AEL noemt SP racistisch

Niet alleen de huidige regeringspartijen deugen niet volgens de Nederlandse afdeling van de Arabische Europese Liga (AEL-NL), ook de SP kan geen goed meer doen. Op de site van de AEL valt te lezen: SP = racisten.

De AEL-NL is boos op de Socialistische Partij omdat die de Liga zou hebben tegengewerkt bij de demonstratie afgelopen zondag, tegen de komst van Colin Powell op de top van de OVSE in Maastricht. Een paar weken geleden werd de AEL uitgenodigd door de Internationale Socialisten om deel te nemen aan het protest, met het Platform Enmasse. Volgens de AEL werd het platform zwaar gedomineerd door de SP ''die in deelname van AEL niets zagen''.

''Nergens in het openbaar werd de deelname van AEL bekendgemaakt, maar ook op de manifestatie zelf mochten de SP en IS wel toespraken houden en AEL niet. Het bleek onmogelijk om 5 minuten spreektijd in te lassen voor de enige aanwezige Arabisch-Islamitisch beweging'', aldus de AEL.

De AEL meent dat de SP ''weer'' haar ware gezicht heeft laten zien; ''Arabieren en Moslims zijn wel goed als stemvee, maar mogen zich publiekelijk niet uiten of voor zichzelf opkomen. De SP wil wel een sociaal Nederland, maar dan geen multicultureel Nederland, die de identiteit en religie van de Arabische en Islamitische gemeenschap respecteert''. Volgens de AEL toont de SP weinig respect voor de democratie en de basisrechten die vastgelegd zijn in de grondwet.

Het ANP meldde overigens wel dat de AEL aanwezig was bij de protesten afgelopen zondag. Onder de noemer ,,No more Lies'' (geen leugens meer) werden met name de Amerikaanse president Bush en diens minister Colin Powell van Buitenlandse Zaken aangeklaagd wegens vermeende oorlogsmisdaden, met name in Irak. Ook scandeerden demonstranten van de Arabisch Europese Liga (AEL) leuzen ten faveure van Hamas en Hezbollah, en tegen IsraŽl, zo berichtte de nieuwsdienst.