FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 augustus 2010

Petrov verkeek zich op kerbstones

Vitaly Petrov was de enige die tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België geen tijd wist te klokken. De Rus verkeek zich op de natte kerbstones, gleed het natte gras op en belandde in de vangrail. Hij wilde verder rijden, maar de Renault kwam door het natte gras niet meer van zijn plaats.

"Ik kon niet meer wegkomen, dus dat was het eind van mijn sessie. Het ging juist erg goed dit weekend. Ik mikte op een plaats in de toptien. Ik moet positief blijven en me richten op morgen," zei een zwaar teleurgestelde Petrov. De Rus hoopt morgen door het gebruiken van de F-duct veel plaatsen goed te kunnen maken. "Die doet het heel goed. We zijn snel op de rechte stukken, dus dat biedt kansen om in te halen. Bovendien is het weer onvoorspelbaar. Als het gaat regenen, is alles mogelijk."

Ook Rosberg en Buemi bestraft

Naast Timo Glock en Jarno Trulli heeft autosportbond FIA ook aan Nico Rosberg en Sébastien Buemi straffen opgelegd. Beide rijders starten morgen van respectievelijk de veertiende en de zestiende startplaats.

Mercedes Grand Prix wisselde voor aanvang van de kwalificatie de versnellingsbak van Rosberg, waardoor de Duitser zich al verzekerd wist van vijf plaatsen straf op de startgrid. Teamgenoot Michael Schumacher kreeg naar aanleiding van zijn incident in Hongarije eerder al tien plaatsten straf aan zijn broek.

Buemi werd bestraft voor het ophouden van Rosberg in de kwalificatie. De Zwitser is drie plaatsen teruggezet op de grid. Grote winnaars van de straffen was Lotus Racing. Heikki Kovalainen zal morgen als dertiende mogen starten, terwijl Jarno Trulli van plaats vijftien vertrekt. Ook Vitantonio Liuzzi schoof enkele plaatsen op.

Rosberg had geluk dat hij na het uitvoeren van de straffen van plaats twaalf naar veertien is teruggezet. Ook Glock had geluk, want hij zakte van plaats zeventien naar twintig.

Haase tegen Huta Galung in Como

De Nederlandse tennissers Robin Haase en Jesse Huta Galung hebben het niet getroffen met de loting voor het tennistoernooi in Como. In de eerste ronde van de Challenger moeten beide Nederlanders het tegen elkaar opnemen.

Zowel Haase als Huta Galung zijn momenteel in vorm. Haase won deze zomer de Challengers in San Marino, Furth en Caltanissetta en staat morgen in de finale in Manerbio. Huta Galung was eerder dit jaar de sterkste in Trani.

Azië domineert WK badminton

In de finales van het WK badminton zullen morgen geen Europeanen te vinden zijn. De Deen Peter Gade en zijn landgenote Tine Baun gingen vandaag in de halve finales ten onder.

Gade begon nog wel sterk tegen de Chinees Chen Jin. Hij won de eerste game met 21-19. In de volgende twee games was hij echter kansloos, 21-8 en 21-11. "Ik kon het tempo na die eerste game niet volhouden," aldus Gade. Jin treft in de finale oud-wereldkampioen Taufik Hidayat. De Indonesiër was met 21-10 en 22-20 te sterk voor de Zuid-Koreaan Park Sung Hwan.

Bij de dames ging Baun onderuit tegen de Chinese Lin Wang. Ze begon niet fit aan de wedstrijd en ging kansloos onderuit.  Het werd 21-11 en 21-8. Wang treft in de finale haar landgenote Xin Wang. Zij versloeg haar landgenote Shixian Wang met 21-19, 11-21 en 21-16.

Glock vijf plaatsen teruggezet op de grid

Timo Glock is na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van België bestraft met vijf plaatsen terug op de grid. De Duitser zou in Q1 Sakon Yamamoto opgehouden hebben. De Virgin-coureur trainde naar een zeventiende tijd, maar zal nu morgen pas als twintigste van start mogen gaan.

"Kan iemand ons uitleggen hoe het mogelijk is Yamamoto op te houden?" meldde Virgin op haar Twitterpagina. Ook Jarno Trulli werd bestraft. De Italiaan reed te snel door de pitstraat en mag 4.400 euro overmaken naar de FIA.

Deze bestraffing valt bij Virgin niet in goede aarde. "Waarom krijgt Timo straf wegens ophouden en komt Trulli weg voor het veroorzaken van een botsing met Lucas di Grassi terwijl met gele vlaggen werd gezwaaid?"

Kingdom Hearts: Birth by Sleep niet op PSN

Vorig jaar was er een gerucht over Kingdom Hearts: Birth by Sleep. Dat de game alleen maar op UMD zou verschijnen. Square heeft dit gerucht bevestigd tegen IGN.

"Square Enix, Inc. currently has no plans to release Kingdom Hearts: Birth by Sleep through the PlayStation Store."

Het feit dat de game niet op PSN uitkomt levert een groot probleem op voor PSP Go eigenaren. PSP Go-eigenaren zijn zonder UMD-drive namelijk veroordeeld tot het kopen van games via PSN en kunnen op deze manier nooit Kingdom Hearts: Birth by Sleep spelen. Het is een raadsel waarom deze game niet op PSN uitkomt, Sony en Square Enix hebben nog geen reden gegeven.

AC Milan en Barcelona akkoord over Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic vertrekt definitief bij Barcelona. AC Milan neemt de Zweed over.

Milan huurt de aanvaller eerst een jaar, en neemt hem dan voor 24 miljoen euro over. Voorzitter Adriano Galliani maakte de komst van Ibrahimovic vandaag bekend. "Ibrahimovic wordt maandag gekeurd en ondertekent dan een vierjarig contract", aldus Galliani.

Door de komst van Ibrahimovic lijkt Klaas-Jan Huntelaar overbodig te worden en mag daarom vertrekken. AC Milan zou al overeenstemming hebben met Schalke 04 over de transfersom.

Haase wint dubbelspel in Manerbio

Robin Haase heeft samen met Thomas Schoorel het dubbelspel in de Challenger in Manerbio op zijn naam geschreven. Het Nederlandse duo was in de finale te sterk voor het Spaans/Argentijns koppel Gabriel Trujillo-Soler en Diego Junqueira. De setstanden waren 6-4 en 6-4.

Eerder vandaag bereikte Haase al de finale in het enkelspel. Hij klopte de Roemeen Victor Crivoi met 7-6 (4), 0-6 en 6-1. In de finale staat hij tegenover de Italiaan Marco Crugnola die zijn landgenoot Alberto Brizzi met 6-7 (5), 7-6 (3) en 6-2 klopte.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - sc Heerenveen

Vandaag om 20.45 uur werd de wedstrijd tussen N.E.C. Nijmegen en sc Heerenveen gespeeld. Hieronder vind je de uitslag en de statistieken.

N.E.C. Nijmegen

2 - 2

sc Heerenveen

 49' George
 51' Schöne
   52' Grindheim
 87' Beerens
 
 Gele kaart: Vleminckx, George, Sibum (N.E.C. Nijmegen), Janmaat (sc Heerenveen)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.150
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will (Wellenberg/46)
V. Eijden
Zomer
Nuytinck
Sibum
Schöne
Goossens (Otten/66)
George
Vleminckx
Latupeirissa (Ten Voorde/77)
  Steppe
Janmaat
Breuer
Jon-a-Pin
El-Akchaoui (Roorda/81)
Grindheim
Elm (Djuricic/66)
Väyrynen
Beerens
Dost
Assaidi (Fazli/71)

Touringcar met zestig man rijdt droge sloot in

Een touringcar met zestig passagiers is zaterdagavond in het Limburgse Thorn in een droge sloot terechtgekomen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De inzittenden zijn met een ladder uit de bus gehaald, nadat het voertuig was gestabiliseerd, meldt de politie.

De bus reed op de Panheeldersteeg en moest rond 19.45 uur uitwijken om langs auto's te kunnen die langs de smalle weg geparkeerd stonden. De bus raakte hierbij van de weg en kwam in de sloot terecht.

