'Scheve gezichten binnen Ajax om salarisverdeling'

Ajax is het seizoen slecht begonnen en los van de sportieve prestaties is het ook intern onrustig binnen de Amsterdamse club.

Talenten als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Justin Kluivert vinden het volgens De Telegraaf niet vreemd dat de directie, met de rvc in de nek, zich houdt aan de salarisopbouw voor eigen jeugd. Maar dat spelers als Joël Veltman, Lasse Schöne en zelfs winteraankoop David Neres het maximale salaris verdienen, zorgt voor boze gezichten.

Ook Davinson Sánchez, die naar Tottenham Hotspur is vertrokken, kon het niet echt waarderen dat hij pas een nieuw contractvoorstel kreeg nadat de Spurs serieuze interesse toonden. Eerder raakte Ajax al onder meer Davy Klaassen, Jaïro Riedewald en Kenny Tete kwijt.

Meerdere spelers lijken na te denken over een vertrek, maar directeur Marc Overmars benadrukte vrijdag dat Ajax niemand meer laat gaan. Tegenover alle vertrokken spelers staat de komst van Benjamin van Leer, Kostas Lamprou, Luis Manuel Orejuela, Dennis Johnsen en de terugkeer van Klaas Jan Huntelaar.