FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 december 2003

Uitslag CL (02-12-03)

Vanavond werd een achterstallige wedstrijd uit de vijfde serie in de eerste ronde van de Champions League gespeeld. In poule D trof Galatasaray in Dortmund (Dui) Juventus, de Turken wonnen met 2-0.

Juventus had zich al verzekerd van een ticket voor de volgende ronde De Turken dienden echter te winnen. Dat konden ze echter niet doen in 'de hel van Istanbul'. Vanwege het veiligheidsrisico diende het voor de thuiswedstrijd met Juventus uit te wijken naar Duitsland.

Het Westfalen stadion was vanavond echter afgeladen met Turkse fans en uitverkocht. Het was Hakan Sükür die voor hen als vanouds schitterende en beide doelpunten voor Galatasaray maakte. Galatasaray houdt hierdoor het uitzicht op de volgende ronde.


Galatasaray - Juventus (2-0)
47' Sükür 1-0
90+3' Sükür 2-0

Groep D

Pos.ClubAWGVPV-T
1Juventus *5311108-6
2Real Sociedad522187-7
3Galatasaray520365-7
4Olympiakos Piraeus511346-6

* naar achtste finales

Publieke radiostations krijgen steunzenders

De publieke radiozenders hebben vandaag een vergunning gekregen om enkele steunzenders neer te zetten in Rotterdam, Arnhem en Amsterdam. Het Agentschap Telecom, dat onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken, heeft de vergunningen verleend. Zenderoperator Nozema kan nu de zenders plaatsen.

De nieuwe zenders zijn nodig omdat de publieke zenders in de genoemde plaatsen slechte ontvangst hebben sinds de frequentieverdeling in mei van dit jaar. In juni vroeg de Publieke Omroep al om extra frequenties omdat ze veel klachten van luisteraars kreeg.

Hoewel Agentschap Telecom nog in afwachting is van de uitkomsten van onderhandelingen met het buitenland, kunnen de nieuwe zenders onder bepaalde voorwaarden alvast in gebruik worden genomen.

Oudste man van Nederland achter de pc

Henri Timmermans, de oudste man van Nederland, is zondag 107 jaar geworden. Hij heeft tot vier jaar geleden zelfstandig gewoond, nu woont hij in verzorgingstehuis Dillenburg in Ermelo. Ondanks zijn hoge leeftijd gaat hij toch nog met de tijd mee. Dit blijkt wel uit het feit dat Timmermans drie jaar geleden besloot een computercursus te volgen.

"De heer Timmermans is een zeer pientere man die nog erg bij de tijd is. Hij kijkt dagelijks naar de televisie, luistert naar de radio en heeft inmiddels zelf een computer aangeschaft", aldus bejaardenverzorgster Gerda Brandsen. Wel wordt het gehoor van Timmermans wat minder en draagt hij nu een bril.

Het grote feest is één dag uitgesteld, omdat de zondag in Ermelo een rustdag is. "Maandag is de burgemeester en zijn familie langs gekomen", aldus Brandsen.

Condoomautomaten op Vlaamse scholen

Psycho_Taz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De socialistische partij Spirit heeft bij het Vlaamse parlement een voorstel ingediend waarin alle middelbare scholen worden verplicht een condoomautomaat op te hangen in de school. Zo wil deze partij de strijd aanbinden met onveilige seks die de oorzaak is van aids en ongewenste zwangerschappen.

De partij wijst op een Nederlands onderzoek waaruit blijkt dat de helft van de jongeren tussen de 17 en 23 bij losse contacten onveilige seks heeft. Dit gebeurt vooral omdat er geen condooms in de buurt te krijgen zijn.

Eerder deze week besloot de Belgische regering al om jonge vrouwen korting te geven op de pil. Deze maatregel moet het aantal ongewenste tienerzwangerschappen beperken.

Studenten zijn bang voor de arbeidsmarkt

Eagletje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten zijn erg negatief over de arbeidsmarkt. 58 procent van de universitair afgestudeerden kijkt negatief tegen de arbeidsmarkt aan, bij hbo'ers is dat 65 procent. Vorig jaar was de helft van de afgestudeerden nog positief, in 2001 zelfs 90 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdschrift Intermediair en personeelsadviseur KPMG Ebbinge.

De afgestudeerden zoeken steeds vaker een alternatief voor de arbeidsmarkt. Een kwart van de mensen met een bul en eenderde van de hbo'ers is niet van plan direct na het afstuderen te gaan solliciteren. Verder studeren is dan vaak een optie. Ook reizen is populair. "We denken dat dit komt door de slechte arbeidsmarkt", zei onderzoeker O. de Lint van KPMG Ebbinge.

Homokwestie drijft kerken verder uit elkaar

Het Vaticaan heeft vandaag laten weten de samenwerking met de Anglicaanse Kerk omtrent een theologisch document te hebben verbroken. Directe aanleiding hiervoor is het ingenomen homostandpunt van de Anglicaanse Kerk.

Desondanks geven beide kerken aan de samenwerking te willen continueren. In oktober liet Paus Johannes Paulus II nog weten "bezorgdheid" bezorgd te zijn over het anglicaanse homostandpunt. De Paus liet dit weten aan aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury, het geestelijk hoofd van de wereldwijde Anglicaanse Kerk.

Directe aanleiding voor de pauselijke zorgen is de wijding van praktiserende homoseksuelen tot priester in sommige anglicaanse provincies. Zo werd vorige maand de Amerikaan Gene Robinson ingewijd als eerste openlijk homoseksuele anglicaanse bisschop in een kerk in de staat New Hampshire.

RTV Rijnmond en RTV West bijna failliet

rotterdam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gaat zo slecht met de Zuid-Hollandse regionale omroepen RTV Rijnmond en RTV West dat een kwart van het personeel ontslagen moet worden om de bedrijven weer gezond te maken. Bij Radio- en TV Rijnmond moeten 37 banen verdwijnen om het bedrijf weer gezond te maken. Er is geen geld voor een sociaal plan, dat zal de provincie moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Oorzaak van het slechte klimaat is de economische recessie en uit de klauwen gelopen personeelskosten. De reserves van RTV Rijnmond zijn uitgeput. Als de provincie niet te hulp schiet zou de omroep zelfs failliet gaan. Bij de andere omroep in Zuid-Holland, RTV-West, is de situatie volgens het onderzoek nog zorgelijker dan bij Rijnmond.

Italiaanse senator verdacht van rassenhaat

In Italië is een onderzoek gestart naar de Italiaanse senator Piergiorgio Stiffoni. De openbare aanklager verdenkt Stiffoni van rassenhaat. Zo zei hij vorige maand dat "immigranten niet mijn broeders zijn" en dat "het jammer is dat de gaskamer nog niet klaar is".

Stiffoni heeft een lidmaatschap bij de omstreden partij Lega Nord. De leider van deze partij, Umberto Bossi, is minister in het kabinet van premier Berlusconi. Onlangs pleitte Bossi nog voor het invoeren van quota voor de toelating van immigranten. Hij trok de vergelijking door te zeggen dat het net zo geregeld moet zijn " zoals bij goederen". Ook vindt Bossi dat boten waarmee illegale immigranten naar Italië komen tot zinken gebracht moeten kunnen worden. Van hem mogen ze lekgeschoten worden.

Stiffoni zei in een reactie op de beschuldingen aan zijn adres dat de uitlatingen "grapjes waren". Ook zei Stiffoni dit weekeinde dat "de zogenoemde gematigde islamieten de sleutels van de olie-kluis in handen hebben en dat zij gevrijwaard zijn van elke vorm van kritiek"

Hond dood door losgebroken hond

Tatjana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag zijn op het Euratomplein in Heemskerk een vrouw gewond geraakt en een hondje gedood door een losgebroken hond.

Het hondje, een Yorkshire terriër, werd aangevallen door een losgebroken Engelse Stafford. De eigenaresse van het hondje viel hierdoor op straat en liep lichte verwondingen op. Hieraan kon ze ter plekke door ambulancepersoneel worden behandeld.

Voor de Yorkshire terriër liep het incident slecht af. Het beestje werd afgevoerd door de dierenambulance, maar bleek niet meer te redden.

De Engelse Stafford werd door gewaarschuwde politie-agenten inbeslaggenomen. De eigenaar van het dier krijgt in elk geval een boete. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen over het lot van de hond. De politie acht een gedragstest noodzakelijk.

CD Review: KoRn - Take A Look In The Mirror


Om eerlijk te zijn had ik KoRn opgegeven na de muzikale mislukking die de naam 'Issues' meekreeg. De magie die 'KoRn' en 'Life Is Peachy' bevatten was verdwenen, KoRn begon een parodie op zichzelf te worden. De opvolger van 'Issues', 'Untouchables', was aardig, niet meer dan dat. Er stonden wel enkele goede nummers op, maar het complete album viel toch een beetje tegen, evenals de verkopen. KoRn, verbolgen over het commerciële falen van 'Untouchables', dook zeer snel weer de studio in om het, volgens hen, "hardste KoRn-album" ooit te maken. Maar dat zeggen ze al sinds 'Follow The Leader'. Ik ben benieuwd.

"Vrouwen met grote borsten slimmer"

Engessa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen met grote borsten slimmer zijn dan hun minder bedeelde seksegenoten. De onderzoekers deelden 1200 vrouwen in vijf maten in (zeer klein, klein, gemiddeld, groot en zeer groot) en lieten hen een IQ-test maken. De vrouwen met de grote borsten scoorden gemiddeld één tot tien punten beter met de test.

