FOK!toen: The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

13. With A Little Help From My Friends

With A Little Help From My Friends

With A Little Help From My Friends

Nadat The Beatles op woensdag 29 maart de hele dag hadden besteed aan het toevoegen van geluidseffecten aan zowel 'Good Morning, Good Morning' en 'Being For The Benefit Of Mr. Kite' begonnen The Beatles die avond aan de opnames van de bijdrage van drummer Ringo Starr. Al vanaf Please Please Me was er op elk album een track te vinden met de zang van de tijdens de Beatlesmania zo aanbeden drummer. Het liedje, met de werktitel 'Bad Finger Boogie' was dan ook specifiek door Lennon en McCartney geschreven voor Ringo Starr en zou het liedje worden dat aan moest sluiten op het intronummer van de plaat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

'With A Little Help From My Friends' werd geschreven door McCartney en Lennon in Lennon's huis in Weybridge tentijde van de opnames van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Het liedje kreeg in eerste instantie de titel 'Bad Finger Boogie' omdat Lennon één van zijn vingers had bezeerd bij het spelen van het nummer. Starr was zeer te spreken over 'With A Little Help From My Friends' maar weigerde permanent om een bepaalde regel tekst te zingen.

Ringo Starr: "With A Little Help From My Friends was speciaal voor mij geschreven, maar er zat een regel tekst in die ik niet uit mijn strot kon krijgen. Het was 'What would you do if I sang out of tune? Would you stand up and throw tomatoes at me?'. Ik liet ze weten dat ik dat niet wilde zingen. We hadden 'goede herinneringen' van de jongeren die ons bij onze optredens bekogelden met jelly beans en met speelgoed. Ik was niet van plan om me te laten bombarderen met tomaten."

De handgeschreven tekst van A Little Help From My Friends
De handgeschreven tekst van A Little Help From My Friends

Op 29 maart werden tien takes van 'With A Little Help From My Friends' opgenomen, waarna Starr meteen de zang opneemt. Paul speelde piano, Lennon mepte op een koebel en Harrison speelde een gitaarpartij in. De sessie eindigde om 05.45 uur. Een dag later wouden de opnames van 'With A Little Help From My Friends' worden afgerond met de opname van een extra zangpartij van Starr.