FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 augustus 2017

Müller blesseert knie bij juichen na goal

Het was zaterdag niet de dag van Nicolai Müller. Aanvankelijk wel, want de speler van Hamburger SV begon het Bundesligaseizoen uitstekend: na nog geen tien minuten opende hij de score tegen FC Augsburg.

Dat was uiteraard een juichpartij waard, maar daar ging het fout voor Müller. Na een draai in de lucht kwam hij verkeerd terecht, waarbij hij ogenschijnlijk zijn kniebanden blesseerde. Hij probeerde het nog even, maar moest niet veel later gewisseld worden.

Trainer Markus Gisdol liet in Duitse media al weten nog niet zeker te zijn wat Müller mankeert, maar zijn speler is wel naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. "Ik maak me wel zorgen", vertelde hij er nog bij. "Zoiets heb ik in elk geval nog niet gezien."

Müller's pijnlijke juichpartij (Bron: YouTube)

Stoke City verslaat Arsenal, De Boer verliest bij Liverpool

Stoke City heeft de eerste overwinning van het Premier League-seizoen te pakken. De ploeg van Mark Hughes zegevierde in het eigen stadion tegen Arsenal: 1-0. De enige goal van de wedstrijd kwam kort na rust op naam van PSG-huurling Jesé. Erik Pieters begon in de basis bij Stoke en werd kort voor tijd vervangen door Bruno Martins Indi.

Frank de Boer heeft ook zijn tweede wedstrijd met Crystal Palace niet kunnen winnen. Dat was op zich geen schande, want zijn ploeg ging op bezoek bij Liverpool. Met Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt in de basis nam Crystal Palace het op tegen het Liverpool met Georginio Wijnaldum, dat door een late goal van Sadio Mané met 1-0 won. 

Bij West Bromwich Albion was het Hal Robson-Kanu die de nodige aandacht kreeg. De Welshman kwam in de uitwedstrijd bij Burnley na ruim een uur het veld in, scoorde nog geen tien minuten later de uiteindelijk enige treffer van de wedstrijd en kon nog eens tien minuten later weer inpakken wegens een directe rode kaart voor een elleboogstoot.

Overige uitslagen
Bournemouth - Watford 0-2
Leicester - Brighton & Hove Albion 2-0
Southampton - West Ham United 3-2

Basketballers vernederen Albanië in pre-kwalificatie WK

De Nederlandse basketballers hebben in de laatste wedstrijd van de pre-kwalificatie voor het WK van 2019 vernietigend uitgehaald. In Tirana werd Albanië voor eigen publiek vernederd: 37-113.

De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren was al zeker van een plek bij de eerste twee in de groep met verder alleen nog Oostenrijk. Om de Oostenrijkers van de groepswinst af te houden - en zo een betere loting te krijgen voor de WK-kwalificatie - moest Albanië echter nog met minstens 49 punten verschil verslagen worden.

Dat leek een lastige opgave, hoewel Nederland ruimschoots favoriet was. Het eerste kwart ging zelfs nog netjes gelijk op, 16-14, maar daarna zakte het spel van de thuisploeg volledig in elkaar. Alsof de Albanezen er werkelijk geen hol meer om gaven vlogen de Nederlandse punten erin, minstens dertig in alle resterende kwarten, terwijl Albanië geen enkele keer meer tien punten in één kwart wist te maken.

Yannick Franke en Henk Norel waren met zestien punten de meest productieve Nederlanders, waarbij Norel ook nog eens elf rebounds liet noteren. Nederland mag in november aantreden in de eerste ronde van de WK-kwalificatie, waarvoor de tegenstanders nog niet bekend zijn. 

Albanië - Nederland, voor de liefhebber (Bron: YouTube)

Uitslag sc Heerenveen - Heracles Almelo

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo. De wedstrijd eindigde na een doelpunt van de Friezen in de blessuretijd in een 1-1 gelijkspel. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

sc Heerenveen

1 - 1

Heracles Almelo

 90+3' Mihajlovic    45+1' Pröpper
 
 Gele kaart: ödegaard, Höegh, Woudenberg, (sc Heerenveen),
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: ?
Arbiter: v.d.Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d.Steen
Dumfries
Höegh
v.Aken
Woudenberg
Schaars
Thorsby (Rojas/61)
Kobayashi (Veerman/ 74)
ödegaard
Ghoochannejhad
Zeneli (Mihajlovic/74)
  Castro
Breukers
Pröpper
Hardeveld
v.Hintum
v.Ooijen
Pelupessy
Niemeijer (Monteiro/67)
Kuwas (Navrátil/89)
Gladon
Darri (Peterson/46)

Hockeyers walsen over Spanje heen

De Nederlandse hockeyers zijn uitstekend begonnen aan het Europees kampioenschap. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd Spanje met maar liefst 7-1 aan de kant gezet.

De Nederlandse formatie van bondscoach Max Caldas schoot uit de startblokken en kreeg een aantal kansen, maar de Spaanse doelman Quico Cortes was de sta in de weg. Pas vijf minuten voor rust moest de goalie bij de derde Nederlandse strafcorner passen. Het was Seve van Ass die scoorde, omdat specialist Mink van der Weerden op dat moment net even op de bank zat.

Daarna ging het snel, omdat de Spanjaarden door twee gele kaarten even met negen man op het veld stonden. Valentin Verga maakte in zijn 150e interland de 2-0 en voor rust viel ook nog de 3-0 dankzij Van der Weerden die hard raak pushte.

De tweede helft begon waar de eerste eindigde: een sterk Nederland. Mirco Pruyser scoorde met de forehand snel de 4-0, voordat Diego Arana uit een counter de Spaanse eer kon redden. In het laatste kwart voerden Verga en Bob de Voogd (tweemaal) de score nog verder op.

Nederlandse hockyers walsen over Spanje heen (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)
Nederlandse hockyers walsen over Spanje heen (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)

Uitslag AZ - ADO Den Haag

AZ heeft de eerste overwinning van het Eredivisieseizoen binnen. Na de uitnederlaag bij PSV werd zaterdagavond in Alkmaar met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag, dat na twee speelronden puntloos blijft.

ADO kreeg aanvankelijk de betere kansen, maar al snel werd dat de kop ingedrukt door niemand minder dan Wilfried Kanon. De Ivoriaan, die al geel op zak had, hing in het strafschopgebied aan Ron Vlaar en trok de verdediger naar beneden: rood voor Kanon, binnen een half uur, en een door Wout Weghorst verzilverde strafschop.

Er bleef nog wel enige hoop over voor ADO, met name omdat AZ de nodige kansen liet liggen. Een echte vuist konden ze echter niet meer maken en na zeventig minuten werd het duel op slot gegooid door een rake kopbal van Guus Til.

AZ

2 - 0

ADO Den Haag

 29' Weghorst(pen)
 70' Til
   
 
 Gele kaart: Weghorst, Garcia, (AZ), Meijers, (ADO Den Haag)
 Rode kaart: Kanon (28/2xg) (ADO Den Haag)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 12.749
Arbiter: Danny Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Vlaar
S.Wuytens
Ouwejan
Til
Vejinovic (Seuntjens/76)
v.Overeem (Friday/74)
Jahanbakhsh
Weghorst
Dos Santos (García/65)
  Zwinkels
Ebuehi
Beugelsdijk
Kanon
Meijers
Bakker
Immers
Gorter
Becker (Duplan/81)
Johnsen (Ladan/83)
Lorenzen (Hooi/57)

In Memoriam: De Ballen van Mono

Onlangs hebben wij met groot verdriet afscheid genomen van het subforum ‘Sjieke Gehaktballen’ Het begon allemaal op dinsdag 27 juni, toen Monopoly een reeks topics opende met als onderwerp De Gehaktbal. Op woensdag 5 juli, om half twee ’s nachts, opende hij uiteindelijk een topic met de vraag om een gehaktballen subforum. Na een paar dagen bakkeleien met de admins, besloot Yvonne Monopoly zijn zin te geven en GBF zag het levenslicht op 8 juli. In deze In Memoriam blikken we terug op de rijke historie van dit prachtige stukje FOK! dat slechts een kort leven beschoren was.

In Memoriam: de Ballen van Mono
In Memoriam: de Ballen van Mono

Politie: terreurgroep nog niet opgerold

De Catalaanse politie is het niet eens met uitspraken van de landelijke overheid dat de terroristische groep die in Barcelona en Cambrils aanslagen pleegde, is opgerold. De minister van Binnenlandse Zaken had dat eerder gezegd.

Twee of drie verdachten worden nog gezocht. Zolang die niet gevonden zijn, kan de regering niet spreken van een verslagen terreurcel, vindt zowel de politie als de Catalaanse regering. "Wij laten het weten, wanneer we de cel hebben opgerold," aldus de politie.

Politie: terreurgroep nog niet opgerold
Politie: terreurgroep nog niet opgerold (Foto: ANP)

Brouwer/Meeuwsen grijpen naast finaleplaats op EK beachvolleybal

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich vanmiddag bij het EK beachvolleybal niet weten te plaatsen voor de finale. In de halve finale in het Letse Jurmala waren de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo in drie sets te sterk: 25-23 15-21 11-15.

Morgen speelt het Nederlands koppel tegen Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle in de strijd om de derde plaats. In de poulefase wisten Brouwer en Meeuwsen nog te winnen van de Belgen in twee sets. Op de WK beachvolleybal in Wenen wisten de Belgen in de tweede ronde van de Nederlanders te winnen.

De finale op het EK gaat tussen de Letten Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins en Nicola/ Lupo

Uitslag FC Twente - VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft de uitstekende seizoensstart voortgezet. De promovendus onder leiding van Maurice Steijn zegevierde zaterdagavond in de Grolsch Veste op bezoek bij FC Twente: 1-2.

Het is voor het eerst sinds ADO Den Haag in 2008/09 dat een promovendus het seizoen met twee overwinningen begint. Voor de Limburgers was het zelfs nog wel langer geleden dat ze in de Eredivisie met twee zeges begonnen: in 1956/57 deden ze dat voor het laatst, een dikke zestig jaar terug dus.

Overigens scheelde het niet veel of Twente had na twee minuten al een voorsprong in handen, maar de paal stond de inzet van Marko Kvasina in de weg. Twintig minuten later haalde Venlo uit, dankzij een uitmuntende treffer van Vito van Crooy: 0-1. Na een mislukte actie van keeper Jorn Brondeel wist Jerold Promes nog voor rust de score te verdubbelen.

In de tweede helft slaagde alleen Tom Boere er namens Twente nog in wat terug te doen. Lennard Thy raakte in de slotfase nog de lat, waardoor Venlo de wedstrijd nog niet helemaal op slot gooide, maar een gelijkmaker voor de thuisploeg zat er niet meer in. Twente is het seizoen zo begonnen met twee nederlagen op rij.

FC Twente

1 - 2

VVV-Venlo

 60' Boere    23' Van Crooy
 41' Promes
 
 Gele kaart: Van der Heyden, Thesker, (FC Twente), Tissoudali, Van Crooy, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.800
Arbiter: Siemen Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Brondeel
Ter Avest (v.d.Lely/6)
J.Andersen
Thesker
Trajkovski
Gjorgjev (Assaidi/63)
Holla
v.d.Heyden (Liendl/75)
F.Jensen
Kvasina
Boere
  Unnerstall
Rutten
Promes
Röseler
Janssen (Labylle/60)
Seuntjens
Post
Leemans
V.van Crooy (Dekker/90)
Thy
Tissoudali (Hunte/72)

Demonstratie neonazi's Berlijn rustig verlopen

Een demonstratie van neonazi's in Berlijn is zonder problemen verlopen. Er waren ongeveer vijfhonderd neonazi's aanwezig, die naar Berlijn kwamen om de 30e verjaardag van de dood van Rudolf Hess te herdenken.

Er waren ook ongeveer 500 anti-fascisten in de stad voor een tegendemonstratie. Hess was de plaatsvervanger van Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog en pleegde in 1987 zelfmoord.

Demonstratie neonazi's Berlijn rustig verlopen
Demonstratie neonazi's Berlijn rustig verlopen (Foto: ANP)

Openstaande brug verstoort finale in Noorwegen, Hosking wint

De tweede etappe in de Ladies Tour of Norway is gewonnen door Chloe Hosking. De Australische van Alé Cipollini was de snelste in de massasprint. Marianne Vos werd tweede en neemt door de bonificatieseconden aan de streep en onderweg de leiderstrui over van Jolien d'Hoore. Ze heeft nu een voorsprong van twaalf seconden in het algemeen klassement op de Belgische.