De inzittenden van de bus waren op weg van of naar een country en western festival in de buurt van Thorn. De parkeerdrukte op de Panheeldersteeg had ook te maken met dit festival.

Uitslagen Eredivisie (28/08/2010)

Om 19.45 uur werden er twee wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen

NAC Breda

2 - 0

VVV-Venlo

 11' Amoah
 26' Gorter
 
 
 Gele kaart: Penders, (NAC Breda), Tóth, De Regt, Van Kouwen, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.250
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Kwakman
Schilder
Gudelj
Gorter
Luijckx (Gilissen/80)
Kolkka (Lurling/70)
Amoah
Leonardo (Boussaboun/88)
  Gentenaar
Timisela
Van Kouwen
Paauwe
Fleuren
Leemans
Josué (Linssen/69)
Tóth
Viana (De Regt/46)
Boymans
Ahahoui (Chula/65)

 


 

Roda JC

4 - 2

Heracles Almelo

 6' Skoubo
7' Skoubo
 19' Delorge
 80' Junker
   65' Vejinovic
 75' Overtoom
 
 Gele kaart: , Vejinovic, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 12.240
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
De Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Delorge
Vormer
Janssen
Bodor (Djoum/64)
Skoubo (Stankov/87)
Junker (Meulens/93)
  Pasveer
Breukens
Maertens
Van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic
Houtkoop (Fledderus/70)
Armenteros
Everton

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag stond de tweede speeldag in de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. Spakenburg, Capelle en Katwijk behielden ook na vandaag de maximale score. Spakenburg won dik van ARC, terwijl Capelle thuis van Sparta Nijkerk won. Katwijk was in een ouderwetse 'bollenderby' de baas over FC Lisse. Landskampioen IJsselmeervogels herstelde zich na een zwakke week, waarin de eerste competitiewedstrijd verloren ging en de ploeg uit de KNVB-beker werd gestoten. De topper tussen Rijnsburgse Boys en Harkemase Boys werd door de thuisploeg eenvoudig gewonnen. Opvallend was verder het debuut van Roelof Luinge als scheidsrechter in de Topklasse. Hij floot IJsselmeervogels - CSV Apeldoorn en deelde twee gele kaarten uit.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
ARC Spakenburg 0-5
Capelle Sparta Nijkerk 2-0
FC Lisse Katwijk 0-2
Flevo Boys Emmeloord Excelsior '31 0-0
HHC Hardenberg SC Genemuiden 2-0
Hoek Barendrecht 1-2
Rijnsburgse Boys Harkemase Boys 3-0
IJsselmeervogels CSV Apeldoorn 2-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 2 2 0 0 6 9 - 2
2 Katwijk 2 2 0 0 6 4 - 1
3 Capelle 2 2 0 0 6 3 - 0
4 Rijnsburgse Boys 2 1 1 0 4 5 - 2
5 Barendrecht 2 1 1 0 4 2 - 1
6 SC Genemuiden 2 1 0 1 3 4 - 2
7 HHC Hardenberg 2 1 0 1 3 3 - 2
8 IJsselmeervogels 2 1 0 1 3 3 - 3
9 Harkemase Boys 2 1 0 1 3 3 - 4
10 Excelsior '31 2 0 2 0 2 2 - 2
11 Hoek 2 0 1 1 1 1 - 2
12 Sparta Nijkerk 2 0 1 1 1 0 - 2
13 Flevo Boys E. 2 0 1 1 1 0 - 4
14 ARC 2 0 1 1 1 0 - 5
15 CSV Apeldoorn 2 0 0 2 0 0 - 3
16 FC Lisse 2 0 0 2 0 2 - 6

Gynaecologen op de vuist tijdens bevalling

Twee gynaecologen in een ziekenhuis op het Italiaanse eiland Sicilië kregen tijdens een bevalling ruzie met mekaar. De vrouw en de baby raakten daardoor zwaargewond.

De ruzie was ontstaan door jaloezie waardoor de ene gynaecoloog slaags raakte met de andere. 

Terwijl de twee zich op elkaar uitleefden, traden er bij de vrouw en het kind complicaties op die leidden tot twee hartaanvallen bij het kind. Die zouden weer hebben geleid tot hersenbeschadiging. Het is onbekend of moeder en kind het nog gaan halen.

De echtgenoot van de bevallende vrouw heeft na het incident een klacht ingediend waarna het Italiaanse gerecht een onderzoek is gestart. De twee artsen werden direct geschorst.

Wozniacki wint toernooi New Haven

Voor het derde jaar op rij heeft Caroline Wozniacki het WTA-toernooi van New Haven op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Deense versloeg in de finale Nadja Petrova met 6-3, 3-6 en 6-3.

De twee speelden allebei wisselvallig. Bij vlagen leverde dat prima tennis op, maar er ging ook geregeld wat mis. Bovendien hadden Wozniacki en Petrova allebei problemen met serveren. In totaal vielen er elf servicebreaks.

Petrova, die met een lichte rugblessure kampte, wist in de beslissende derde set tweemaal terug te komen van een break achterstand maar haar serviceverlies bij 3-4 betekende de beslissing van de partij.

Van Gaal: "Alleen bij een wonder vertrekt Demichelis"

Louis van Gaal ziet Martin Demichelis deze zomer niet vertrekken bij Bayern München. De Argentijnse verdediger wil München verlaten.

"Alleen als zich een wonder voordoet vertrekt Martin bij Bayern. Anders zal hij hier blijven en vechten voor zijn plek", zegt Van Gaal tegenover Sport 1. Demichelis hoeft dit seizoen niet op een basisplaats te rekenen bij Bayern.

Van Gaal geeft in het centrum van de verdediging de voorkeur aan Holger Badstuber naast Daniel van Buyten. Demichelis had daarom aangedrongen op een vertrek bij Bayern. Maar de Argentijn lijkt nu in München te blijven.

De mandekker ontbrak tegen VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern in de wedstrijdselectie. Demichelis had voor de competitiestart al aangegeven niet te willen spelen. Diverse clubs hebben interesse getoond in de Zuid-Amerikaan.

Belg Schellens wint triatlon Almere

De Belg Gerrit Schellens heeft voor de zesde keer de Holland Triatlon van Almere gewonnen. De 44-jarige triatleet uit Lommel, die eind jaren negentig zijn Nederlanderschap inruilde voor de Belgische nationaliteit, had voor de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en ruim 42 km lopen 8 uur, 19 minuten en 5 seconden nodig.

De Nederlander Erik Simon Strijk kwam op ruim een kwartier als tweede over de streep bij de haven. Hij noteerde 8.35.09. Roeland Smits eindigde in 8.36.00 als derde.

Bij de vrouwen zegevierde de Nederlandse Irene Kinnegem in 9.39.38 voor het tweede jaar op rij. Carla van Rooijen bereikte als tweede de eindstreep in Almere, in 9.42.41.

Morgen wordt in Almere de triatlon over de olympische afstand afgewerkt.

PSV tegen ADO zonder Engelaar en Toivonen

Koploper PSV moet het morgen tegen ADO Den Haag zonder Ola Toivonen en Orlando Engelaar stellen. Beide spelers zijn ziek, meldt de Eindhovense club. Engelaar voelde zich gisteren ook al niet goed. Toen ontbrak de middenvelder al tijdens de training van PSV op de Herdgang.

Zowel Toivonen als Engelaar waren afgelopen donderdag in de met 5-0 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Sibir Novosibirsk nog trefzeker. Toivonen scoorde in de tweede competitiewedstrijd van PSV tegen De Graafschap ook al drie keer, Engelaar maakte een treffer in de seizoensopener tegen sc Heerenveen.

Man gewond na omslaan reddingsboot

Een man is zaterdag gewond geraakt toen de boot van de reddingsbrigade waar hij op zat op de Noordzee voor de kust van Bloemendaal omsloeg. De man was even vermist, maar werd na een korte zoekactie gevonden. Hij is naar het strand gebracht, waar hij werd gereanimeerd. Vervolgens is hij naar een ziekenhuis vervoerd, meldt een woordvoerder van de Bloemendaalse reddingsbrigade.

