FOK!toen: The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

12. She's Leaving Home

She’s Leaving Home

Beatles SLH

Op 27 februari 1967 leest McCartney in de Daily Mail over de vermissing van de dan 17-jarige Melanie Coe. Het meisje, afkomstig uit gegoede kringen in Londen, had haar ouderlijk huis verlaten en had haar auto, spaarboekje en extra kleren meegenomen naar een onbekende locatie. Later zou blijken dat het meisje er tussenuit was geknepen met een croupier uit een lokaal casino en samen met hem een flat had gehuurd in de Londense wijk Paddington. Na zo'n tien dagen was Melanie dan ook weer thuis in huize Coe. Melanie Coe was overigens geen onbekende voor The Beatles. In oktober 1963 won ze namelijk een playbackshow bij het tv-programma Ready Steady Go en kreeg daarbij de prijs uitgereikt door Paul McCartney.

She's Leaving Home

Het hele gebeuren inspireerde McCartney en Lennon tot het schrijven van het fraaie 'She’s Leaving Home'. Net als 'Eleanor Rigby' op het album Revolver was ook 'She’s Leaving Home' een liedje waarin we geen van The Beatles een instrument horen beroeren. Voor de muziek van 'She’s Leaving Home' werd een strijkorkest ingehuurd bestaande uit muzikanten met violen, cello's, een contrabas en een harp. McCartney belde met George Martin om te vragen of hij een arrangement voor het nummer kon schrijven. Martin liet hem echter weten dat hij dag al een klus had met zangeres Cilla Black. McCartney had echter geen geduld en huurde de freelance producer Mike Leander in voor de klus.

Op 17 maart werden zes takes van 'She’s Leaving Home' opgenomen waarvan uiteindelijk de eerste toch de beste bleek te zijn. Drie dagen later werden de vocalen van Lennon en McCartney aan de instrumentale uitvoering van 'She’s Leaving Home' toegevoegd en was er wederom een pareltje ontstaan.