Vier rensters waren in de finale weggereden uit het peloton. Met nog vijf kilometer te gaan had de kopgroep nog twintig seconden voorsprong, maar moest ze stoppen omdat de brug openstond. Na vijf minuten was de brug weer dicht, maar de voorsprong was ook weg, omdat de aanvalsters hun voorsprong niet meer terug kregen van de jury.

Vervolgens reed niemand meer weg in de laatste vijf kilometer en won Hosking de sprint, voor Vos en Ellen van Dijk. Zondag staat de slotetappe in de Ronde van Noorwegen op het programma.

BMC wint ploegentijdrit, Dennis pakt eerste rood

BMC heeft de ploegentijdrit in Nîmes gewonnen. De Amerikaanse ploeg was over 13,7 kilometer lange parcours zes seconden sneller dan Quick-Step Floors en Sunweb. Rohan Dennis kwam als eerste over de streep bij BMC en is daarmee de eerste leider in de Ronde van Spanje.

Sunweb zette een goede ploegentijdrit neer. De ploeg van kopman Wilco Kelderman kwam even aan de leiding te staan en zou uiteindelijk derde worden. Quick-Step Floors was de eerste ploeg die iets sneller waren dan Sunweb. Al snel daarna was BMC sneller dan Quick-Step Floors.

LottoNL-Jumbo kende pech onderweg. De ploeg raakte al snel twee renners kwijt na een valpartij. De Nederlandse ploeg zou uiteindelijk vijftiende worden op veertig seconden van de winnaar.

Van de favorieten voor de eindzege deed Chris Froome de beste zaken. De renner van Team Sky verloor negen seconden op BMC. Orica-Scott met Esteban Chaves, Adam Yates en Simon Yates gaf acht seconden toe. Vicenzo Nibali verloor 22 seconden, terwijl Alberto Contador 24 seconden toegaf.

Erdogan laat Duitse schrijver oppakken

De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die in Turkije is geboren, is zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje opgepakt. Volgens zijn advocaat Ilias Uyar is dat gebeurd op verzoek van de regering-Erdogan. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken is van deze vreemde gang van zaken op de hoogte en probeert consulaire hulp te regelen.

Akhanli vluchtte in 1991 uit Turkije en woont tegenwoordig in Keulen. Hij heeft alleen nog de Duitse nationaliteit. Waarvan hij wordt beschuldigd is onduidelijk. Uyar zei in de Kölner Stadt-Anzeiger dat er bij de Spaanse politie een spoednotitie van Interpol was binnengekomen. Dat was reden om de schrijver, geboren in 1957, op zijn vakantieadres in Granada te arresteren. Akhanli heeft in zijn boeken aandacht besteed aan de vervolging van de Armeniërs in Turkije.

Turkije laat Duitse schrijver oppakken
Erdogan laat Duitse schrijver oppakken (Foto: ANP)

Festivalgangers Sziget al uren vast in trein

Honderden Nederlandse feestgangers zitten al uren vast in een trein, nadat ze het Sziget-festival in Hongarije hebben bezocht. De trein vertrok vrijdag al met vertraging uit Boedapest en strandde in Andorf in Oostenrijk door het noodweer. Bovenleidingen zijn beschadigd en er liggen bomen op het spoor. Terugkeren is ook geen optie, achter de trein wordt de festivaltrein geblokkeerd door andere gestrande treinen, aldus de organisatie. Daardoor zijn er geen alternatieve routes.

De organisatie laat weten dat de trein naar verwachting zondag na 06.00 uur in Amersfoort arriveert, een vertraging van ruim 18 uur. "De Sziget Express van Budapest naar Nederland heeft een vertraging van ongeveer 1080 minuten (en oplopend) door noodweer in het buitenland", zo twittert een hoofdconducteur van de NS.

Festivalgangers Sziget al uren vast in trein
Festivalgangers Sziget al uren vast in trein (Foto: ANP)

Groepje kinderen zwaait met nepvuurwapen

Een groepje kinderen heeft dondermiddag meerdere mensen bedreigd met wat uiteindelijk een nepvuurwapen bleek te zijn. De jongens konden door de politie streng worden toegesproken. 

Een 40-jarige man uit Hoorn maakte rond 16.00 uur melding bij de politie dat hij op de parkeerplaats bij het Betje Wolffplein in Hoorn was bedreigd door een aantal jongens en dat één van hen een vuurwapen op hem gericht had. Volgens het slachtoffer waren de jongens ongeveer tussen de 7 en 9 jaar oud. Na een korte zoekslag, troffen agenten de jongens aan.

De politie bracht de jongens één voor één thuis en spraken hier de ouders die allen zeer geschrokken waren. Een 9-jarige jongen uit Hoorn zou de man daadwerkelijk met een nepvuurwapen hebben bedreigd. Ook zou hij kinderen hebben bedreigd met het nepvuurwapen om chocola en snoep te bemachtigen. Zijn moeder en agenten hebben de jongeman zeer streng toegesproken en hij begreep heel goed dat hij dit nooit had mogen doen. Het nepvuurwapen werd in beslag genomen. Het slachtoffer liep geen verwondingen op maar de schrik zat er wel goed in. De man heeft aangifte gedaan.

Arrestatie voor poging diefstal koplampen

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 augustus hielden agenten een verdachte aan voor poging diefstal van koplampen van een auto op de Marco Pololaan in Utrecht.

Rond 03.05 uur zagen surveillerende agenten op een parkeerterrein dat de alarmlichten van een auto aanstonden. Bij de auto waren vier personen die bij het zien van de agenten ervandoor gingen. De vier renden verschillende richtingen uit. Eén van hen, een man van 21 jaar uit Utrecht, kon door agenten worden aangehouden. De auto waarbij geprobeerd was de koplampen eruit te halen, werd meegenomen voor verder onderzoek. Ook aangetroffen inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Koplampen

Ik heb hele grote bloemk.... eeeeh koplampen...

Zorgen NVOG over spermadonor met 102 kinderen

De gynaecologenvereniging NVOG en de Vereniging voor Klinische Embryologie (KLEM) maken zich grote zorgen over twee spermadonoren die bij meerdere klinieken sperma hebben afgestaan. Één van de twee donoren leverde de grondstof voor het verwekken van 102 kinderen aan elf klinieken. Dat bevestigt de NVOG na berichtgeving door RTL Nieuws.

Spermadonoren die zich melden in een kliniek moeten verklaren dat zij geen sperma bij andere klinieken afgeven. Ook is in Nederland een maximum gesteld van 25 kinderen per spermadonor.

KLEM en de NVOG laten weten dat ze de zorgen over de twee spermadonoren kenbaar hebben gemaakt aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Een woordvoerster van de IGZ laat weten dat er inmiddels een onderzoek naar de twee donoren is gestart.

Zorgen NVOG over spermadonor met 102 kinderen
Zorgen NVOG over spermadonor met 102 kinderen (Foto: ANP)

Harley-Davidsons in The Crew 2

Uitgever Ubisoft en motorbouwer Harley-Davidson hebben aangekondigd dat spelers met verschillende exclusieve Harley-Davidson motoren door de Amerikaanse open wereld van The Crew 2 kunnen cruisen.

De Harley-Davidson Iron 883 is de eerste motor die in de game verschijnt. De Iron 883 wordt gekenmerkt door zijn minimalistische ontwerp. Andere modellen die speelbaar gaan zijn in de game, worden later onthuld.

"We vinden het geweldig om samen te werken met Harley-Davidson in The Crew 2. Harley-Davidson is wereldwijd een legendarisch merk dat diep geworteld zit in de Amerikaanse cultuur", aldus Ahmed Boukhelifa, Ivory Tower Studio Managing Director. "De samenwerking was logisch, aangezien Harley-Davidson staat voor hetzelfde gevoel voor avontuur en dezelfde Amerikaanse passie voor alles met een motor als The Crew 2."

"Harley-Davidson heeft een rijk verleden waarbij de Amerikaanse cultuur, vrijheid en liefde voor de weg worden geëerd. Al bijna 115 jaar ontdekken klanten de Amerikaanse steden en wegen op onze motoren. Met de lancering van The Crew 2 hopen we nog meer mensen, jong en oud, te inspireren en te overtuigen van de charmes van de motorsport", aldus Heather Malenshek, Vice President Global Marketing & Brand bij Harley-Davidson Motor Company.

The Crew 2 is begin 2018 verkrijgbaar voor PlayStation 4 (Pro), Xbox One (X) en pc.

Harley Davidson in The Crew 2 (Foto: Ubisoft)

Quake Champions gaat volgende week in Early Access

Volgende week dinsdag, op 22 augustus, wordt de gesloten bètafase van id Software’s multiplayershooter Quake Champions afgesloten en begint de Early Access via Steam en de Bethesda.net launcher.

In deze nieuwe fase is er meer content in de vorm van maps, features en een gloednieuwe Champion – de krachtige Doom Slayer uit de game Doom.

Spelers die direct alle content willen hebben kunnen het Champions Pack aanschaffen. Dit pakket geeft je direct toegang tot alle huidige, maar ook alle toekomstige Champions en alle andere exclusieve in-game bonussen voor €29,99, 25% korting op de retail prijs van €39,99. 

Het Champions Pack bevat:

  • Alle 11 huidige Champions: Ranger, Visor, Scalebearer, Nyx, Anarki, Clutch, Sorlag, Galena, Slash, BJ Blazkowicz uit id Software’s Wolfenstein en de nieuwe DOOM Slayer
  • Alle toekomstige Champions, inclusief tenminste zes additionele Champions die uitgebracht worden voor het einde van 2018 en alle Champions die daarna volgen
  • Een exclusieve Early Access skin voor de Ranger welke enkel verkrijgbaar is tijdens de Early Access periode voor Champiopns Pack spelers
  • Drie Reliquaries (loot chests met drie in-game items voor je profiel, Champion en wapen aanpassing zoals skins, shaders, naamplaatjes en meer)

De free-to-play versie van Quake Champions zal op een later tijdstip beschikbaar komen. 

Jakobsen sprint naar zege in Tour de l'Avenir

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Tour de l'Avenir gewonnen. De 20-jarige Nederlander was in de massasprint na een etappe van 132,4 kilometer de snelste, voor Álvaro José Hodeg en Kristoffer Halvorsen.

Al snel in de etappe kozen Maxime Roger en Adrien Garel voor de aanval. De twee Fransen kregen een maximale voorsprong van vier minuten van het peloton, maar werden op twintig kilometer van de streep gegrepen door het peloton.

Later zou de Noor Rasmus Fossum Tiller nog in de aanval trekken. Op anderhalve kilometer van de streep, werd ook hij gegrepen door het peloton. In een oplopende strook was Jakobsen duidelijk de beste in de sprint. De Colombiaan José Hodeg werd op gepaste tweede, voor de wereldkampioen bij de belofte Halvorsen. Kasper Asgreen, de winnaar van de eerste etappe, blijft leider in het algemeen klassement.

Voor Jakobsen was het toch al een mooie dag. Vandaag werd namelijk ook bekend dat hij een contract heeft getekend bij Quick-Step Floors.

Storing vaste telefonie KPN voorbij

De technische storing bij KPN waardoor een deel van de abonnees met een alles-in-een-abonnement niet of moeilijk via de vaste lijn kon bellen, is verholpen. De storing begon rond 08.30 uur en was omstreeks 14.00 uur voorbij, zei een woordvoerder van het telecombedrijf.

In het KPN-pakket zitten ook internet en televisie maar die waren niet getroffen door de storing. Zakelijke klanten hebben volgens hem überhaupt geen last gehad van de storing.

Storing vaste telefonie KPN voorbij
Storing vaste telefonie KPN voorbij (Foto: BuzzT)

DMX onder toezicht van nuchterheidscoach

DMX mag volgende week afreizen naar Atlanta voor een concert onder de voorwaarde dat hij 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden door een zogenoemde nuchterheidscoach. Dat besliste de rechter in New York, meldt New York Daily News.

