp zelfs een afkoopsom van 40.000 dollar de moordenaars niet.

FSB verhoort uitwisselings-studenten

Sessy submitte ons het volgende volledig herschreven en vertaalde bericht in de nieuws-submit:

Icoon Buitenlands nieuws"Vertel eens, hoe is het in Duitsland?” - Deze vraag krijgen Russische uitwisselingsstudenten niet alleen van hun familie te horen. Ook de Russische geheime dienst FSB vertoont een systematische interesse in jongelui die aan uitwisselingsprogramma’s meededen, en net uit Duitsland terugkomen.

Vooral diegenen die met journalistieke studiebeurzen of door parlementaire uitwisselingsprogramma's in Duitsland belanden, zijn voor de FSB interessant.
Van de honderd deelnemers aan het programma ‘Journalisten Internationaal’ zijn er twaalf achteraf verhoord, meldt de projectleider. En acht jonge Russen, die in het kader van het programma ‘Internationale Parlements-Praktika’ Bundestag afgezanten begeleid hebben, blijken achteraf de FSB op bezoek te hebben gehad. Daarover heeft zelfs de Duitse minister van buitenlandse zaken, Joschka Fischer, een klaagbrief gekregen. Deze heeft de FSB het al duidelijk gemaakt, dat het uithoren van studenten door geheime diensten met als doel het verkrijgen van informatie niet acceptabel is.

Verveelde jongen belt lening bij elkaar

Een twaalfjarige jongen uit Singapore heeft voor niet minder dan 5000 dollar gebeld met praatlijnen in een maand. SH Ong, de vader van de jongen, is nog steeds bezig met het betalen van de rekening, die teruggaat naar december 2002.

De ouders van de jongen werkten in de betreffende maand tot laat in de nacht. Hun zoon, wachtend op een nieuwe school, had alleen de tv als gezelschap na het kapotgaan van de computer. Het was de jongen verboden om ’s avonds uit te gaan, waardoor hij in zijn verveling verzot raakte aan het bellen van praatlijnen.

Het kind praatte ongeveer drie uur per dag met vreemden met behulp van de huistelefoon of zijn ouders’ gsm. Ong moest de 5000 dollar lenen van zijn familieleden en is nog steeds bezig met het restitueren van het geld.


... beter achter slot en grendel ...

Drummond wint bij debuut op Wentworth

De Schot Scott Drummond heeft het Volvo PGA Championship toernooi in Wentworth op zijn naam geschreven, daarmee is hij de eerste debutant die daar wint sinds Arnold Palmer in 1975.

Met een toernooi record van 19 onder par na de laatste hole waar hij een birdie sloeg won hij het met twee slagen van Angel Cabrera die als leider de laatste ronde inging. Joakim Haeggman eindigde als derde terwijl Nick Faldo, Darren CLarks en Anders Hansen gedeeld vierde werden.

Drummond, nummer 435 van de wereld, die de vierde reserve was voor het toernooi verklaarde nooit naar het scorebord gekeken te hebben of aan geld te hebben gedacht maar alleen maar geconcentreerd met golf bezig was.

Met een laatste ronde van 64 haalde hij Cabrera in die na drie rondes nog één slag voorsprong had en neemt uiteindelijk ¤640.000 en zijn eerste overwinning op de Europese toer mee naar huis.

Gevangenen ontsnappen door antieke truc

Deodat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVier Bosnische gedetineerden zijn op een film-achtige manier uit de ontvangenis ontsnapt nadat iemand een ijzerzaag voor hen naar binnen had gesmokkeld. Na het doorzagen van de tralies en het aan elkaar knopen van hun lakens, konden de gevangenen ontsnappen uit hun cel.

“Dit is echt de meest klassieke ontsnappingspoging, en het is hen nog gelukt ook”, aldus een ietwat verraste gevangenisdirecteur Miroslay Bem. Naast de gevangenen mochten ook de onoplettende bewakers het pand verlaten. Ze zijn geschorst.

Toms wint de St Jude Classic

Regerend kampioen David Toms heeft met zes slagen voorsprong de St Jude Classic in Tennessee gewonnen.