Volgens Dr. Yvonne Rossdale, lid van het onderzoeksteam, is het vooroordeel dat volborstige vrouwen dom zijn, te wijten aan mannen. "Een vrouw kan een man Einsteins relativiteitstheorie uitleggen, maar wanneer hij als versteend naar haar decolleté staart, kan hij zich geen enkel woord herinneren. Zij blijft in zijn gedachten als sexy, maar dom", aldus Rossdale.

Een reden voor de ogenschijnlijk hogere intelligentie hebben de onderzoekers echter niet.

18 jaar eis voor dubbele moord

syl68 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Breda is 18 jaar cel geëist tegen de 36-jarige C. van D. uit Klundert. Hij wordt door het OM gezien als degene die op 17 maart vorig jaar zijn 23-jarige buurvrouw met een mes neerstak en haar daarna met een snoer wurgde. Daarna zou hij haar 2-jarig dochtertje met chloroform hebben bedwelmd en met een panty hebben gewurgd.

Na de lugubere moorden brandde de woning totaal uit. De brandweer heeft nimmer de oorzaak van de brand kunnen achterhalen.

Van D. ontkent in alle toonaarden ook maar iets met de dood van zijn buren te maken te hebben gehad. Hij gaf wel toe diezelfde nacht te hebben ingebroken om de kluis leeg te halen. Volgens het OM zou de verdachte een seksuele relatie hebben gehad met zijn buurvrouw, een prostitué uit Litouwen. Het motief voor de moorden is niet duidelijk geworden.

Het Forensisch Instituut en deskundigen uit Groot-Brittannië bevestigen dat het celmateriaal dat onder de nagels van de vrouw is aangetroffen van Van D. afkomstig is. Ook hebben getuigen Van D. de bewuste nacht enkele keren door de straat zien rijden en om half zes licht zien branden in zijn woning.

Proces-verbaal wegens valse noodkreet

syl68 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A9, in de buurt van de afrit Amstelveen, zorgde een noodkreet op een vel papier vanochtend voor verwarring. Een man die op de achterbank van een Volkswagen Golf zat, hield namelijk een papier tegen de zijruit met daarop de tekst "Help" en daarachter een mobiel nummer.

Aangezien de boodschap er serieus uitzag, vroegen surveillanten van de verkeerspolitie om versterking. De Golf, waarin nog twee mannen zaten, werd door drie politiewagens tot stoppen gedwongen. Uiteindelijk bleek het om een grap van de achterpassagier te gaan. Tegen deze 43-jarige inwoner uit Enschede is proces-verbaal opgemaakt.

Auto aangereden door stofzuiger

Werik en bordewolf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A7 (Amsterdam-Den Oever) is de auto van een 25-jarige automobiliste beschadigd geraakt doordat een stofzuiger ertegen aan botste.

De 'aanrijding' gebeurde maandagochtend ter hoogte van de afslag Den Oever. Het is onbekend hoe de stofzuiger op de snelweg terecht kwam. Mogelijk is het huishoudelijk apparaat van een auto gevallen.

'Trabelsi weg bij Ajax'

Ajax coach Ronald Koeman verwacht dat hij aan het eind van het seizoen afscheid van Hatem Trabelsi zal moeten nemen als lid van de selectie.

Volgens de trainer heeft Trabelsi al eerder aangegeven weg te willen bij Ajax. Wel gaat Koeman er van uit dat Maxwell nog een tijdje blijft bij de Amsterdamse club omdat de speler nog niet zo'n behoefte zou hebben om weg te gaan.

Afgelopen zomer was er voor beide spelers een lichte interesse van europese topclubs maar er is nooit onderhandeld over een vertrek van één van beide spelers.

Mocht de op dit moment geblesseerde Trabelsi vertrekken bestaat er een kans dat Ajax geen transfersom zal ontvangen voor de speler. De club heeft namelijk een eenzijdige optie om het, aan het eind van dit jaar aflopende, contract van de speler met twee jaar te verlengen maar de zaakwaarnemer van de Tunesische verdediger heeft laten weten dat er een onderzoekt loopt naar de rechtsgeldigheid van dit contract.

Fränkel disciplinair geschorst

Ray Fränkel van FC Groningen is voor onbepaalde tijd uit het eerste team gezet.

Afgelopen zaterdag kwam de 21-jarige verdediger te laat op de ochtendtraining. Aangezien dit niet de eerste keer was heeft de clubleiding besloten hem te straffen.

Hierdoor zal hij woensdag ontbreken in de selectie voor de wedstrijd tegen AZ. Fränkel zat tijdens de wedstrijd tegen RBC Roosendaal voor het eerst sinds twee maanden op de bank bij Groningen nadat hij net hersteld was van een hamstringblessure.

Trust onderhandelt verder

Nadat vandaag bekend is gemaakt dat Christian Klien voor Jaguar gaat rijden gaan de onderhandelingen voor Jos Verstappen gewoon door.

De twee mogelijkheden die er nog zijn zijn Jordan en Minardi. Er zijn gesprekken gaande met beide teams meld Trust sponsor aan de officiële Verstappen site.

"Samen met Jos streven we ernaar om hem in een goede stoel te krijgen voor volgend jaar. Helaas is vandaag Jaguar afgevallen, maar de onderhandelingen met Jordan en Minardi gaan gewoon door", zegt Michel Perridon."Omdat we het afgelopen seizoen als bijzonder positief hebben ervaren gaan we ervoor om samen met het toekomstige team opnieuw een groots Formule 1 seizoen tegemoet te gaan", verteld de directeur van Trust verder.

Vooralsnog worden er geen termijnen gegeven over een eventuele beslissing. "Zodra er meer duidelijkheid komt, dan zullen we dat laten weten", zegt Perridon.

Jackson eist excuses van Lazio Roma

Michael JacksonAdvocaten van Michael Jackson hebben om publieke excuses gevraagd bij de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma. Dit naar aanleiding van Lazio-supporters die spandoeken hadden opgehangen met daarop verwijzingen naar het vermeende kindermisbruik door de popster. Dit gebeurde tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd van de club tegen Perugia op 23 november.

Hoewel ze vinden dat Lazio de spandoeken nooit toe hadden mogen staan, gaan de advocaten ervanuit de de club van tevoren van niets wist en er in de toekomst alles aan zal doen om het te voorkomen.

EK voetbal: Meer kaarten voor Oranje

De Letse voetbalbond heeft de KNVB laten weten dat het niet alle van de haar toegewezen 6000 tickets voor het duel met Nederland op Euro 2004 zal verkopen. De regel is dat de kaarten dan eerst aan de tegenstander worden aangeboden. De KNVB heeft positief gereageerd.

De Letten kunnen het aantal te verkopen kaarten momenteel nog niet precies geven, maar Nederland lijkt nu zeker van nog eens ruim 4000 plaatsbewijzen naast de 6000 aanvankelijk verstrekte kaarten voor het duel op 23 juni 2004 in stadion 1° de Maio van Braga (31.500).

Het verplaatsen van het duel met Duitsland op 15 juni naar het Das Antas stadion van Porto (52.000) leverde -in verband met de grotere capaciteit dan in Aveiro- de KNVB eveneens al extra kaarten op, nu worden dat er 11.000. Daarnaast zullen op 19 juni 6000 Oranje fans naar het duel met Tsjechië in Aveiro (33.500) kunnen gaan kijken.

De EK-kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor leden van de Supportersclub Oranje. De inschrijving duurt tot 15 januari. Bij overschrijving zal er een 'gewogen' loting plaatsvinden, waarbij inschrijvingsduur en bezoekfrequentie zullen meetellen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!
Discussieer ook mee in het FOK! Voetbalforum!

Michael Jackson wil excuses Lazio

Advocaten van Michael Jackson hebben om publieke excuses gevraagd bij Lazio Roma

Dit komt nadat Lazio supporters spandoeken in het stadion op hadden gehangen met daarop verwijzingen naar de aanklachten voor kindermisbruik tegen de popster. Deze hingen er tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd van de club tegen Perugia op 23 november.

Alhoewel ze vinden dat Lazio de spandoeken nooit toe hadden mogen staan gaan de advocaten ervanuit de de club er vantevoren niets van wist en er in de toekomst alles aan zal doen om het te voorkomen.

EK: Meer kaarten voor Oranje

De Letse voetbalbond heeft de KNVB laten weten dat het niet alle van de haar toegewezen 6000 tickets voor het duel met Nederland zal verkopen. De regel is dat de kaarten dan eerst aan de tegenstander worden aangeboden. De KNVB heeft positief gereageerd.

De Letten kunnen het aantal momenteel niet precies geven, maar Nederland lijkt zeker van nog eens ruim 4000 plaatsbewijzen naast de 6000 aanvankelijk verstrekte kaarten voor het duel in stadion 1° de Maio van Braga (31.500).

Het verplaatsen van het duel met Duitsland op 15 juni naar het Das Antas stadion van Porto (52.000) leverde in verband met de grotere capaciteit dan in Aveiro de KNVB eveneens extra kaarten op, nu worden dat er 11.000. Daarnaast zullen op 23 juni 6000 Oranje fans naar het duel met Tsjechië in Aveiro (33.500) kunnen gaan kijken.

De kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor leden van de Supportersclub Oranje. De inschrijving duurt tot 15 januari. Bij overschrijving zal er een 'gewogen' loting plaatsvinden.

Blatter uitgesproken met G14

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft het voor even gehad met de G14. Hij wil de organisatie van de 18 machtigste Europese voetbalclubs niet meer spreken omdat een vorig overleg hem niet beviel.

De G14 is druk bezig om financiële compensatie te krijgen voor het afstaan van spelers voor hun nationale elftallen. In de tijd dat een speler voor zijn land uitkomt, moet de club hem missen en wordt hij bovendien gewoon doorbetaald. Soms komt de speler dan ook nog eens met een blessure terug.

De UEFA en de FIFA hebben vooralsnog geen trek om zich over dit plan te buigen. Ze beweren voorts dat zij geen partij zijn in dit probleem. Blatter: "Ik zou niet weten welke stappen ze kunnen nemen. We nodigen de nationale bonden uit voor een eindtoernooi en betalen ze voor reis- en accommodatiekosten. Tevens keren we prijzengeld uit. Wat die bonden daarna met hun geld doen is niet ons probleem."

Besiktas - Chelsea in Gelsenkirchen

De Champions League wedstrijd tussen Besiktas en Chelsea van 9 december is verplaatst naar Gelsenkirchen.

Dit is afgelopen dinsdag besloten door de UEFA nadat het eerder al bekend gemaakt was dat de wedstrijd in Istanbul verboden was wegens veiligheidsoverwegingen.

De Turkse bond heeft wel bekend gemaakt in protest te gaan tegen de verplaatsing van de duels van Galatasaray en Besiktas.

Fransman verbrandt 240.000 euro in badkuip

Knetterpijp en akakuiper hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Frankrijk heeft 480 biljetten van 500 euro in zijn badkuip verbrand. Vervolgens probeerde hij zichzelf van kant te maken door een overdosis aan pillen te slikken. Een buurman zag echter rook uit het huis komen en belde de brandweer, waardoor de man kon worden gered. Van de 240.000 euro, zijn spaargeld, is niets meer over.

De 40-jarige man was vrijgezel en volgens zijn advocaat depressief. Zijn advocaat meldt dat de man net een bericht had gekregen van de stad Bordeaux dat hij zijn huis niet mocht vergroten, omdat dat in een gebied ligt waar overstromingsgevaar is.

Meer SOA's onder Antillianen dan autochtonen

Antillianen in Nederland blijken beduidend vaker een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) te hebben dan autochtone Nederlanders.

Dit is gebleken uit cijfers van onder andere de GGD Groningen. Bij het onderzoek werd een groep Antillianen en een groep autochtone Nederlanders onderzocht. Hierbij bleek 65 procent van de Antillianen een SOA te hebben. Bij de de onderzochte autochtone Nederlanders bleek 27 procent een soortgelijke aandoening te hebben.

Ook bleek dat het aantal ongewenste zwangerschappen onder Antilliaanse vrouwen veel hoger is. Een aangedragen reden hiervoor is het sterke machogedrag onder deze bevolkingsgroep en het veel wisselen van partner.

De GGD is van plan activiteiten te ontwikkelen die veiliger seksgedrag onder de Antilliaanse gemeenschap moeten bevorderen.

Bombarda mag vertrekken

Feyenoord heeft Mariano Bombarda (31) laten weten dat hij in de winterstop kan vertrekken. De spits kreeg al weinig speelminuten de laatste tijd.

Bombarda werd veelal ingezet als pinchhitter. Trainer Bert van Marwijk wil nu echter een verjonging doorzetten in de aanvalslinie. Bombarda moet daarvoor nu wijken, hij heeft nog een contract tot het einde van het seizoen.

Bombarda speelde eerder voor Willem II en FC Groningen.

Gewonden door omgevallen kraan in R'dam

derek0905, Mutant01, _mr_wack0_, Muzz en Scrummie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Foto: RTV RijnmondBij een ongeluk met een hijskraan in Rotterdam-Zuid zijn dinsdagmiddag twee mensen gewond geraakt. Men is nog op zoek naar een derde slachtoffer. De politie gaat ervan uit dat hij om het leven is gekomen.

Het ongeluk gebeurde op de Brielselaan in Rotterdam-Zuid. De kraan stortte op de Maashaven graansilo en een gebouwtje ernaast. De ravage is groot. Naar verwachting zal het opruimen nog de hele nacht duren.

Steeds meer hoofddoekjes op HBO's

Collegeleden en decanen van de Hogeschool van Amsterdam en de Haagse Hogeschool zijn bezorgd over de toename van het aantal moslimstudentes die een hoofddoek gaan dragen op school, zo schrijft het NRC-Handelsblad. Aan de Hogeschool van Amsterdam draagt bijna 50% van de moslimmeisjes al een hoofddoek.

Volgens Ankie Verlaan, lid van het college van bestuur van de Hogeschool van Amsterdam, voelen jonge moslims - meisjes met hoofdbedekking en jongens met baarden - zich niet erkend en herkend. ''Er is sprake van maatschappelijke spanning: kijk naar de discriminerende opmerkingen die sommige moslims in het openbaar maken over joden. Als we daar niet snel iets aan doen, kan dat akelige gevolgen hebben''. Studentenmentor Eric Kensdell van de Hogeschool van Amsterdam zegt dat sommige moslimstudenten de neiging hebben zich te isoleren: ,,Er is zoveel slecht nieuws over moslims. Ze tooien zich in hun eigen kleuren en vormen een beveiligd kordon''.

Ook de Haagse Hogeschool constateert eenzelfde ontwikkeling: ,,Enkele maanden geleden weigerde een Nederlandse economiestudent samen te werken met een moslimmeisje omdat ze een hoofddoek droeg. Hij is in een ander groepje gezet. Andere moslimmeisjes zijn solidair. Ze redeneren: 'Nu zal je het krijgen ook' en gaan juist een hoofddoek dragen'', zo zegt de minderhedencoördinator van de school. Ook aan de Hogeschool Rotterdam stijgt het aantal studentes met hoofddoeken, maar reden tot bezorgdheid geeft dat daar niet volgens een collegelid.

Verlaan van de Hogeschool van Amsterdam zegt verder tegen de aanwezigheid van de gebedsruimten op haar school te zijn. ,,Ik ben voor scheiding van kerk en staat. Dat betekent dat op een openbare school geen gebedsruimte zou moeten zijn''. Zij zal wel in gesprek gaan met studenten, die deze voorzieningen op school wel willen.

Hema gekozen tot beste winkel

devzero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Warenhuis Hema heeft de beste winkelformule van Nederland. De winkel wordt op de voet gevolgd door Ikea en Blokker. Dit bleek vandaag uit een onderzoek van ITM en Q&A Research & Consultancy, die samenwerkten met het brancheblad Elsevier Retail.

Veertienhonderd Nederlanders hebben deelgenomen aan het onderzoek. Consumenten zijn van mening dat de Hema kwalitatief goede spullen verkoopt. Verder is het assortiment betaalbaar en actueel. De Hema staat ver boven de warenhuizen V&D (achtste plaats) en Bijenkorf (achttiende plaats).

Ook voor Albert Heijn bevatte de uitslag van het onderzoek goed nieuws. Ondanks de boekhoudfraude en het commentaar dat Albert Heijn duur zou zijn, staat de winkel op de vijfde plaats. Aldi staat één plaats hoger.

Tevens bleek dat de consumenten steeds vaker kiezen voor winkels met lage prijzen. Tien van de 25 winkels op de lijst werken naar eigen zeggen met voordeelprijzen. Onderzoekers verwachten dat veel winkeliers zich in het komende jaar via aanbiedingen gaan profileren.

The Goth-O-Matic Poetry Generator

cptmarco meldde ons het volgende:

Dichten was nog nooit zo gemakkelijk.....

to be as she

It is a night of subtlety, a song of death,
wolves vent their cry. The eternal one
stirs.

Evil shrouds her stalking form,
a timeless desire.

Her raven hair cascades over
pale shoulders, and her
full red lips part slightly, to taste the
blood streaming from the
pale flesh beneath
her.

Now a night of taking,
I weep.

cptMarco

Dode bij kettingbotsing op A50

Werik had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Bij het Gelderse Ewijk op de snelweg A50 is dinsdagmorgen tijdens de ochtendspits één persoon om het leven gekomen. Oorzaak is een kettingbotsing waarbij twee vrachtwagens en vijf personenwagens betrokken waren. De twee vrachtwagens botsten tegen elkaar, waarna de vijf personenauto's op de vrachtwagens inreden.

De snelweg A50 richting Den Bosch was bij knooppunt Valburg afgesloten. Verkeer richting het zuiden werd omgeleid via de snelwegen A12, A15 en A2.

Bedrijf kondigt betaal-implantaat aan

Een bedrijf in Florida heeft plannen aangekondigd om een systeem te ontwikkelen dat mensen in staat stelt dingen te kopen en te verkopen door middel van een microchip onder de huid.

Scott Silverman van Applied Digital Solutions zegt dat de onderhuidse microchip "VeriChip" in de toekomst credit cards kan vervangen. De implantaat die bijvoorbeeld op je hand, of op je voorhoofd geimplanteerd wordt, maakt gebruik van radiogolven. De biochips die "radio frequency identification" gebruiken (RFID), worden op sommige plekken al toegepast. Speedpass ketting van ExxonMobil's bijvoorbeeld bevat een RFID chip die gelinkt is aan de credit card. Hiermee wordt de getankte benzine automatisch van de rekening afgeschreven. McDonalds in Chicago is reeds begonnen de speedpass te gebruiken. Hiermee kan er sneller afgerekend worden.