"We zijn dolblij met de beslissing van de rechter om meneer Simmons de kans te geven om op te treden en zijn carrière voort te zetten", liet DMX' advocaat weten in een reactie. De rapper moet overigens wel zelf betalen voor de diensten van de nuchterheidscoach.

DMX moet de rechter steeds om toestemming vragen om de stad te verlaten. De 46-jarige rapper, oftewel Earl Simmons, heeft namelijk huisarrest en een enkelband om. De rechter nam deze maatregelen omdat hij meerdere keren positief testte op cocaïne en marihuana in zijn bloed. Daarmee schond hij de voorwaarden van zijn vrijlating. De rapper is namelijk op borgtocht vrij in afwachting van zijn rechtszaak over belastingontduiking.

DMX onder toezicht van nuchterheidscoach
DMX onder toezicht van nuchterheidscoach (Foto: BuzzE)

Spaanse koning bezoekt slachtoffers aanslag

Koning Felipe en zijn vrouw Letizia hebben zaterdag de slachtoffers van de aanslag in Barcelona een hart onder de riem gestoken. Het Spaanse koningspaar bezocht de twee ziekenhuizen waar de meeste gewonden worden verzorgd.

Felipe en Letizia gingen eerst naar het Hospital Del Mar, dat vlakbij de Ramblas ligt. Voordat ze de slachtoffers bezochten, spraken artsen en verpleegkundigen met hen over de behandeling van de gewonden.

Na hun bezoek aan Hospital Del Mar gingen Felipe en Letizia naar het Hospital de la Santa Creu i Saint Pau. Twaalf van de vijftig gewonden die in Barcelona worden behandeld verkeren in kritieke toestand.

Koning Felipe onderbrak zijn vakantie na de aanslagen in zijn land. Vrijdag woonde hij in Barcelona op het Plaza de Catalunya een herdenking bij.

Spaanse koning bezoekt slachtoffers aanslag
Spaanse koning bezoekt slachtoffers aanslag (Foto: ANP)

Tupacs Hummer verkocht voor twee ton

De Hummer die Tupac Shakur minder dan een maand voor zijn dood kocht, heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De terreinwagen ging vrijdag onder de hamer en is verkocht voor 206.531 dollar (175.920 euro). Dat meldt TMZ.

Vorig jaar mei werd de Hummer ook al geveild. Toen voor 337.000 dollar, omgerekend ruim 300.000 euro. Maar de persoon achter het winnende bod kon het bedrag niet ophoesten. RR Auction kreeg de auto daarom terug.

Alhoewel het bod van de nieuwe eigenaar een stuk minder hoog is dan dat van zijn voorganger, heeft de Hummer alsnog meer opgebracht dan het veilinghuis vooraf had verwacht. Die zette de terreinwagen namelijk te koop voor 100.000 dollar (85.000 euro). Net als de vorige keer overigens.

Tupacs Hummer verkocht voor twee ton
Tupacs Hummer verkocht voor twee ton (Foto: BuzzE)

Streaker bij Engelse hondenrennen

Streakers heb je overal, zo bleek maar weer tijdens een avondje hondenrennen op de baan van Belle Vue in Manchester. Daar besloot een man, vermoedelijk bezig met zijn vrijgezellenfeestje, in al zijn naakte glorie de renbaan op te stormen.

Toeschouwers juichten voor hem, een beveiliger rende achter de streaker aan. De beste man ging er echter als een hazewindhond vandoor en de beveiliger had geen schijn van kans om hem te grijpen.

Na niet al te lange tijd kwam de streaker de baan weer af, zonder verdere incidenten. Hij kreeg een ferme berisping van de beveiliging, maar die konden er verder ook de lol wel van in zien en deden het af zonder de politie erbij te betrekken.

Manchester United boekt weer ruime zege

Manchester United heeft ook de tweede Premier League-wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Na de 4-0 zege tegen West Ham United moest ook Swansea City er met dezelfde cijfers aan geloven.

In Wales was het de Ivoriaan Eric Bailly die kort voor rust de score opende namens United, zijn eerste treffer in de Premier League. Daar bleef het lang bij, tot de ploeg van José Mourinho het in de laatste tien minuten plotseling op de heup kreeg.

Romelo Lukaku scoorde in de 80e minuut op aangeven van Henrikh Mkhitaryan, nog geen anderhalve minuut later stelde de Armeniër ook Paul Pogba in staat te scoren. Pogba gaf zijn Franse landgenoot Anthony Martial een goede twee minuten later de kans om de eindstand op het scorebord te zetten: 0-4.

Het is voor United de eerste keer in 110 jaar dat ze het seizoen beginnen met twee wedstrijden waarin de ploeg minstens vier keer scoort. Bij de Mancunians stond Daley Blind in de basis, Leroy Fer begon bij Swansea aan het duel, terwijl Luciano Narsingh in de tweede helft in mocht vallen. Mike van der Hoorn bleef bij de thuisploeg op de bank zitten. 

Race je lot tegemoet in Project Cars 2

Bandai Namco heeft in ieder geval zin in gamescom, want de uitgever blijft trailers op hun kanaal zetten. Dit keer voor de racegame Project Cars 2.

Project Cars 2 bevat 5 disciplines, 29 race-kampioenschappen en 6 raceniveaus. Waar wil je goed in worden? Ga je voor de Hall of Fame, word je merkrijder voor een van de 14 topmerken, of ga je voor de winst in de GT, Formule 1, Touring of rallycross met daarin de keuze in meer dan 180 voertuigen en meer dan 60 racetracks.

Project Cars 2 komt 22 september uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Jakobsen voor twee jaar naar Quick-Step Floors

Fabio Jakobsen heeft een contract voor twee jaar getekend bij Quick-Step Floors. De 20-jarige wielrenner, die twee keer kampioen werd bij de belofte, komt over van SEG Racing.

"Ik denk dat iedere jonge renner ervan droomt om ooit prof te worden, maar om een aanbieding van deze ploeg te krijgen, daar is bijna geen woorden voor", geeft Jakobsen aan op de website zijn nieuwe ploeg. "Ik weet dat het geen makkelijke stap is voor een jonge renner als ik, maar met veel hard werk, vastberadenheid en toewijding kan ik ver komen in de profwereld."

Ook Patrick Lefevere, ploegbaas van Quick-Step Floors is blij met Jakobsen. "In zijn tijd bij de SEG Racing Acamedy heeft Fabio Jakobson bewezen over veel talent te beschikken, dus we hoefden geen twee keer na te denken en boden hem een tweejarig contract aan."

Jakobsen stond ook in de belangstelling van LottoNL-Jumbo.

Norris domineert Formule 3-race op Zandvoort

De eerste van drie Formule 3-races op het circuit van Zandvoort is zaterdag een prooi geworden voor Lando Norris. De 17-jarige Britse McLaren-junior domineerde de race en kwam ruim voor de rest over de finish.

Bij de start ging het nog fout, voornamelijk met David Beckmann. In de chaos in de Tarzanbocht kwam de jonge Duitser in het grind terecht, waarbij hij op zijn dak belandde. Al snel was duidelijk dat hij wel in orde was, maar het duurde even voor de auto weer op vier wielen stond en Beckmann eruit stapte.

Na de herstart deed Joël Eriksson één poging om Norris bij de Tarzanbocht uit te remmen. Dat lukte niet en daarmee was gelijk zijn laatste kans verkeken. Norris reed langzaam maar zeker weg en sloeg uiteindelijk een gat van bijna tien seconden naar de Zweed. Achter hem eindigde Maximilian Günther als derde, voor Ferdinand Habsburg.

Races twee en drie staan zondag om 11.05 en 16.55 uur op het programma.

Dief met 77 gsm's opgepakt op Pukkelpop

De Belgische politie heeft op het muziekfestival Pukkelpop in Hasselt na een tip van een alerte festivalganger een dief met 77 gestolen telefoons opgepakt. De toestellen zaten in zijn rugzak. De verdachte is een 39-jarige man.

Op het Vlaamse festival komen altijd veel Nederlanders af. Slachtoffers krijgen hun telefoon terug als ze kunnen bewijzen dat ze de eigenaar zijn.

Dief met 77 gsm's opgepakt op Pukkelpop
Dief met 77 gsm's opgepakt op Pukkelpop (Foto: ANP)

KPN kampt met telefoonstoring

KPN kampt met een technische storing waardoor een deel van de abonnees met een alles-in-een-abonnement niet of moeilijk kunnen bellen of gebeld worden via de vaste lijn. Internet en televisie in datzelfde pakket werken wel gewoon.

De oorzaak van de storing die vanaf zaterdagochtend 08.30 uur aan de gang is, is onbekend. Hoe lang de storing nog duurt, kon een woordvoerder niet zeggen. Monteurs werken er volgens hem hard aan om het euvel te verhelpen.

Zakelijke klanten hebben volgens de woordvoerder geen last van de storing.

KPN kampt met telefoonstoring
KPN kampt met telefoonstoring (Foto: BuzzT)

Halve finales voor Brouwer/Meeuwsen op EK beachvolleybal

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich op het EK beachvolleybal in Letland geplaatst voor de halve finale. In de Letse badplaats Jurmala was het Nederlands koppel te sterk voor de Letten Martins Plavins en Haralds Regza met 2-0 (21-19 en 21-19).

De Letten Regza en Plavins namen in de eerste set een voorsprong van drie punten, maar het Nederlands koppel zou terug komen in de set. Op 18-18 nam Brouwer en Meeuwsen afstand van de Letten. In de tweede set ging het meer gelijk op tussen de teams, waarna Nederland op het einde van de set het verschil maakte.

Om 17.00 speelt het Nederlands duo hun halve finale tegen Daniele Lupo/Paolo Nicolai. De Italianen wonnen twee jaar geleden het vorige EK. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via een livestream op NOS.nl

Kingdom Come: Deliverance toont meer verhaal

Warhorse Studios en Deep Silver hebben details onthuld over het verhaal van de middeleeuwse roleplayinggame Kingdom Come: Deliverance die op 13 februari 2018 verschijnt voor PlayStation 4, PC en Xbox One.

Treed in de voetsporen van Henry, de zoon van een smid wiens vredige leven wordt verwoest door een huurlingenleger dat zijn dorp overvalt onder leiding van koning Sigismund. De trailer geeft een voorproefje van de gebeurtenissen die volgen op de dood van Henry’s ouders, waarna hij zich aansluit bij de troepen van Sir Radzig om de nodige training te krijgen.

Mensen die pre-orderen krijgen nieuwe schatkaarten en een exclusief pantser voor Henry als pre-order bonus. Kingdom Come: Deliverance is nu verkrijgbaar als digitale pre-order op Steam voor €49,99. In de respectievelijke digitale winkels van PlayStation 4 en Xbox One verschijnen binnenkort ook pre-order-pakketten voor €59,99.

Vuelta a España begint volgend jaar in Málaga

De Vuelta a España begint volgend jaar in Málaga, met een tijdrit. Dat heeft de wedstrijdorganisatie vandaag bekendgemaakt. Het is nog niet bekend of het een individuele tijdrit is of een ploegentijdrit, zoals dat het geval is sinds 2010.

Málaga werd door de Ronde van Spanje voor het laatst bezocht in 2015. Destijds won Peter Sagan de massasprint, voor voor Nacer Bouhanni en John Degenkolb.

Vandaag start de Ronde van Spanje met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes over 13,7 kilometer.

Valverde hoopt dit jaar nog te koersen

Het herstel van Alejandro Valverde gaat sneller dan verwacht. De 37-jarige Spanjaard van Movistar kwam tijdens de eerste dag van de Tour de France hard ten val. Bij de valpartij liep hij een dubbele beenbreuk op, maar mag aankomende maandag weer de training hervatten, dat schrijft El Periodico vandaag.

Valverde hoopt op het einde van het jaar nog mee te doen aan de Tour of Guangxi, een nieuwe Chinese rittenkoers van WorldTour-niveau waar Movistar aan de start komt. De wedstrijd start op 19 oktober en duurt tot 24 oktober.

Man plant bos gedurende 37 jaar, dieren keren terug

Het Indiase Majuli Eiland was ooit het thuis van vele diersoorten, die in en rond het lokale bos woonden. Daar moesten mensen zo nodig een stokje voor steken, want zoals op veel plekken werd ook op Majuli hard gewerkt om de natuur de nek om te draaien.