Toms ging met een voorsprong van zeven slagen de laatste ronde in, in deze ronde eindigde hij twee boven par in zéér slechte omstandigheden. Uiteindelijk eindigde hij op 16 onder par. Bob Estes eindigde tweede op tien onder par en Steve Lowrey eindigde samen met Tim Herron op de derde plaats.

Het was Toms' tiende overwinning op de PGA Tour en hij verdiende er $846.000 mee. Deze overwinning betekent voor hem ook een ommekeer aangezien hij de eerste twee toernooien niet kon starten dit seizoen en van de tien andere toernooien bij zes de cut niet haalde.

Meisje (14) met dertig messteken vermoord

Icoon Buitenlands nieuwsEen veertienjarig meisje uit het Duitse Lüdenscheid is vandaag vermoord. Zij werd met dertig messteken in haar buik, hals en rug omgebracht. Een dertienjarig vriendinnetje van het meisje raakte door veertien messteken levensgevaarlijk gewond, maar zij zou inmiddels buiten levensgevaar verkeren. De meisjes werden gevonden op een parkeerplaats in Hagen (Nordrhein-Westfalen). Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

Waarschijnlijk zijn er twee daders. Met hen zouden de meisjes in Keulen zijn geweest. De slachtoffers en de daders zouden elkaar pas sinds kort kennen. Uit het eerste onderzoek is niet gebleken dat de meisjes seksueel zijn misbruikt. Wel zouden ze zijn geslagen. In de directe omgeving van de vindplaats van de meisjes is het vermoedelijke moordwapen gevonden. Het is nog niet duidelijk wat het motief voor de moord is.

Het vermoedelijke moordwapen
Het vermoedelijke moordwapen werd niet ver
van de vindplaats van de meisjes aangetroffen

Inbreken in het kader van zelfverdediging

Icoon opmerkelijk nieuwsEen lid van een lokaal parlement in Groenland, beschuldigd van het inbreken in een hotel en het stelen van alcoholische drank, zal zich proberen vrij te stellen door te bepleiten dat ze handelde uit 'zelfverdediging'. Jensine Berthelsen zou hebben ingebroken omdat het zo koud was buiten en er geen andere mogelijkheid was om binnen te komen.

De politie had de politicus, lid van de liberale Atassut-partij, de keuzemogelijkheid gegeven tussen een boete of een rechtsgang. Berthelsen koos voor een proces. "Het betalen van de boete staat gelijk aan schuldig verklaren, en ik denk dat ik dat niet ben."

Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak van start gaat.

Geen punten aftrek Minardi

Er is afgelopen race in de puntentelling geen aftrek geweest voor de motorenwissel van de beide Minardi's. Dit zal ook niet meer gebeuren of met terugwerkende kracht aangepast worden. De reden is vrij simpel, de meeste wissels worden op de zondag en maandag gedaan. Een herberekening zou betekenen dat alle wissels verloren gaan, dat zou meer kwaad dan goed doen.

Wij excuseren ons voor deze fout.

De Crew

Agenten vastgehouden na maken kikkergeluid

Icoon opmerkelijk nieuwsMeer dan vijftig politieagenten zijn afgelopen woensdag gedurende een periode van acht uur vastgehouden na het maken van kwaak- en blafgeluiden over de politieradio. Toen de betreffende kwajongen niet naar voren stapte moesten alle agenten blijven zitten. Het voorval had plaats in Nogales, gelegen in de Amerikaanse staat Arizona.

Alle agenten werkzaam in de middagploeg werden vastgehouden toen niemand de verantwoordelijkheid op zich nam voor de kinderachtige actie. “We moesten ze allemaal laten blijven om zeker te weten dat de lolbroek zou worden gestraft, en te laten weten dat grappen als deze niet worden getolereerd”, aldus Hector Leon, assistent politiechef. “Ze moeten begrijpen dat de radio alleen bedoeld is voor het coördineren van noodgevallen.”

Uitslag 88e Indianapolis 500

Buddy Rice heeft de 88e editie van de Indianapolis 500 op zijn naam weten te schrijven. Tony Kanaan en Dan Wheldon werden respectievelijk tweede en derde.

