FOK! Wat een weer: F*cking koud, nog steeds

De eerste uren is er in het zuiden kans op lokale gladheid als gevolg van sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. Verder is het vandaag vooral in de noordelijke helft van het land overwegend zonnig, elders komen ook wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel over droog; alleen in het zuidoosten is er in de ochtend kans op lichte (mot)sneeuw.

De middagtemperatuur ligt rond +1°C. Er staat nog steeds een snijdend koude oost- tot noordoostenwind, boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in de ochtend in het Waddengebied mogelijk nog stormachtig, 8 Bft.

Komende nacht is het helder en vriest het licht, lokaal matig. De minimumtemperaturen liggen tussen -3°C en -6°C. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige of krachtige oostelijke wind.

Morgen overdag is het zonnig en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 3 en er staat een matige noordoostelijke wind. In het zuidwesten is de wind tot in de middag nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Interpretatie ligt voor anker in Delfzijl, en zag deze prachtige lucht  (Foto: Interpretatie)
Interpretatie sterft van de kou in Delfzijl, en zag deze prachtige lucht (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!