Bomen werden in rap tempo gekapt en het resultaat was dat de boel veranderde in een dorre, bijna levenloze zandvlakte. Jadav Payeng trok zich dat bijzonder aan en in de jaren '70 maakte hij onderdeel uit van een groep mensen die het bos weer wilden herstellen.

Na de eerste pogingen liet men het voor wat het was, behalve Payeng. Vanaf 1979 trok hij met zijn tasje naar de dorre grond om daar een boompje te planten. Dit werd zijn dagelijkse routine en door de jaren heen werd het langzaam maar zeker een heus bos.

Met het bos kwamen ook de dieren weer terug: meer dan honderd olifanten komen jaarlijks naar het bos en blijven daar een half jaar, terwijl ook onder meer tijgers en neushoorns in Payeng's bos leven. 

Inmiddels is het bos zo'n 550 hectares groot, ruim anderhalf keer Central Park in New York. Een enorme impact op de wereld zal Payeng's volharding niet hebben, maar het is wel een mooi voorbeeld van een relatief kleine moeite, die op lokale schaal grote, positieve gevolgen kan hebben.

Het verhaal van Payeng (Bron: YouTube)

Uncharted: The Lost Legacy is klaar voor de start

Sony Interactive Entertainment en Naughty Dog hebben de launchtrailer van Uncharted: The Lost Legacy uitgebracht.

Chloe Frazer gaat met behulp van de huursoldate Nadine Ross uit Uncharted 4 op zoek naar een oud Indisch artefact. De twee zijn er niet alleen aan het schattenjacht. Asav, een man die zichzelf verrijkt door in tijden van oorlogen te handelen met allerlei partijen wil het object ook graag hebben. Diep in de bergen van India leren de twee vrouwen samenwerken om het mysterie van het artefact te ontrafelen, terwijl ze tegelijkertijd moeten voorkomen dat de regio in chaos geraakt door Asav.

Uncharted: The Lost Legacy komt 23 augustus uit op PlayStation 4.

Peersman beboet voor lompe trap op Ajacied Cassierra

SC Cambuur-trainer Marinus Dijkhuizen heeft Marvin Peersman een boete opgelegd voor zijn gedrag in het Jupiler League-duel met Jong Ajax van vrijdagavond.

De Amsterdammers stonden in de slotfase met 1-2 voor en zouden ook winnen, waar Peersman niet blij mee was. Hij botvierde zijn frustratie op Matteo Cassierra, die een forse trap op zijn onderbeen kreeg. Peersman werd direct van het veld gestuurd en bij zijn trainer kon hij bepaald geen steun vinden.

"Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik zag het gelijk al. Ik heb hem gelijk veroordeeld in de kleedkamer en hem een boete gegeven", aldus Dijkhuizen tegenover Fox Sports"Dat hoort niet thuis op een voetbalveld, dit soort rode kaarten zijn zo dom. Ik had geen beelden nodig om dit te beoordelen."

Volgens Peersman was het overigens een tackle op de bal, wat ons toch niet helemaal het geval lijkt. Wat jij?

Steeds dezelfde dag in Little Witch Academia: Chamber of Time

Bandai Namco heeft een verhaaltrailer van Little Witch Academia: Chamber of Time uitgebracht. Het spel komt begin 2018 uit voor PlaySTation 4 en pc via Steam.

Nadat de magie-studenten hun laatste examen hebben gedaan vertrekken ze van campus om op zomervakantie te gaan. De studente Akko en een groepje vrienden ontdekken een geheime doorgang in de schoolbibliotheek dat naar de kamer van Horologium leidt in de kelder van de school. Daar vinden ze een klok dat de tijd kan manupileren, maar Akko en haar vrienden raken in een Groundhog Day-situatie en beleven telkens weer dezelfde dag. Aan de speler om Akko en co te helpen uit deze situatie te komen.

Davies wint saaie World Superbikes-race, Van der Mark 15e

Chaz Davies heeft de eerste World Superbikes-race na de lange zomerstop gewonnen. De Welshman was op de Lausitzring in Duitsland niet te kloppen en zegevierde in een bijzonder weinig boeiende race.

Tom Sykes nam vanaf poleposition de leiding, met Davies, Jonathan Rea, Marco Melandri en Alex Lowes achter zich aan. Michael van der Mark kende vanaf de elfde stek een uitstekende start en schoof gelijk door naar plek acht. In de tweede ronde opende Davies de aanval op Sykes, die met zijn Kawasaki het hele weekeinde al domineerde. De Welshman nam de leiding knap over, terwijl het voor Van der Mark al snel fout ging: de Nederlander kwam buiten de baan en zakte terug tot de zestiende plaats.

Halverwege de race was de leiding nog altijd in handen van Davies, die de Kawasaki's van Rea en - op iets grotere afstand - Sykes achter zich aan had. Davies' teamgenoot Melandri had moeite om het drietal bij te houden, maar lag wel ruim voor op de vijfde plaats van Leon Camier. Van der Mark was inmiddels weer wat naar voren gekomen en reed op zijn Yamaha rond op plek elf.

In de rest van de race gebeurde nagenoeg niks noemenswaardigs meer en het ging als een nachtkaarsje uit. Davies pakte de overwinning, voor de Kawasaki's van Rea en Sykes. Melandri kwam als vierde over de streep, Camier eindigde als vijfde, voor Lowes. Van der Mark bolde uiteindelijk als vijftiende over de finish.

Dissidia Final Fantasy NT komt 30 januari uit

Dissidia Final Fantasy NT wordt 30 januari in Europa uitgebracht laat Square Enix weten. Het vechtspel komt exclusief uit op PlayStation 4. De uitgever heeft vier edities in gedachte voor ons continent.

Deze teamgebaseerde brawler is ontwikkeld in samenwerking met studio Team Ninja van Koei Tecmo, welbekend van Dead or Alive en Ninja Gaiden. In Dissidia staan bekende helden en schurken uit de Final Fantasy-franchise tegenover elkaar in teamgevechten. Spelers kunnen kiezen uit ruim twintig personages en bekende summons, inclusief Ifrit, Shiva en Odin, voor strategische 3-vs-3-gevechten die zowel online als offline gevoerd kunnen worden. De game brengt ook het 'bravery combat system' uit eerdere Dissidia-games terug.

In Europa komen de volgende edities uit:

Ultimate Collector’s Edition (alleen te koop in de online Square Enix Store voor 199,99 euro)

  • Dissidia Final Fantasy NT in een exclusieve Steelbook
  • Collector’s Box met daarop enkele welbekende Final Fantasy-personages
  • Een 21cm hoog figurine van de Warrior of Light
  • Soundtrack met 15 nummers uit de Dissidia-serie en nieuwe tracks
  • Hardback artbook van 80 pagina's
  • Season Pass dat toegang geeft tot zes speelbare personages en content na de release

Limited Edition SteelBook

Er komt een gelimiteerde SteelBook Edition van Dissidia Final Fantasy NT met daarop exclusieve artwork van enkele personages uit de game. Meer details over deelnemende winkels en preorderbonussen bij ketens worden later gegeven.

Digital Edition

Je kunt de digitale versie preorderen in de PlayStation Store. Je krijgt dan een PlayStation-thema en een 'Nail Bat DLC'-wapen voor Cloud.

Digital Deluxe Edition

Dezelfde inhoud als de Digital Edition, maar dan met Season Pass.

Dissidia Final Fantasy NT Ultimate Collectors Edition (Foto: Square Enix)

Dissidia Final Fantasy NT SteelBook Edition (Foto: Square Enix)

Yakuza 6: Song of Life komt op 20 maart naar Europa

SEGA heeft bekendgemaakt dat Yakuza 6: The Song of Life op 20 maart 2018 uitkomt in het westen. De game komt zowel fysiek als digitaal beschikbaar op de PlayStation 4. Het spel komt in Europa beschikbaar voor de winkeladviesprijs van € 59,99.

Dit laatste avontuur is de eerste Yakuza-game die een premium edition krijgt. Na een lange dag babysitten en schedels breken kun je even heerlijk ontspannen in de 'After Hours'-premium edition, die voor een winkeladviesprijs van € 89,99 beschikbaar komt. Deze speciale versie bevat naast de game:

  • Hardcover artbook
  • 2 drankglazen (280 ml) – Deze drankglazen zijn voorzien van Kiryu’s vervaarlijke draken-tattoo
  • 2 ijsstenen – Maak je drankjes koud met deze vlammend gemerkte ijsstenen! De ene heeft een vlammend heat-icoon, de andere het Japanse 'kiwami' heat-icoon
  • 2 viltjes – De Tojo Clan-viltjes met elk verschillende tekeningen op boven- en onderkant
  • De doos – Al deze spullen worden geleverd in een exclusieve opbergdoos

Als drankjes niet zo je ding zijn, kun je ook de limited lanceringseditie van de game pre-orderen of aanschaffen. Deze bevat een hardcover artbook dat tegelijk dienst doet als diskhouder.

In Yakuza 6: The Song of Life ontdekt Kiryu hoe veel mensen precies willen opofferen voor hun familie – of het nu bloedbanden of andere verbintenissen betreft. Hij gaat op onderzoek naar schimmige gebeurtenissen waarbij de mensen zijn betrokken waar hij het meest om geeft. Na drie jaar in de gevangenis, ontdekt een oudere en geharde Kiryu dat zijn surrogaatdochter, Haruka, is verdwenen uit het weeshuis dat hij beschermt. Het spoor leidt hem naar zijn oude wijk in Kamurocho, waar hij ontdekt dat ze is aangereden door een wagen en nu in coma ligt. Daarbij komt het feit dat Haruka nu een zoontje heeft waar hij voor moet zorgen. Met de baby in zijn armen, reist Kiryu naar de havenstad Onomichi, Hiroshima om de waarheid te achterhalen over Haruka, haar zoon, en een sinister geheim dat de yakuza van Hiroshima bewaakt.

Yakuza 6 Premium Edition (Foto: SEGA)

Yakuza 6 Launch Edition (Foto: SEGA)

President vecht mee in Ni no Kuni 2

Bandai Namco heeft een Gamescom 2017-trailer van Ni no Kuni II: Revenant Kingdom uitgebracht. De trailer focust zich op Roaldn, de president van Ichi no Kuni.

Roaldn wordt naar Ni no Kuni getransporteerd en wordt een vriend van Evan Pettywhisker, de afgezette koning van Ding Dong Dell. Er worden ook twee nieuwe personages geïntroduceerd: Nerea, de koningin van Thalassea en Leander, haar adviseur.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom komt 19 januari uit op PlayStation 4 en pc.

Gewonden bij steekpartij in Russische stad

In de Russische oliestad Surgut in Siberië heeft een onbekende man zaterdag acht mensen met een mes verwond. De aanvaller is doodgeschoten, meldt persbureau RIA Novosti.

De achtergrond van de steekpartij is nog niet bekend. "Een man rende door de hoofdstraten en stak op mensen in", aldus persbureau TASS.

Surgut telt ongeveer 300.000 inwoners en is een centrum van de olie-industrie in Siberië.

Gewonden bij steekpartij in Russische stad
Gewonden bij steekpartij in Russische stad (Foto: ANP)

André van Duin: mens is net plaatje asbest

André van Duin zoekt niet snel een arts op. Volgens de zeventigjarige komiek is de mens "toch net een plaatje asbest. Je moet er gewoon niet aan pulken", zegt hij in het AD.

Uit angst in "de medische molen" te belandden, stapt André niet snel naar een arts. "Ik ga niet voor elk pijntje naar de dokter, voor je het weet zit je in de medische molen." Een preventieve bodyscan is al helemaal niets voor André. "Van m'n leven niet. Natuurlijk vinden ze van alles en gaan ze het allemaal leuk bestralen. Voor je het weet, lig je in je kistje."

André heeft naar eigen zeggen geluk dat hij geen lichamelijke gebreken heeft. "Ik ben wat dat aangaat gezegend. Veel mensen om me heen kampen er wel mee, sommigen zijn er niet meer." Het overlijden van regisseur Guus Verstraete kwam voor André "erg dichtbij". "Guus had flinke suiker en daardoor best wat makkes, maar het was zo onverwacht."

Over zijn eigen sterfelijkheid denkt André niet na. "Gewoon omdat je het niet in de hand hebt." Ook bij zijn leeftijd staat de komiek niet al te veel stil. "Over ouderdom hoef je niet na te denken, het gebeurt vanzelf hè?"

