Eindelijk olympische zege voetballers Brazilië, monsterscore Duitsland

Brazilië heeft na twee doelpuntloze remises eindelijk gewonnen tijdens de Olympische Spelen. De ploeg met Neymar in de gelederen haalde de kwartfinale door Denemarken te verslaan. Het werd 4-0. In het laatste groepsduel haalde Duitsland keihard uit tegen Fiji met een tienklapper. 

Brazilië blameerden zich in groep eerder dit toernooi door gelijk te spelen tegen Irak en Zuid-Afrika. Een zege was voldoende om alsnog de volgende ronde te halen. Na 26 minuten opende Gabriel Barbosa, met als voetbalnaam Gabigol, de score. Nog voor rust zorgde de nieuwe Manchester City-aanwinst Gabriel Jesus bij de tweede paal van dichtbij voor 2-0.

Vijf minuten na de thee was het pleit al beslecht. Luan tikte de 3-0 binnen. Het slotakkoord was vervolgens voor Gabigol. Brazilië is uiteindelijk groepswinnaar geworden van groep A. De Braziliaanse ploeg treft zaterdag in de kwartfinale Colombia en neemt Denemarken het op tegen Nigeria. De Denen hadden mazzel dat Zuid-Afrika en Irak 1-1 gelijkspeelden. 

In groep C wisten Zuid-Korea (8-0) en Mexico (5-1) al met grote cijfers van Fiji te winnen. De Duitsers troefden echter over door met 10-0 te winnen. Al in de zeventigste minuut stonden de dubbele cijfers op het bord door vijf treffers van Nils Petersen, drie goals van Max Meyer en twee doelpunten door Serge Gnabry. 

De Duitsers hadden de zege ook nodig om de volgende ronde te halen. Ze gaan door als de nummers twee. Groepswinnaar werd Zuid-Korea dat olympisch kampioen Mexico versloeg met 1-0. Door de uitschakeling van Mexico is al zeker dat er een nieuwe gouden medaillewinnaar zal komen. Zuid-Korea wacht voor een plek bij de laatste vier Honduras, dat verrasssend Argentinië van zich af wist te houden, en Duitsland zal aantreden tegen Portugal.