Hema gekozen tot beste winkel

devzero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Warenhuis Hema heeft de beste winkelformule van Nederland. De winkel wordt op de voet gevolgd door Ikea en Blokker. Dit bleek vandaag uit een onderzoek van ITM en Q&A Research & Consultancy, die samenwerkten met het brancheblad Elsevier Retail.

Veertienhonderd Nederlanders hebben deelgenomen aan het onderzoek. Consumenten zijn van mening dat de Hema kwalitatief goede spullen verkoopt. Verder is het assortiment betaalbaar en actueel. De Hema staat ver boven de warenhuizen V&D (achtste plaats) en Bijenkorf (achttiende plaats).

Ook voor Albert Heijn bevatte de uitslag van het onderzoek goed nieuws. Ondanks de boekhoudfraude en het commentaar dat Albert Heijn duur zou zijn, staat de winkel op de vijfde plaats. Aldi staat één plaats hoger.

Tevens bleek dat de consumenten steeds vaker kiezen voor winkels met lage prijzen. Tien van de 25 winkels op de lijst werken naar eigen zeggen met voordeelprijzen. Onderzoekers verwachten dat veel winkeliers zich in het komende jaar via aanbiedingen gaan profileren.