André van Duin: mens is net plaatje asbest
André van Duin: mens is net plaatje asbest (Foto: BuzzE)

Woonblok in Amsterdam beschoten

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal huizen aan de Rijpgracht in Amsterdam beschoten. Volgens de politie is daarbij niemand gewond geraakt.

De politie kreeg omstreeks 03.15 uur meerdere meldingen binnen van harde knallen in de wijk Bos en Lommer. Uit onderzoek bleek dat er meerdere keren op de vierde verdieping van een leegstaande woning was geschoten. Ook zaten er kogelgaten in de ramen en kozijnen van een andere woning in het blok. Daar lag een man te slapen. Die kwam met de schrik vrij.

Getuigen hadden na het incident een scooter met hoge snelheid zien wegrijden

Woonblok in Amsterdam beschoten
Woonblok in Amsterdam beschoten (Foto: ANP)

Spaanse politie doorzoekt woning imam

De Spaanse politie heeft zaterdagochtend in de gemeente Ripoll ten noorden van Barcelona het huis van een imam doorzocht. Er is gezocht naar DNA-sporen, meldde de krant El Pais op basis van politiebronnen. De politie vermoedt dat een van de twee lijken die zijn gevonden in een huis in Alcanar, dat van de islamitische terroristen kan zijn.

De terreurcel zou volgens de politie de aanslagen op de Ramblas in Barcelona en de verijdelde aanslag in Cambrils in het huis hebben gepland. In de woning in Alcanar vond woensdag een grote explosie plaats.

De politie kondigde zaterdag "meerdere gecontroleerde explosies"in Alcanar aan, en voegde eraan toe dat de bevolking zich daar geen zorgen over hoeft te maken. De woning raakte woensdag zwaar beschadigd door ontplofte gasflessen.

Spaanse politie doorzoekt woning imam
Spaanse politie doorzoekt woning imam (Foto: ANP)

'Ajax in gesprek met Fortuna-talent Schuurs'

Ajax wil Perr Schuurs overnemen van Fortuna Sittard. De zaakwaarnemer van de 17-jarige verdediger, Wessel Weezenberg, voerde vrijdag op De Toekomst een gesprek met Marc Overmars, zo schrijft de Telegraaf.

Ajax is bereid Schuurs te kopen en nog één seizoen in Sittard te laten spelen. Ook PSV en Liverpool zijn geïnteresseerd in de aanvoerder van Fortuna Sittard.

Het contract van de 1 meter en 91 centimeter lange Schuurs bij Fortuna loopt nog tot medio 2019. 

 
 

Reiziger debuteert bij Jong Ajax met knappe zege in Jupiler League

Vrijdagavond is ook het nieuwe seizoen in de Jupiler League weer van start gegaan. Michael Reiziger debuteerde als coach van Jong Ajax in een uitduel met SC Cambuur en dat leverde een knappe overwinning op.

Darren Sidoel en Mateo Cassierra brachten Jong Ajax nog voor de rust al op een 0-2 voorsprong. Matthew Steenvoorden deed in de tweede helft wel wat terug namens de Friezen, maar ze konden de Ajacieden niet meer van de overwinning houden: 1-2. 

Na twee jaar Eredivisie is N.E.C. Nijmegen weer terug op het tweede niveau, maar de club begon het seizoen wel met een overwinning op Almere City. De 20-jarige Zweed Jordan Larsson scoorde twee keer, steeds op aangeven van zijn Nederlandse leeftijdsgenoot Arnout Groeneveld. Die deed zelf ook nog een duit in het zakje, waarmee de Nijmegenaren met 3-1 wonnen.

Go Ahead Eagles, de andere gedegradeerde club, ging in de eerste wedstrijd onderuit. In De Geusselt in Maastricht werd het een spectaculair duel met MVV, vooral in de tweede helft. Bij rust stond het 1-1, maar na 65 minuten kwam Go Ahead op 1-2. MVV maakte al snel de gelijkmaker, waarna de bezoekers weer op voorsprong kwamen.

In de laatste paar minuten draaide MVV de boel toch weer om: aanwinsten Marvin Ogunjimi en Jonathan Okita zorgden in een tijdsbestek van zo'n twee minuten voor de 3-3 en de winnende 4-3.

Overige uitslagen
FC Volendam - Helmond Sport 2-2
RKC Waalwijk - FC Emmen 0-2
FC Eindhoven - Telstar 2-2
FC Den Bosch - Jong AZ 1-3
Fortuna Sittard - FC Dordrecht 5-1

'Visumplicht tegen opmars criminele Albanezen'

Politie en justitie in Amsterdam zien een visumplicht voor Albanezen als een mogelijkheid om de snelle opmars van criminele Albanezen in Nederland tegen te gaan.

Uit een analyse van de criminaliteitscijfers blijkt dat het aantal Albanese verdachten afgelopen jaar is verdubbeld. Albanese criminelen houden zich vooral bezig met drugshandel en witwassen. Sinds 2016 zijn 36 onderzoeken gestart, bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse politie berichtgeving hierover van De Telegraaf.

In de krant stellen recherchespecialisten dat niet alleen de drugshandel door Albanezen, maar ook de mensensmokkel toeneemt. Het opnieuw invoeren van een visumplicht kan ervoor zorgen dat de politie meer greep kan krijgen op deze problemen, omdat criminelen niet meer ongezien Nederland kunnen binnenkomen. Albanezen kunnen nu vrij reizen binnen de landen van het Schengengebied.

'Visumplicht tegen opmars criminele Albanezen'
'Visumplicht tegen opmars criminele Albanezen' (Foto: ANP)

Vuelta: Etappe 1 - Ploegentijdrit in Frankrijk

Hola! Daar zijn we weer. Het voelt alsof de Tour pas een paar dagen afgelopen is, maar de volgende grote ronde staat alweer voor de deur. De laatste van het jaar, de Vuelta. Drie weken rijden door dorre landschappen, met vooral veel aankomsten bergop, het liefst op wat steile muurtjes. Ook dit jaar is Unipublic daar weer in geslaagd, hoewel het parcours op het eerste oog toch wat gevarieerder en gebalanceerder is dan voorgaande jaren.

Desalniettemin blijft de Vuelta altijd een koers voor de klimmers, en niet zo zeer voor de sprinters. Dat zagen we vorig jaar vooral, met vlakke ritten die werden gewonnen door Meersman, Van Genechten, Drucker, Cort en dat soort jongens. Best goed mogelijk dat we dit jaar weer zulke winnaars krijgen, hoewel er nu wel wat meer goede sprinters aan de start staan.

Sterke klimmers staan er overigens ook aan de start, er is zelfs een bijzonder sterk deelnemersveld. Froome, Aru, Lopez, Nibali, Contador, Chaves, Yates², Bardet, Majka, Zakarin en natuurlijk niemand minder dan Samuel Sanchez Loïc Vliegen. Kortom, kanshebbers genoeg. Al deze klimmers mogen al snel aan de bak, want na de ploegentijdrit en een vlakke rit moet er tijdens de derde rit richting Andorra al flink geklommen worden. Alberto Contador staat aan de start van zijn laatste Vuelta en zelfs zijn laatste koers, als hij nog een laatste kunststukje wil realiseren kan hij daar in ieder geval op tijd mee beginnen.

De start is overigens niet in Spanje, maar in Frankrijk. In Nîmes, om precies te zijn. Sinds 2010 start de Vuelta met een ploegentijdrit en dat is ook dit jaar niet anders. Een rondje van een kleine 14 kilometer door de straten van het historische Nîmes. Voor het eerst sinds 2009 ook weer eens een start in het buitenland. Toentertijd begon de Ronde van Spanje met een korte tijdrit in Assen, over het TT-Circuit.

De Vuelta is toch behoorlijk anders dan de Giro en de Tour, want een buitenlandse start is nogal ongebruikelijk. Voor Assen startte de Vuelta alleen in 1997 eens in het buitenland, toen in Portugal. In alle tussenliggende jaren was de start steeds in Spanje. Tussendoor wil de koers nog wel eens Andorra of Frankrijk binnenwippen, maar de start is toch bijna altijd in Spanje zelf. Het is een bedenkelijk land, maar ze zijn nog niet zover dat ze meewerken aan de propaganda van verderfelijke staten.

We kunnen in ieder geval wel stellen dat we te maken hebben met een uitzonderlijke situatie in Nîmes. Zowaar eens een start in het buitenland, hoewel het geen start zal worden die ons lang bij zal blijven. Een redelijk eenvoudige en ook korte ploegentijdrit. Gelukkig gaan we daarna nog genoeg moois krijgen, want in principe is de Vuelta van dit jaar qua parcours de mooiste van de drie grote rondes.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Startplaats
We bevinden ons in het zuiden van Frankrijk, om precies te zijn in de regio Languedoc-Roussillon, departement Gard. Nîmes is een stad met 154.000 inwoners, vooral bekend van de Tour de France. De Ronde van Frankrijk kwam al een keer of acht aan in de stad die met name een grote rol speelde in de Romeinse tijd. Voor het laatst in 2014, Alexander Kristoff zou toen zowaar een keer een sprint in de Tour winnen. Ook in 2008 was er een aankomst in Nîmes, met ook een massasprint als gevolg. De winst ging toen niet geheel verrassend naar Mark Cavendish, hij pakte in deze stad zijn vierde ritoverwinning tijdens die Tour.

In 2004 was er een leukere aankomst in Nîmes, omdat de overwinning toen ging naar een groepje vluchters. Van die vluchters was Aitor Gonzalez de sterkste. TerminAitor, de winnaar van de Vuelta van 2002, die in de jaren daarna bijna niets meer liet zien. Een van zijn weinige oplevingen na zijn Vueltawinst en ook meteen een van zijn laatste wapenfeiten. Amper een jaar later ging hij voor de dopingbijl en daarna kwam hij alleen nog maar in het nieuws als hij weer eens de wet overtreden had.

Nîmes is dus een oude stad, waar de nodige overblijfselen van de rare jongens die wij Romeinen plegen te noemen te vinden zijn. Zo ook bij de startplaats van de koers. De ploegen gaan namelijk vertrekken vanaf het plein bij het Maison Carrée, een oude Romeinse tempel. Volgens sommige bronnen zelfs de best bewaarde Romeinse tempel, gewijd aan de "Prinsen van de Jeugd", de kleinzonen van de keizer. Of het nu daadwerkelijk het best bewaarde tempeltje is weet ik niet, maar het ziet er in ieder geval nog behoorlijk gaaf uit.

In Nîmes staan nog meer kicken gebouwtjes, zoals de oude arena. Al deze gebouwtjes gaan we natuurlijk passeren tijdens deze tijdrit, want die Fransozen hebben vanzelfsprekend een hoop geld in deze Vueltastart gepompt.

Het Maison Carrée (Foto: Panoramio)
Het Maison Carrée (Foto: Panoramio)

De route
De eerste 100 meter van de Vuelta van 2017 gaat het rechtdoor, maar daarna is er een eerste, makkelijke bocht naar rechts. Vervolgens gaat het 700 meter rechtdoor over een brede en vlakke weg, waarna er weer een makkelijke bocht naar rechts volgt. Het gaat weer 600 meter zo goed als rechtdoor, waarna er in de buurt van het amfitheater van Nîmes een bocht naar rechts volgt, met snel daarna een bocht naar links.

Na die bocht rijden de renners Les Arènes binnen, het amfitheater dat al meer dan 2000 jaar oud is en gebaseerd op het Colosseum. Deze arena wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt als openluchtbioscoop, voor concerten en ook nog steeds voor stierenvechten. Zou wel geinig zijn als ze zo'n stier loslaten terwijl Team Sky passeert, maar dit geheel terzijde.

De prachtige arena van Nîmes (Foto: Panoramio)
De prachtige arena van Nîmes (Foto: Panoramio)

Na de passage in de arena slaan de ploegen rechtsaf en daarna gaat het 400 meter rechtdoor over de Boulevard Victor Hugo. Bij een pittoresk kerkje slaan ze dan weer linksaf, waarna het 500 meter rechtdoor gaat over een wat smallere weg. Aan het eind van deze weg volgt er een wat lastigere en scherpere bocht naar rechts, waarna men rechtdoor fietst richting Les Jardins de la Fontaine, een buitengewoon fraai parkje met fonteintjes, standbeeldjes, trappetjes, bruggetjes, plantjes en ook nog een tempeltje. Helemaal niks mis mee, hoewel de renners er weinig van zullen merken.

