FOK!toen: The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

14. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise)

Beatles SP

Tijdens de opnames van 'With A Little Help From My Friends' kwam roadmanager Neil Aspinall met een goed idee voor de afsluiter van de plaat. Aspinall: "Ik zei tegen Paul 'Jullie hebben toch de gastheer Sgt. Pepper als gastheer van de plaat? Hij komt op aan het begin van de plaat, introduceert de band en komt aan het einde van de plaat terug om alles af te sluiten'. Even later had McCartney het erover met Lennon in de studio. Lennon kwam naar me toe en zei 'Niemand houdt van een wijsneus Neil'. Dat was het moment waarop ik wist dat John het te gek vond en dat het zo zou gaan".

'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise)' zou op 1 april in slechts enkele uren opgenomen worden in studio 1 van de Abbey Road Studios. In tegenstelling tot alle andere tracks op het album werd het nummer in één keer compleet op de gevoelige viersporenband gezet en was daarmee wederom een revolutionaire track in de Beatlescatalogus.

Sgt. Pepper Inner Groove
Op 21 april waren The Beatles voor de laatste keer tijdens de Sgt. Pepper-sessies in de Abbey Road om daar tijdens een urenlange acidtrip opnames te maken voor de uitloopgroef van de elpee. Het resulteerde in een een onverstaanbare regel tekst die bij achterstevoren afspelen van de plaat met enige fantasie de tekst 'I Will Fuck You Like Superman' te horen was. Na 6 maanden en zo'n 400 uur aan opnames was de nieuwe plaat klaar om te worden uitgebracht.