Politie Cincinnati in opspraak na dood arrestant

nyrem en poppenkast hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van de Amerikaanse stad Cincinnati (Ohio) is in opspraak geraakt door de dood van een zwarte arrestant. De 41-jarige Nathaniel Jones overleed nadat hij door politieagenten was afgeranseld.

Nadat het slachtoffer onwel was geworden op de parkeerplaats van een fastfood-restaurant en ambulancepersoneel meldde dat de man problemen veroorzaakte, werd de politie gealarmeerd. De twee agenten die als eerste arriveerden sloegen de man met hun wapenstokken toen hij weigerde achteruit te gaan en een arm om de nek van één van de agenten sloeg. Volgens opgenomen videobeelden bleven zij minutenlang op hem inslaan totdat handboeien omgedaan konden worden. Toen de man op zijn rug werd gedraaid, merkten de agenten dat hij niet meer ademde en zijn hart nog maar zwak klopte. De man overleed kort daarna in het ziekenhuis.

De precieze doodsoorzaak van de man is nog niet vastgesteld Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de 157 kilo wegende Jones een vergroot hart had en onder invloed was van cocaïne en PCP, drugs die allebei onberekenbaar of agressief gedrag kunnen veroorzaken.

De burgemeester van Cincinnati zei dat op de videoband duidelijk te zien is dat de agenten zichzelf verdedigen. Leiders van de zwarte gemeenschap noemen de dood van de arrestant echter het zoveelste voorbeeld van gewelddadig optreden door de politie van Cincinnati. De stad werd in april 2001 drie dagen lang door rellen geteisterd nadat een blanke politieman een ongewapende zwarte man had doodgeschoten.

Opgenomen videobeelden van de arrestatie, uitgezonden door Channel 5, zijn hier te vinden.