Voor de poort van het park maken ze een bocht van 180 graden en daarna rijden ze over dezelfde weg terug. Het gaat één kilometer lang rechtdoor, richting het zuiden. Er volgt een terugdraaiende bocht naar rechts en daarna gaat het weer lang rechtdoor. Eén kilometer na deze bocht begint de eerste klim van deze Vuelta, jawel. De Alto de Nîmes, bij dezen genomineerd voor lelijkste naam van een beklimming ooit. Lijkt me toch wel wraak van de Spanjooltjes, aangezien de Fransoosjes iedere klim in het buitenland ook altijd een côte noemen, dat was tijdens de Tourstart in Engeland bijzonder hinderlijk.

Nu krijgen we dus te maken met een alto in Frankrijk, dat zal ze leren. Deze alto is verder allesbehalve een alto. Na vijf kilometer start de klim, we bevinden ons dan op 62 meter boven zeeniveau. Na 7,3 kilometer komen de ploegen boven en ze bevinden zich dan 38 meter hoger, op 100 meter. In meer dan twee kilometer amper 40 meter hoger uitkomen, dan weet je dus dat het net aan vals plat is. De weg richting de top van deze fabuleuze klim is ook behoorlijk eenvoudig. Twee rotondes onderweg en nog een bocht naar rechts, maar verder gaat het voornamelijk rechtdoor.

We zijn hier enigszins uit het centrum van de stad en rijden door een woonwijk, maar ook hier zijn nog wel wat mooie dingen te bewonderen. Zo rijden de renners nog onder een oud viaduct door en zijn we hier ook niet ver verwijderd van La Tour Magne, een prima torentje, van waaruit je ook een behoorlijk uitzicht hebt over de stad.

La Tour Magne bij de Alto de Nîmes (Foto: Panoramio)
La Tour Magne bij de Alto de Nîmes (Foto: Panoramio)

Na deze alto is het nog 6,4 kilometer tot de finish. Hier zal vast ook wel een meetpunt zijn, hoewel die klotespanjolen dat na al die jaren nog steeds niet aangeven. Best handig om op je profielkaartje of in het roadbook aan te geven waar er eventueel een tijdsopname is, maar dat weigeren ze al jaren stelselmatig. Blijkt toch maar weer dat het een bananenrepubliek is. Hoe het ook zij, na het zogenaamde klimmetje volgen de ploegen nog een tijd dezelfde weg, die nu heel licht naar beneden loopt. Geen weg die volledig recht is, er zijn wat flauwe bochten onderweg. Desondanks niets bijzonders, dat volgt pas een kilometer verderop.

We rijden weer onder het oude viaduct door en slaan daarna linksaf, best scherp bochtje nog. Daarna loopt de weg nog even heel kort venijning omhoog, voor amper 50 meter. Direct daarna is er een korte duik naar beneden, waarna er een scherpe bocht naar rechts ligt, kort daarop weer gevolgd door een nauwe bocht naar links. Het wordt zowaar nog even technisch. Nu gaat het wel weer 700 meter behoorlijk rechtdoor, met alleen nog een flauw bochtje naar rechts. Aan het eind van deze weg gaat het nog een keer naar rechts, waarna het nog vier kilometer tot de finish is. Ook deze weg gaat 700 meter rechtdoor, terwijl het ondertussen al een tijd vlak is. De renners komen een rotonde tegen, waar ze waarschijnlijk weinig hinder van ondervinden.

Het gaat schuin rechtdoor, lichtelijk naar links. De weg waar ze nu op terechtkomen loopt 500 meter rechtdoor, daarna is er een makkelijke bocht naar links, bijna direct gevolgd door een wat scherpere naar rechts. Niet lang daarna is er dan weer een flauwere bocht naar rechts, waarna het twee kilometer bijna volledig rechtdoor gaat, tot op een kilometer van de streep. Onderweg is er nog wel een rotonde, maar verder geen obstakels. In de laatste kilometer komen de renners nog twee bochten naar rechts tegen, waarna het in de laatste 600 meter rechtdoor gaat.

Genoeg te zien in het archeologisch museum in Nîmes (Foto: WikiCommons)
Genoeg te zien in het archeologisch museum in Nîmes (Foto: WikiCommons)

De finish is voor de deuren van het Musée Archéologique, aan de achterkant van het amfitheater van Nîmes. Het slaat als kut op Dirk dat de finish hier is, want ze zijn dit hele museum aan het verbouwen en de hele teringzooi is nog dicht tot ergens in 2018. Het Musée Archéologique zal tegen die tijd ook door het leven gaan als het Musée de la Romanité, een naam die weinig aan de verbeelding overlaat.

In een voormalig jezuïtencollege, dat er tegen die tijd anders uit zal zien dan in het verleden, kom je met een beetje geluk een uitzonderlijke collectie tegen. Alles over de Romeinse geschiedenis van de stad, maar ook over het verdere verleden. Sinds de ijzertijd wonen hier al mensjes en ook daarvan zijn de nodige objecten bewaard gebleven. Uit de Romeinse tijd zijn de belangrijkste bewonderenswaardigheden toch vooral de verschillende standbeelden, borstbeelden en ook een aantal puntgave mozaïeken. Ook kom je in de toekomst in het museum nog een verzameling van Griekse objecten tegen, wat wil een mens nog meer.

Enfin, momenteel schijnt een deel van de verzameling ergens anders te staan, maar dat boeit natuurlijk helemaal niemand. Tegen de tijd dat het nieuwe museum af is zal er hier een afgrijselijk lelijk modern gebouw verrijzen, wat in schril contrast staat met de arena, amper 50 meter verderop. Er komt dan wel weer een kicken tuintje op het dak, dat is vast ook wat waard.

Zo komt het afgrijselijke nieuwe museum er uit te zien (Foto: WikiCommons)
Zo komt het afgrijselijke nieuwe museum er uit te zien (Foto: WikiCommons)

Het weer & de tijden
Het is de Vuelta, dus is het tyfuswarm. 30 graden in Nîmes overdag, hoewel de ploegentijdrit pas tegen het eind van de middag begint. Duurt wel lang voor het afkoelt in de stad, dus waarschijnlijk mogen de meeste ploegen alsnog rondrijden terwijl de mussen van het dak vallen. Totaal geen kans op neerslag, maar wel wat kans op wind. Stevig briesje in Nîmes, alleen komen de renners nooit echt in open gebied. Wind zal dus vermoedelijk weinig invloed hebben.

De Ronde van Spanje van 2017 start om 17:30 en dan staan de jongens van de appeltjesfrisdrank aan de start om het spits af te bijten. Manzana Postobon, de Colombiaanse ploeg van de enige Colombiaanse trainer die een poging doet om het wielrennen op een schone manier te bedrijven, Luis Fernando Saldarriaga. Dit heeft tot gevolgd dat de ploeg absolute troep is, totale pelotonvulling. Ze zijn zo slecht dat zelfs Jetse Bol een plaats heeft gekregen, haha. Met een paar van die pygmeeën zoals Aldemar Reyes en Hernan Aguirre kan je er ook wel rekening mee houden dat ze allerlaatste gaan worden in deze ploegentijdrit. Wellicht dat we ze in de bergen gaan zien, maar ik zou er niet teveel van verwachten.

Na Manzana Postobon krijgen we Lotto Soudal en daarna Africa's Team, dat het wederom voor elkaar heeft gekregen om bijna alle Afrikanen thuis te laten. Om 18:30 krijgen we onze helden van Lotto Djumbo en Alberto Contador mag in zijn allerlaatste wedstrijd ooit als laatste vertrekken, om 18:54. De verwachting van de organisatie is dat de ploegen amper 14 minuten nodig gaan hebben om te finishen, dus rond 19:08 weten we wie deze ploegentijdrit heeft gewonnen.

Voorspelling & favorieten
Ploegentijdritje dus, zoals de laatste jaren gebruikelijk is. Vorig jaar ging de overwinning naar Team Sky, maar die ploegenrijdrit was wel bijna twee keer zo lang. In de jaren daarvoor won steeds een andere ploeg, alleen Movistar heeft sinds 2010 twee keer de ploegentijdrit weten te winnen. Ook Astana won een keer, dus ploegentijdritten tijdens de Vuelta zijn nooit zo voorspelbaar. Het is ook vaak een secondenspel, zo ook vorig jaar. Movistar eindigde niet eens een seconde achter Sky en Orica was maar zes seconden achter. Met dit parcours zal het vast weer zoiets worden. Op papier zijn er een aantal sterke ploegen, die elkaar niet eens zoveel ontlopen.

1. BMC. Ondanks het verlies van Samuel Sanchez nog steeds de grote favoriet. Er zijn niet veel ploegentijdritten geweest dit jaar, maar BMC won ze wel bijna allemaal. In de Tirreno en in Catalonië waren deze boefjes steeds afgetekend de beste. Ze hebben nu ook weer een aantal gepatenteerde hardrijders bij, zoals Rohan Dennis, Daniel Oss en Tejay van Garderen. Aangevuld met Caruso, De Marchi, Roche en Ventoso moeten ze hier toch een aardig eind kunnen komen.

2. Sky. Froome gaat voor iets wat eigenlijk onmogelijk is, de Tour en de Vuelta in hetzelfde jaar winnen. De Tour is al binnen, nu de Vuelta nog. Het kan, want hij is op voorhand wel de absolute topfavoriet, hoewel niemand weet hoe het met zijn vorm zit. Hij heeft voor de ploegentijdrit in ieder geval een sterke ploeg bij, met onder meer Ian Stannard en de racistische appelboer Gianni Moscon als stevige motoren. Met Puccio, Knees en ook onze eigen Woutje Poels kom je in een ploegentijdrit waarschijnlijk niet slecht voor de dag. Froome kan meteen een eerste tik uitdelen en Sky kennende gaat dat ook gewoon gebeuren.

3. Quick Step. Lampaert, Trentin, Terpstra, Jungels, De la Cruz, Declerqc, Lollerphilippe, als dat geen schroeien wordt weet ik het ook niet meer. Kunnen ook zomaar winnen, maar dat is nogal een open deur.

4. Orica. Want Orica doet het altijd goed in de ploegentijdrit. Hebben nu met Bewley, Juul-Jensen en Tuft ook weer een aantal hardrijders bij. De astmabroertjes zijn ook een keer samen en die komen vaak beter voor de dag dan je zou denken bij deze discipline. Niet goed genoeg om te winnen, maar de schade beperken is duidelijk een optie.

5. Katusha. Moeten een beetje vooraan eindigen, want de Tartaar van Tatarije gaat ongehandig hard schroeien in de Franse, Andorrese en Spaanse zon. Dan weten jullie dat vast.

Contador: "Ik wil genieten van mijn laatste Vuelta, maar ik wil hem ook winnen"

Alberto Contador begint vandaag aan zijn laatste wedstrijd uit zijn wielercarrière. Als eerbetoon zal de Spanjaard zijn laatste Vuelta starten met rugnummer 1.

"Het zullen 3 emotionele weken worden. Ik heb 2 doelen. Ik wil ten eerste genieten. Ik ben gelukkig dat ik deze 3 weken mag meemaken," laat Contador weten.

"Ten tweede wil ik ook proberen te winnen. Ik ben een renner die ervan houdt om altijd te vechten voor de zege. Ik ben in goeie conditie."

"Mijn grootste doel is om een goed klassement te rijden, maar ik heb in mijn carrière ook altijd geprobeerd om etappes te winnen. Dat blijf ik nu dus ook doen," aldus de drievoudig winnaar van de Ronde van Spanje.

"Het is wel een heel zware Vuelta, met ook nog eens heel wat lastige tegenstanders. En er zijn ook nog een heel sterke ploegen, die misschien zelfs sterker zijn dan mijn ploeg Trek om de wedstrijd te controleren."

Doden door instorten feesttent Oostenrijk

In Oostenrijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen om het leven gekomen door een instortende feesttent. De oorzaak was een hevige storm. Het incident deed zich voor in de plaats St. Johann am Walde.

Volgens de politie raakten minstens vijftig mensen gewond. Tien liepen ernstig letsel op. Toen de storm opstak waren er volgens plaatselijke media honderden mensen in de tent.

