Voetbal: Uitslag Nederland-FaeroŽr

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in het Zwitserse Lausanne een oefeninterland tegen de FaeroŽr eilanden. Oranje won met 3-0.

In een weinig zeggend oefenduel werd de combinatie Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy bekeken. In de helft dat zij speelden ging er wederom weinig dreiging van hen uit. Rafael van der Vaart tekende voor het enige doelpunt van de eerste helft. Van even buiten de zestien schoot hij in. Na rust kwam een verse ploeg in het veld met onder meer Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk, ook Arjen Robben speelde mee. Het eerste gevaar kwam echter van Flotum, die namens de FaeroŽr de onderkant van de Nederlandse lat trof. Ronald Waterreus kwam met de schrik vrij. Niet lang daarna zette Makaay met een intikker Nederland op 2-0. Marc Overmars maakte er met een hem typerende inkomende actie van links nog 3-0 van. Daar bleef het bij.

Aanstaande zaterdag wordt de oefencampagne van Oranje in de Amsterdam ArenA afgesloten met een interland tegen Ierland. Vandaag over twee weken wacht de wedstrijd tegen Duitsland, de eerste tegenstander op Euro 2004.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager