FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 december 2003

Na vijftien jaar fiets terug

Een vrouw uit Lekkerkerk, Zuid-Holland, heeft na meer dan vijftien jaar haar gestolen fiets teruggekregen.

Een medewerker van de gemeente had de politie in Gouda geïnformeerd dat er aan de Vrijheidslaan al geruime tijd een zeer oude fiets stond. Aan de hand van de postcode die in de fiets gegraveerd was wist de politie de eigenaresse van de fiets te traceren.

De vrouw herkende haar fiets direct en vertelde dat hij zo'n vijftien tot twintig jaar geleden was gestolen. De vrouw deed vrijwel direct afstand van haar teruggevonden tweewieler, hij was ernstig verwaarloosd.

Site WK voetbal 2006 al online

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de officiële website van het WK voetbal van 2006 in Duitsland al online gezet. Op de site is in het Engels, Spaans, Frans en Duits informatie te vinden over alle kwalificatieduels en het WK-toernooi zelf. Ook zijn er beelden te vinden van de zeventien eerdere WK's.

De site van het WK van 2002 werd op hetzelfde adres de best bezochte internetpagina van een sportevenement ooit.

Nieuwe Windows illegaal te koop in Maleisië

Snarf, vinova, Son-Of-A-Gun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe besturingssysteem van softwaregigant Microsoft is in Azië al illegaal te koop. De Britse zakenkrant Financial Times meldde woensdag dat het systeem met de codenaam Longhorn, dat Windows XP over twee jaar moet opvolgen, voor minder dan anderhalve euro te koop is in winkels in de stad Johor Baharu, ten noorden van Singapore.

Waarschijnlijk is het besturingssysteem recentelijk gekopieerd toen Microsoft een testversie verspreidde onder programmeurs in Los Angeles. Ook circuleerden op internet al programmeercodes. Microsoft waarschuwt dat het installeren van Longhorn grote problemen met zich kan brengen. Volgens het concern is de software nog incompleet en daarom gevaarlijk voor pc's. "Klanten denken dat ze het totale pakket kopen, maar het gaat feitelijk om een vroege testversie, die een paar weken geleden is uitgebracht", aldus de softwareleverancier.

Doden door overstromingen in Frankrijk

Overstromingen hebben in het zuidoosten van Frankrijk tot dusver vijf mensen het leven gekost. Zeker 10.000 mensen hebben hun woning moeten verlaten. Meteorologen voorspellen dat het slechte weer ook de komende dagen zal aanhouden.

De Franse president Chirac bracht vandaag onverwachts een bezoek aan het geteisterde gebied. "Nu ik deze catastrofe zelf onder ogen zie, gaan mijn gedachten uit naar de slachtoffers en degenen die al hun bezittingen hebben verloren", aldus Chirac.

De Franse telefoonmaatschappij France Telecom meldde woensdag dat ongeveer 25.000 telefoonverbindingen zijn afgesneden door het noodweer. Vooral in het zwaar getroffen Marseille kunnen mensen niet meer bellen. Rond Montpellier, ten westen van Marseille, zijn alle toegangswegen door het wassende water ondergelopen. Ook treinverkeer is daar niet langer mogelijk. Het Franse elektriciteitsbedrijf Electricité de France heeft vandaag opnieuw twee kernreactoren aan de oevers van de Rhône 'uitgeschakeld'.

[update] Gijzeling directieleden in Belgi

Festini had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het bedrijf Alstom in het Waalse Beyne-Heusay bij Luik houden boze werknemers sinds vanmorgen drie directeuren gegijzeld. Verleden week werden in het Belgische bedrijf Sigma Coatings in Manage bij Charleroi ook al directieleden gegijzeld.

De reden voor de gijzeling is de aangekondigde sluiting van de transformatorenfabriek. Hierdoor zouden 131 mensen op straat komen te staan. De politie zal voorlopig nog geen actie ondernemen

Update 20.00
De drie directieleden zijn omstreeks zes uur vanavond vrijgelaten. De gijzeling kon dankzij onderhandelingen, die een door de medewerkers van Alstom goedgekeurd akkoord tot gevolg hadden, snel ten einde worden gebracht.

Het originele bericht werd om 14.06 uur geplaatst.

'Begrotingstekort NL komt boven de 3%'

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland stevent af op nog hogere begrotingstekorten, ondanks de zware bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren. Zo verwacht het Centraal Planbureau (CPB) dat Nederland dit jaar een begrotingstekort van 3 procent zal hebben. Dit is de maximaal toegestane grens volgens de Europese begrotingsafspraken, het stabiliteitspact.

Voor 2004 voorspelt het CPB nog slechtere cijfers. Het bureau verwacht dat het kabinet dan te maken krijgt met begrotingstekort van 3,25 procent. Ingewijden hebben dit vandaag bevestigd. Morgen zal het CPB de cijfers bekend maken.

Eerder dit jaar werd het begrotingstekort voor 2003 al beraamd op 2,7 procent. Het financieringstekort viel toen hoger uit omdat de kosten voor asielopvang en de gezondheidszorg aanzienlijk meer bleken te zijn dan begroot. Daarnaast waren de belastinginkomsten vanwege de laagconjunctuur beneden verwachting. Verder vielen de lasten voor de Algemene wet bijzondere ziektekosten (awbz) ongunstig uit. De 2,7 procent die Zalm toen meldde, was al 0,4 procent meer dan eerder was voorspeld.

Minister Zalm van Financiën is een fel voorstander van het handhaven van de norm van het stabiliteitspact. Kort geleden werd bekend dat zowel Frankrijk als Duitsland ruim boven de grens van drie procent uitkomen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de stabiliteit van de munt binnen de Economische Monetaire Unie (EMU).

Williams wil Piquet jr.

Williams wil nu al een verbintenis aangaan met Nelson Piquet jr. De vader van "Nelsinho", Nelson Piquet, heeft dat tegenover de Brazialaanse televisie.

Het contract zou een 7-jarige deal zijn. "Williams wil een contract tot 2010, met twee jaar als testcoureur en vijf jaar als Grand Prix-coureur", verklaarde de oudste Piquet op het Braziliaanse televisiestation Globo.

Nelsinho deed het goed op de Marlboro Masters, hij werd tweede in de vorige editie. Afgelopen weekeinde werd hij in de strijd om de tweede plaats in de Korea SuperPrix verslagen door de Nederlander Robert Doornbos. In het Britse Formule 3-kampioenschap eindigde hij als derde. Vorig jaar won Piquet jr. de titel in het Zuid-Amerikaanse Formule 3-kampioenschap.

OM doet niets met aangifte tegen NieuwRechts

Sj25 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michiel Smit van NieuwRechts zal niet vervolgd worden voor discriminatie danwel belediging van moslims, zo heeft hij vernomen van de Politie Zuid-Holland Zuid. Op gezag van de Officier van Justitie mr. A. van de Kamp is besloten geen gevolg te geven aan de aangifte van Cemal Sofuoglu uit Zwijndrecht.

Sofuoglu, die eerder het woordenboek de Dikke Vandale voor de rechter daagde, vond dat Smit tijdens een optreden in het tv-programma SBS6 Stem van Nederland te ver ging toen hij zei de islam te beschouwen als 'vijand van de Nederlandse cultuur' en 'tegen de islamisering van Nederland te zijn'. Volgens Sofuoglu ontkende Smit met deze boodschap ''het democratisch recht van iedere burger om het eigen geloof te belijden''. Hij vond dat beledigend en bedreigend en deed daarom aangifte.

Smit, raadslid te Rotterdam, zegt blij te zijn dat de Officier van Justitie heeft besloten geen gevolg te geven aan de aangifte. ''Verder wachten we rustig af wat de heer Sufuoglu verder nog in petto heeft, na zijn belachelijke klachten tegen Van Dale, de gemeente Zwijndrecht en mij", aldus de NieuwRechts-voorman.

Kamer wil dierenactivist als terrorist straffen

Een meerderheid van de Tweede Kamer, bestaande uit CDA, VVD en LPF, wil nog steeds dat dierenrechtactivisme voortaan als terrorisme beschouwd wordt. Dat bleek gisteren bij een debat over een wetsvoorstel van minister Donner van Justitie om terrorisme harder aan te pakken.

Donner is geen voorstander van de wens van CDA, VVD en LPF. Wel wil Donner terrorisme in zijn algemeenheid harder aanpakken. In de wet terroristische misdrijven wil Donner de 'werving voor gewapende strijd' en 'samenspannen met als doel een terroristisch misdrijf te plegen' strafbaar stellen met respectievelijk maximaal 4 en 10 jaar gevangenisstraf. Wél moet dan worden bewezen dat minimaal twee personen bezig waren een terreurdaad voor te bereiden. Nu moet deelname aan een terroristische organisatie worden bewezen.

De PvdA, GroenLinks en de SP vinden het wetsvoorstel van Donner te ver gaan. Zij vinden wel dat terrorisme harder aangepakt moet worden, maar vrezen voor rechterlijke dwalingen door het opnemen van het begrip samenspanning. CDA, VVD en LPF gaan de plannen van Donner daarentegen nog niet ver genoeg. Zij willen dat AIVD-informatie gebruikt mag worden in strafzaken.

Wat betreft het CDA, VVD en LPF standpunt dat dierenrechtenactivisten voor de wet als terroristen behandeld moeten worden, zijn de SP en GroenLinks mordicus tegen. De PvdA neemt een middenpositie in.

Debuut van Piquet jr.

Nelson Piquet junior debuteerde gisteren in de F1 op het circuit van Jerez.

De 18 jarige Nelsinho reed op Jerez 64 ronden en was drie seconden langzamer dan Ralf Schumacher, die het ronderecord verbeterde. Bij de test werd Nelsinho in de gaten gehouden door zijn vader, die moest toezien hoe zijn zoon halverwege de sessie aan het eind van het rechte stuk éénmaal door het grind schoot. Maar zonder schade door kon rijden.

Wat leuk is om te weten, dat niet alleen Ho Pin Tung half Nederlands is, maar Nelsinho ook, en dan gaat het ineens goed met de Nederlandse autosport.

Vandaag en morgen komt een andere beroemde "zoon van" in actie. Nico Rosberg gaat ook testen voor Williams. Rosberg mocht vorig jaar al eens proeven aan de Formule 1 toen hij als jongste coureur ooit een Formule 1-auto bestuurde.

Toch maar weer Minardi?

Nadat iedereen over de eerste schok heen is, komen de geruchten weer op gang, Jos wil gewoon in de Formule 1 blijven, misschien zelfs wel weer bij Minardi.

De grote baas van Trust, Michael Perridon, is op zijn uitspraken teruggekomen over het uitsluiten van Minardi als team voor Jos in 2004. In een interview met het Algemeen Dagblad stelt Perridon dat Minardi wel degelijk in beeld is om Verstappen volgend jaar in de Formule 1 te houden.

"Het is jammer dat Minardi geen competitieve auto heeft, maar voor de rest is het een goed team", zegt Perridon in het interview. "Alle sponsors hebben in het afgelopen seizoen geweldig veel publiciteit gehad, voornamelijk door toedoen van Paul Stoddart."

Eerder deze maand verklaarde Perridon tegenover de fanclub van Verstappen dat Minardi voor hem een geen optie was. "Ik ga niet nog een jaar voor lul rijden", zei de zakenman destijds. Nu blijken zowel Perridon als Verstappens zaakwaarnemer Huub Rothengatter plotseling wél mogelijkheden te zien bij het team. "Sportief mag het misschien zijn tegengevallen, maar alle sponsors van Jos zijn zeer tevreden. Dat is ook wat waard", aldus Rothengatter.

Het is alleen nog maar de vraag of Jos zelf wel nog een jaar bij Minardi wil rijden. Aan het einde vorig seizoen liet aan het eind van het seizoen meermalen doorschemeren het compleet gehad te hebben met het armlastige Minardi. Het team is overigens wel in onderhandeling met Verstappens oude teamgenoot Justin Wilson. Hij zag deze week hetzelfde plekje waar Jos ook voor meedingde naar Christian Klien gaan. Minardi meldt nu dat het Wilson graag weer een plekje aanbiedt, maar dan moet er wel flink voor betaald worden. Nu is dus ook Verstappen weer in beeld bij zijn oude team. Perridon wil koste wat kost nog dit jaar een beslissing forceren. "Ik wil persé met een glimlach onder de kerstboom zitten", aldus de Trust-directeur.

OM wil dialoog met Maroc.nl

Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om te gaan praten met de makers van Maroc.nl over de aangifte van het Meldpunt Discriminatie wegens anti-semitische uitlatingen op de site. Dat liet het OM in Amsterdam vandaag weten.

Maandag lieten we weten dat de directeur van het MDI (Meldpunt Discriminatie Internet), Ronald Eissens, de situatie op het forum de Marokkaanse internetsite Maroc.nl nog steeds niet in orde vond wat betreft de moderatie van met name anti-semitische uitlatingen. Eissens reageerde in een interview met Planet Multimedia op recente publieke klachten over het MDI, van onder meer het bestuur van Maroc.nl en columniste Karin Spaink.

Eissens acht de kans groot dat Maroc.nl voor de rechter wordt gesleept. Eissens is in tegenstelling tot het OM niet van plan om toenadering tot Maroc.nl te zoeken. Hij blijft dan ook bij zijn harde oordelen over de site in de pers.

Het Openbaar Ministerie geeft daarentegen aan dat ze niet van plan zijn op dit moment met de aangifte een rechtszaak te willen beginnen: "We zullen de mensen van Maroc.nl uitnodigen voor een gesprek bij ons op het parket. Afhankelijk van de uitkomsten van dat gesprek zullen we bepalen of het noodzakelijk is dat er nog een rechtszaak komt."

-
Volledige artikel op Planet Internet.
Jaarverslag MDI
Interview met Eissens (multimedia link 20 minuten!!)
Column Karin Spaink
Weerwoord MDI op column
Klacht van Maroc.nl over berichtgeving over MDI-kwestie

CNV vindt optreden kabinet 'beschamend'

Het CNV heeft vandaag keihard het kabinet bekritiseerd. "Ik krijg het schaamrood op de kaken als ik zie met hoeveel tegenzin er door het kabinet concessies worden gedaan voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving." Deze uitspraak komt van CNV-voorzitter D. Terpstra.

Zo vindt Terpstra de manier waarop het koopkrachtdebat door minister De Geus van Sociale Zaken wordt gevoerd "genant". De CNV-voorman gaf aan zich te irriteren aan "de hooghartige houding en het dédain", waarmee vandaag aan de Tweede Kamer bekend werd gemaakt dat de minima meer dan één procent van hun inkomen moeten inleveren. Zo worden 62.000 mensen met een minimuminkomen getroffen, wanneer de kabinetsplannen doorgaan.

"Dat mag je als overheid niet bagatalliseren. Het gaat hier om een volume aan mensen dat het grootste stadion van Nederland niet kan bevatten."

Braziliaanse stad doet homo's in de ban

In Brazilië is opschudding ontstaan over burgemeester Elcio Berti. In zijn gemeente Bocaiúva do Sul heeft hij homoseksuele mensen tot ongewenste burgers verklaard. De verklaring heeft geleid tot een storm van kritiek op de bewindsman.

De Braziliaanse media melden dat homofielen en lesbiennes sinds vandaag het "vestigingsrecht" in de gemeente is ontzegd. De burgemeester had hiervoor gisteren een decreet uitgevaardigd. Door de maatregel moeten nu homo's zijn gemeente gedwongen verlaten. Om hoeveel personen het gaat, is niet duidelijk

"We zijn zeer bezorgd om kinderen en families in onze gemeente. Ik bescherm onze zeden, men kan niet maar alles accepteren", aldus Berti zijn omstreden besluit verdedigde.

De vooraanstaande Braziliaanse journalist Carlos Heitor Cony uitte scherpe kritiek op de beslissing van Berti scherp. "Dit is een ongehoord geval van discriminatie." Juristen hebben al laten weten dat het vestigingsverbod in strijd is met de Braziliaanse grondwet.

Het is niet de eerste keer dat Berti voor commotie zorgt. Zo deed hij vijf jaar geleden de verkoop van voorbehoedsmiddelen in de ban en wilde hij het seksueel stimulerende middel Viagra gratis verstrekken. Met de maatregelen destijds wilde hij het inwoneraantal van zijn gemeente opvijzelen. Na een week werd zijn besluit door de rechter teruggedraaid.

Jury Idols II trekt nog feller van leer

De komende reeks van Idolsafleveringen belooft nog harder te gaan worden. Zo is de jury dit jaar nog harder in haar oordeel over de kandidaten. Dat lieten de juryleden vandaag weten bij de presentatie van Idols II in Amsterdam.

Jurylid Edwin Jansen verklaart zich nader. Zo zegt hij dat de deelnemers van Idols I niet konden weten wat ze te wachten stond, maar dat is nu wel het geval. "Tijdens de eerste editie wisten ze niet waar ze aan begonnen, maar nu wel. Bij slechtere kandidaten ben ik daarom nog strenger geworden. De kritiek die ik lever zou ik zelf niet hard noemen, maar het was wel recht voor z'n raap."

Komende zaterdag zal de eerste aflevering van Idols II bij RTL 4 te zien zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen, omdat in de landen waar eerder al een tweede Idols op de buis kwam, nog populairder was dan deel 1. De eerste zes afleveringen van Idols II zullen in het teken staan van de audities van de 16.731 kandidaten in hotels verspreid over het land.

In januari zullen de zogenoemde theaterrondes te zien in twee uitzendingen, gevolgd door vier 'workshopuitzendingen'. Wederom presenteren Tooske Breugem en presentator Reinout Oerlemans Idols. Vanaf 6 maart zijn de studiouitzendingen en de finale vindt op 1 mei plaats.

De juryleden lieten vandaag weten dat er een flink aantal kandidaten zijn, die verleden jaar afvielen en het nu weer proberen. Daarnaast zijn ook de 'bijzondere gevallen' weer van de partij, zoals een Hagenaar die zich helemaal te buiten gaat aan Frans Bauer.

Discussieer ook mee op het Idols Forum van FOK!

Helft van de ski-oorden zal wegsmelten

HubJub en The_T hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slecht nieuws voor ski fans. Uit een rapport van UNEP, het milieuprogramma van de VN, blijkt dat door de opwarming van ons klimaat ruim de helft van de Zwitserse ski-oorden binnen vijftig jaar verdwenen kan zijn. Ook wintersporten in Duitsland, Italië en Oostenrijk wordt de komende tientallen jaren steeds lastiger.

Door de opwarming van de aardse atmosfeer zal de sneeuwgrens volgens de prognoses de komende dertig tot vijftig jaar twee- tot vijfhonderd meter hoger komen te liggen. Voor landen met veel laaggelegen ski-oorden, zoals Australië, is dat rampzalig.

Op hooggelegen gebieden kan het gevaarlijk worden. Computermodellen wijzen uit dat er door de klimaatopwarming op grotere hoogte meer sneeuw zal gaan vallen. Dat verhoogt de kans op verwoestende lawines.

De grens voor wintersportgebieden ligt momenteel op 1300 meter hoogte. In Zwitserland verstrekken de banken echter al geen leningen meer aan wintersportoorden die lager liggen dan 1500 meter. Eenderde van alle Zwitserse ski-oorden zit daardoor nu al in de problemen. Vooral oefenpistes voor kinderen worden bedreigd: die liggen dikwijls lager op de berg.

Het UNEP baseert zich op cijfers van het Intergouvernmentele Panel voor Klimaatverandering (IPCC), een VN-denktank van tweeduizend wetenschappers die in 1999 de gevolgen van de klimaatverandering in kaart brachten. Volgens het IPCC zal de temperatuur de komende eeuw stijgen met 1,4 tot 5,8 graden.

Bol.com profiteert flink van Sinterklaas

Bol.com heeft in november 60 procent meer omzet gekregen door Sinterklaas. Vooral dvd's, cd's, boeken en computerspellen zorgden ervoor dat de internetwinkel in vergelijking met vorig jaar de stijging doormaakte. Dit terwijl onderzoeksbureaus juist hadden voorspeld dat de bestedingen door de Nederlanders met 20 procent zou dalen.

Bol.com zei in oktober al op hoge verkoopcijfers te rekenen. Het gaat goed met het bedrijf. In het derde kwartaal van dit jaar boekte bol.com voor het eerst in zijn vijfjarige bestaan winst.

Melbourne getroffen door zware storm

In de Australische stad Melbourne is vandaag in twee uur tijd meer dan 100 millimeter water gevallen. Hagelstenen met een omvang van een golfbal beschadigden auto's en bomen werden ontworteld door de harde wind. "Dit gebeurt eens in de honderd jaar", aldus weerman Dean Stewart.

De storm heeft ook enkele slachtoffers gemaakt. Een man op een golfbaan even buiten Melbourne raakte ernstig gewond door een blikseminslag. In de Blue Mountains ten westen van Sydney verwondde een blikseminslag vijf mensen. Zij liepen brandwonden op.

PvdA woedend op Balkenende

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA is boos op de ministers De Geus (CDA) van Sociale Zaken, Hoogervorst (VVD) van Volksgezondheid en premier Balkenende. De partij vindt het onaanvaardbaar dat de koopkrachtdaling van chronisch zieken en gehandicapten op kan lopen tot acht procent. Premier Balkenende had in de Eerste Kamer toegezegd dat de koopkracht van zwakkeren afhankelijk van hun leefsituatie zou dalen of stijgen met slechts één procent.

PvdA-Tweede Kamerlid Saskia Noorman-den Uyl: "De regering heeft dit tot maandag verzwegen, Er is geen excuus voor dit kabinet." De PvdA wil ter compensatie de ziektekostenpremie met twintig euro verlagen. Ook de VVD is 'geschrokken'. Frans Weekers: "Sommige maatregelen lijken unfair uit te pakken en daar is maatwerk voor nodig."

Premier Jan Peter Balkenende liet al weten niet beloofd te hebben dat de koopkrachtdaling maar één procent zou zijn. Het kabinet geeft geen koopkrachtgarantie af. Dat schrijf Balkenende op verzoek van PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Balkenende is het niet nieuw dat enkele Nederlanders zwaarder worden getroffen door de bezuinigingen dan anderen. "Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer heb ik dit herhaald en daarbij nader toegelicht dat er altijd gevallen zijn die naar boven en naar onder afwijken op grond van specifieke inkomenseffecten, en dat er geen sprake kan zijn van koopkrachtgarantie in individuele gevallen", aldus Balkenende.

Deetman woedend na 'naaktfoto' ADO-fan

Dubliner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Wim Deetman (CDA) van Den Haag is woedend over een foto waarop een ADO Den Haag-fan de burgervader omarmt, terwijl de fan zijn geslachtdeel via zijn gulp naar buiten laat bungelen. Deetman heeft gisteren zelfs aangifte gedaan van 'schennis van de openbare eerbaarheid' en 'belediging jegens de burgemeester'.

De foto werd op dinsdag 4 november genomen. De burgemeester was toen in het Zuiderparkstadion voor een overleg met de klankbordgroep ADO. Een supporter van de voetbalclub heeft zich daarbij in de 'businesslounge' van de vereniging op de foto laten zetten samen met Deetman. De burgemeester wist op dat moment niet dat de man zijn gulp had geopend en zijn geslachtsdeel zichtbaar was.

De burgemeester heeft inmiddels het overleg met de fanclub van ADO Den Haag gestaakt. In een brief van de gemeente aan de fanclub staat dat Deetman ''zeer ontstemd'' is over de foto. De gemeente vraagt in een schrijven aan de directie van ADO om maatregelen te nemen. Het bestuur van ADO Den Haag heeft inmiddels zijn excuses aangeboden; de fanclub zou niets van zich hebben laten horen.

De foto is inmiddels al redelijk verspreid via het internet. Zo valt hij onder meer te bekijken op de weblog van Yakuzi.com. Te zien valt een grote ADO Den Haag fan genaamd ''Kees'', die met een flesje bier in de hand Deetman omarmt, terwijl zijn jongeheer vrolijk door de gulp naar buiten piept.

Tugay stopt als international

tolgashakur wist ons vandaag het volgende te melden:

Middenvelder Tugay Kerimoglu van Blackburn Rovers zal niet meer voor het Turkse elftal uitkomen. Hij vindt dat de tijd rijp is om jeugdige talent aan de bak te laten komen.


Tugay (33) speelde in dertien jaar 92 interlands voor Turkije, hij scoorde daarin tweemaal. Alleen verdediger Bülent Korkmaz speelde al meer interlands voor Turkije, 93 stuks.

Tugay maakte de EK eindrondes van 1996 en 2000 mee en had deel in de fraaie derde plaats op het WK in Japan en Korea van vorig jaar. Met de uitschakeling van Turkije voor Euro 2004 door Letland is zijn interlandcarriere nu voorbij.

Tuf Tuf Club onder vuur van Suske en Wiske

Mscorp en IL_Piccolo_Nano hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Suske en WiskeDe Tuf Tuf Club (TTC) kan een aanklacht tegemoet zien van de rechthebbenden van Suske en Wiske, de Standaard Uitgeverij. Volgens de uitgever schendt de TTC het auteursrecht. De Tuf Tuf Club ontleent zijn naam aan het gelijknamige album van Suske en Wiske, meent de uitgeverij.

''Wij noch de familie Vandersteen vinden het leuk dat Suske en Wiske geassocieerd worden met de Tuf-tuf Club'', zo zegt een woordvoerder van de uitgeverij. ''Het album is trouwens duidelijk gericht tegen te hard rijden, terwijl de TTC zich verzet tegen de vele snelheidscontroles''.

De TTC kwam onlangs negatief in het nieuws toen de voorzitter tot 2.000 euro boete werd veroordeeld wegens belediging. Ook werd de Vlaamse woordvoerder in België vastgezet op verdenking van het in brand steken van een flitspaal.

Rivaldo kan kiezen

De zaakwaarnemer Jorge Gama van Rivaldo heeft late weten dat drie engelse clubs naar de dienst van de speler dingen. De kans wordt hiermee groot dat hij komend jaar in de Premier league zal spelen.

Rivaldo (31) ziet zelf een overgang naar Engeland wel zitten. De speler mag vertrekken bij AC Milan en doet dat liefst zo snel mogelijk.

Bij de drie gegadigden zit niet Liverpool, zo vertelde Gama. Rivaldo zelf zou het liefst voor Chelsea willen uitkomen.

"Ik sta gewoon weer op grid"

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:

Jos Verstappen reageerde zelf ook nog even ten overstaan van de redactie van deze site op het nieuws dat Jaguar voor komend F1 seizoen geen beroep op hem wil doen.

Jos Verstappen reageerde zelf ook nog even ten overstaan van de redactie van deze site op het nieuws dat Jaguar voor komend F1 seizoen geen beroep op hem wil doen. "We hebben het gisterenavond gehoord, ruim voordat Jaguar het officieel via een persbericht bekendmaakte. Tja, het is toch wel teleurstellend dat we geen deal hebben kunnen sluiten. Niet alleen voor mij hoor, maar toch ook zeker voor mijn sponsors die echt alles in het werk hebben gesteld om mij in een Jaguar stoeltje te krijgen. Ik wil dan ook mijn sponsors Wilux, Halfords en in het bijzonder Michel Perridon van Trust en Har Muermans van Muermans Vastgoed bedanken voor alle inspanningen die ze gedaan hebben. Maar ja, tegen invloeden van een partij als Red Bull, daar kunnen we nu eenmaal niet op. We wisten dat Christian Klien een geduchte concurrent was in dat opzicht. Laten we het daar maar even op houden."

Iedereen rondom Jos, van sponsors tot management, is nog positief over Jos kansen voor volgend seizoen. Hoe zit dat met Jos eigenlijk, na deze teleurstelling? "Met mij is het niet anders", zegt Jos monter. "Ik heb vanmiddag nog uitvoerig met Michel Perridon gesproken en ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij de start van het nieuwe seizoen in 2004 weer op de grid sta. Van mijn talent hoef ik intussen in het F1 wereldje niemand meer te overtuigen. Helaas zijn teambeslissingen niet alleen dáár op gebaseerd, dat hebben we nu weer eens aan den lijve ondervonden. Maar met mijn staat van dienst en de steun van mijn sponsors ben ik ervan overtuigd dat het allemaal weer goed komt. Wat dat betreft ken ik Michel Perridon en Har Muermans lang genoeg om het zo te kunnen stellen. Als je eens wist wat voor inspanningen zij getroost hebben om mij bij Jaguar onder te brengen. Ik weet zeker dat het ze lukt om het allemaal in orde te maken voor komend seizoen."

Red Bull was te sterk

Jos Verstappen reageerde gister op het nieuws dat niet hij maar Christian Klien komend F1 seizoen voor Jaguar zal gaan rijden.

"Maar ja, tegen invloeden van een partij als Red Bull, daar kunnen we nu eenmaal niet op. We wisten dat Christian Klien een geduchte concurrent was in dat opzicht. Laten we het daar maar even op houden," aldus Verstappen.

"Ik heb vanmiddag nog uitvoerig met Michel Perridon gesproken en ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij de start van het nieuwe seizoen in 2004 weer op de grid sta. Van mijn talent hoef ik intussen in het F1 wereldje niemand meer te overtuigen. Helaas zijn teambeslissingen niet alleen dáár op gebaseerd, dat hebben we nu weer eens aan den lijve ondervonden," aldus Verstappen.

Klien erg gelukkig met Jaguar

Remco18 wist ons vandaag het volgende te melden:

De kers verse nieuwe 2de rijder bij het team van Jaguar Christian Klien, is waarschijnlijk een van de gelukkigste mensen op aarde, dankzij stean van Red Bull wist hij het 2de stoeltje bij Jaguar te bemachtigen.

De kers verse nieuwe 2de rijder bij het team van Jaguar Christian Klien, is waarschijnlijk een van de gelukkiste mensen op aarde, dankzij stean van Red Bull wist hij het 2de stoeltje bij Jaguar te bemachtegen.

"Ik heb hard gewerkt om hier te komen," zegt Klien in een reactie. "Maar ik besef me dat de grootste uitdaging pas is begonnen. Ik ben Jaguar veel verschuldigd en ik ben van plan hen terug te betalen met goede prestaties op het circuit."

David Pitchforth, teammanager bij Jaguar, benadrukt dat het team Justin Wilson, die een deel van het seizoen bij het team heeft gereden, niet zonder meer aan de kant is gezet. "We kunnen hem niet genoeg bedanken. We waren zeer tevreden over zijn snelheid en zijn motivatie. We zijn op dit moment in gesprek met Justin over hoe we hem kunnen helpen bij zijn carrière."

Klien heeft een contract voor een jaar met een optie voor een verlenging met nog eens twee seizoenen.

Vijftal had wel banden met terrorisme

Volgens minister Donner van Justitie hadden de vijf mannen die in oktober werden opgepakt op verdenking van terrorisme, banden met een man die betrokken was bij aanslagen eerder dit jaar in Casablanca.

Het vijftal werd opgepakt na aanwijzingen van de inlichtingendienst AIVD. Op verzoek van de VVD-fractie gaf minister Donner van Justitie gisteren in een brief opheldering over de motieven die hebben geleid tot de arrestatie van de mannen.

Volgens Donner bleek onder meer dat de vijf spraken over een naderende actie. Ook wist de dienst dat twee leden van de groep onlangs in Pakistan waren geweest. Eén van hen had daar in een trainingskamp gezeten. Ook stond de groep in contact met iemand in Spanje die opdracht gaf een paspoort te regelen.

Na de aanhouding van de mannen werd een testament gevonden, wat gebruikelijk is bij radicale moslims die deelnemen aan de jihad, de gewapende strijd tegen tegenstanders van de islam. De groep werd kort na hun arrestatie vrijgelaten omdat er onvoldoende ernstige bezwaren waren om ze nog langer vast te houden, aldus minister Donner.

Toyota maakt datum bekend

Remco18 wist ons vandaag het volgende te melden:

Het Team van Toyota zal op 17 januari de nieuwe TF104 presenteren aan de pers. De presentatie zal plaats vinden in de fabriek van het team in Keulen

Toyota is al weer volop aan het testen, net als de meeste andere teams, De afgelopen dagen werd druk getest met de auto van het afgelopen jaar en een tussenversie op de circuits van Valencia en Paul Ricard. Na de presentatie zal men beginnen met een intensief testprogramma met de nieuwe auto.

Amerikaanse leger ontslaat 37 vertalers

Vans had ons via de newssubmit het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

Het Amerikaanse leger zit met een groot tekort aan experts in buitenlandse talen. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft de Amerikaanse defensie 37 vertalers ontslagen. Deze experts werden opgeleid door het taleninstituut van de Amerikaans defensie. Een groot aantal van hen was gespecialiseerd in Arabisch.

De reden voor ontslag was niet dat de taalkundigen niet goed waren in hun vak of dat er geen werk genoeg was. Nee, deze 37 mensen waren homoseksueel en konden of wilden dat niet verzwijgen. Binnen het Amerikaanse leger bestaat een "don't ask, don't tell" regel.

Onder de druk van ex-president Clinton is deze regel in 1993 tot stand gekomen. Voor die tijd werden homoseksuelen zonder meer geweerd uit het Amerikaanse leger. Toch worden tegenwoordig in Amerika nog drie of vier mensen per dag ontslagen omdat ze homoseksueel zijn én daar openlijk voor uit komen.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger reageerde: "Wij hebben normen. We hebben lichamelijke normen, academische normen. De ontslagen taalkundigen zijn slachtoffer van hun eigen falen om zich aan de gedragsnorm te houden."

CD Review: Ilse DeLange - Here I Am / 1998-2003

Nog niet zo heel lang geleden reviewde ik het nieuwe album van Ilse DeLange, 'Clean Up'. Tot mijn grote verbazing hoorde ik slechts een paar maanden later dat er weer een album van Ilse zou verschijnen. Ik kon me haast niet voorstellen dat het om veel nieuw materiaal ging en ik had gelijk.

'Here I Am / 1998-2003' is een album met de beste tracks uit Ilses vorige albums, een paar nieuwe nummers en een paar nummers die live zijn gespeeld. Een 'best of' dus eigenlijk. Ook benieuwd wat erop staat?

Hulpsinterklaas aangevallen in Nijkerk

Moreno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het centrum van Nijkerk is dinsdag een hulpsinterklaas aangevallen door twee 18-jarige jongens uit die plaats.

De jongens reden met hun brommer een aantal keren hinderlijk langs Sinterklaas en zijn Pieten. Eén van de Pieten zei daar uiteindelijk wat van en pakte, bij wijze van grap, het petje van één van de jongens af. De jongen trok hierop de mijter en de pruik van het hoofd van de 20-jarige Sinterklaas. Ook werd de baard van de goedheiligman kapot gescheurd.

Door ingrijpen van de Pieten, lukte het de Sint een winkel in te vluchten. De verdachten zijn door de politie ingesloten.

Keroppi maakt tentamen

Keroppi maakt tentamen

Als tweedejaars zijn de tentamens natuurlijk gesneden koek voor me geworden, maar ik weet nog goed dat we ons eerste tentamen hadden. Op maandagochtend, negen uur 's ochtends. Aangezien ik in die tijd nog elke dag met het alom betrouwbare openbaar vervoer moest komen nam ik geen risico en bleef de nacht van te voren bij een klasgenootje, die wel al een kamer had, slapen. Bijkomend voordeel was dat ik niet om 6 uur hoefde op te staan, maar pas rond half 8. En het is toch wel fijn als je min of meer uitgeslapen boven je tentamen hangt.

Op de Uithof (wat naast een sportcentrum in den Haag ook een universiteiten terrein in Utrecht is) heb je een groot complex waar naast een massale vreethal (voor weinig geld in een oninspirerende ambiance eten) ook tentamenzalen aanwezig zijn.
Nou aangezien de groep toch wel uit een man of 250 stond werd het wel heel moeilijk om het tentamen in eigen gebouw te houden. Dus we werden uitbesteed aan het Educatorium.

En ondertussen heb ik al wat tentamens achter de rug maar eigenlijk is de sfeer elke keer weer hetzelfde. Onderin in het gebouw, bij de ingang, is een grote hal met wat bankje. Daar verzamelt voor de tentamens de hele meute zich om in 1 groot kakelende en kolkende menigte veranderen.
Het begint met een paar personen die op de bankjes nog even de laatste dingen doorkijken, steeds meer en meer aangevuld met andere personen. Waar er eerst nog een serene rust heerste beginnen de gesprekken als "Ga jij het halen denk je?" en "Snapte jij die vraag over VLDL’s in het proeftentamen?" de overhand te krijgen. De gesprekken worden steeds luider om uiteindelijk over te gaan in een groot geruis van een mengeling van wanhoop, optimisme en paniek.

Op een bepaald moment beslissen een aantal mensen dat het tijd is om naar de zaal te vertrekken. Geheel volgens het "als 1 schaap over de dam is" gaat iedereen dan naar boven. Het zijn een paar trappen die je opmoet, maar 1 van die trappen is gruwelijk irritant. De treden zijn te laag om in een normaal ritme te kunnen lopen, maar daarnaast ook nog eens zo "diep" dat je niet 2 treden tegelijk kunt nemen.
Van de ene kant eigenlijk wel handig, je bent zo geconcentreerd bezig met traplopen dat je even alle dingen van het tentamen vergeet.

Eenmaal veilig bovenaan gekomen (wij zitten altijd in de zaal die, heel academisch verantwoord, "gamma" is genoemd) is het zaak om je te begeven naar de plek waar je een heleboel mensen ziet duwen, trekken en reikhalzen. Dat is namelijk de plek waar de lijst met namen en plaatsnummers hangen.
Heb je dat heelhuids overleefd, loop je de zaal in, zoekt je nummer en hoopt dat je niet helemaal vooraan zit. Dat is me eens overkomen en geloof me, het is echt geen pretje als een surveillant met een krakend sultana-papiertje je ongelofelijk zit te irriteren. Of nog erger, surveillanten die met de dienstdoende docenten even gaat zitten overleggen. Want niets stoort mij zo als mensen die fluisteren als IK me aan het concentreren ben.
Soms wil een 'val toch dood-blik" helpen, soms helaas ook niet.

Als het tentamen dan klaar is, is het tijd voor het evaluatieformulier. Ik ben altijd redelijk op tijd klaar dus ik heb genoeg tijd om me daar eens op de storten. De voorkant is weinig inspirerend. Multiple choice vakjes aankruisen over dingen als "ik vond de stof goed aansluiten op wat ik al wist".
Maar de achterkant! Dat is een genot. Een half A4 de ruimte voor al je opmerkingen. Al mijn irritaties over chaotische syllabi, verkeerd geplande WCO’s en meer van dat pen ik neer. Het schijnt dat ze er ook echt naar kijken, maar al deden ze het niet, het reageert heerlijk af!

En dan hand opsteken, tentamen af laten tekenen, spullen opruimen en de trap weer af (goed opletten dat je niet valt door die onlogische treden). In de hal verzamelen zich steeds weer meer mensen. Niet iedereen blijft staan voor een "nabesprekingkje". Sommigen mensen kunnen helemaal niet tegen die "Wat had jij bij die vraag over het gubernaculum" gesprekjes, en rennen hard door. Frisse lucht!

En dan is het maar wachten op de uitslag...

Dieven stelen 80 doosjes condooms

iggy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een condoomautomaat bij een tankstation opengebroken en zijn er vandoor gegaan met diverse doosjes condooms.

De diefstal vond plaats bij een pompstation aan de A1 in Deurningen. De waarde van de gestolen goederen, ongeveer tachtig doosjes Durex in verschillende soorten en smaken, bedraagt 240 Euro.

Taxichauffeur vangt overvaller

Drannel, Festini en Murphy23x hadden ons het volgende te melden:

Een 41-jarige taxichauffeur uit Hoogezand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 17-jarige jongen die hem met een mes bedreigde, in de kofferbak gegooid en hem vervolgens bij het politiebureau van Hoogezand afgeleverd. De politie was zeer te spreken over het kordate optreden van de man.