Aan boord van de boot van de Bloemendaalse reddingsbrigade zaten vijf mensen. De vier overige mensen bleven ongedeerd. Twee van hen zijn medewerkers van de reddingsbrigade. Drie anderen, onder wie de man die wel gewond raakte, behoren niet tot de reddingsbrigade.

De boot sloeg om toen het vaartuig over een golf voer. Waardoor dit precies kwam, is nog onduidelijk. "Als ik naar de zee kijk, zijn er wel golven, maar het ziet er niet echt gevaarlijk uit", zegt de woordvoerder. Hoe het nu met de gewonde man is, is nog onduidelijk.

Leidse studentes gelokt voor webcamseks

Als het aan de Hogeschool Leiden ligt, krijgen we binnenkort meer Leidse studentes die zichzelf voor de webcam blootgeven of erotische telefoongesprekken houden. In de introductiegids staat namelijk een advertentie om studentes aan te moedigen een erotisch bijbaantje te kiezen.

De Hogeschool zelf, die nota bene de gids heeft uitgereikt aan de eerstejaars studenten, heeft toegegeven: "Dit kan echt niet.

"Wij waren onaangenaam verrast toen we de advertentie opmerkten", aldus een woordvoerder van de Hogeschool. De uitgever van de gids vond de advertentie zelf op het randje. De advertentie werd door de school pas opgemerkt nadat het al was uitgedeeld aan studenten.

Ouders van studenten vonden de advertentie alles behalve leuk. "Wij reageerden geschokt", zegt Rick Riemsdijk van Eldik uit Alphen aan den Rijn. "Een onderwijsinstelling gaat toch geen webcamseks als bijbaan promoten."

Volgens de advertentie kunnen dames tot 24 euro per uur verdienen. "Voor een webcam kun je zover gaan als je wilt", zo staat vermeld in de advertentie.

Krijgt Kelly straks meer collega's?

Karzai veroordeelt berichten over betalingen CIA

Het kantoor van de Afghaanse president Hamid Karzai heeft zaterdag berichten in Amerikaanse media over betalingen van Afghaanse regeringsmedewerkers door de CIA scherp veroordeeld. Een woordvoerder van Karzai noemde de berichten onderdeel van een poging de aandacht af te leiden van belangrijker zaken, zoals de strijd tegen het terrorisme.

"Afghanistan meent dat het uiten van dergelijke beschuldigingen de alliantie tegen het terrorisme en een nieuw Afghanistan op basis van wetten en regels niet zal versterken, maar juist een negatief effect hebben", aldus de verklaring. "We veroordelen zulke onverantwoordelijke beschuldigingen, die slechts twijfel creëren en mensen die belangrijk zijn voor het land belasteren."

De New York Times berichtte eerder deze week dat Moahmmed Zia Salehi, voorzitter van de Afghaanse nationale veiligheidsraad, op de loonlijst van de CIA staat. Salehi werd eerder deze maand gearresteerd in verband met een onderzoek naar corruptie. Volgens de Washington Post betaalt de CIA een groot aantal Afghaanse regeringsmedewerkers.

Het kantoor van Karzai wilde niet ingaan op specifieke beschuldigen, maar noemde de berichten een belediging van de regering. George Little, een woordvoerder van de CIA, wilde de berichtgeving noch bevestigen noch ontkennen. Hij zei dat het erg gevaarlijk is om over dit soort kwesties te speculeren.

[GP3] Uitslag Race 1 Spa-Francorchamps

Robert Wickens heeft de eerste GP3-race op Spa-Francorchamps gewonnen. De Canadees leidde toen halverwege de race de safety car in de baan kwam en omdat deze tot de laatste ronde bleef kon hij winnen voor Leonardo Cordeiro en Pal Varhaug.

Wickens wist na de start de leiding te pakken en kon vrijwel gelijk van het gas af, omdat er in de eerste bocht verschillende rijders elkaar raakten en er een safety car noodzakelijk was. Deze kwam na vier ronden weer binnen, zodat de coureurs enkele vrije ronden konden rijden.

Lang duurde dit niet, want slechts twee ronden later viel de regen en vrijwel het hele veld spinde in de La Source-hairpin. Wickens raakte bij de spin de muur hard, maar kon met een kapotte neuskegel verder rijden en zelfs de leiding behouden. Hij was een van de weinige rijders die niet de pits in ging om regenbanden te halen toen het veld achter de safety car lag.

De beslissing om niet te stoppen leek een verkeerde voor de Canadees te zijn, omdat de safety car met nog vier ronden te rijden binnen zou komen. Hij werd gered door de tijdslimiet die in zicht kwam. Wickens besloot langzamer te gaan rijden en hield het veld net genoeg op om als eerste afgevlagd te kunnen worden.

Na afloop van de race hebben de stewards besloten om Cordeiro, Varhaug. Esteban Gutierrez en Oakes een straf van dertig seconden op te leggen omdat ze ingehaald hebben achter de safety car. Hierdoor is achter Wickens Roberto Merhi tweede geworden, voor Adrian Quaife-Hobbs. Beste Nederlander was Nigel Melker op plaats twaalf.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Robert Wickens Status Grand Prix 30:10.463
2 Roberto Merhi Atech CRS GP +0.519
3 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +4.094
4 Nico Muller Jenzer Motorsport +4.215
5 Daniel Juncadella Tech 1 Racing +4.957
6 Dean Smith Carlin Motorsport +5.678
7 Pedro Nunes ART Grand Prix +6.048
8 Simon Trummer Jenzer Motorsport +7.740
9 Miki Monras MW Arden +8.639
10 Michael Christensen MW Arden +10.282
11 Tobias Hegewald Mücke Motorsport +10.932
12 Nigel Melker Mücke Motorsport +11.293
13 Alexander Rossi ART Grand Prix +24.286
14 Leonardo Cordeiro MW Arden +30.395
15 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +30.482
16 Esteban Gutierrez ART Grand Prix +33.957
17 Oliver Oakes Atech CRS GP +1:00.799
18 Rio Haryanto Manor Racing +1:40.226
DNF Antonio Felix da Costa Carlin Motorsport +3 Ronden
DNF Renger van der Zande Mücke Motorsport +3 Ronden
DNF Ivan Lukashevich Status Grand Prix +3 Ronden
DNF Felipe Guimaraes Addax Team +4 Ronden
DNF Mirko Bortolotti Addax Team +4 Ronden
DNF Stefano Coletti Tech 1 Racing +8 Ronden
DNF Daniel Morad Status Grand Prix +9 Ronden
DNF Josef Newgarden Carlin Motorsport +9 Ronden
DNF Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +9 Ronden
DNF Adrien Tambay Manor Racing +9 Ronden
DNF Pablo Sanchez Lopez Addax Team +9 Ronden
DNF Doru Sechelariu Tech 1 Racing +9 Ronden

Kardinaal wilde misbruik stilhouden

De rooms-katholieke kardinaal Godfried Danneels heeft eerder dit jaar voorgesteld het seksueel misbruik door een bisschop onder de pet te houden, totdat hij met pensioen zou gaan. Dat heeft Toon Osaer, de woordvoerder van Danneels, zaterdag bevestigd.

In de Belgische krant De Standaard verscheen zaterdag een bericht over een in het geheim opgenomen gesprek tussen Danneels, bisschop Roger Vangheluwe en het slachtoffer van het misbruik op 8 april. Danneels zou in het gesprek het slachtoffer hebben voorgesteld de zaak stil te houden, totdat Vangheluwe een jaar later met pensioen zou gaan.

Uiteindelijk nam Vangheluwe twee weken na het gesprek ontslag, waarbij hij zijn spijt betuigde over het misbruiken van de tiener, terwijl hij werkte als bisschop en priester.

