Lowlands 2017: tips, tips

3. Zaterdag

1. Ronnie Flex - 13.00 Bravo

"De autotune is een verlengstuk van mijzelf", verklaarde Ronnie Flex tegenover 3voor12. Love it or hate it, maar deze rapper weet wat hij wil en dat is uiteindelijk een zo groot mogelijk publiek vermaken. Hij bewees zich dit festivalseizoen al op Pinkpop, waar ook de autotune werd ingezet. Maar dit is niet alles, want gedurende het hele festivalseizoen neemt Ronnie zijn Deuxperience Band mee overal waar hij gaat. Verwacht vuurwerk op het podium en een show vol energie. 

2. Herman Brusselmans - 16.00 Helga's 

Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Herman Brusselmans wel. Dit heeft er ook meerdere malen toe geleid dat de excentrieke Belg hier werd gepersifleerd, met als bekendste voorbeeld door de heren van Koefnoen. Maar zelf heeft hij ook genoeg in zijn mars. Niet alleen in zijn boeken komt de ongezouten mening naar voren, maar ook in de Belgische variant van De Slimste Mens (die stiekem toch wel wat leuker is dan de Nederlandse, onder andere door Brusselmans). In een openhartig interview in Helga's zal hij er ook ditmaal geen doekjes om winden. Het zou ook gek zijn als hij dat wel deed.

3. Yungblud - 18.00 Lima

Hij bewees dat je maar één track nodig hebt om succes te genereren. 'King Charles' bracht hem eerder deze zomer naar Metropolis, maar nu mag hij in de Lima zich bewijzen aan het Lowlands-publiek. En dat er een glorieuze toekomst voor deze negentienjarige creatieveling uit Doncaster in het verschiet ligt, is een understatement als er geluisterd wordt naar die ene track, 'King Charles'.

4. Kasper van der Laan - 20.00 Helga's 

Messcherp en maatschappijkritisch, zo hoort een caberatier te zijn. En dat is Kasper van der Laan 100%. Hij werd ontdekt tijdens het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en werd uitgeroepen tot publiekslieveling van dat festival. Ondertussen is hij toegevoegd aan Comedytrain, en heeft daarmee het keurmerk in de wacht gesleept waar je als Nederlandse caberatier aan moet voldoen. 

5. The Big Sick - 22.00 Echo

Een film kijken op een festival. Het kan al een hele tijd op Lowlands en elk jaar is het aanbod reuze. Ditmaal wordt onder andere The Big Sick gedraaid. Waarom wij deze tippen? Niet alleen om de lovende recensies die de film krijgt, maar ook omdat de kans om deze film te zien in Nederland klein is. Hij wordt namelijk maar in een aantal filmhuizen vertoond en wat is er nou fijner dan tijdens een festival waar als het goed is veel wordt gelachen, te relaxen bij een kwalitatief uitstekende romantische comedy?