Toen de taxichauffeur het mes zag, bedacht hij zich geen moment en ging de confrontatie met zijn overvaller aan. Hij stapte uit, trok de belager uit de auto en gooide hem in de kofferbak. Daarna nam de chauffeur weer plaats achter het stuur en reed linea recta naar het plaatselijke politiebureau.

Huisdieren goed voor 22 miljoen aan schade

werik herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Interpolis blijkt dat huisdieren voor ongeveer 22 miljoen euro schade veroorzaken. Bij bijna één op de tien schadegevallen is een dier betrokken en van die gevallen zijn honden voor ongeveer driekwart verantwoordelijk.

Meestal gaat het om letselschade, maar ook andere schadegevallen komen voor. "Zo was er bijvoorbeeld eens een jager die een fazant uit de lucht schoot, waarna het dier vervolgens bovenop een schuur terecht kwam en daardoor schade aan de dakplaat veroorzaakte", aldus een zegsman van de Tilburgse verzekeraar.

Per jaar krijgt Interpolis ongeveer 40.000 meldingen van schade door huisdieren binnen, waarbij de onkosten variëren van enkele honderden tot een paar duizend euro's.

Ruzie op training bij Vitesse

Voor Jhon van Beukering en Emile Mbamba eindigde de dinsdagtraining eerder dan voor de anderen spelers van Vitesse.

Na een elleboogstoot te hebben geïncasseerd van Mbamba gingen Van Beukering en Mbamba samen op de vuist en konden ze van Vitesse-trainer Edward Sturing het veld verlaten.

Heel vreemd vind Sturing dit niet. 'Dit komt vaker per jaar voor en in mijn tijd was het niet veel anders,' geeft Sturing aan. 'Ik heb liever dat ze op de training met elkaar op de vuist gaan dan zondags in het veld.'

De twee spelers van Vitesse kunnen rekenen op strafmaatregelen, maar omdat Vitesse al krap in de aanvallers zit zullen Mbamba en Van Beukering zondag wel 'gewoon' in de basis staan en zal er gezocht worden naar een andere straf voor deze twee. Sturing wilde zich verder niet uitlaten welk soort straf dit zal worden.

AZ geplaagd door blessures

tolgashakur wist ons vandaag het volgende te melden:
AZ mist vanavond door diverse blessures flink wat spelers.

AZ, dat vanavond thuis tegen FC Groningen speelt, zal niet kunnen beschikken over Olaf Lindenbergh (buikspierblessure), Reinier Robbemond (knieblessure) en Juha Reini (blessure aan het bovenbeen).

Verder staan er nog vraagtekens achter de namen van Miel Mans (eveneens bovenbeen), Kenneth Perez (last van zijn heup), Jan Kromkamp (enkel) en Barry Opdam (knie). Robin Nelisse zal plaatsnemen op de bank, hij heeft last van zijn wreef.

Het goede nieuws is dat Barry van Galen en Michael Buskermolen wel weer fit zijn en vanavond mee kunnen spelen.

Automobilist rijdt opzettelijk brommer aan

werik had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Op de Vondelstraat in Alkmaar is gistermiddag een 55-jarige automobilist aangehouden die opzettelijk een aanrijding met een bromfietser veroorzaakte.

De automobilist had kort daarvoor met zijn auto een manoeuvre gemaakt waardoor de bromfietser hevig moest remmen. Vervolgens reed de bromfietser door over het fietspad, maar werd hij hierbij achtervolgd door de automobilist die met zijn auto ook over het fietspad reed.

Toen de automobilist de bromfietser had ingehaald ging de automobilist hard op de rem staan, waardoor de bromfiets achter op de auto knalde en samen met zijn duopassagier ten val kwam. Andere weggebruikers moesten de beide bestuurders uit elkaar halen nadat deze slaags met elkaar waren geraakt.

De automobilist is meegenomen naar het politiebureau waar hij na verhoor weer in vrijheid werd gesteld. Of een aanklacht tegen de bestuurder is ingediend, is niet bekend.

Kunst bij de Aldi een groot succes

Supermarkt Aldi heeft een nieuw succesproduct ontdekt: kunstwerken. Sinds afgelopen maandag verkoopt de Duitse winkelketen in Duitsland ingelijste, handgesigneerde en genummerde reproducties voor 12,99 euro per stuk. In sommige filialen was een ware stormloop.

De kunstenaar Felix Droese is de drijfveer achter de actie. Zijn 'Silberfinger' en 'Wasser, Wind und Wolken' gingen als zoete broodjes over de toonbank. De 53-jarige Droese kreeg een euro per stuk voor de 20.000 reproducties die hij beschikbaar stelde. Negen dagen lang heeft Droese zijn 'Aldi-Kunst' gesigneerd en genummerd.

Balkenende ontkent belofte koopkracht

Premier Balkenende heeft nooit toegezegd dat kwetsbare groepen er niet meer dan één procent op achteruit gaan wat koopkracht betreft, zo schrijft hij aan de Kamer. "Ik heb gezegd dat er altijd gevallen zijn die naar boven of naar onder afwijken op grond van specifieke inkomenseffecten."

Op verzoek van de PvdA, die 150 miljoen extra voor de bijstand wil, gaf de premier in een brief een toelichting op de effecten die de bezuinigingen hebben op de zwakkeren in de samenleving. Balkenende gaf aan dat er voor mensen die al jaren van de bijstand leven een langdurigheidstoeslag komt. Ook voor chronisch zieken en gehandicapten komt er een extra tegemoetkoming. De brief zal vandaag door de kamer besproken worden.

De kamerfracties van coalitiepartijen CDA, VVD en D66 zullen vandaag voorstellen indienen om het koopkrachtverlies voor gehandicapten en chronisch zieken voor een groot deel te compenseren. Voor de bijzondere bijstand willen de fracties een bedrag van vijftig miljoen euro extra beschikbaar stellen. Verder wil men een ruimere belastingaftrek mogelijk maken voor zorg en medicijnen.

Duitse kannibaal voor de rechter

106-killer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 41-jarige Duitser Armin M. staat vandaag terecht wegens moord en kannibalisme. M. had in 2001 zijn 42-jarige slachtoffer via een chatroom op internet gevonden. Deze man vond het goed als hij zou worden gedood en vervolgens opgegeten.

M. sneed eerst de penis van de man af. Deze at hij samen met de man op. Toen de man door bloedverlies bewusteloos raakte, stak hij hem dood. Het lichaam sneed hij in stukken en legde die in de diepvries. Later ontdooide hij de stukken vlees om ze op te eten.

Agenten konden de man opsporen toen hij via internet een nieuw slachtoffer zocht. Omdat kannibalisme niet in de wet voorkomt, is hem moord ten laste gelegd.