Rice wist zijn pole position om te zetten in de overwinning. De laatste coureur die dat deed was Arie Luyendijk in 1997. Rice is de eerste Amerikaan winnaar sinds 1998, toen zegevierde Eddy Cheever Jr. Eerdere winnaars van de Indy500 waren onder andere Juan Pablo Montoya en Jacques Villeneuve.

Rice passeerde de zwat-wit geblokte vlag na 180 ronden in plaats van de gebruikelijke 200. Dit kwam door de lichte regenval en een dreigende lucht die naderde.

Volledige uitslag:

Pos.CoureurTeam
1Buddy RiceRahal-Letterman Argent/Pioneer
2Tony KanaanTeam 7-Eleven
3Dan WheldonKlein Tools/Jim Beam
4Brian HerthaXM Satellite Radio
5Bruno JunqueiraPacifiCare/Secure Horizons
6Vitor MeiraRahal-Letterman Team Centrix
7Adrián FernándezQuaker State Telmex Tecate
8Scott DixonTarget Chip Ganessi Racing
9Helio CastronevesMarlboro Team Penske
10Roger YasukawaRahal-Letterman Racing Sammy
11Kosuke MatsuuraPanasonic ARTA
12Alex BarronRed Bull Cheever Racing
13Scott SharpDelphi
14Dario FranchittiArca/Ex
15Felipe GiaffoneTeam Purex/Dreyer & Reinbold
16Jeff SimmonsPioneer Mo Nunn Racing
17Al Unser Jr.Patrick Racing
18Tomas ScheckterPennzoil Panther
19Tora TakagiPioneer Mo Nunn Racing
20Richie HearnLucas Oil Products/Sam Schmidt
21Sarah FisherBryant Heating & Cooling/Cure Autism Now
22Robby McGeheeBurger King Angus Steak Burger PDM
DNFBuddy LazierLifeFitness DRR/Hemelgarn Racing
DNFMarty RothRoth Racing
DNFDarren ManningTarget Chip Ganessi Racing
DNFSam Hornish Jr.Marlboro Team Penske
DNFGreg RayAccess Motorsports
DNFPJ JonesCURB Records
DNFRobby GordonMeijer/Coca-Cola Robby Gordon
DNFMark TaylorMenards/Johns Manville Racing
DNFEd CarpenterRed Bull Cheever Racing
DNFLarry FoytA.J. Foyt Racing
DNFA.J. Foyt IVConsecol/A.J. Foyt Racing

Woordvoerder Murat D. maakt cd

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsResul Kaya, de officiële woordvoerder van Murat D. en diens familie, heeft een eigen cd opgenomen. Op de Turkstalige plaat is onder andere een nummer over de 17-jarige Murat te vinden.

Kaya zet Murat D., veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs na het doodschieten van rector Hans van Wieren, expliciet neer als een slachtoffer. “De zon, de aarde en de hemel is van jou. Waarom heeft u hem hierin als offer gekozen? Hij zucht elke dag in de klauwen van de tirannen, zijn hart sterft van verdriet en verlangen. Hetzelfde lot treft ook zijn moeder en vrienden. Mijn heer genoeg leed geleden, verlos hem van zijn pijn en lijden.”


Murat D.


De woordvoerder liet weten te begrijpen dat mensen hem nu verwijten gebruik te maken van Murats bekendheid. “Dat is niet terecht. Deze plannen voor de cd had ik al vóór de schietpartij. Het lied over Murat is toegevoegd. Ik moet ook mijn dingen doen en centen verdienen.”

Kahn zoekt nieuwe uitdaging

Oliver Kahn heeft bij de leiding van Bayern München aangegeven te willen vertrekken. Hij is na tien jaar, naar eigen zeggen, toe aan een nieuwe uitdaging.

Ondanks dat het afgelopen seizoen absoluut niet het beste uit zijn loopbaan was, hoopt Kahn dat er een topclub zich voor hem zal melden. Hij denkt dat een transfersom, ondanks zijn tot 2006 doorlopende contract, geen probleem gaat vormen.

Hij vertelde: "Er zijn geen problemen waarvoor ik vlucht. Het gaat mij ook niet om het feit dat ik geen privéleven meer heb. Daar kan ik wel mee omgaan. Het gaat mij om een nieuwe uitdaging. Dat is de enige reden."