MasterCard is momenteel bezig met het testen van RFID-geschikte credit cards, genaamd PayPass. Hiermee kunnen net als de Speedpass snel transacties gemaakt worden. De uitvoerder van MasterCard zegt dat het plan is dat de chip uiteindelijk onderhuids aangebracht wordt, zodat iedereen kan kopen en verkopen door middel van de onderhuidse betaal-identificatiechip. Dit is het punt waar Applied Digital Solutions inbreng heeft. "Wij zijn de enigen die ID-implantaten ontwikkelen", zegt Silverman. "We geloven dat de markt zich dusdanig zal ontwikkelen dat ons product gekocht wordt.".

Hoewel hij bekent dat het uiteindelijke produkt pas over enkele jaren op de markt verschijnt, heeft hij banken en creditcardbedrijven reeds uitgenodigd in het ontwikkelen van commerciele toepassingen voor VeriPay. In de nabije toekomst kan de onderhuidse identificatiechip gebruikt worden om te kopen en te verkopen zonder dat er fraude gepleegd kan worden. ATM (geldautomaten) gebruikers moeten dan hun PIN code intypen, waarna de logische plek op het lichaam voor de onderhuidse chip gescand wordt op identificatie.

Applied Digital Solutions heeft enige weerstand gekregen van fundamentalistische christenen die beweren dat de chip te maken heeft met het 666-Beest in hoofdstuk 13 vers 16 van het bijbelboek Openbaringen. Hierin staat de tekst: "Het maakt dat allen, klein en groot, rijk en arm, vrij en slaaf, een merkteken ontvangen op hun rechterhand of op hun voorhoofd; niemand kan iets kopen of verkopen als hij dat teken, de naam van het beest of het getal van zijn naam, niet draagt."

Rusland blokkeert verklaringen OVSE-top


Colin Powell tijdens de OVSE-top in Maastricht


Uit de slotverklaring van de OVSE-top door Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de OVSE-conferentie in Maastricht, blijkt dat Rusland twee verklaringen over Georgië en Moldavië heeft geblokkeerd. Het was de bedoeling dat deze verklaringen zouden worden aangenomen door alle 55 OVSE-landen. OVSE is de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, waarin 55 landen zijn vertegenwoordigd.

Ondanks intensieve besprekingen is het De Hoop Scheffer niet gelukt om binnen de OVSE overeenstemming te bereiken over de uitvoering van de zogeheten Istanbul-afspraken. Doel van deze afspraken is dat het Russische leger zich voor 31 december van dit jaar uit Georgië en Moldavië terugtrekt. Over het de blokkade van de verklaringen door Rusland waren vrijwel alle delegaties, waaronder de Europese Unie en alle delegaties, onder aanvoering van de Europese Unie en landen als de Verenigde Staten, teleurgesteld.

De meeste landen hechten er waarde aan dat Georgië gesteund wordt in het opbouwen van een nieuwe democratie. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, uitte eerder vandaag in een felle toespraak al zijn teleurstelling over het feit dat het Russische leger nog steeds in Moldavië en Georgië actief is. Rusland zou haar aanwezigheid in beide landen zien als een "noodzakelijke vredesmacht", aldus een Russische diplomaat. Volgens hem zou een eigen troepenmacht van de OVSE de Russische aanwezigheid overbodig maken.

Ondanks de teleurstelling over de opstelling van Rusland kon Jaap de Hoop Scheffer aan het einde van de conferentie een lange lijst van punten voorlezen waarover alle delegaties het eens waren geworden.

--
Meer informatie over de OVSE-top 2003 (inclusief toespraken en verklaringen) vind je op de officiële site van deze bijeenkomst.

Mijn leven: Een etentje

Kut....

*koelkast open, biertje, ktsjjjjjj*

Kut kut....

*slok* ... beter.

Kut kut kut

"JAAAAAAAAAAAA schat, ik kom zo!"

Oh god, waarom heb ik godsnaam weer ja gezegd tegen een etentje met vrienden van haar ?

Ze komen binnen nu en 10 minuten om ons op te pikken, en ik moet nog even een paar biertjes wegslaan voor een comfortabele buzz....

Hoe komt die griet eigenlijk aan vrienden ? ... ik bedoel... ze heeft nou niet echt wat je noemt een persoonlijkheid ofzo... wat doe ik eigenlijk bij haar ?

*koelkast. bier. slok*

Hij is een succesvolle ondernemer, eigen bedrijfje, leuke auto, veel vrienden, hobbies, etc...

Ik haat hem.

Zij is een collega van mijn vriendin, ze werken op hetzelfde advocaten kantoor,

Ik haat haar ook. (met het verschil dat ik haar nu al maanden het bed in probeer te praten, en het gaat nu echt bijna gebeuren. denk ik).

Ik zie mij vriendin nog thuiskomen vorige week, grote glimlach op haar gezicht, haast om de woonkamer in te lopen, en hijgend van het rennen... mijn glimlach verdwijnt tegelijkertijd. Ze heeft goed nieuws, niet iets waar ik op zit te wachten

"Choas!, ChOas!... Lieverd!.. We gaan volgende week uit eten met Joke en Wietse!!"

"Joke en Wietse" ... Als dat geen grap is weet ik het ook niet meer.

We hebben dit soort etentjes vaker gehad, en ik kan al voorspellen hoe het zal gaan, het wordt een ramp, niets meer, en niets minder, vorige keer stond ik op het punt om zijn strot door te snijden met mijn botermesje, toen de ober met het hoofdgerecht kwam en mijn gedachtgang verstoorde... some people have all the luck....

Snel nog een biertje, ik loop even mijn jaszakken langs voor enige narcotica, maar vind echter niets.

Hoe lang kan die griet in hemelsnaam bezig zijn met aankleden, en opmaken ???

Ik douche, kleed me aan. Klaar.

Zij staat eerst een uur voor de kast te klagen dat ze te weinig kleren heeft (mijn opmerking het dan juist makkelijker kiezen is wordt niet gewaardeerd)

Dan gaat ze douchen, pakweg 30 minuten, inclusief het hele assortiment van l`oreal, palmolive, en weet ik veel wat in haar haar gooiend.
Komt weer terug, hangt de kleren die ze heeft uitgekozen terug in de kast, en gaat weer staan staren.

Als ik al tot dat moment ben gebleven is dat het moment dat ik vertrek, ik heb een agressie probleem.

In plaats van elkaar doodzwijgen hebben Wietse en ik een spel uitgevonden... elkaar ergeren.... Hij weet dat ik een hekel heb aan voetbal, en laat ook geen kans onbenut om over voetbal te beginnen, of zijn nieuwe auto, dat soort dingen...

Als wederdienst drink ik extra in zijn bijzijn, en blaas mijn rook in zijn richting... Het is een pact tussen twee mannen, geen sterk pact, maar toch...


"Schaaaaat ?" hoor ik van boven.... "Je bent toch niet aan het drinken he ?"

"Nee hoor!, 1 biertje!" Roep ik terug terwijl ik 5 blikjes in de vuilnisbak gooi, en ze bedek met een laag keukenpapier (men raakt geoefend in dit soort dingen)

*slok*

Ah... de bel... "Wie zou dat nou toch zijn ?"

Wederom de bel, gevolgd door de voetstappen van mijn vriendin op de trap, samen met een hoop gevloek... tegen mij ongetwijfeld...

Ik hoor de buitendeur openen, en een enthousiast gilletje van mijn vriendin...

Ze zijn er

"Zijn jullie klaar ?" Hoor ik joke zeggen, "We hebben besproken, en kunnen echt niet te laat zijn"...

Die Joke... ooit zal ik haar neuken...

Maar nu eerst moet ik douchen... goh.. wat zal ik aantrekken ?

Politie Cincinnati in opspraak na dood arrestant

nyrem en poppenkast hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van de Amerikaanse stad Cincinnati (Ohio) is in opspraak geraakt door de dood van een zwarte arrestant. De 41-jarige Nathaniel Jones overleed nadat hij door politieagenten was afgeranseld.

Nadat het slachtoffer onwel was geworden op de parkeerplaats van een fastfood-restaurant en ambulancepersoneel meldde dat de man problemen veroorzaakte, werd de politie gealarmeerd. De twee agenten die als eerste arriveerden sloegen de man met hun wapenstokken toen hij weigerde achteruit te gaan en een arm om de nek van één van de agenten sloeg. Volgens opgenomen videobeelden bleven zij minutenlang op hem inslaan totdat handboeien omgedaan konden worden. Toen de man op zijn rug werd gedraaid, merkten de agenten dat hij niet meer ademde en zijn hart nog maar zwak klopte. De man overleed kort daarna in het ziekenhuis.

De precieze doodsoorzaak van de man is nog niet vastgesteld Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de 157 kilo wegende Jones een vergroot hart had en onder invloed was van cocaïne en PCP, drugs die allebei onberekenbaar of agressief gedrag kunnen veroorzaken.