Danneels ging in januari met pensioen. Daarvoor was hij hoofd van de Belgische katholieke kerk. De politie ondervroeg hem, omdat hij mogelijk een getuige in de misbruikzaak was. Er werd een inval gedaan in zijn huis en kantoor, waarbij documenten en een computer in beslag werden genomen.

Kardinaal Danneels wilde misbruik stilhouden
Kardinaal Danneels wilde misbruik stilhouden (Foto: Novum)

Kwakman vertrekt bij NAC Breda

Omroep Brabant meldt dat Kees Kwakman vertrekt bij NAC Breda. Hij zal naar FC Augsburg vertrekken, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

Kwakman zou een contract voor twee jaar hebben getekend en NAC ontvangt een afkoopsom voor de centrale verdediger.

Kwakman had bij NAC nog een contract tot medio 2013. Vanavond speelt hij nog mee in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo, maar daarna zal zijn vertrek officieel bekend worden gemaakt.

Vorige week leverde de Volendammer nog forse kritiek. Na de verloren competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen zei Kwakman dat NAC 'los zand is, binnen en buiten het veld'.

[GP2] Uitslag Race 1 Spa-Francorchamps

Pastor Maldonado heeft op Spa-Francorchamps de eerste GP2-race gewonnen. De Venezolaan bleef in de deels natte race in de Belgische Ardennen Alvaro Parente en Romain Grosjean voor. Giedo van der Garde kwam als negende over de streep.

Jerome d'Ambrosio startte van poleposition, maar hij had in de beginfase Maldonado in zijn nek hijgen. Een safety car was nodig toen Dani Clos Sam Bird raakte en hierbij gelanceerd werd. Van der Garde was ondertussen al opgeklommen tot plaats twaalf, maar de echte verschuivingen kwamen pas bij de pitstops.

D'Ambrosio en Maldonado pitten tegelijk, waarbij de Venezolaan sneller weg was dan de Belg en zo achter de doorrijdende Parente de tweede plaats in kon nemen. De Portugees bleef doorrijden, omdat de kans op regen groot was en hij meteen naar regenbanden wilde gaan wisselen.

D'Ambrosio wist Maldonado te passeren, maar de Belg kreeg motorproblemen, waardoor hij op moest geven. Toen de regen viel maakte Parente zijn pitstop en hij wilde het gat met de koploper snel dichten. Maldonado wist de Portugees op te vangen en zeer nipt als eerste te finishen. Op ruime afstand werd Grosjean derde.

Van der Garde reed in de punten, maar hij was in duel met teamgenoot Sergio Perez en verslikte zich, waardoor hij wijd ging en uiteindelijk slechts negende werd. Charles Pic werd vierde, voor Luca Filippi, Oliver Turvey, Perez en Rodolfo Gonzalez die achtste werd.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Pastor Maldonado Rapax 52:27.763
2 Alvaro Parente Coloni Motorsport +0.243
3 Romain Grosjean DAMS +4.766
4 Charles Pic Arden International +13.815
5 Luca Filippi Super Nova International +16.085
6 Oliver Turvey iSport International +21.117
7 Sergio Perez Addax +21.713
8 Rodolfo Gonzalez Arden International +27.375
9 Giedo van der Garde Addax +30.834
10 Johnny Cecotto Jr. Trident Racing +32.342
11 Christian Vietoris Racing Engineering +32.772
12 Fabio Leimer Ocean Racing Technology +33.642
13 Marcus Ericsson Super Nova International +34.932
14 Jules Bianchi ART Grand Prix +40.297
15 Adrian Zaugg Trident Racing +41.390
16 Luiz Razia Rapax +45.553
17 Max Chilton Ocean Racing Technology +1 Ronde
18 Davide Valsecchi iSport International +1 Ronde
DNF Vladimir Arabadzhiev Coloni Motorsport +3 Ronden
DNF Jerome d` Ambrosio DAMS +5 Ronden
DNF Michael Herck DPR +15 Ronden
DNF Fabrizio Crestani DPR +20 Ronden
DNF Sam Bird ART Grand Prix +25 Ronden
DNF Dani Clos Racing Engineering +25 Ronden

Oss wint Ronde van Veneto

Daniel Oss heeft de Ronde van Veneto op zijn naam geschreven. De renner van Liquigas, die zijn eerste profzege boekte, bleef na 198 kilometer koersen zijn Slowaakse ploeggenoot Peter Sagan voor. De Italiaan Sacha Modolo werd op drie seconden achterstand derde.

In de slotfase van de koers, tijdens hevig onweer, deed zich een valpartij voor in het peloton. Oss en Sagan wisten daarvan te profiteren en namen een kleine voorsprong op het peloton.

Maaskant start bij Wisla Krakau met overwinning

Robert Maaskant heeft zijn eerste wedstrijd met Wisla Krakau gewonnen. De trainer, die onlangs de overstap maakte van NAC Breda, debuteerde op de bank en zag Wisla met 2-1 winnen van Polonia Bytom (2-1).

Maaskant werd maandag gepresenteerd in Krakau, waarna hij uitsprak voor de landstitel te willen strijden. De Nederlander is in ieder geval goed op weg. Wisla staat door de zege na vier competitieduels op een gedeelde eerste plaats.

Wisla kwam tegen Polonia Bytom halverwege de eerste helft op voorsprong. Patryk Malecki opende de score voor de formatie van Maaskant. Bytom kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte via Clemence Matawu: 1-1.

Maaskant was in de rust ongetwijfeld niet tevreden over zijn ploeg. Wisla startte de tweede helft beter en kwam snel weer aan de leiding. Aanvaller Maciej Zurawski bezorgde Maaskant een overwinning in zijn debuutwedstrijd.

Wc-pot John Lennnon brengt 11.550 euro op

De wc-pot van John Lennon is zaterdag geveild. Op een bijeenkomst van Beatles-fans in Liverpool betaalde een onbekende bieder 9500 pond (11.550 euro) voor de porseleinen pot, aldus organisator Stephen Bailey.

Vooraf was de waarde van het toilet geschat op 950 pond. "Het is ongelooflijk. We kregen overal aanbiedingen vandaan, maar hij is naar iemand in het buitenland gegaan", aldus Bailey.

Het Beatleslid gebruikte het toilet tussen 1969 en 1972 toen hij met Yoko Ono op Tittenhurst Park nabij Ascot woonde.

Deense marine verijdelt kaping Somalië

De Deense marine heeft zaterdag voor de kust van Somalië met een helikopter een kaping van een vrachtschip door Somalische piraten weten te voorkomen. Dat heeft de marine bekendgemaakt.

De oorlogsbodem Esbern Snare reageerde op een noodoproep van een vrachtschip dat door de Golf van Aden voer. De helikopter van de Esbern Snare wist het schip te bereiken voor de piraten in staat waren aan boord te klimmen. Het toestel vuurde een aantal waarschuwingsschoten af om de piraten vervolgens tot stoppen te dwingen.

De Denen hebben negen piraten aan boord genomen maar ze even later weer vrijgelaten. De naam van het vrachtschip en de thuishaven zijn niet bekend.

Gewonden door op hol geslagen paard bij dorpsfeest

Zes mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt in Lunteren door een op hol geslagen paard tijdens de Oud-Lunterse Dag. Drie gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Geen van de gewonden verkeert in kritieke toestand.

Een van gewonden is een 10-jarig kind dat gewond raakte aan een hand en wellicht een vinger moet missen. Anderen liepen onder meer rugletsel op. De drie gewonden die niet naar een ziekenhuis hoefden, konden ter plekke worden behandeld en zijn naar huis gebracht.

Het paard sloeg rond 16.30 uur op de Dorpstraat om onbekende reden op hol tijdens het ringsteken op het evenement Oud-Lunterse Dag. Het dier kwam vervolgens tussen omstanders terecht.