Doden door instorten feesttent Oostenrijk
Doden door instorten feesttent Oostenrijk (Foto: ANP)

Dader steekpartij Finland 18-jarige Marokkaan

De verdachte van de dodelijke steekpartij in het Finse Turku is een achttienjarige Marokkaan. Dit zei de Finse politie zaterdag die de steekpartij een terroristische daad noemt.

De politie schoot vrijdag in Turku de dader neer die met een mes twee Finse voorbijgangers dodelijk had verwond. Eén overleed ter plekke, de ander in het ziekenhuis. Onder de acht gewonden zijn twee Zweden en een Italiaan. De dader, die een kogel in zijn been kreeg, is gearresteerd.

Dader steekpartij Finland 18-jarige Marokkaan
Dader steekpartij Finland 18-jarige Marokkaan (Foto: ANP)

Kyrgios schakelt Nadal uit in kwartfinale in Cincinnati

Rafael Nadal heeft zich niet weten te plaatsen voor de laatste vier van het Masterstoernooi in Cincinnati. In de kwartfinales verloor de Spanjaard in twee sets (6-2 en 7-5) van de Australiër Nick Kyrgios.

"Het is altijd lastig om tegen Nick te spelen. Ik startte nog wel aardig aan de wedstrijd, maar ik heb het op belangrijke momenten laten liggen'', aldus Nadal, die maandag op de wereldranglijst de koppositie overneemt van de Schot Andy Murray.

In de halve finales neemt Kyrgios het met David Ferrer op tegen een andere Spanjaard. Ferrer won in zijn kwartfinale in twee sets van de Oostenrijker Dominic Thiem, die als derde geplaatst was.

De andere halve finale gaat tussen de Amerikaan John Isner en de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Monaco schrijft geschiedenis na saaie wedstrijd

AS Monaco heeft vrijdagavond geschiedenis geschreven in de Ligue 1. De Franse landskampioen is er als eerste club in de hoogste divisie in geslaagd vijftien wedstrijden op rij te winnen.

Dat feit werd overigens bepaald niet gevierd met een boeiende wedstrijd. Op bezoek bij Metz gebeurde in de eerste helft nagenoeg niks, waarna de tweede helft al niet veel interessanter was.

In de 78e minuut zorgde Falcao nog voor een beetje opwinding door de enige treffer van de wedstrijd te noteren, op aangeven van Rachid Ghezzal, al zijn vijfde goal van het seizoen. 

Terence Kongolo zat bij de Monegasken wederom op de bank, nog altijd wachtend op zijn debuut. Kylian Mbappé werd vanwege de transferperikelen rondom zijn persoon opnieuw buiten de selectie gehouden door trainer Leonardo Jardim. 

Valencia begint La Liga met thuiszege

Het nieuwe seizoen in de Primera Division is vrijdagavond afgetrapt met twee wedstrijden. Valencia speelde haar eerste serieuze wedstrijd onder de nieuwe coach, Marcelino, en dat ging niet verkeerd. 

Simone Zaza zorgde thuis tegen Las Palmas na een dikke twintig minuten voor de openingstreffer, waar het helaas wel bij bleef. De Kroaat Alen Halilovic begon het seizoen namens de uitploeg ook lekker: na ruim een half uur opende hij de aanval op José Gayá, wat hem direct rood opleverde.

Leganés begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Alavés. De nummer zeventien van vorig seizoen zegevierde tegen de nummer negen dankzij een goal van Gabriel in de 24e minuut. 

De overtreding van Halilovic (Bron: YouTube)

Tankstation wil af van rijksmonumentstatus

Glanerbrug is een monument rijker. Een tankstation, ontworpen door de bekende architect Sybold van Ravesteyn (ook bekend van de diergaarde Blijdorp). in 1958 kreeg van Ravesteyn de opdracht om een oude dokterswoning om te bouwen tot Fina-tankstation. Hij liet zich hierbij inspireren door de Amerikaanse tankstations uit die tijd. Dit is bijvoorbeeld mooi te zien aan een grote reclamezuil.

(bericht gaat verder onder de foto)


Het tankstation in de begintijd (foto: Flickr)

In november 2015 maakte minister Jet Bussemaker bekend dat het tankstation, dat al een gemeentelijk monument was, rijksmonument zou worden. De eigenaren zijn hier echter niet blij mee. Het tankstation staat 250 meter van de Duitse grens, waar de benzineprijzen aanzienlijk lager zijn dan in Nederland. Verbouwen en moderniseren wordt hierdoor erg moeilijk en dit zou kunnen leiden tot financiële problemen. Vandaar dat de eigenaren een bezwaarprocedure zijn beginnen De Raad van State doet over een paar weken uitspraak.


Het tankstation in de jaren 80 (beide foto's door Klaas5, op Flickr)

Dode bij vechtpartij migranten Calais

Bij een vechtpartij tussen migranten in de buurt van de Noord-Franse stad Calais is een 22-jarige man uit Soedan doodgestoken. Twee anderen raakten gewond, meldden Franse media zaterdag.

Het incident gebeurde vrijdagavond in een opvangcentrum in Divion ten zuidoosten van Calais. Het is nog onduidelijk waardoor het geweld uitbrak.

In juli kwam het in een industriegebied van Calais ook tot gewelddadige botsingen tussen migranten. Daarbij raakten zestien mensen gewond.

In Calais is het vluchtelingenkamp, beter bekend als de 'jungle', vorig jaar oktober ontruimd. Vluchtelingen komen naar de Noord-Franse regio in de hoop via het Kanaal naar het Verenigd Koninkrijk te komen.

Dode door vechtpartij tussen migranten Calais
Dode door vechtpartij tussen migranten Calais (Foto: ANP)

Bayern start met zege in regenachtig München

Bayern München is het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen met een ruime zege op Bayer Leverkusen. Het duel lag wegens hevige regenval even stil.

Drie nieuwelingen zorgden ervoor dat Bayern al snel op rozen zat. Niklas Süle opende de score na acht minuten uit een vrije trap van Sebastien Rudy. Beide spelers kwamen deze zomer over van Hoffenheim. Amper tien minuten later werd de score al verdubbeld door Corentin Tolisso, vorig seizoen nog speler van Olympique Lyon.


Bij Bayern München begon Arjen Robben op de bank, maar met onder meer Thomas Müller, Robert Lewandowski en Franck Ribéry in de gelederen wist de thuisploeg het tempo hoog te houden. Tolisso was kort na zijn treffer al dicht bij een derde Beierse goal. Hij trof dit keer echter het aluminium.

In de Allianz Arena kwam de regen ondertussen met bakken uit de hemel en de aftrap van de tweede helft moest zelfs even worden uitgesteld. Toen het tweede deel toch was begonnen, kreeg Bayern al snel een strafschop op advies van de videoscheidsrechter. Lewandowski tekende van elf meter voor de 3-0.

Na die derde goal kreeg ook Bayer Leverkusen wel wat mogelijkheden. Julian Brandt (twee keer) en Dominik Kohr kregen de bal niet in het doel. Kort nadat Robben in de 62ste minuut was ingevallen, deden de bezoekers via Admir Mehmedi toch wat terug. Lewandowski miste in de slotfase een grote kans, waardoor het bij 3-1 bleef.

'Scheve gezichten binnen Ajax om salarisverdeling'

Ajax is het seizoen slecht begonnen en los van de sportieve prestaties is het ook intern onrustig binnen de Amsterdamse club.

Talenten als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Justin Kluivert vinden het volgens De Telegraaf niet vreemd dat de directie, met de rvc in de nek, zich houdt aan de salarisopbouw voor eigen jeugd. Maar dat spelers als Joël Veltman, Lasse Schöne en zelfs winteraankoop David Neres het maximale salaris verdienen, zorgt voor boze gezichten.

Ook Davinson Sánchez, die naar Tottenham Hotspur is vertrokken, kon het niet echt waarderen dat hij pas een nieuw contractvoorstel kreeg nadat de Spurs serieuze interesse toonden. Eerder raakte Ajax al onder meer Davy Klaassen, Jaïro Riedewald en Kenny Tete kwijt.

Meerdere spelers lijken na te denken over een vertrek, maar directeur Marc Overmars benadrukte vrijdag dat Ajax niemand meer laat gaan. Tegenover alle vertrokken spelers staat de komst van Benjamin van Leer, Kostas Lamprou, Luis Manuel Orejuela, Dennis Johnsen en de terugkeer van Klaas Jan Huntelaar.

Gezochte Belgische in Griekenland aangehouden

Een 22-jarige Belgische tegen wie een Europees arrestatiebevel liep wegens betrokkenheid bij een terroristische organisatie, is op het Griekse eiland Corfu aangehouden.

Het Griekse nieuwsagentschap ANA/MPA meldde zaterdag dat de vrouw van Marokkaanse afkomst is. Ze werd gearresteerd aan boord van een veerboot die van het Italiaanse Bari naar Corfu voer. De Italiaanse autoriteiten hadden Griekenland ingelicht over de aanwezigheid van de jonge vrouw op de boot.

In Griekenland zijn er tot nu toe geen aanslagen met een radicaal-islamitische achtergrond gepleegd. Maar sommige terroristen die in België aanslagen pleegden, verbleven tijdelijk in Griekenland op hun weg van het Midden-Oosten naar West-Europa.

Gezochte Belgische in Griekenland aangehouden
Gezochte Belgische in Griekenland aangehouden (Foto: ANP)

Rutte op pad met Rotterdamse politie

Premier Mark Rutte is vrijdagavond op pad geweest met team van de Rotterdamse politie. Rutte liep mee met de unit Maas-Rotte die actief is in wijk Crooswijk. "Wat een professionals!", aldus Rutte die zaterdagochtend op zijn facebookpagina kort vertelt over het werkbezoek

De minister-president droeg een politiehesje. Hij reed mee in een politieauto, keek hoe het eraan toegaat op de meldkamer en was ook op straat te vinden met de agenten. Hij kreeg zo een beeld van wat het politiewerk in een grote stad inhoudt. "Belangrijk werk, dat niet altijd zonder risico's verloopt. Ik heb veel respect voor de mannen en vrouwen van de Nationale Politie die dag en nacht instaan voor onze veiligheid en voor de leefbaarheid op straat."

'Tweede lijk gevonden na explosie huis Alcanar'

De Catalaanse politie heeft vrijdag in het huis in Alcanar, waar waarschijnlijk bommen werden gemaakt voor aanslagen, de stoffelijke resten gevonden van een tweede persoon. Het pand werd woensdag door een enorme ontploffing in puin gelegd.

Een bewoner werd dood aangetroffen, een andere belandde gewond in het ziekenhuis. De politie was volgens de krant El País vrijdag met behulp van een robot op zoek naar mogelijk achtergebleven explosieven, toen ze op nog een zwaar verminkt lijk stuitte. Het vermoeden bestaat dat de drie deel uitmaakten van de terreurgroep die verantwoordelijk is voor de vele slachtoffers in Barcelona en Cambrils.

'Tweede lijk gevonden na explosie huis Alcanar'
'Tweede lijk gevonden na explosie huis Alcanar' (Foto: ANP)

Libanees leger valt IS-enclave aan

Het Libanese leger is zaterdag een offensief begonnen tegen een door Islamitische Staat (IS) beheerste enclave, gelegen in het noordoosten van Libanon bij de grens met Syrië.

Er werden met helikopters, raketten en artillerie aanvallen uitgevoerd op posities van IS, in de buurt van het dorp Ras Baalbek. Het is het laatste stukje terrein in het grensgebied dat nog in handen is van IS.

Kort na de aanval maakte ook de sjiitische militie Hezbollah via tv-zender al-Manar bekend samen met het Syrische leger operaties uit te voeren tegen IS in het grensgebied.

Eigenhandig
Volgens het Libanese leger gaat het niet om een gezamenlijke operatie met Syrische troepen. Het leger wil de IS-strijders eigenhandig uit Libanon jagen. Er zouden circa vijfhonderd IS-strijders aanwezig zijn in het bergachtige grensgebied.

De Libanese president Michel Aoun volgt de militaire operatie op de voet.