Aan die nieuwe uitdaging stelt hij wel hoge eisen: "Als ik zeg dat ik nog een keer de Champions League wil winnen en kampioen wil worden, dan kan dat alleen bij een absolute topclub. Ik denk niet dat de afkoopsom een probleem zal vormen."

Bush pronkt met wapen Saddam Hussein

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse president George W. Bush heeft een wapen van de Irakese Saddam Hussein in zijn huis. De ex-dictator droeg het pistool bij zich toen hij eind vorig jaar werd gearresteerd door Amerikaanse soldaten. Voor Bush is het een manier om zijn gasten in het Witte Huis in Washington te vermaken.


... geen pistool meer ...


De president kreeg het schietijzer doorgespeeld van de speciale manschappen die Saddam in zijn geheime schuilplaats opspoorden. Het pronkstuk bevindt zich momenteel in een klein vertrek naast het Oval Office, de officiële werkkamer van Bush junior. "Hij is er erg trots op. Hij vind het prachtig om er mee te pronken", aldus een anonieme gast.

Lijsttrekker weigert gedragscode europarlement

verkiezingen europarlementPaul van Buitenen, lijsttrekker van de partij Europa Transparant, zal indien hij wordt gekozen in het Europees Parlement, te veel ontvangen onkostenvergoedingen niet terugstorten. Het voorstel dat PvdA en GroenLinks hierover deden noemt hij 'hypocriet'. Van Buitenen wil het geld gebruiken om zijn partij op te bouwen.

Volgens Van Buitenen leven sommige europarlementariërs de huidige gedragscode al niet na. "Mijn partij gaat de misstanden echt te lijf en daar is geld voor nodig. Liever gebruik ik het geld om de wapens te kopen waarmee wij onze strijd tegen de zakkenvullers gaan voeren." De voormalige Europees ambtenaar raakte bekend toen hij aan de bel trok over fraude van Europese functionarissen. Hij werd daarop op non-actief gesteld. Onlangs richtte hij zijn eigen partij op, waarmee hij bij de Europese verkiezingen op 10 juni in het parlement hoopt te komen.

GroenLinks
GroenLinks-lijsttrekker Kathelijne Buitenweg weigert in een reactie de aangescherpte gedragscode hypocriet te noemen. "Sommige anderen, zoals de Britse Groenen, geven het geld aan goede doelen. Wij geven het terug aan het Europees Parlement, omdat wij niet zelf een keuze willen maken in de besteding van het geld," aldus de GroenLinks-politica.

Dode en gewonde bij duikongevallen Zeeland

Icoon Binnenlands nieuwsBij een duikongeval in Zeeland is dit weekend een dode gevallen. Een 43-jarige vrouw uit het Belgische Geel kwam zaterdagavond om nadat zij bij Kerkwerve op 24 meter diepte in een net vast kwam te zitten. De vrouw deed in een paniekerige reactie haar zuurstofflessen af. Haar duikgenoot kon haar niet kalmeren of bevrijden. Gealarmeerde duikers bevrijdden haar, maar ze bleek al te zijn overleden.

Gistermorgen ontdekte een duiker in de Oosterschelde bij Zierikzee op vijftien meter diepte dat zijn zuurstofflessen leeg waren. De man zwom zo snel als hij kon naar boven, maar raakte, eenmaal aan de wal, buiten westen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Lego favoriete speelgoed van volwassenen

Lego is verkozen tot het meest favoriete speelgoed van volwassenen. Het bouwspeelgoed wist onder andere Action Man, wat op een tweede plaats eindigde, in de door Cartoon Network opgestelde lijst achter zich te laten.


Lego heeft zich in de loop der jaren geprofileerd als meer dan alleen bouwspeelgoed


De derde plaats werd in beslag genomen door Barbie en Ken, opgevolgd door Scalextric, fabrikant van elektrische autobanen. Op een vijfde plaats kwam de oude vertrouwde teddybeer, op de hielen gezeten door Matchbox Cars, uitgevonden in de jaren 50, hetgeen zich op de zesde plaats wist te nestelen. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

1. Lego
2. Action Man
3. Barbie en Ken
4. Scalextric
5. De teddybeer
6. Matchbox Cars
7. Nintendo
8. Meccano
9. Star Wars
10. Subbuteo

Het woord Lego, uitgevonden door Dane Ole Kirk Christiansen in het jaar 1932, stamt af van het Deense Leg Godt, wat ‘speel goed’ betekent.