De Oud-Lunterse Dag is een sinds 1977 jaarlijks terugkerend dorpsfeest in het Gelderse Lunteren. In 1977 organiseerde de Lunterse Muziekvereniging Kunst Na Arbeid, dat toen zeventig jaar bestond, een volksfeest met een boerenbruiloft. De Oud-Lunterse Dag is hieruit ontstaan. Het feest trekt jaarlijks volgens een politiewoordvoerder zo'n 25.000 mensen.

Beachvolleybalsters onderuit in halve finale

De Nederlandse beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn in de halve finale van het World Tour-toernooi in Scheveningen uitgeschakeld. Het Nederlandse koppel ging in de halve eindstrijd met 15-21 en 13-21 ten onder tegen het als tweede geplaatste Braziliaanse duo Maria Antonelli/Antunes Talita.

De Nederlandse kampioenen spelen morgen om het brons. Madelein Meppelink en Marloes Wesselink verloren eerder vandaag in de herkansingen van het Amerikaanse duo Angel Akers en Tyra Turner en liepen daardoor de halve finales mis.

Federer verder met coach Annacone

Roger Federer huurt Paul Annacone in als coach voor de US Open en daarna. Dat meldt de Zwitserse tennisser op zijn website.

"Paul en ik hebben een goede proefperiode gehad." Federer had het laatst Tony Roche als vaste coach. Daarna had hij proefperiodes met Darren Cahill en Jose Higueras, maar die liepen op niets uit.

Annacone, die voorheen onder anderen Pete Sampras, Marat Safin en Tim Henman onder zijn hoede had, is nog in dienst bij de Britse tennisbond. Volgens Federer wordt de samenwerking 'intensiever zodra die werkzaamheden minder worden'. Tijdens de proefperiode prolongeerde Federer zijn titel bij het Masterstoernooi in Cincinnati.

Haagse zelfreflectie

Van een politicus verwacht je dat hij standvastig is. Niet dat ie omvalt bij het eerste het beste zuchtje tegenwind van links of rechts. Betrouwbare mensen, met beide benen op de grond. Steeds meer Haagse lieden lijken daar moeite mee te hebben. Neem Tineke “Ticket” Huizinga van de ChristenUnie. Laat zich voor een fortuin naar Den Haag vliegen om een vergadering bij te wonen over bezuinigingen. Over bezuinigingen!

[Vuelta] Rabobank pas laat in actie in Sevilla

Vanavond staat de ploegentijdrit op het programma van de Vuelta. De race tegen de klok wordt gehouden in het Spaanse Sevilla en betekent de aftrap van de Vuelta 2010. De Nederlandse wielerploeg Rabobank zal als één van de laatste beginnen aan de dertien kilometer lange rit. Alleen Cervélo (23.24 uur) en Andalucia-CajaSur (23.28 uur) starten later. Footon-Servetto trapt als eerste de pedalen rond, en start om 22.04 uur.

Starttijden ploegentijd

22:04 Footon-Servetto-Fuji
22:08 AG2R
22:12 Team Milram
22:16 Team Katusha
22:20 BBOX Bouygues Telecom
22:24 Team HTC-Columbia
22:28 Quick Step
22:32 Omega Pharma-Lotto
22:36 FDJ
22:40 Euskaltel-Euskadi
22:44 Lampre-Farnese Vini
22:48 Team Sky
22:52 Cofidis
22:56 Liquigas-Doimo
23:00 Xacobeo Galicia
23:04 Garmin-Transitions
23:08 Astana
23:12 Caisse d'Epargne
23:16 Saxo Bank
23:20 Rabobank
23:24 Cervélo
23:28 Andalucía-CajaSur

Paris Hilton gearresteerd in Las Vegas

Paris Hilton is vrijdagavond in Las Vegas gearesteerd omdat ze cocaïne bij zich had. Dat zegt de politie.

De politie hield een auto aan waarin ze als passagier zat. De bestuurder werd opgepakt voor het rijden onder invloed van drugs. Agenten vonden bij Hilton een verdacht goedje, wat later cocaïne bleek te zijn. Ze zat even in de gevangenis en werd later op borgtocht vrijgelaten.

In juli werd ze ook al opgepakt op verdenking van drugsbezit, maar ze werd vrij snel weer vrijgelaten zonder dat er een aanklacht was ingediend. In 2007 zat ze in de cel omdat ze onder invloed achter het stuur had gezeten.

Wenger: ''Van Persie acht tot tien dagen out''

Robin van persie heeft vandaag in de competitiewedstrijd van Arsenal tegen Blackburn Rovers een enkelblessure opgelopen. Volgens manager Arsène Wenger kan Van Persie hierdoor acht tot tien dagen niet in actie komen. In die dagen staan twee EK-kwalificatieduels gepland, die The Flying Dutchman waarschijnlijk zal missen.

Van Persie moest na een half uur het veld verlaten, nadat hij in botsing was gekomen met een verdediger van Blackburn. Volgens Engelse media is de linkerenkel van de aanvaller opgezwollen en zal hij maandag een MRI-scan ondergaan om de ernst van de blessure vast te stellen.

Oranje opent de kwalificatiereeks op weg naar het EK op vrijdag 3 september uit tegen San Marino. Vier dagen later is Finland thuis de opponent.

André Rieu moet meer shows afzeggen

Behalve een optreden zaterdag in het Thialf stadion in Heerenveen, moet André Rieu ook de concerten die hij op 4 en 5 september zou geven in de Amsterdam ArenA verplaatsen. De artiest is geveld door een virusinfectie aan zijn evenwichtsorgaan. Dat liet zijn management zaterdag weten.

De show die voor zaterdag gepland stond in Heerenveen is verplaatst naar 16 april. Voor de optredens in de ArenA wordt nog gezocht naar vervangende data.

EU niet bij vredesoverleg Midden-Oosten

De Europese Unie is niet vertegenwoordigd bij de vredesgesprekken tussen de Palestijnen en Israël die donderdag van start gaan in Washington. Dat heeft een woordvoerder van Eurocommissaris voor Buitenlandse Zaken Catherine Ashton zaterdag gezegd.

Ashton zit tijdens het vredesoverleg in Beijing waar ze gesprekken gaat voeren met Chinese leiders. Woordvoerder Darren Ennis zei tevens dat 'voor de EU als een geheel de focus ligt op een succesvolle uitkomst van de gesprekken en niet op de choreografie of wie er naar Washington gaat'.

De verklaring van Ennis was een antwoord op opmerkingen van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner die vrijdag zei dat het 'erg jammer' zou zijn als de EU niet deelneemt aan het vredesproces.

Prins Carlos bijgezet in familiecrypte

Familieleden en vrienden hebben zaterdagmiddag in de Noord-Italiaanse stad Parma afscheid genomen van prins Carlos Hugo de Bourbon de Parma. De voormalige echtgenoot van prinses Irene werd in de Steccatakerk bijgezet in de familiecrypte, waar de hertogen van Parma hun laatste rustplaats vinden.

Een groot deel van de Nederlandse koninklijke familie was aanwezig bij de uitvaartmis. Naast Irene en de kinderen van Carlos Hugo waren dat onder anderen prins Willem-Alexander en prinses Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien, prins Friso en prinses Mabel en prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Koningin Beatrix was er niet bij.

De uitvaartdienst was uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Het publiek kon afgelopen week in Parma en Piacenza afscheid nemen van de prins.

 
Prins Carlos bijgezet in familiecrypte (foto: ANP)

Dino S. hield zich schuil in woning

Dino S. heeft zich langere tijd schuilgehouden in de woning aan de Amsterdamse Rozengracht waar hij vrijdagavond door een arrestatieteam van de politie is gearresteerd.

De Nationale Recherche heeft zich enkele weken intensief beziggehouden met het onderzoek alvorens tot actie over te gaan. Het onderzoek kwam voort uit informatie die enige tijd geleden bij de politie is binnengekomen en na analyse zeer betrouwbaar leek.

Dit zei Jan Boersma, chef opsporing van de Nationale Recherche, zaterdag tijdens een persconferentie over de spectaculaire aanhouding. S. werd beschouwd als de meest gezochte zware crimineel van Nederland. Hij is aangehouden in het kader van een grote drugszaak, waarvoor hij eind vorig bij verstek is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Volgens Boersma is de arrestatie een belangrijk succes.