De burgemeester van Cincinnati zei dat op de videoband duidelijk te zien is dat de agenten zichzelf verdedigen. Leiders van de zwarte gemeenschap noemen de dood van de arrestant echter het zoveelste voorbeeld van gewelddadig optreden door de politie van Cincinnati. De stad werd in april 2001 drie dagen lang door rellen geteisterd nadat een blanke politieman een ongewapende zwarte man had doodgeschoten.

Opgenomen videobeelden van de arrestatie, uitgezonden door Channel 5, zijn hier te vinden.

AEL noemt SP racistisch

Niet alleen de huidige regeringspartijen deugen niet volgens de Nederlandse afdeling van de Arabische Europese Liga (AEL-NL), ook de SP kan geen goed meer doen. Op de site van de AEL valt te lezen: SP = racisten.

De AEL-NL is boos op de Socialistische Partij omdat die de Liga zou hebben tegengewerkt bij de demonstratie afgelopen zondag, tegen de komst van Colin Powell op de top van de OVSE in Maastricht. Een paar weken geleden werd de AEL uitgenodigd door de Internationale Socialisten om deel te nemen aan het protest, met het Platform Enmasse. Volgens de AEL werd het platform zwaar gedomineerd door de SP ''die in deelname van AEL niets zagen''.

''Nergens in het openbaar werd de deelname van AEL bekendgemaakt, maar ook op de manifestatie zelf mochten de SP en IS wel toespraken houden en AEL niet. Het bleek onmogelijk om 5 minuten spreektijd in te lassen voor de enige aanwezige Arabisch-Islamitisch beweging'', aldus de AEL.

De AEL meent dat de SP ''weer'' haar ware gezicht heeft laten zien; ''Arabieren en Moslims zijn wel goed als stemvee, maar mogen zich publiekelijk niet uiten of voor zichzelf opkomen. De SP wil wel een sociaal Nederland, maar dan geen multicultureel Nederland, die de identiteit en religie van de Arabische en Islamitische gemeenschap respecteert''. Volgens de AEL toont de SP weinig respect voor de democratie en de basisrechten die vastgelegd zijn in de grondwet.

Het ANP meldde overigens wel dat de AEL aanwezig was bij de protesten afgelopen zondag. Onder de noemer ,,No more Lies'' (geen leugens meer) werden met name de Amerikaanse president Bush en diens minister Colin Powell van Buitenlandse Zaken aangeklaagd wegens vermeende oorlogsmisdaden, met name in Irak. Ook scandeerden demonstranten van de Arabisch Europese Liga (AEL) leuzen ten faveure van Hamas en Hezbollah, en tegen Israël, zo berichtte de nieuwsdienst.

Soldaat VS ontslagen na huwelijk met Iraakse

Khalistro had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse soldaat die in Irak was gestationeerd, is met een berisping uit het leger ontslagen. De man nam op 17 augustus een korte pauze tijdens zijn patrouille om te kunnen trouwen met een Ehdaa, een Iraakse arts. De 27-jarige sergeant Sean Blackwell, die deel uitmaakte van de 1ste pantserdivisie van het Amerikaanse leger, werd in het bijzonder gestraft omdat hij de tijd en de locatie van de patrouille had verteld.

Volgens zijn advocaat heeft Blackwell geluk dat hij "slechts" is ontslagen, hij had ook voor de krijgsraad gesleept kunnen worden voor plichtsverzuim en het negeren van bevelen.

Voordat hij kon trouwen, moest hij zich tot moslim bekeren. Nadat het huwelijk bekend was geworden bij Blackwells commandanten, verbood het Amerikaanse leger ieder contact tussen Blackwell en Ehdaa. Pas de laatste weken mogen zij elkaar weer bellen. Na de trouwerij is Ehdaa meerdere keren bedreigd door anti-Amerikaanse Irakezen. Daarom zal ze binnenkort naar West-Europa vertrekken om zich daar te herenigen met haar man.

De advocaat van Blackwell wil ook zijn slaatje uit de affaire slaan, hij wil binnenkort het verhaal van het paar verkopen aan een uitgeverij. Hij zei dat er daarna misschien ook nog een film in zat.

Bruce Almighty Aktie!

Vanaf 10 december is 'Bruce Almighty' met in de hoofdrol Jim Carrey verkrijgbaar op DVD en video. Op FOK! maak je nu kans om de DVD en ook nog eens een Bruce Almighty T-shirt te winnen. Wat zou jij doen als je één dag God mocht zijn? Mail jouw antwoord op die vraag naar angel@fok.nl en misschien ontvang jij dan wel zo'n Bruce Almighty pakket. Insturen kan tot en met maandag 8 december a.s. Vergeet niet je username en volledige huisadres te vermelden!

Strafregels voor het woord 'lesbisch'

Regenworm en fietsje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 7-jarig jongetje uit de Amerikaanse staat Louisiana heeft op school strafregels moeten schrijven omdat hij aan een klasgenootje had verteld dat zijn moeder lesbisch is.

Het jongetje voerde een gesprek met het klasgenootje, dat hem had gevraagd naar zijn ouders. Toen Marcus vertelde dat hij twee moeders had en uitlegde wat lesbisch zijn inhield, hoorde een leerkracht wat hij zei en stuurde hem naar het schoolhoofd. Deze legde hem strafregels op en belde Marcus' moeder op met de mededeling dat haar zoontje een zodanig vies woord had gezegd dat hij dit door de telefoon niet wilde herhalen.

De Amerikaanse burgerrechtengroep Civil Liberties Union (ACLU) eist nu verontschuldigingen van het schoolbestuur.

[Update] Olav Mol naar SBS

Mark Bakker wist ons vandaag het volgende te melden:

SBS heeft maandag avond bekendgemaakt dat Olav Mol de komende 3 jaar de wedstrijden van commentaar zal voorzien


Sinds de Grand Prix van Zuid-Afrika 1992 heeft Mol iedere Grand Prix voorzien van zijn spectuculere commentaar.
RTL5 zal binnekort een interview met olav uitzenden als dank voor zijn jaren van harde inzet.

Van maart tot en met oktober 2004 zullen in totaal zeventien Grands Prix bij SBS 6 te zien zijn. Ook zijn op de zaterdag van elk race-weekend de spectaculaire kwalificaties rechtstreeks en zonder onderbreking te volgen. Daarnaast zal SBS 6 in de voor,- en nabeschouwingen met eigen reportages vanaf de circuits komen. Verder wordt, elke vrijdagavond, in het programma 'Formule 1 Magazine' bij Veronica, uitgebreid ingegaan op de trainingen, achtergronden, de nieuwtjes uit de pitstraat, het circuit van dat weekend en veel informatie over de Nederlandse inbreng in 's werelds snelste race-klasse.

[Update] Reactie Olav Mol [Update]
Twee maanden geleden werd duidelijk dat de F1-beelden verhuizen van RTL naar SBS. Olav Mol, de stem van de Formule 1 in Nederland, zal ook de komende drie jaar de Formule 1-races van commentaar blijven voorzien.

Dat wil hij ook het liefste. "Daar was ik nadat de eerste schok was verwerkt al vrij snel achter," zegt hij in een eerste reactie. En omdat ook SBS een voorkeur voor Mol had zoals hoofd Sport bij SBS, Lex Muller, het verwoordde, kwamen beide partijen snel met elkaar in gesprek.

"Ook SBS doet de kwalificatie en de race rechtstreeks plus een magazine op de vrijdag. Daarmee is gegarandeerd dat de Formule 1- liefhebber een kwalitatief sterk programma krijgt te zien. Dat was voor mij de belangrijkste voorwaarde." Hoe dat programma eruit zal komen te zien? "Natuurlijk zullen er dingen veranderen, omdat het programma voor een nieuwe zender wordt geproduceerd. Maar over de inhoud kan ik nog niks zeggen. Daar hebben we het nog niet over gehad."

De programma's worden net als voorheen bij RTL5 door Holland Media House gemaakt. Het enige verschil is dat er bij SBS6 geen reclameonderbrekingen zullen zijn. Dat maakte SBS dinsdag bekend. "Waarom opnieuw het wiel uitvinden als het al een goed programma is en Olav Mol alle expertise in huis heeft'', aldus een woordvoerder van SBS6. Het enige verschil met RTL5 is dat er bij SBS6 geen reclamespots tijdens de race worden uitgezonden. ,,De Mediawet verbiedt ons dat omdat wij een Nederlandse zender zijn. De HMG kon dat wel omdat het een Luxemburgse zender is. De kijkers zullen er weinig problemen mee hebben.''

Pedofiel snijdt kindertatoeage van borst

marcello en Roger12345 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De veroordeelde pedofiel G. van D. uit het Groningse Zuidwolde heeft het getatoeëerde portret van één van zijn slachtoffers met een scheermes van zijn borst gesneden. Hoewel de tatoeage eind vorig jaar al verdwenen moest zijn, is dat er door geruzie over de operatiekosten niet eerder van gekomen.

De 45-jarige Van D. werd in juni vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar cel en TBS wegens seksueel misbruik van vijf kinderen. Ook heeft hij enkele van zijn slachtoffers ernstig mishandeld. Op zijn borst en armen had Van D. afbeeldingen van de hoofden van de door hem misbruikte kinderen getatoeëerd. Onder de gewraakte tatoeage stond "I will love you forever", met daarbij de data van het begin en einde van hun "relatie".