Vrouw wil scheiden wegens te weinig seks

Een Chinese wil van haar man scheiden omdat hij volgens haar de belofte om tenminste een keer om de twee weken te vrijen niet nakomt. De rechter vond dit echter geen reden om de echtscheiding door te voeren, en liet het voorstel dan ook varen.


... iets te vaak leeg...


Een aantal jaren geleden had het paar een mondelinge afspraak gemaakt om hun seksleven wat meer pit te geven. “Er zou tenminste één keer om de twee weken gevrijd worden, maar daar gaat mijn man niet meer op in”, aldus de vrouw in de rechtbank van Sichuan, in het westen van China. Het koppel is al ruim achttien jaar getrouwd. Dit wou de rechter liever zo houden, en wees de wens van de vrouw de deur.

Deel vliegtuig valt boven op man

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 44-jarige vliegtuigwerker is gisteren aan de dood ontsnapt nadat de neus van het vliegtuig waaraan hij werkte boven op hem viel. Wonder boven wonder bleef de man nagenoeg ongedeerd bij het ongeval, wat plaatshad op het Essendon Airport in Melbourne, Australië.

De technicus werd, tegen zijn zin in, naar het ziekenhuis gebracht. Tim Anders, algemeen manager van het vliegveld, is verbaasd over de positieve afloop, daar het materiaal ongeveer vier ton woog. “Ik ken de persoon niet, maar hij lijkt me een taaie aangezien hij nagenoeg gelijk weer opstond en aan het werk wou. Zijn collega’s hebben hem er toe gezet om toch een ambulance te bellen”, aldus de manager.

Jordan en Stoddart tegen nieuwe kwalificatie-regel

Paul Stoddart is tegen het nieuwe kwalificatie-format dat vanaf de Grand Prix van Engeland ingevoerd gaat worden. De belangrijkste wijziging is dat voortaan alle coureurs gelijktijdig op de baan zullen zijn. Stoddart is tegen deze wijziging. Eddie Jordan steunt de Australiër in zijn protest.

"Hopelijk kunnen we alles oplossen. De grootste verliezers van dit worden wij en Jordan", aldus Stoddart. Eddie Jordan steunt zijn collega: "Iedereen is het erover eens dat er iets moet gebeuren."

Voor Minardi en Jordan is het grootste probleem dat ze tijdens de nieuwe kwalificatie waarschijnlijk maar weinig in beeld zullen komen. Daarnaast komen ze gedurende de race ook slechts in beeld als ze op een ronde worden gezet. Sponsoren willen het liefst een team sponseren dat veel in beeld komt. Met de huidige kwalificatie-regels krijgen alle teams evenveel televisietijd. Dit heeft natuurlijk de voorkeur van de twee teambazen.

Fisichella wacht op Williams

Ook Giancarlo Fisichella wil graag in 2005 voor Williams rijden. De Italiaan is volgens velen één van de meest getalenteerde rijders van het F1-veld maar tot op heden heeft hem dat nog geen plekje bij één van de echte topteams opgeleverd.

Toch blijft Fisichella hoop houden: "Ik heb een contract bij Sauber volgend jaar, maar als een topteam wil praten, dan kan dat."

"Ik kan Frank [Williams, red.] echt niet opbellen, als hij me wil dan weet ik zeker dat hij me belt. Het zou mooi zijn om naar Williams te gaan. Ik vind het een leuk team. Ze hebben dan wel problemen met hun auto op dit moment, maar het zou een goede stap zijn."

Sinds 1996 heeft Fisichella 130 Grand Prix' gereden. Hij maakte zijn debuut bij Minardi en reed vervolgens bij Jordan, Benetton en Sauber. Inmiddels is de Italiaan al wel 31 jaar oud.

Celstraf na draaien sigaret op politieauto

Icoon Binnenlands nieuwsEen 24-jarige man uit Almelo is in de nacht van zaterdag op zondag de cel in gedraaid nadat hij een sigaretje zat te draaien op de motorkap van een politieauto. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, weigerde van de motorkap af te gaan.