Vermisten na raft-ongeluk Doren gevonden

Alle mensen die na een ongeluk met een raft nabij Doren, in het westen van Oostenrijk, vermist werden, zijn gevonden. Dat heeft het Rode Kruis gezegd. De onfortuinlijke rafters zijn nog niet gered: ze zijn gestrand op de oever van de de rivier de Bregenzerach.

De opvarenden maakten deel uit van een groep van 69 rafters die zaterdag rond het middaguur waren begonnen aan een tocht met vijf boten over de Bregenzerach. Door hoog water sloeg een aantal boten om en belandden 25 rafters in het water. Vijftien van hen konden direct worden gered, maar de anderen verdwenen spoorloos.

Tientallen reddingswerkers zochten drie uur lang naar de vermisten met boten en helikopters. De nationaliteit van de slachtoffers is vooralsnog niet bekend.

Ligduur ziekenhuis opnieuw korter

Patiënten hebben het afgelopen jaar opnieuw korter in het ziekenhuis gelegen. De ligduur daalde met vijf procent naar 3,3 dagen, blijkt uit onderzoek van Coppa Consultancy, dat het onderzoek aan NRC Handelsblad heeft gegeven. Een paar jaar geleden was de gemiddelde ligduur nog een week.

Oorzaak van de daling van de ligduur is de invoering van de marktwerking in 2006, waardoor ziekenhuizen tegenwoordig een vergoeding krijgen per behandeling. Eerder kregen de hospitalen nog per ligdag betaald. De gemiddelde ligduur was toen ook hoger: een week. Na de invoering van de marktwerking zijn ziekenhuizen onderdelen van behandelingen beter op elkaar gaan afstemmen en is bijvoorbeeld iets gedaan aan het dagenlang wachten tussen opname, diagnose en behandeling.

Patiënten zouden tegenwoordig het snelst thuis zijn als ze in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam zijn opgenomen. Na gemiddeld 2,6 dagen kunnen de patiënten van dit ziekenhuis weer gaan. Het UMC Groningen is het traagst met 5,8 dagen.

Rellen in Folsom-gevangenis

Ongeveer tweehonderd gevangenen zijn vrijdag betrokken geraakt bij rellen in de Amerikaanse Folsom State Prison in Californië. Bewakers vuurden een aantal schoten af om de onrust te smoren. Zeven gevangenen werden opgenomen in het ziekenhuis, maar het is onduidelijk hoeveel gedetineerden precies zijn geraakt door kogels.

Geen van de gevangenen heeft levensbedreigende verwondingen opgelopen. Gevangenispersoneel bleef ongedeerd.

De rellen, die ongeveer een half uur duurden, braken uit op het sportveld van de gevangenis. Wat de aanleiding voor de onlusten was is niet duidelijk. Er is een onderzoek ingesteld.

De gevangenis, die beroemd werd door een lied van Johnny Cash, Folsom Prison Blues, heeft in zijn 130-jarige bestaan weinig te maken gehad met geweld. De laatste keer was in oktober vorig jaar. Toen gingen honderdtwintig gedetineerden met elkaar op de vuist in een eetzaal.


's Werelds beroemdste gevangenis

Hülkenberg dichtbij nieuw Williams-contract

Nico Hülkenberg is volgens manager Willi Weber dichtbij een nieuw contract bij Williams. De 23-jarige Duitser is bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1 en heeft dit jaar bij de Britse renstal al veel progressie geboekt.

Hülkenberg zei eerder dit weekend op Spa-Francorchamps dat er nog geen gesprekken gaande waren, maar volgens Weber heeft teameigenaar Sir Frank Williams aangegeven dat hij het contract van Nico graag zou willen verlengen. Dat kan dit weekend al gebeuren, maar ook later in het seizoen.

UEFA start onderzoek naar PSV-opponent Debrecen

De UEFA is een onderzoek begonnen naar Debrecen, tegenstander van PSV in de Europa League. Bij de Hongaarse club verscheen donderdag in het Europese duel tegen Litex Lovech Peter Máté binnen de lijnen. De voetballer was echter niet aangemeld bij de Europese voetbalbond.

Debrecen heeft goede hoop dat de UEFA niet te streng reageert op het incident vanwege de geringe speeltijd van Máté, die als invaller in het veld kwam. De Hongaren kunnen mogelijk een boete of een berisping verwachten. Met uitsluiting van Europees voetbal houdt Debrecen geen rekening.

Barrichello nieuwe GPDA-voorzitter

Rubens Barrichello is op Spa-Francorchamps gekozen tot nieuwe voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association. De Braziliaan die dit weekend in België zijn 300e race rijdt is de opvolger van Nick Heidfeld. De organisatie heeft als doel de veiligheid in de gaten te houden en waar nodig te pleiten voor verbeteringen.

De Duitser moest aftreden, omdat hij recentelijk de Formule 1 verliet om testcoureur bij Pirelli te worden. De rijders kiezen normaal gesproken een testrijder als voorzitter, maar ditmaal vonden ze de meest ervaren coureur uit de sport de meest geschikte. Barrichello zal in zijn functie als GPDA-voorzitter samen gaan werken met de twee directeuren Sebastian Vettel en Felipe Massa.

Rita Verdonk gaat door

Rita Verdonk geeft de moed niet op. De klap was hard toen ze bij de laatste verkiezingen haar enige zetel in de Tweede Kamer verloor. Maar inmiddels trekt Verdonk weer het land in om kieskringen te bezoeken en haar beweging Trots op Nederland op te tuigen.

Ze wil in november meedoen aan tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen die dan in een nog onbekend aantal gemeenten worden gehouden. "We hergroeperen nu", zei ze zaterdag in een interview met het AD.

In een toelichting gaf ze aan dat er nog honderden mensen actief zijn voor Trots op Nederland. "We kijken nu wat er moet gebeuren. We gaan Trots op Nederland duidelijk op de kaart zetten, laten zien dat de beweging er is voor de burgers. We zijn wars van achterkamertjespolitiek", aldus Verdonk.


Rita Verdonks Trots op Nederland gaat door

Bejaarde vrouw rijdt winkel binnen

Een bejaarde vrouw is zaterdagmiddag met haar auto een winkel in Arnhem binnengereden. Niemand is hierbij gewond geraakt, meldt de politie.

De winkel aan de Steenstraat was dicht en er was niemand in het pand aanwezig toen de 77-jarige vrouw uit Rheden er rond 13.00 uur naar binnen reed. Ook op het drukke trottoir raakte niemand gewond. De vrouw liep zelf geen verwondingen op en kon met wat hulp zelf uit de auto stappen.

Vanwege het ongeval is de Steenstraat enige tijd afgesloten geweest. Waardoor de vrouw de winkel binnen reed en hoe groot de opgelopen schade is, is nog onbekend.

Vrouw crasht tijdens sms'en

Een sms dat ze bijna in slaap viel achter het stuur is een 39-jarige vrouw uit Oldebroek bijna fataal geworden. De vrouw raakte vermoedelijk tijdens het sms'en met haar auto op de A28 van de weg en sloeg in de berm over de kop. Ze is met een flinke hoofdwond naar een ziekenhuis vervoerd, meldt de politie zaterdag.

Het ongeval vond vrijdag rond 10.15 uur plaats tussen Harderwijk en Nunspeet op de A28 richting Amersfoort. Volgens een getuige reed de vrouw zonder aanwijsbare oorzaak de rechter berm in. De politie trof vervolgens bij werkzaamheden een mobiele telefoon aan met op het scherm een niet afgemaakt sms-bericht met de tekst: 'Ik val bijna in slaap achter het stuur'.

Ferrari: "Gebruiken zelfde voorvleugel als in Hongarije"

Volgens Fernando Alonso rijdt Ferrari dit weekend in België met dezelfde voorvleugel als die in Hongarije gebruikt werd. De vleugel moet vanaf de race op Spa-Francorchamps aan zwaardere eisen voldoen en verwacht wordt dat Ferrari vandaag of morgen aan de beurt is om de test te ondergaan.

