Van Zon met overmacht naar tafeltennisgoud op Spelen

Tafeltennisster Kelly van Zon heeft in Rio de Janeiro met overmacht haar tweede paralympische gouden medaille op rij gewonnen. De 28-jarige Nederlandse was in de finale van de klasse S7 een maat te groot voor de Turkse Kubra Korkut. 

Van Zon staat in de S7-klasse vanwege een heupafwijking en flink verminderde spierkracht in haar linkerbeen, wat ook nog eens aanzienlijk korter is dan haar rechterbeen. Ze domineert de klasse al jaren, staat al tijden bovenaan de wereldranglijst en won onder meer de wereldtitel in 2010 en paralympisch goud in 2012.

In Rio moest Van Zon in de groepswedstrijden twee keer een game afstaan, maar ze kwam in het toernooi geen moment in de problemen. De halve finale won ze ogenschijnlijk simpel en in de finale had Korkut - die in de groepsfase al van Van Zon verloor - geen schijn van kans. Na nog geen twintig minuten was het gespeeld: 11-9, 11-9, 11-5 en goud voor Van Zon. 

De hoogtepunten van het tafeltennis van dinsdag in Rio, met beelden van Van Zon's finale in het begin van het filmpje (Bron: YouTube)