Nadat de agenten hem meerdere keren sommeerden op te staan brachten ze de Almeloër naar het bureau. De man begon te trappen en spugen en maakte intimiderende en beledigende opmerkingen. Hij mocht uiteindelijk in de cel stoom afblazen.

Luilak: Tientallen jongeren opgepakt

Icoon Binnenlands nieuwsBij de jaarlijkse luilakviering zijn in de Noord-Hollandse regio Kennemerland enkele tientallen kinderen en jongeren opgepakt. Dat meldt de politie. Bij luilak, traditioneel de nacht van vrijdag op zaterdag voor Pinksteren, trekken jongeren door de straten om zoveel mogelijk lawaai te maken.

In de praktijk leidt de viering echter steeds meer tot vandalisme. Auto's worden bekrast, woningen besmeurd, ruiten ingegooid, brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken. Volgens de politie werden sommige slachtoffers bewust opgezocht om 'oude rekeningen te vereffenen'. Ouders van de opgepakte vandalen zouden zich doorgaans nauwelijks druk maken over de vernielingen. Tijdens de luilaknacht zijn grote hoeveelheden boter, eieren, curry, ketchup, mayonaise, mosterd, tandpasta en andere smurrie in beslag genomen.

Teletekst beter bekeken dan programma's

De teletekst-pagina's van de NOS achter Nederland 1, 2 en 3 worden beter bekeken dan de programma's op de televisie zelf. Dat blijkt uit het kijk- en luisteronderzoek. In 2003 had NOS Teletekst een marktaandeel van 47 procent. Het marktaandeel van de televisiezenders van de Publieke Omroep was in die periode 36 procent.

De gemiddelde Nederlander keek in 2003 drie minuten per dag naar teletekst. Jongeren tot 20 jaar kijken nauwelijks teletekst. Vooral onder 35- tot 49-jarigen is teletekst erg populair.

Overigens zijn de pagina's van NOS Teletekst ook al jarenlang de best bezochte pagina's op internet van de Publieke Omroep.

Amerikaanse dienstplicht mogelijk terug

stimpy2 vertaalde, herschreef en submitte het volgende bericht:

In de Amerikaanse Senaat liggen momenteel twee wetsvoorstellen die de dienstplicht weer in moeten gaan stellen. De huidige regering probeert de dienstplicht na de verkiezingen aan het einde van dit jaar in te voeren. In de lente van 2005 moeten de wetten dan van kracht worden. De huidige regering probeert deze wetgeving geruisloos in te voeren, terwijl de aandacht van het publiek gevestigd is op de verkiezingen.

De dienstplicht is een niet-populair onderwerp bij de verkiezingen. Desondanks zeggen militaire experts en invloedrijke congresleden dat als minister Rumsfelds voorspelling van een 'langdurige oorlog' in Irak en Afghanistan uitkomt, de VS geen andere mogelijkheid hebben dan de dienstplicht invoeren om het aantal beschikbare soldaten op peil te houden.

Onder de dienstplicht uitkomen zal een stuk moeilijker worden dan voorheen. Studeren of emigreren naar Canada zijn geen ontsnappingsmogelijkheden meer. In december 2001 ondertekenden Canada en de VS een 'smart border declaration', die gebruikt kan worden om mogelijke weigerende dienstplichtigen binnen de eigen grens te houden.

Hervormingen die erop gericht zijn om de kans op het vervullen van de dienstplicht evenrediger te maken naar geslacht en status maken het ook onmogelijk om een goede opleiding als 'vrijbrief' te gebruiken. Eerstejaars hebben nog maar een uitstelmogelijkheid tot het einde van het semester; ouderejaars tot het einde van het academisch jaar.

Ruzie om een glas cola: 3 arrestaties

Icoon Binnenlands nieuws In het asielzoekerscentrum van Oisterwijk heeft de politie gisteren drie aanhoudingen verricht, na een uit de hand gelopen ruzie om een glas cola. Drie minderjarige asielzoekers worden verdacht van het mishandelen van een 17-jarige jongen in het centrum. De ruzie ontstond nadat de jongen een glas cola opdronk, wat van één van de verdachten bleek te zijn.