Naast Ferrari gebruikt ook Red Bull Racing geen andere voorvleugels. Beide renstallen stonden onder verdenking dat ze de vleugels te ver door lieten buigen, maar bij Red Bull werden gisteren al geen onvolkomenheden geconstateerd.

Haase naar finale Manerbio

Robin Haase heeft zich vanmiddag weten te plaatsen voor de finale van het challengertoernooi in het Italiaanse Manerbio. De als tweede geplaatste Hagenaar was in de halve eindstrijd de Roemeen Victor Crivoi met 7-6 (4), 0-6 en 6-1 de baas.

In de eerste set waren de twee spelers aan elkaar gewaagd en wisten ze allebei geen break te maken. In de tiebreak was het Haase die de set naar zich toetrok. In de tweede set leek Haase even een inzinking te krijgen, maar in de derde set kwam hij sterk terug en trok de partij alsnog naar zich toe.

Sneeuw en kogels in Medal of Honor trailer

Medal of Honor kreeg aardig wat kritiek naar aanleiding van de beta en EA heeft veel geprobeerd te verbeteren. Daarom lanceren ze een serie gameplay trailers die zal moeten laten zien dat de gameplay verbeterd is. De trailer speelt zich af in een groot sneeuwlevel waar de kogels en de explosies je om de oren vliegen

Medal of Honor komt 12 oktober uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC en hieronder kun je de eerste trailer uit de serie bekijken:

Arsenal en Spurs treffen elkaar in Carling Cup

De loting voor de derde ronde van de Carling Cup heeft voor een prachtig affiche gezorgd. Aartsrivalen Arsenal en Tottenham Hotspur komen tegenover elkaar te staan. Manchester United heeft een gunstige tegenstander.

De titelverdediger moet op bezoek bij Championship-club Scunthorpe United. De meest aansprekende bekerwedstrijd is ontgetwijfeld Arsenal tegen Tottenham. Voor William Gallas is het een extra bijzondere ontmoeting.

Gallas verruilde deze zomer Arsenal voor Spurs. De andere Londense grootmacht, Chelsea ontvangt op Stamford Bridge promovendus Newcastle United. De andere promovendus West Bromwich krijgt bezoek van Manchester City.

De drie Nederlanders die in Liverpool actief zijn hebben gunstig geloot. John Heitinga treft met Everton Brentford en Dirk Kuyt en Ryan Babel (Liverpool) ontvangen Northampton Town. De duels zijn gepland voor de week van 20 september.

Klopjacht op serieverkrachter

De politie Hollands-Midden heeft een klopjacht geopend op een man die minstens twee jonge vrouwen heeft verkracht. Dat gebeurde op zondag 25 juli in Noordwijk en op woensdag 11 augustus in Voorschoten. De politie denkt dat de twee delicten door dezelfde dader zijn gepleegd.

Op 25 juli werd een 23-jarige vrouw het slachtoffer. Tussen 03.15 en 04.30 uur fietste ze over de kruising 's-Gravendijckseweg en de Herenweg in Noordwijk toen bij de carpoolplaats een man met een masker op uit de struiken kwam en vrouw vastgreep. In de bosjes werd de vrouw seksueel misbruikt. Na de daad vertrok de verkrachter. Wie tips heeft kan bellen op telefoonnummer 0900-8844.

Sneijder-Cabau woest op Koefnoen

Het management van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen overweegt stappen te ondernemen tegen de makers van het bekende satirische AVRO-programma Koefnoen.

Cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher willen in het nieuwe seizoen van Koefnoen een parodie gaan maken op het bekende showbizz-echtpaar. De voetballer en de presentatrice zijn hiermee op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

"We zijn juridische stappen aan het overwegen", aldus het management. Volgens een woordvoerder heeft het echtpaar heus wel genoeg humor om de lol van een parodie in te zien, maar is het journalistiek onjuist om informatie over hen te verspreiden zonder de feiten te checken.

De mannen van Koefnoen reageerden verbaasd op het nieuws. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt", aldus Groot vrijdag in het Algemeen Dagblad. De AVRO wil pas reageren als de omroep officieel iets gehoord heeft.


Management over Koefnoen-persiflage: "Het is journalistiek onjuist om informatie over hen te verspreiden zonder de feiten te checken"

[Upd] Overlast door overstromen Dinkel

De overstroming van het riviertje de Dinkel zorgt zaterdagmiddag in het Overijsselse Losser voor overlast. Kelders zijn onder water komen te staan en straten staan blank, waardoor rijden niet mogelijk is. De politie heeft natuurgebieden afgezet.

De stroom trad buiten zijn oevers door de hevige regenval de afgelopen dagen, waardoor de waterstand snel steeg. De politie is onder meer met brandweer, gemeente en provincie aan het inventariseren wat verdere gevolgen van de overstroomde rivier kunnen zijn.

Update 15.23 uur
FOK!ker dennistd maakte vanmiddag deze foto's:

[F1] Uitslag kwalificatie GP van België

Mark Webber vertrekt morgen tijdens de Grand Prix van België van poleposition. De Australiër was iets minder dan een tiende sneller dan Lewis Hamilton. Robert Kubica reed de derde tijd, gevolgd door Sebastian Vettel en Jenson Button.

In de eerste sessie, die droog begon, vloog Vitaly Petrov van de baan af na een kerbstone geraakt te hebben, waarmee de Rus een rode vlag veroorzaakte. Na de herstart begon het echter al snel te regenen, waardoor talloze coureurs de controle over hun wagen verloren en een stukje door de grindbak gingen. Uiteindelijk werd het weer iets droger en wist Nico Rosberg de snelste tijd neer te zetten. De afvallers waren Jarno Trulli, Kamui Kobayashi, Bruno Senno, Sakon Yamamoto, Pedro de la Rosa, Lucas di Grassi en Petrov.

In de tweede sessie werd de baan almaar droger, waardoor Lewis Hamilton ruim tien seconden sneller was dan in de vorige sessie, en daarmee bovenaan in het lijstje kwam te staan. Michael Schumacher en Nico Rosberg vielen net buiten de top tien, en zij mochten net als Jaime Alguersuari, Vitantonio Liuzzi, Sebastien Buemi, Heikki Kovalainen en Timo Glock aan de kant blijven voor de derde sessie.

Die derde kwalificatiesessie begon weer droog, maar met nog drie minuten op de klok begon het te regenen rond start/finish. Hierdoor wist niet iedereen zich te verbeteren. Webber bleef op één, en Hamilton wist zich tussen de Australiër en Kubica te rijden. Sebastian Vettel reed de vierde tijd, Jenson Button maakte de top vijf compleet.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van België

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Webber Red Bull 1:45.778   6
2 L. Hamilton McLaren 1:45.863 +0:00.085 6
3 R. Kubica Renault 1:46.100 +0:00.322 3
4 S. Vettel Red Bull 1:46.127 +0:00.349 6
5 J. Button McLaren 1:46.206 +0:00.428 6
6 F. Massa Ferrari 1:46.314 +0:00.536 5
7 R. Barrichello Williams 1:46.602 +0:00.824 4
8 A. Sutil Force India 1:46.659 +0:00.881 3
9 N. Hülkenberg Williams 1:47.053 +0:01.275 4
10 F. Alonso Ferrari 1:47.441 +0:01.663 6

11 M. Schumacher Mercedes 1:47.874   9
12 N. Rosberg Mercedes 1:47.885 +0:00.011 8
13 J. Alguersuari Toro Rosso 1:48.267 +0:00.393 8
14 V. Liuzzi Force India 1:48.680 +0:00.806 7
15 S. Buemi Toro Rosso 1:49.209 +0:01.335 7
16 H. Kovalainen Lotus 1:50.980 +0:03.106 5
17 T. Glock Virgin 1:52.049 +0:04.175 9

18 J. Trulli Lotus 2:01.491   9
19 K. Kobayashi Sauber 2:02.284 +0:00.793 6
20 B. Senna HRT 2:03.612 +0:02.121 7
21 S. Yamamoto HRT 2:03.941 +0:02.450 8
22 P. de la Rosa Sauber 2:05.294 +0:03.803 6
23 L. di Grassi Virgin 2:18.754 +0:17.263 5
24 V. Petrov Renault -:--.--- -:--.--- 1

Burdisso verruilt Inter voor AS Roma

De overgang van Nicolas Burdisso naar AS Roma is na wekenlange onderhandelingen rond. De 29-jarige verdediger, die overkomt van Internazionale, tekent een contract tot de zomer van 2014. Met de overgang naar Rome is naar verluidt acht miljoen euro gemoeid.

