18 jaar eis voor dubbele moord

syl68 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Breda is 18 jaar cel geëist tegen de 36-jarige C. van D. uit Klundert. Hij wordt door het OM gezien als degene die op 17 maart vorig jaar zijn 23-jarige buurvrouw met een mes neerstak en haar daarna met een snoer wurgde. Daarna zou hij haar 2-jarig dochtertje met chloroform hebben bedwelmd en met een panty hebben gewurgd.

Na de lugubere moorden brandde de woning totaal uit. De brandweer heeft nimmer de oorzaak van de brand kunnen achterhalen.

Van D. ontkent in alle toonaarden ook maar iets met de dood van zijn buren te maken te hebben gehad. Hij gaf wel toe diezelfde nacht te hebben ingebroken om de kluis leeg te halen. Volgens het OM zou de verdachte een seksuele relatie hebben gehad met zijn buurvrouw, een prostitué uit Litouwen. Het motief voor de moorden is niet duidelijk geworden.

Het Forensisch Instituut en deskundigen uit Groot-Brittannië bevestigen dat het celmateriaal dat onder de nagels van de vrouw is aangetroffen van Van D. afkomstig is. Ook hebben getuigen Van D. de bewuste nacht enkele keren door de straat zien rijden en om half zes licht zien branden in zijn woning.