Libanese leger valt IS-enclave aan
Libanese leger valt IS-enclave aan (Foto: ANP)

McCain ondergaat eerste reeks behandelingen

De Amerikaanse senator John McCain (80) heeft een eerste reeks van bestralingen en chemotherapie ondergaan. "Zijn vastberadenheid en kracht zijn ongelooflijk", liet zijn dochter Meghan via Twitter weten. "Het gevecht gaat door, het gaat om kleine overwinningen. #fuckcancer."

Bij de Republikeinse presidentskandidaat die in 2008 de verkiezingsstrijd verloor van Democraat Barack Obama, werd in juli aan agressieve hersentumor ontdekt. Hij wordt behandeld in zijn thuisstaat Arizona.

Enkele weken geleden gaf hij de doorslag bij de stemming over de afschaffing van Obamacare, de zorgwet die dankzij McCain voorlopig overeind blijft.

McCain ondergaat eerste reeks behandelingen
McCain ondergaat eerste reeks behandelingen (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: wisselvallig, kans op regen

Waren de Hondsdagen (19 juli tot 18 augustus red. ) schoon en klaar,
beloven een voorbeeldig jaar.

10 jaar geleden
19 augustus 2007 was het zwaarbewolkt, en er stond geen tot weinig wind. De temperatuur bedroeg slechts 18 graden, bij iets meer dan 5 zonuren. 

Terugblik
Gisteren was het nog wat regenachtig, later in de middag brak de zon door en stond er een zwak windje. Al met al een prima dag geweest als je het mij vraagt! Afgelopen nacht heeft het flink doorgeregend.

Vooruitblik
Vandaag is het behoorlijk wisselvallig, zon en stapelbewolking spelen stuivertje wisselen en er vallen regelmatig wat buien. De zwaarste buien worden in het noorden verwacht. Het is vandaag zeer koel voor de tijd van het jaar; het KNMI verwacht dat het vandaag slechts een graad of 18 wordt. 

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:26
Zon onder: 21:01
Zonkracht: 5/3

Zonsondergang (Foto: Papabear)
Zonsondergang (Foto: Papabear) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukte

Rijkswaterstaat verwacht dit weekend flinke drukte op de Nederlandse wegen door veel werkzaamheden en evenementen. Zo wordt er gewerkt aan de A12 tussen Gouda en Den Haag en aan de A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder, in beide richtingen.

De festivals Lowlands en Dutch Valley, maar ook het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen trekken veel publiek en dus veel verkeer. Verder zijn er het Strandfestival Zand (Almere) en het LatinVillage Festival (Spaarnwoude). De A10 West bij Amsterdam richting het noorden is wegens onderhoud dicht.

Weggebruikers moeten ruim van tevoren op pad gaan en rekenen op vertraging door wegafsluitingen, files, minder rijstroken en omleidingen, zegt Rijkswaterstaat.

Veel drukte op de weg door werk en festivals
Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukte (Foto: ANP)

Steve Bannon terug naar Breitbart

Steve Bannon, de opgestapte politiek adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is onmiddellijk teruggekeerd als hoogste baas van Breitbart News. Dat maakte de populistische website vrijdag (lokale tijd) bekend op dezelfde dag dat Bannon afscheid nam van het Witte Huis.

In een interview met Bloomberg News kondigde hij aan te blijven vechten aan de zijde van Trump tegen het politieke en zakelijke establishment. "Mocht er enige twijfel bestaan, laat het me dan verduidelijken: ik verlaat het Witte Huis en ga door het vuur voor Trump tegen zijn tegenstanders - op Capitol Hill, in de media en in het Amerikaanse bedrijfsleven."

De rechtse nationalist Bannon leidde vrijdagavond meteen de redactievergadering van de invloedrijke website. Volgens het Witte Huis stapte Bannon op "na gezamenlijk overleg"met John Kelly, de stafchef van het Witte Huis.

Steve Bannon 'gaat door het vuur' voor Trump
Steve Bannon terug naar Breitbart (Foto: ANP)

Rechter laat niet los in zaak-Polanski

Een rechter in Los Angeles heeft vrijdag een verzoek van het slachtoffer afgewezen om een slepende verkrachtingszaak tegen filmregisseur Roman Polanski verder te laten rusten.

Rechter Scott Gordon bepaalde dat Polanski daarom een voortvluchtige verdachte blijft. Verder stelde hij dat hij de zaak niet kan laten vallen "alleen omdat dat het beste is voor het slachtoffer".

Samantha Geimer, die als dertienjarig meisje door filmregisseur Roman Polanski werd verkracht, verzocht de rechter om de al veertig jaar lopende zaak te beëindigen. Zij heeft het de filmmaker (Chinatown, The Pianist) al lang vergeven. Bovendien heeft zij en haar gezin last van de voortdurende aandacht van de media.

Polanski (84) heeft toegegeven dat hij in 1977 in Los Angeles geslachtsgemeenschap met Geimer heeft gehad. Hij zat daarvoor 42 dagen in voorarrest, maar vluchtte het land uit voordat zijn zaak voorkwam. Polanski vreesde dat de rechter een akkoord tussen hem en het Openbaar Ministerie over een lichtere aanklacht in ruil voor een bekentenis zou afwijzen en hem een zwaardere straf zou opleggen.

Sindsdien is de regisseur voortvluchtig; hij verbleef onder meer in Zwitserland en Polen. Uitleveringsverzoeken werden niet gehonoreerd.

Rechter laat niet los in zaak-Polanski
Rechter laat niet los in zaak-Polanski (Foto: ANP)

Bouterse hekelt VN-rapporteur Decembermoorden

De Surinaamse president Desi Bouterse en zijn regering zijn boos op de speciale VN-rapporteur vanwege diens kritiek op het proces rond de Decembermoorden.

Volgens de Surinaamse regering heeft rapporteur Diego García-Sayán op een zeer subjectieve, eenzijdige manier de gang van zaken in het Decemberproces beoordeeld.

De speciale rapporteur van de Verenigde Naties houdt zich bezig met de onafhankelijkheid van rechters en advocaten. García-Sayán oordeelde dat de Surinaamse regering probeert het strafproces te vertragen. Daarnaast wordt volgens de rapporteur de onafhankelijkheid van de rechters onvoldoende gerespecteerd. Het Bureau van de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties (OHCHR) maakte dat aan het begin van de week bekend.

De Surinaamse regering ziet deze kritiek als inmenging in het proces. Bouterse is daarin hoofdverdachte. Het Openbaar Ministerie heeft eind juni twintig jaar cel tegen hem geëist voor betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982.

Volgens de regering is het persbericht van de OHHCR gebaseerd op "niet geverifieerde, incorrecte informatie en observaties die als 'feiten' zijn aangemerkt". Dit leidt vervolgens tot vragen en vooroordelen over de Surinaamse grondwet en de democratie in Suriname, zegt de regering. Ook zou sprake zijn van inmenging in de interne soevereine aangelegenheden van Suriname. De regering kondigt aan haar afkeuring via diplomatieke weg kenbaar te maken.

Bouterse hekelt VN-rapporteur Decembermoorden
Bouterse hekelt VN-rapporteur Decembermoorden (Foto: ANP)

Trippy videoclips van de band Gorillaz

Goed nieuws voor de fans van de groep Gorillaz. Er is namelijk een fijne remix verschenen van hun track 'Strobelite' en daar heeft de band vervolgens een fraaie videoclip voor gemaakt. Het nummer, afkomstig van het meest recente Gorillaz-album Humanz, is onder handen genomen door de Canadese DJ en producer Kaytranada, die eerder al naam wist te maken met remixes van onder meer Chance the Rapper en Mary J. Blige.

Sponsorgekte goudmijn voor Mayweather

Bokser Floyd Mayweather profiteert maximaal van de gekte rond zijn komend gevecht tegen MMA-vechter Conor McGregor. Volgens bronnen verdient de 40-jarige bokser alleen al 25 miljoen dollar door slechts van de kleedkamer naar de ring te lopen doordat sponsors, die een plekje op zijn kleren willen kopen, flink willen betalen om hun logo te laten zien.

Het goedkoopst is een plekje op de pet die Mayweather tijdens die korte wandeling van enkele minuten zal dragen. Het bedrijf dat zijn logo op die plek wil laten drukken moet minstens een half miljoen dollar betalen. Het duurst is een plek op de voorkant van de gordel van de broek die de ongeslagen bokser tijdens het gehele gevecht zal dragen. Die plek kost minstens 3,5 miljoen dollar, maar dan dus wel voor ongeveer 36 minuten zendtijd, dus iets minder dan 100.000 dollar per minuut.

Daarbovenop komen onder andere nog de bijdragen die de abonnementen opleveren. Volgens de laatste schatting zullen zo'n 4,9 miljoen tv-abonnementen, die per stuk honderd dollar kosten, verkocht worden. Indien dit aantal echt behaald zal worden, betekent dit een record voor een vechtsportevenement. Het laatste record stond op naam van de bokspartij tussen Mayweather en de Filipijn Manny Pacquiao. Dit gevecht zorgde in 2015 voor een recordverkoop van 4,4 miljoen tv-abonnementen.

Trump beraadt zich op strategie Afghanistan

President Donald Trump bezint zich op een nieuwe Amerikaanse strategie voor Afghanistan. Die zal hij "op een gepast ogenblik" presenteren, zei een woordvoerster van het Witte Huis vrijdag (lokale tijd) na een bijeenkomst van de president met zijn team van nationale veiligheidsadviseurs.

Voorafgaande aan die bijeenkomst in het presidentiële buitenverblijf Camp David zeiden officials dat de opties variëren van een volledige terugtrekking uit Afghanistan, het behoud van de status quo met de aanwezigheid van 8400 Amerikaanse soldaten of een vermindering daarvan, gericht op het bestrijden van terrorisme.

Trump beraadt zich op strategie Afghanistan
Trump beraadt zich op strategie Afghanistan (Foto: ANP)

Oranje-aanvoerders willen kunstgras verbannen

Ruim honderd kopstukken uit het Nederlands voetbal hebben een oproep aan de KNVB en clubs gedaan om het kunstgras uit de Eredivisie te verbannen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het initiatief komt van (oud-)aanvoerders van het Nederlands elftal Ruud Gullit, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Arjen Robben.

In de groep van honderd zijn bondscoaches, oud-spelers, trainers, internationals en aanvoerders vertegenwoordigd. Zij vinden dat het kunstgras schadelijk voor het imago, het niveau, de toekomst en het aanzien van het Nederlandse voetbal.

Toch kiezen steeds meer clubs om echt gras te vervangen door de kunstvariant. Gullit: "Iedereen moet water bij de wijn doen om ook financieel oplossing te komen. Dit kan zo niet langer."

Van Bommel ziet het kunstgras het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. "De impasse duurt nu al veel te lang. Voetbal is op kunstgras een totaal ander spel, elke voetballer weet dat. Aannames, het baltempo, duels: technisch is het compleet anders dan natuurgras. Het zegt alles dat geen enkel topland meedoet aan de kunstgrastrend."

Kunstgras verbieden of niet? (Foto: Pro Shots/Erwin Spek)
Kunstgras verbieden of niet? (Foto: Pro Shots/Erwin Spek)

Marko verwacht wereldtitel voor Vettel

Helmut Marko verwacht dat Sebastian Vettel dit jaar wereldkampioen in de Formule 1 wordt. De adviseur van Red Bull kent de Duitser nog goed van zijn tijd bij de Oostenrijkse drankjesfabrikant waarvoor Vettel vier wereldtitels pakte. Nu racet hij voor Ferrari en volgens Marko tankt de Duitser deze zomerstop zoveel bij dat hij de concurrentie zal verslaan.

Vettel is de zomerstop in gegaan met een voorsprong van veertien punten op naaste belager Lewis Hamilton. Ook boekte de Duitser vier zeges, waardoor Marko denkt dat het goed komt voor zijn oud-pupil, zo liet hij aan Formula1.com weten. "Ik geloof in Vetel, omdat ik weet dat hij mentaal ontzettend sterk is, terwijl Ferrari als team beter is geworden. Silverstone – waar Mercedes een één-twee haalde – was naar mijn mening een uitzondering. De Ferrari is in de eerste helft van het seizoen duidelijk de betere auto gebleken, maar door diverse omstandigheden hebben ze niet maximaal gescoord."

Na de zomerstop zal de goede reeks gewoon doorgaan voor Vettel, zo meent Marko. "Hij gebruikt zijn zomerstop om mentaal sterker terug te komen. Precies zoals ik hem ken."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.