In verband met het hoge aantal agressieve reacties is dit topic gesloten

A'damse politie zet veel jongeren vast

In Amsterdam zijn in de Westelijke Tuinsteden de eerste negen maanden van dit jaar al 1.550 criminele jongeren tussen 12 en 24 jaar aangehouden, zo meldt het Parool. Het politiedistrict Nieuw-West is na de binnenstad het district met het hoogste aantal aangiften.

Van de ongeveer 1.500 hardekernjongeren zijn er ruim 1.000 van Marokkaanse afkomst. De politie werkt sinds dit jaar met target-lijsten, waarop hardekernjongeren met naam en toenaam staan. De eerste negen maanden van dit jaar stonden alleen in Nieuw-West al circa 300 jongeren op die lijst, van wie speciale rechercheurs er 163 hebben opgepakt.

Tot nu toe zijn er dit jaar uit de hele stad 358 jongeren onder de 18 opgenomen in jeugd- en strafinrichtingen; van de hardekernjeugd boven de 18 jaar zijn er in totaal rond de 700 gevangen gezet.

Een speciale projectgroep voor de Tuinsteden, september vorig jaar door burgemeester Job Cohen ingesteld om een einde te maken aan de overlast door criminele jongeren, houdt zich intensief bezig met de hardekernjeugd. Behalve op het aanhouden van jonge criminelen is het project vooral erop gericht te voorkomen dat 'risicojongeren' naar de harde kern doorstromen. De projectgroep wil volgend jaar ook gezinnen ''waarmee alles mis is'' intensief gaan begeleiden. Zo hoopt men te voorkomen dat kinderen al jong de criminaliteit in glijden.

Brugge zonder Mendoza tegen Ajax in CL

Ajax eerst volgende tegenstander in de Champions League, Club Brugge zal het waarschijnlijk zonder haar topscoorder Mendoza moeten doen.

Club Brugge kreeg deze tegenvaller te verwerken omdat Andrés Mendoza, clubtopscorer van Club Brugge, kampt met een buikspierblessure. Aankomende vrijdag zal hij al de wedstrijd tegen Standard Luik moeten missen en de artsen van Club Brugge vrezen dat hij ook de ontmoeting met Ajax aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Voorzitter Roda JC overleden

Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Theo Pickée, de voorzitter van voetbalclub Roda JC, is gisteren op 65-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Theo Pickée Pickée, makelaar en projectontwikkelaar van beroep, was sinds 1991 voorzitter van de Kerkraadse voetbalclub. Vanaf 1980 was hij als voorzitter van Stichting Roda 80 al nauw betrokken bij de club. Als voorzitter "heeft hij bij Roda JC een geweldigde organisatie en een prachtig stadion neergezet. Theo was heel dominant aanwezig, maar hij verloor nooit de menselijke en sociale aspecten uit het oog", aldus medebestuurslid Hendriks.

In verband met het overlijden zal de wedstrijd Roda JC - Ajax op 5 december niet doorgaan. Na overleg met de KNVB en Ajax zal een nieuwe datum vastgesteld worden. Reeds geactiveerde clubkaarten blijven geldig.

Vrouwen sneller met seks

Maurice de Hond heeft weer eens gepeild. Dit keer ondervroeg hij 800 mensen over de 'eerste keer', naar aanleiding van het gelijknamige Veronica-programma dat vanavond van start gaat. Uit de enquête blijkt dat vrouwen jonger zijn als ze voor het eerst met iemand naar bed gaan dan mannen.

De grootste leeftijdsgroep van meisjes die ontmaagd worden ligt op 16 jaar: 22%. Voor ontknaping bij jongens ligt dat op 18 jaar: 18%. Zo'n 11% van de mannen heeft pas na zijn 24e jaar voor het eerst seksueel contact; bij vrouwen in die leeftijdscategorie is dat slechts 4%.

Het onderzoek wordt gestaafd door CBS-cijfers: 44% van de 16-jarige meisjes is namelijk al aan de pil. Bovendien vindt ruim 65% van de Nederlandse ouders het goed als er een vriend blijft slapen op de kamer van hun 12- tot 17-jarige dochter. Opvallend is dat 25% tijdens die eerste keer geen voorbehoedsmiddel gebruikte.

Arme kinderen kunnen niet mee op schoolreis

Eagletje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer kinderen van met arme ouders blijken vaker niet meer mee op schoolreisje te kunnen. Ook gaan ze steeds vaker zonder ontbijt naar school. Dit vanwege geldgebrek. Dat blijkt uit een onderzoek dat mediabureau DUO Market Research deed voor het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Bijna 740 scholen vulden op internet een vragenlijst in. Volgens DUO Market Research leverde dit een representatief beeld op van de geldproblemen van ouders met kinderen op de basisschool.

Zo merkt een op de drie Nederlandse basisscholen dat steeds meer ouders elk dubbeltje om moeten keren. In en rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geldt dit voor bijna tweederde van de scholen. De geldnood van de ouders leidt bovendien tot een daling van hun eigen inkomsten. Veel scholen lieten in de enquête weten dat steeds meer ouders de ouderbijdrage niet meer kunnen betalen.

CDA wil eerwraak zwaarder straffen

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt dat er een zwaardere straf moet komen voor daders wanneer eerwraak de reden van moord of doodslag blijkt te zijn. Ook wil de CDA'er dat illegaal verblijf in Nederland strafbaar wordt gesteld, zo meldt de Telegraaf. ''In onze rechtsstaat moeten de Nederlandse normen en waarden de maat aangeven. Eerwraak en illegaliteit passen daar absoluut niet in''.

''Illegalen die nu worden aangehouden en weigeren hun identiteit bekend te maken, staan nu in een mum van tijd weer op straat en duiken weer allerlei grijze of zwarte circuits in. Dat is niet te tolereren'', zo meent de fractieleider van het CDA.

Verhagen wil van het kabinet snel maatregelen om de integratie van allochtonen in ons land te bespoedigen. ''Als we er niet in slagen de integratie te verbeteren, ondergraven we op een gruwelijke wijze het draagvlak om mensen die uit het buitenland komen te accepteren''.

Opmerkelijk is dat onlangs de LPF in de Kamer pleitte voor extra straf in geval van eerwraak. De ministers Donner (Justitie) en Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) lieten toen weten dat rechters nu al rekening kunnen houden met eerwraak bij de bepaling van de hoogte van de straf. Zij zagen dan ook geen reden eerwraak apart in de strafwet op te nemen.

Overval met raketwerper op geldauto

dfr0st, Doyon, malakka, blackbird1986 en Martijn16 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een overval op een geldauto bij het winkelcentrum Molenwijk in Amsterdam-Noord is gebruik gemaakt van een soort raketwerper. Drie mannen bedreigden een medewerker van de geldauto met het wapen, dat ze vanaf de schouder konden afvuren.

De mannen hebben het wapen niet gebruikt. Wel mishandelden ze de medewerker, waardoor deze lichtgewond raakte aan zijn hoofd. De criminelen verdwenen uiteindelijk met een onbekend geldbedrag.

De politie heeft de vluchtauto inmiddels teruggevonden, met daarin het op een raketwerper lijkende wapen en een explosief. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft het wapentuig onschadelijk gemaakt.

Foto gestolen bij expositie A'damse Stopera

Tien personen hebben gisterochtend gewapend met boormachines en koevoeten geprobeerd foto's te stelen bij de expositie 'De Aarde vanuit de Hemel', die gehouden wordt bij de Stopera in Amsterdam. De foto's zijn gemaakt door de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand en waren eerder al te zien in negen andere Europese steden.

Volgens de organisatie van de expositie heeft het er alle schijn van dat er sprake is van een diefstal op aanvraag. De dieven probeerden de meest populaire foto's te stelen. Een bewaker die de diefstal zag gebeuren werd tijdens een poging de vandalen te stoppen aangevallen met een koevoet. De dieven namen drie beelden mee en beschadigden acht andere foto's. Doordat de bewaker de politie toch nog snel kon alarmeren, moesten de dieven twee gestolen foto's achterlaten.

Op dit moment is alleen de foto 'Dromedarissen in Mauretanië' nog zoek. Het gaat om een enorme foto van 1.20 bij 1.80 meter, bevestigd op een 20 kilo wegende metalen plaat. De Deense organisatoren van de expositie, Soren Rud en Stine Norden, zijn zeer geschokt over de diefstal. Volgens hen had de tentoonstelling in Amsterdam tot op dit moment de minste last van vandalisme.

[Upd]Roda voorzitter Theo Pickée overleden

Voorzitter Theo Pickée van Roda JC is op 65-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Al ruim tien jaar was Pickée voorzitter van de club waar hij tot aan gisteren nog officieel aan verbonden was. Pickée was een van de grondleggers van het Parkstad Limburg Stadion. In zijn periode maakte de voorzitter onder meer twee maal het winnen van de Amstel Cup mee.

Het duel Roda JC-Ajax dat voor komende vrijdag gepland was gaat in verband met het overlijden van Pickée niet door.

[Update]Ondertussen is bekend geworden dat de wedstrijd verplaatst is naar 21 januari.

F1-carrière Jos Verstappen wellicht voorbij

RedBa, F0xivision, Tjeerdje, Martin de Jong / patatpinda en rick82 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat Jos Verstappen niet het 2e zitje van Jaguar zal krijgen. Deze eer is alsnog gegaan naar Christian Klien, de Duitse coureur die al een aantal keer bij het team heeft mogen testen.