Dit was voor de drie verdachten de aanleiding om hem op zijn kamer op te zoeken en te mishandelen. Daarbij sloegen ze hem met een stok op zijn rug, werd hij geschopt, geslagen en in zijn arm gebeten. Ook gooiden de verdachten een glas kapot op zijn lichaam.

Aandacht voor 'Bob' tijdens EK voetbal

BOBHet ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat vanaf maandag beginnen met een hernieuwde campagne van de Bewust Onbeschonken Bestuurder, oftewel BOB. In het verleden werd deze campagne al gebruikt om bestuurders op te roepen om zonder alcohol achter het stuur te gaan. Tijdens het EK zal de BOB-campagne weer nieuw leven in worden geblazen. Zo zal de letter 'o' in het kader van het Europees Kampioenschap voetbal worden vervangen door een rood-wit-blauw-oranje gekleurd gezicht van een supporter met een leeuwenkop op zijn hoofd.

Langs de weg zullen grote billboard worden geplaatst met daarop de afbeeldingen. Op de radio zal de imitatie-Johan Cruijff duidelijk maken dat hij zijn geheime troef , 'Bob', het liefst links voorin heeft staan in zijn elftal.

Van Bommel niet naar EK

Mark van Bommel wordt niet opgenomen in de definitieve Oranjeselectie voor het EK in Portugal, zo meldt NOS Langs de Lijn. Bondscoach Dick Advocaat heeft Paul Bosvelt als vervanger opgeroepen.

Van Bommel is geblesseerd aan zijn achillespees. Dick Advocaat had eigenlijk pas woensdag, na het oefenduel tegen de Faroër Eilanden, een definitief besluit willen nemen. De blessure van Van Bommel blijkt echter dermate ernstig te zijn, dat hij niet op tijd fit kan zijn voor het EK.

Voetbal: Mark van Bommel niet naar EK

Icon Sport - VoetbalMark van Bommel wordt niet opgenomen in de definitieve Oranjeselectie voor het EK in Portugal, zo meldt NOS Langs de Lijn. Bondscoach Dick Advocaat heeft Paul Bosvelt als vervanger opgeroepen.

Van Bommel is geblesseerd aan zijn achillespees. Dick Advocaat had eigenlijk pas woensdag, na het oefenduel tegen de Faroër Eilanden, een definitief besluit willen nemen. De blessure van Van Bommel blijkt echter dermate ernstig te zijn, dat hij niet op tijd fit kan zijn voor het EK.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager!

2Mini en zijn geschiedenis

30 December 2002, 2Mini's eerste kennismaking met een weblog. Ik had nog geen flauw idee wat een weblog was. Ach het kan tog geen kwaad, dus ben ik maar eens gaan kijken.

Tot mijn verbazing zag ik dat een weblog, precies is, wat ik in het dagelijks leven ben. Weird, gek, raar en soms ook cool. Wat deed je dus als je een tussenuur had? Juist... je ging naar de mediatheek en zocht "Het interactieve deel van Fok!" op. Ik kan het mij nog herinneren alsof het gisteren was. Deze blog, deed iedereen van de mediatheek raar doen opkijken. Sindsdien ben ik een trouwe weblog bezoeker geweest, dat niet in iedereen's smaak viel. Niet alleen door de webloggers toen zelf, maar ook door de gewone Fok! users.

Ja... ik was een niet echt gewild mannetje bij de Fok!Weblog. Via het forum kwam ik ook andere weblogs tegen. Maar die hadden allemaal niet wat Fok! hadden. Het grote Fok! gevoel. Een soort Fok! familie. Om deze band te vergroten wordt er binnenkort een meeting gehouden. 2Mini is waarschijnlijk van de partij.

2Mini kwam binnen als een irritant kutjoch en is nu uitgegroeid tot weblogger van de Fok!Weblog. De wijze les van vandaag: Als je het wilt, je er je best voor doet, dan kan je het ook nog eens bereiken.

Tot na de omkatdag!

