Special: Chimaira

Chimaira heeft met hun debuutalbum "This Present Darkness" en de opvolger "Pass Out Of Existence" een vaste schare fans voor zich gewonnen. De band is een ongelofelijk tourbeest, ze hebben getourd met grote namen als Slayer, Fear Factory, Machine Head en Danzig. En naast deze tours hebben ze ook nog hun eigen tours gehad.

De fundering van het geluid van Chimaira werd gelegd op "Pass Out Of Existence", een experimenteel album waar laaggestemde zevensnarige gitaren werden gemengd met brute drums en donkere electronica. Met "The Impossibility Of Reason" ging Chimaira meer back-to-basic.

Chimaira wilde een album maken dat zou breken met de huidige trends in de Metal, zoals raps, gastartiesten en ze wilden geen enkel spoor van de Nu Metal in hun muziek hebben.

Omdat "The Impossibility Of Reason" muzikaal gezien een zeer duister album is wilde Chimaira dat de artwork van de CD zo licht mogelijk was, vandaar de grote hoeveelheid wit op de cover.

"The Impossibility Of Reason" werd geproduceerd door Ben Schigel, een oude vriend van de band, die ook de CD's van de vorige bands van de leden van Chimaira produceerde, omdat Chimaira wilde dat het geluid van de CD zo ruw mogelijk was.


Zelfs Slayer's Kerry King is positief over Chimaira, ondanks zijn bekende aversie jegens de "nieuwe" Metalbands. Ik ben zelf ook al twee jaar ongelofelijk positief over deze band en keek dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe album van deze heren uit Cleveland, Ohio. Wat ik van de CD vind lees je op de volgende pagina, daarna volgt het interview wat ik had met Chris Spicuzza, "lead electronics" en als afsluiter van deze Special bespreek ik het concert in 013.