De toekomst voor 'onze' Jos lijkt nu niet al te rooskleurig. De enige overgebleven racestoeltjes zijn bij Jordan en Minardi. Jos' manager was afgelopen week nog in gesprek met Eddie Jordan, maar nog eerder werd gesuggereerd dat er voor Jos geen plek is bij Jordan.
Verder heeft Ralph Firman nog een contract voor komend seizoen, al is hij nog niet officieel bevestigd als rijder en ook Nick Heidfeld lijkt rond te zijn met het team. Jos heeft echter wel meer sponsorgeld dus zou via een clausule in Heidfelds contract zijn stoeltje theoretisch nog kunnen overnemen.

Jos wilde na een jaar achteraan gereden hebben niet nog een jaar bij Minardi. Verder is het team zo goed als rond met Gianmaria Bruni. Paul Stoddart liet ook al weten graag Justin Wilson weer in te lijven. Na de komst van Klien bij Jaguar is Wilson nu ook op zoek naar een racestoeltje. Dit zit er voor Verstappen niet in volgend jaar. Door de vernieuwde reglementen mag een derde rijder niet meer dan zes Grand Prix gereden hebben in de laatste twee seizoenen.

De meest voor de hand liggende optie lijkt te zijn dat Jos volgend jaar niet in de Formule 1 zal rijden. De stoeltjes zijn op en Jos zal vanaf de bank mogen toekijken.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK! F1-manager.

Wat doet Jos in 2004?

Er werd voluit gehoopt op een plekje bij Jaguar, maar dat gaat helaas niet door.

Nu Christian Klien bevestigd is als tweede rijder bij Jaguar, lijkt de toekomst niet al te goed voor 'onze' Jos. De enige overgebleven racestoeltjes zijn bij Jordan en Minardi.

Jordan
Jos' manager was afgelopen week nog in gesprek met Eddie Jordan, maar nog eerder werd gesuggereerd dat er voor Jos geen plek is bij Jordan. Verder heeft Ralph Firman nog een contract voor komend seizoen, al is hij nog niet officieel bevestigd als rijder en ook Nick Heidfeld lijkt rond te zijn met het team. Jos heeft echter wel meer sponsorgeld dus zou via een clausule in Heidfelds contract zijn stoeltje theoretisch nog kunnen overnemen.

Minardi
Jos wilde na een jaar achteraan gereden hebben niet nog een jaar bij Minardi. Verder is het team zo goed als rond met Gianmaria Bruni. Paul Stoddart liet ook al weten graag Justin Wilson weer in te lijven. Na de komst van Klien bij Jaguar is Wilson nu ook op zoek naar een racestoeltje.

Derde rijder
Dit zit er voor Verstappen niet in volgend jaar. Door de vernieuwde reglementen mag een derde rijder niet meer dan zes Grand Prix gereden hebben in de laatste twee seizoenen.

Thuis
De meest reele optie lijkt te zijn dat Jos volgend jaar niet in de Formule 1 zal rijden. De stoeltjes zijn op en Jos zal vanaf de bank mogen toekijken.

Duitsers niet blij met Oranje

''Oh nein, Oranje'', zei de Duitse trainer Rudi Völler al meteen na de EK-loting tegen Holland, en ook de Duitse kranten lieten gisteren in vette koppen merken dat onze oosterburen de EK-kraker op 15 juni 2004 in Portugal tegen het Nederlands elftal niet vol vertrouwen tegemoet zien.

''Da bleibt uns die Spucke weg'', kopte de Bild-zeitung, ''hier zijn we even sprakeloos'', zo schrijft de krant. In een apart stuk roemt Bild de Nederlandse spitsen, met 'Torminator' Van Nistelrooy voorop. Ook grote Duitse kranten als de Süddeutsche Zeitung en Die Welt zien het somber in, met Nederland en Tsjechië als tegenstanders. Met de Letten houdt niemand rekening, die worden eronder gewalst, dat schijnt een eitje te zijn.

Het is inmiddels zo goed als zeker dat de op 18 februari geplande oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland in Rotterdam wordt afgezegd, zowel Advocaat als Völler wil de ander niet meer in zijn kaarten laten kijken.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager! Discussieer ook mee in het FOK! Voetbalforum!

Invloed al-Qaeda neemt toe

De invloed van al-Qaeda blijft groeien, vooral in Irak. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties. Alleen het ontbreken van genoeg technische kennis weerhoudt al-Qaeda ervan om aanslagen met chemische en biologische wapens te plegen.

De VN waarschuwt voor meer aanslagen in de toekomst omdat de ideologie van het terreurnetwerk zich verspreidt. De beweging slaagt er ook in steeds meer aanhang te krijgen onder radicale jonge moslims van over de hele wereld, die in Irak willen gaan vechten.

Volgens het rapport is het voor al-Qaeda weliswaar moeilijker gemaakt om aan geld te komen, maar worden veel liefdadigheidsorganisaties misbruikt door al-Qaeda en de Afghaanse Taliban. Ook via grote bedrijven en drugsbendes weten de leden inkomsten te vergaren.

Klien naast Webber in 2004

Christian Klien zal volgend jaar de teamgenoot van Mark Webber zijn.

Beertje27 wist ons vandaag het volgende te melden:

Klien wist het team afgelopen week te overtuigen toen hij testte op het circuit van Valencia. "Christian had zichzelf net zo onder controle als de auto," zei David Pitchforth, "Hij was extreem kalm, beheerst en liet zich helemaal niet gek maken door zijn eerste ervaring in een Formule 1 auto. Zijn reactie op technisch gebied was uitstekend en er is geen twijfel bij ons over de potentie van de nieuwe jonge rijder. Hij werkte goed samen met de race engineers en liet snellere tijden zien toen hij aan de auto begon te wennen."

De managing director van Jaguar is verder erg te spreken over de professionaliteit en het denkvermogen van Klien . "Onze beslissing om hem aan te nemen als coureurs was gebaseerd op waarde, potentie en snelheid," aldus Pitchforth.

Klien voelde zich de 'gelukkigste man op aarde' toen hij het nieuws hoorde. "Ik ben Jaguar wat verschuldigd omdat ze me de kans geven om mijn waarde te bewijzen en ik heb de intentie om ze terug te betalen door hard werken, betrokkenheid en uiteindelijk resultaten op het circuit."

"Voor die tijd heb ik echter de verantwoordelijkheid om samen met Mark Webber de ontwikkeling van de 2004 bolide te helpen en dat betekend ontelbaar veel testen de winter. Dit zal een erg waardevolle kennismaking zijn want ik zal zowel de auto als het team en haar partners leren kennen."

Tijdens de persconferentie werd Justin Wilson bedankt voor zijn inzet voor het team.

Koopkrachtverlies voor sommigen 8 procent

Het verlies in koopkracht kan volgend jaar voor sommige groepen in de samenleving, zoals gehandicapten en chronisch zieken, oplopen tot acht procent. Die groepen die te maken krijgen met zoveel koopkrachtverlies, lijken het slachtoffer te gaan worden van een opeenstapeling van bezuinigingsmaatregelen van het kabinet. Maatregelen als kortingen op de huursubsidie en hogere eigen bijdragen in de zorg zouden in belangrijke mate bijdragen aan het koopkrachtverlies.

Dat schrijft minister De Geus in een brief aan de Tweede Kamer. Vandaag vergadert hij over de compensatie voor chronisch zieken. De Geus laat in zijn brief weten dat vrijwel niemand er volgend jaar meer dan vijf procent op achteruit gaat.

De Geus denkt daarentegen wel dat dit het geval kan zijn voor gehandicapten en chronisch zieken. Eerder beloofde het kabinet nog dat niemand er door de bezuinigingen meer dan één procent op achteruit zou gaan.

Om het koopkracht van de minima enigszins op peil te houden zal de Kamer aandringen op een extraatje van vijftig miljoen euro voor de bijzondere bijstand. Vorige week pleitte het GroenLinks-Kamerlid Van Gent al voor een éénmalige Robin-Hoodbelasting van vijfhonderd euro voor de rijken. Het Kamerlid vindt het verschil tussen arm en rijk in 2004 onaanvaardbaar groot worden.

Griepepidemie in België

België gaat gebukt onder een griepepidemie. Dat heeft de Belgische minister van Volksgezondheid Demotte laten weten. Aangezien ongeveer drie procent van de Belgische bevolking griep heeft, betekent dat volgens de minister het het begin van een epidemie. Vooral jongeren zijn getroffen. Sommige scholen melden ongewoon veel lege schoolbankjes.

Het virus, type A/H3, is volgens het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV) in België niet gevaarlijk maar wel vervelend. Patiënten kunnen tot 40 graden koorts krijgen en moeten in bed blijven. Het virus is over komen waaien uit Frankrijk.

Deskundigen verwachten dat de epidemie zich de komende twee weken uitbreidt. Volgens de overheid heeft het nog steeds zin om een antigriepprik te halen ter bescherming.

Feyenoord supporters blij met Lobont

Feyenoord-supporters hebben laten weten Ajax-doelman Bogdan Lobont in het zonnetje te willen zetten.

De Roemeense sluitpost hielp Shinji Ono tijdens het duel Ajax - Feyenoord direct, nadat Robin van Persie de Japanner met een schot omver had geschoten.