Rottend fruit leidt tot voorzorgslanding

Een Boeing 747 van British Airways met 308 passagiers aan boord heeft zondag in Ierland een voorzorgslanding gemaakt nadat het brandalarm was afgegaan. Het bleek echter niet om een brand te gaan, oorzaak van het alarm bleek rottend fruit in het ruim te zijn. De dampen van het sterk riekende fruit zorgden voor het afgaan van het alarm en het in werking treden van de brandblussers.

Op de Ierse luchthaven Shannon werd het fruit uitgeladen. Dit zorgde er voor dat het vliegtuig, dat onderweg was van Miami naar Londen, ongeveer tweeënhalf uur later dan gepland landde op de Britse luchthaven Heathrow.

Nederlandse (113) oudste ter wereld

Sinds zaterdag is een Nederlander officieel 's werelds oudste inwoner. Het gaat om Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen. De vrouw hoopt op 29 juni 114 jaar te worden.

De inwoonster van Hoogeveen werd de oudste in leven zijnde inwoner van de wereld door de dood van de 114-jarige Ramona Trinidad Iglesias-Jordan uit Puertorico. Deze op 31 augustus 1889 geboren vrouw stond pas sinds april in de boeken als 's werelds oudste. Dit nadat het Guinness Book of World Records bewijzen daarvoor goedkeurde. De Puertoricaanse was net uit het ziekenhuis ontslagen en stierf aan een longontsteking.

Van Andel-Schipper maakt het ondanks haar extreem hoge leeftijd goed, zo verklaarde vandaag een medewerker van het verzorgingshuis waar ze woont. Volgens haar verzorgers heeft ze uitgekeken naar het moment waarop ze officieel de oudste persoon ter wereld zou worden.

Het is 40 jaar geleden dat de vorige Nederlander zich de oudste bewoner van de aarde mocht noemen. Sinds 1988 is er trouwens niet meer zo'n ''jeugdige'' oudste inwoner van de wereld geweest.

Er leven op aarde wel mensen die ouder zijn (of zeggen ouder te zijn) dan 113 jaar, maar die kunnen geen officiele geboorteaktes overleggen.

Kirchen wint in eigen land

De Luxemburger Kim Kirchen heeft de laatste rit van de ronde van zijn land gewonnen. De leiderstrui van Maxime Monfort kwam niet meer in gevaar.

Maxime Monfort is de verrassende winnaar van de Ronde van Luxemburg. De Belgische neo-prof kwam zaterdag aan de leiding en liet vandaag zijn ploeg serieus werken om de eerste plaats te behouden. In deze bergachtige laatste etappe maakten de mannen van Landbouwkrediet ondermeer een ontsnapping met Botero, Sastre en Bodrogi ongedaan. Ritwinst was voor Kim Kirchen die de snelste was in de spurt van het uitgedunde peloton. Dit is meteen de eerste zege van de 25-jarige thuisrijder voor dit seizoen.

top tien vijfde rit
1 Kim Kirchen (Lux) Fassa Bortolo 4.13.24
2 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank
3 Roger Hammond (GBr) MrBookmaker.com-Palmans
4 Steffen Wesemann (Dui) T-Mobile Team
5 Koos Moerenhout (Ned) Lotto-Domo
6 Bert Hiemstra (Ned) Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf
7 Michael Rogers (Aus) Quick.Step-Davitamon
8 Luca Solari (Ita) Team Barloworld-Androni Giocattoli
9 Torsten Hiekmann (Ger) T-Mobile Team
10 Frank Schleck (Lux) Team CSC

top tien eindstand
1 Maxime Monfort (Bel) Landbouwkrediet-Colnago 16.04.15
2 Torsten Hiekmann (Dui) T-Mobile Team 0.06
3 Jörg Jaksche (Dui) Team CSC 0.09
4 Koos Moerenhout (Ned) Lotto-Domo 0.10
5 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Fassa Bortolo 0.15
6 Michael Rogers (Aus) Quick.Step-Davitamon 0.18
7 Johan Coenen (Bel) MrBookmaker.com-Palmans 0.53
8 René Jørgensen (Den) Alessio-Bianchi 1.13
9 Lars Ytting Bak (Den) BankGiroLoterij 1.14
10 Juan Miguel Mercado Martin (Spa) Quick.Step-Davitamon 1.26

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.