SBS heeft genoeg van Endemol

Regenworm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directeur Bas in 't Hout van SBS haalt hard uit naar tv-producent Endemol. Volgens hem moet het bedrijf zich eens goed achter de oren krabben over de programma's die ze levert. "Genoeg is genoeg", stelt de directeur. "Al hun nieuwe producties zijn gewoon heel erg mislukt. Ze realiseren zich bij Endemol veel te weinig wat de effecten van al die flops zijn voor zenders: minder inkomsten, een hele avond naar de filistijnen en zeurende journalisten aan de telefoon. Ze moeten echt maatregelen treffen."

In 't Hout doelt daarmee op programma's als Sterrenbeurs, Lucky Letters en de Sponsor Loterij Trap die uitgezonden worden op SBS en weinig kijkers trekken. Hij maakt dan ook korte metten met de programma's. "Ik kan wel gaan zitten draaien, maar binnenkort halen we Sterrenbeurs er af. We stoppen misschien met de Sponsor Loterij Trap. Dat bekijken we per aflevering. En de toekomst van Lucky Letters is ook hoogst onzeker. Je moet concluderen dat de gekende formules van Endemol als All You Need Is Love, Peter R. de Vries en Hart in Aktie goed lopen, maar dat de nieuwe producties gewoon erg mislukt zijn. Het komt er niet uit."

Berlusconi verwerft meer mediamacht

calvobbes had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Silvio Berlusconi lijkt van plan te zijn om de totale Italiaanse media te gaan beheersen. Nu heeft zijn familie al 95 procent van de Italiaanse televisie in het bezit. Door een wet die nu is aangenomen, zou dat aandeel nog groter kunnen worden.

De nieuwe wet zorgt ervoor dat een uitspraak van het constitutionele hof niet meer van kracht is. Zo was er dankzij een uitspraak bepaald dat Berlusconi op 1 januari afstand moest doen van één van zijn televisiestations. Daarnaast wordt het met deze wet voor commerciele TV zenders vanaf 2009 mogelijk om een belang te krijgen in radiostations en kranten.

In de senaat was de stemuitslag als volgt: 155 afgevaardigden stemden voor de wet, 128 tegen. Het voorstel voor de wet was drie jaar geleden al ingediend en in oktober werd het door het lagerhuis geloodst.

De wet moet nog wel goedgekeurd worden door de Italiaanse president Carlo Azeglio Ciampi. De oppositie hoopt dat Ciampi zich aan eerdere uitspraken houdt, waarbij hij pleitte voor onafhankelijke media.

Dode door omgevallen bouwkraan

Dinsdagmiddag is in Rotterdam een man om het leven gekomen toen een bouwkraan van tientallen meters hoog omviel. Twee anderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten hebben nog naar het slachtoffer gezocht dat onder de brokstukken lag. De poging om hem onder het puin te halen, werd echter gestaakt toen scheuren in de vloer werden ontdekt. De politie maakt de identiteit van het slachtoffer niet bekend, zolang zijn lichaam niet is geborgen.

Door een nog onbekende oorzaak viel de hoge bouwkraan om, en belandde tegen de graansilo bij de Maashaven op Rotterdam-Zuid. De 51-jarige kraanmachinist werd aangetroffen op het dak van de silo, hij liep een kaakfractuur en borstletsel op.

Bot volgt De Hoop Scheffer vandaag op

Woensdag volgt Ben Bot (CDA) Jaap de Hoop Scheffer op als minister van Buitenlandse Zaken. Vandaag zal hij door de koningin worden beëdigd als minister van Buitenlandse Zaken. De Hoop Scheffer zal in januari de opvolger worden van Lord Robertson als secretaris-generaal bij de NAVO.

In september werd al bekend dat De Hoop Scheffer Robertson zou opvolgen, maar het CDA vond het belangrijk dat hij de kans kreeg het OVSE-voorzitterschap op een goede manier af te ronden.

Ondanks het feit dat Rusland een aantal gemeenschappelijke verklaringen van de OVSE over Georgië en Moldavië heeft gedwarsboomd is De Hoop Scheffer "niet ontevreden" over zijn laatste optreden als minister van Buitenlandse Zaken.

Bewaker ontslagen na grap over Osama bin Laden

The Daily Telegraph meldt dat een Britse gevangenisbewaker is ontslagen na een grap over Osama bin Laden. De 53-jarige Colin Rose maakte de grap op het moment dat drie moslims op bezoek waren in de Blundeston gevangenis in Suffolk.

De gevangenisdirecteur ontsloeg Rose meteen na de "ongevoelige" opmerking. Het 21-jarige arbeidsverleden van de cipier was overigens smetteloos. Het incident had plaats twee maanden na de aanslagen van 11 september 2001

Rose liet het hier echter niet bij zitten. Hij vocht zijn ontslag aan bij de rechter. Volgens hem hebben de gevangenisautoriteiten nooit uitgezocht of de moslims de opmerking van Rose hebben gehoord. De directie had de medewerkers na de aanslagen in de Verenigde Staten uitdrukkelijk gevraagd rekening te houden met de gevoelens van de gevangenen, waaronder veel moslims.

Vlagtwedde houdt 'carbid-referendum'

Son-Of-A-Gun en qltel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu de jaarswisseling nadert, gaat het in sommige regio's al weer kriebelen: daar maakt men zich op voor het zogeheten carbid-schieten. In de gemeente Vlagtwedde, waar deze traditie ook al sinds mensenheugenis in ere werd gehouden, gaat het in deze dagen om maar één ding: met een algemeen plaatselijke verordening (APV) wil de gemeente deze, in hun ogen escalerende, traditie beteugelen. In al hun enthousiasme wisten de bewoners zich namelijk niet langer meer te beperken tot de 40 liter melkbus; er werden soms tanks tot 500 liter ingegraven, om deze vervolgens tot ontploffing te brengen.

De liefhebbers van deze traditie staan echter op punt deze APV aan te vechten. Ze zullen vandaag de vereiste 125 handtekeningen inleveren, ter ondersteuning van een aanvraag om in een referendum over de kwestie te mogen stemmen. Eén kleine overwinning is hiermee al bereikt: hangende de afhandeling van het verzoek, zal de APV-bepaling in ieder geval dienen te worden opgeschort. Voor de komende jaarswisseling kan het carbid-schieten dus gewoon doorgang vinden.

Clijsters niet naar Athene vanwege sponsoring

Kim ClijstersBelgië zal het het komend jaar op de Olympische Spelen van Athene met een medaille-kandidaat minder moeten doen. Tennister Kim Clijsters, de huidige nummer twee van de wereldranglijst, heeft zich afgemeld. Ze kan zich niet vinden in de eis van de Belgische tennisbond om diens sponsoring te dragen.

Clijsters heeft een persoonlijk kledingcontract met Fila. De Belgische tennisbond is echter met Adidas in zee. Spelen op de Olympische spelen betekent derhalve spelen in Adidas outfit. Clijsters weigerde dit en de bond wilde geen concessie doen. De Spelen gaan nu aan haar neus voorbij en daarmee een mogelijke medaille voor België.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.