De fans willen de Ajacied een bloemetje aanbieden en hem daarbij nog eens in het zonnetje zetten. "In deze barre tijden waarin het respect van de mens voor elkander zo ver te zoeken is, willen wij een daad stellen door de Ajax-keeper te voorzien van een bos bloemen en hem te bedanken voor de door hem getoonde sportiviteit door uitgebreid te helpen bij de medische behandeling van Shinji Ono, nadat deze ernstig was geraakt door een vlammend schot van ploeggenoot Robin van Persie.

In onze ogen verdiend dit respect en is het een signaal naar iedereen in Nederland toe dat het ook op deze manier kan. Vandaar dat wij geld ingezameld hebben voor een bos bloemen die wij aan hem willen overhandigen", zo zei een van de supporters.

Moslimscholen binnen VVD groot twistpunt

Binnen de VVD is er een discussie ontstaan over het standpunt omtrent moslimscholen. Zo hebben zeven prominente VVD'ers in een brief afstand genomen van de ideeën van partijleider Zalm over islamitische scholen. Zalm wil via een omweg een verbod op deze scholen realiseren. De schrijvers zeggen in de brief de opstelling van de minister beschamend en in strijd met de basisprincipes van het liberalisme te vinden.

De zeven schrijvers bestaan uit de oud-staatssecretaris van Onderwijs Ginjaar-Maas en vier leden van de partijcommissie Onderwijs. Zij ergeren zich mateloos aan "de hetze" die de VVD onder aanvoering van het Kamerlid Hirsi Ali voert tegen de islamscholen.

Door een scala aan eisen voor de komst van nieuwe islamscholen in te willen voeren, poogt de VVD de komst van deze scholen te beperken. Zo vindt Zalm dat moslimscholen niet zouden bijdragen aan de integratie van allochtonen. De briefschrijvers vinden dit "een ongefundeerde veronderstelling" en "een flagrante schending van de grondwettelijke vrijheid van onderwijs".

"Als een groep zijn eigen onderwijs ter hand wil nemen, dient een partij voor vrijheid en democratie dat initiatief te ondersteunen", aldus de briefschrijvers. "Het verdacht maken van moslims en hun grondrechten in te perken leidt uiteindelijk tot een maatschappelijk isolement en onlusten", zo zeggen de auteurs.

De brief is een steun in de rug voor VVD-Kamerlid Clemens Cornielje. Hij heeft zijn fractie er vaak op gewezen dat de liberalen een traditie hebben in het respecteren van vrijheid van onderwijs.

Nederlander voor automatische orgaandonatie

Lau had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlander zou er geen problemen mee hebben om automatisch orgaandonateur te zijn. 63 procent is voorstander van automatische donatie. Dit blijkt uit een onderzoek van het gezaghebbende Rathenau-instituut.

Nu is het nog zo dat mensen moeten aangeven of ze organen willen afstaan voor transplantatie. De wet die dit regelt is inmiddels al vijf jaar oud. De wachtlijsten zijn desondanks nog lang. In België is dat anders. Daar geldt sinds 1987 dat iedereen een potentiële orgaandonor is tenzij iemand expliciet bezwaar heeft gemaakt.

Argentijn op proef bij Vitesse

De 32-jarige Argentijnse middenvelder Leonel Fernando Gancedo zal vanaf dinsdag een week op proef meetrainen bij Vitesse.

De ploeg van trainer Edward Sturing heeft dringend behoefte aan een ervaren speler. vorige maand was de 32-jarige Drazen Brncic ook al op proef.

Gancedo speelde vorig seizoen nog voor het Spaanse Osasuna waar zijn contract afgelopen zomer afliep. Hij kreeg geen nieuwe verbintenis aangeboden daar, en is sindsdien zonder club. De Argentijn speelde in zijn geboorteland voor Argentinos Juniors en River Plate.

Colin Powell in Maastricht aangekomen

Colin Powell, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, is vanmorgen rond 07.00 uur aangekomen op het vliegveld Maastricht-Aachen Airport bij Maastricht. Hij neemt deel aan de tweede dag van de OVSE-top die gisteren in het congrescentrum MECC in Maastricht begon.

In een auto met geblindeerde ramen en onder politiebegeleiding is Powell naar het centrum van Maastricht vervoerd. Enkele belangrijke kruispunten werden hiervoor tijdelijk afgezet. Toen Powell rond 07.45 uur bij het hotel Crown Plaza in het centrum van Maastricht arriveerde, ontstond een klein relletje. Tien activisten hadden zich aan elkaar vastgeketend. Twee van hen werden gearresteerd omdat zij een politieafzetting wilden doorbreken. De Mobiele Eenheid en een hondenbrigade zijn ter plaatse om meer overlast van demonstranten te voorkomen.

In het hotel verbleven stafleden van Powell, die daar de nacht hadden doorgebracht. In totaal kan Powell beschikken over 66 stafleden. Zij worden vervoerd door acht eigen chauffeurs.

Boek Review: Vernon God Little


'Vernon Gregory Little?' 'Ja, mevrouw.' 'En je bent vijftien jaar? Lastige leeftijd.' Hoor ik het goed? Jezus. Ik wrijf m'n New Jacks tegen elkaar, voor morele steun. 'Mevrouw, gaat dit lang duren?' Eventjes zet ze grote ogen op. Dan vernauwen ze zich tot spleetjes. 'Vernon, we hebben het hier over medeplichtigheid aan moord. Het zal net zo lang duren als nodig is.' 'Ja, maar...'
'Ga me niet vertellen dat die Mexicaan geen vriend van je was. Ga me niet vertellen dat je niet zo ongeveer z'n énige vriend was. Laat dat maar uit je hoofd.' 'Mevrouw, ik bedoel alleen maar dat er genoeg getuigen moeten zijn die meer hebben gezien dan ik.' 'Is dat zo?' Ze kijkt de kamer rond. 'Ik zie anders niemand hier, jij?'


Vernon God Little


En zo begint de nachtmerrie voor Vernon Gregory Little, slachtoffer van een mediacircus in een verveeld stadje ergens diep in Texas dat uit is op bloed, van wie dan ook.


Auteur: DBC Pierre
Titel: Vernon God Little
Uitgeverij: Podium
Verschenen: 10 November 2003
303 pagina's
Vertaling: Dennis Keesmaat


Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Nederlander koopt berg in Zweden

Sarakim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nederlander heeft een eigen berg gekocht in Zweden. Sinds enige tijd is de Nederlander Erik Daleweij formeel eigenaar van de 426 meter hoge berg Värmullsåsen, in de Zweedse provincie Värmland. Bij de aankoop van de berg was ook een complete "inboedel" inbegrepen; de koop van de 71 hectare grote berg omvat onder meer drie skiliften, een restaurant, een kantoor en een aantal pistenbullies.

De man heeft de berg gekocht uit zakelijk belang, met het oog op te verwachten toeristische activiteiten: "Vanaf het begin zag ik het gebied niet alleen als skigebied maar als gebied voor buitenactiviteiten voor zowel de zomer als de winter." Zo is hij nu bezig met de aanbouw van een aantal "stuga's" (blokhutten) aan de voet van de pistes en wordt er een funpark voor snowboarders aangelegd. De man is ook eigenaar van een snowboardshop in Den Bosch en droomt al van het toekomstbeeld: "Wat is er mooier voor een snowboardfanaat dan een eigen 'snowboardberg' te bezitten?"

Liesblessure voor Shoukov

Dmitri Shoukov is voorlopig uitgeschakeld.

Willem II kan naar het zich laat aanzien dit jaar niet meer beschikken over Dmitri Shoukov. In de thuiswedstrijd tegen NEC afgelopen weekend (3-0) viel de Rus geblesseerd uit.

De spits is in het ziekenhuis onderzocht en blijkt een spier in de lies te hebben gescheurd, waardoor het niet waarschijnlijk is dat de 28-jarige Shoukov voor de winterstop al weer aan spelen toekomt.

Olav Mol tekent bij SBS6

Bigl-mo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS6 Shownieuws maakte maandagavond bekend dat de zender Olav Mol heeft gecontracteerd. Mol tekende voor 3 jaar en zal op SBS6 onder meer de Formule 1 gaan presenteren.

Olav Mol was de afgelopen 10 jaar actief als Formule 1 verslaggever voor onder andere Veronica, RTL 4 en RTL 5. Volgens de site F1Today hoopt Mol een nieuwe impuls te kunnen geven aan de Formule 1 door onder andere de regie zelf te gaan regelen.

SBS6 kocht onlangs de rechten voor de Formule 1 weg voor de neus van de Holland Media Groep. De zender maakte toen al bekend dat het de wedstrijden komend seizoen zal laten zien zonder reclameonderbrekingen.

Top 10.000 van Radio 192 afgebroken

pc-reactive had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 192 heeft haar recordpoging door de Top 10.000 uit te zenden moeten onderbreken. "Door technische omstandigheden kunnen wij de uitzending van de Top 10.000 niet voortzetten. De reguliere uitzendingen van Radio 192 zullen vanaf 13:00 uur weer voortgezet worden", zo staat op de website van het radiostation te lezen.

Later wil het station alsnog met de recordpoging doorgaan. "Vanaf het moment dat de Top 10.000 weer uitgezonden kan worden zullen wij hier een gepaste datum voor vinden". Mocht er besloten worden door te gaan met de Top 10.000 dan zal de lijst opnieuw gestart moeten worden anders telt het niet mee voor het Guinness Book Of World Records.
Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.