Verstappen zwaar teleurgesteld: "Wat een ramp"

De Grand Prix van Monaco was zondag geen feestje voor Max Verstappen. De Nederlander eindigde als vijfde en vooral het feit dat hij na twee mislukte pogingen de finish haalde was eigenlijk het enige positieve wat hij over de race kon bedenken.

Verstappen kwam relatief vroeg naar binnen, veel eerder dan Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo, en daar was hij niet blij mee. "Wat een fucking ramp", klonk het over de boordradio nadat duidelijk was dat Verstappen ruim achter Ricciardo zat, terwijl hij voor de pitstops nog voor de Australiër reed. "Aan die strategie is niks meer te veranderen, dat is klaar. Ik had totaal niet verwacht dat we zo vroeg zouden stoppen, maar zelfs als het gelukt was om zo voorbij Valtteri Bottas te komen zouden we klem hebben gezeten achter Carlos Sainz", aldus Verstappen na afloop.

"Nadat het team riep dat ik naar binnen moest komen had ik natuurlijk door kunnen rijden, maar dan had ik alsnog 77 rondjes achter zo'n grijze Mercedes gereden, daar wordt niemand vrolijk van. Het team had die gok misschien met Daniel moeten nemen, maar dat is achteraf praten", zegt hij. Voor Ricciardo pakte het overigens prima uit, want hij reed zich met plek drie naar het podium.

"Ik wist niet waar de rest reed, dus ook niet of ik na de stop vrije ruimte had. Het is lastig, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, want ik ben gewoon enorm teleurgesteld. Onze stop was ook nog eens zes tienden langzamer dan die van Bottas, dus dat was ook niet ideaal. Uiteindelijk kwamen we met wat geluk tijdens de safety car nog voor Sainz, maar verder zullen we maar zeggen dat het in elk geval positief is dat ik de finish gehaald heb."