Colin Powell in Maastricht aangekomen

Colin Powell, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, is vanmorgen rond 07.00 uur aangekomen op het vliegveld Maastricht-Aachen Airport bij Maastricht. Hij neemt deel aan de tweede dag van de OVSE-top die gisteren in het congrescentrum MECC in Maastricht begon.

In een auto met geblindeerde ramen en onder politiebegeleiding is Powell naar het centrum van Maastricht vervoerd. Enkele belangrijke kruispunten werden hiervoor tijdelijk afgezet. Toen Powell rond 07.45 uur bij het hotel Crown Plaza in het centrum van Maastricht arriveerde, ontstond een klein relletje. Tien activisten hadden zich aan elkaar vastgeketend. Twee van hen werden gearresteerd omdat zij een politieafzetting wilden doorbreken. De Mobiele Eenheid en een hondenbrigade zijn ter plaatse om meer overlast van demonstranten te voorkomen.

In het hotel verbleven stafleden van Powell, die daar de nacht hadden doorgebracht. In totaal kan Powell beschikken over 66 stafleden. Zij worden vervoerd door acht eigen chauffeurs.