Burdisso kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor Roma. De Romeinen probeerden de Argentijn in eerste instantie nog een jaar te huren, maar Internazionale ging alleen akkoord met een verkoop. Bij Roma ontmoet Burdisso zijn zeven jaar jongere broer, Guillermo Burdisso. De eveneens verdediger wordt gehuurd van Rosario Central.

Burdisso verruilt Inter voor AS Roma
Burdisso verruilt Inter voor AS Roma (Foto: Novum)

Gewonden bij schietpartij Arenaboulevard

Op de Arenaboulevard in Amsterdam zijn zaterdagochtend rond 04.00 uur drie mensen gewond geraakt na een schietpartij voor een horecagelegenheid. Een 28-jarige klant van het etablissement raakte ernstig gewond. Ook een portier moest het ontgelden. De schutter is voortvluchtig, meldt de politie.

Ambulancepersoneel had last van opdringerig publiek en door de vele omstanders hadden agenten ook moeite hun werk te doen. Twee slachtoffers moesten met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Een van hen kon dit op eigen kracht. De mobiele eenheid, de bereden politie en een hondenbegeleider kwamen ter plaatse.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Mourinho neemt Van der Vaart in selectie op

Rafael van der Vaart is door Real Madrid-trainer José Mourinho opgenomen in de selectie voor de competitieouverture tegen Real Mallorca. Spaanse media meldden gisteren nog dat Van der Vaart gepasseerd zou worden door de Portugees. De Koninklijke zou de Nederlander van de hand willen doen.

Een verkoop van Van der Vaart zou de clubkas moeten spekken bij Real Madrid, dat bovendien met Mesut Özil en Sergio Canales concurrenten van de middenvelder aantrok. Van der Vaart heeft zelf altijd aangegeven voor zijn plaats te willen strijden, maar zijn positie wordt in de gaten gehouden door Schalke 04-trainer Felix Magath.

Royston Drenthe is door Mourinho niet in de twintigkoppige selectie voor het duel van morgen opgenomen. De voormalig Feyenoorder zou om 'technische redenen' ontbreken, meldt Real Madrid. In de voorbereiding kreeg de vleugelspeler nauwelijks speeltijd en hij wordt dan ook in verband gebracht met Benfica en Olympique Lyon.

Mourinho neemt Van der Vaart in selectie op
Mourinho neemt Van der Vaart in selectie op (Foto: Novum)

Beachvolleybalsters Meppelink/Wesselink uitgeschakeld

De Nederlandse beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marloes Wesselink zijn in de herkansingen van het toernooi uit de World Tour in Scheveningen uitgeschakeld.

De Nederlandse vrouwen gingen met 15-21 en 19-21 onderuit tegen Angel Akers en Tyra Turner uit de Verenigde Staten. Vanmorgen hadden Meppelink en Wesselink nog van de Belgische combinatie Liesbet van Breedam en Liesbeth Mouha gewonnen.

Ophef over kritisch boek over moslims

Een kritisch boek over de integratie van moslims in Duitsland heeft voor ophef gezorgd. Maatschappelijke bestuurders en politici vielen massaal over schrijver Thilo Sarrazin heen. Een saillant detail is dat Sarrazin een vooraanstaand SPD-lid is.

Volgens Sarrazin weigeren moslimmigranten te integreren in de Duitse maatschappij. Ook zouden ze de Duitse staat veel geld kosten. Volgens hem is de integratie van islamitische mensen uitgelopen op een flop. Sarrazin noemt de immigratiewetgeving te soft en verwijt Turkse Duitsers dat ze zich te veel voortplanten. "Turken veroveren Duitsland op precies dezelfde manier als de Kosovaren Kosovo veroverd hebben: door hogere geboortecijfers", meent hij.

De SPD beraadt zich momenteel op het lidmaatschap van Sarrazin. Mogelijk wordt hij geroyeerd, omdat hij de partijnaam ernstige schade toebrengt. Het boek is in korte tijd uitgegroeid tot een bestseller.

Man snijdt penis af uit angst voor uitzetting

Een man uit Kazachstan heeft deze week zijn eigen penis afgesneden op het vliegveld van Madrid. De 52-jarige asielzoeker hoopte hiermee te voorkomen dat hij Spanje zou worden uitgezet. Dit hebben Spaanse media gisteren laten weten.

De Kazachstaan had net vijf jaar in een Spaanse gevangenis gezeten voor een geweldsmisdrijf. Maandagnacht wilden de autoriteiten hem met het vliegtuig terug naar zijn vaderland sturen.

Ondanks dat de beste man werd begeleid door enkele politieagenten, wist hij toch een mes onder zijn kleding uit te toveren en zijn penis af te snijden. De man is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dj's Slam!FM betrokken bij ernstig ongeluk

Twee dj's van Slam!FM zijn afgelopen nacht betrokken geweest bij een ernstig ongeluk, meldt Radiofreak.nl. Het gaat om Daniel Lippens en Ivo van Breukelen. Samen met nog een derde man zaten ze in een auto na een feest in Groningen. Op de A7 ging het mis. "Ik kijk op de radio en Thomas roept "let op!" Ik zie remlichten dus ik wijk uit en toen verloor ik de macht over het stuur", aldus Daniël Lippens.

"Dus we beginnen van links naar rechts te gaan totdat de auto omslaat. We zijn op het dak 150 meter verder gegleden, vonken overal. Toen we tot stilstand kwamen zijn we er supersnel uitgekropen, wat moeilijk is in een omgekeerde auto."
De heren konden ongedeerd uit de auto komen.

Volgens de Slam!FM-dj's was er geen alcohol of drugs in het spel. "Simpelweg een stomme schrikreactie en een stomme uitwijkmanouvre", zegt Daniël.

S. Schumacher moet nog week wachten op terugkeer

De terugkeer van Stefan Schumacher in het peloton is met een week vertraagd. De Duitser van Miche start vandaag niet in de Ronde van Veneto, omdat zijn nieuwe ploeg het contract niet op tijd in orde heeft gemaakt, meldt Cyclingnews. De tweejarige schorsing van de 29-jarige coureur eindigde gisteren.

Schumacher werd geschorst nadat hij tijdens de Tour de France van 2008 was betrapt op het gebruik van het dopingmiddel Cera. Op 13 augustus gaf hij voor het restant van het seizoen zijn woord aan de kleine Italiaanse formatie Miche. "In eerste instantie was ik behoorlijk boos omdat ik natuurlijk graag weer wil koersen. Maar ik kalmeerde vrij snel. Ik heb al zo lang gewacht, die ene week maakt ook niet meer uit", berustte Schumacher.

Verkrachte vrouw vermoordt verkeerde 'dader'

Een 21-jarig verkrachtingsslachtoffer uit de Amerikaanse staat Florida is achter tralies gezet, terwijl haar verkrachter nog altijd vrij rondloopt. Amber Lee uit Hendry County heeft namelijk de vermeende dader doodgereden. Het slachtoffer bleek echter een onschuldige man te zijn.

Lee en haar vriend wilden in december vorig jaar hun cd-speler verkopen toen de verkrachting plaatsvond. "Ik moest mijn auto uit, waarop hij me achter een gebouw sleurde", vertelt Lee in een verklaring. "Ik dacht dat hij me zou vermoorden, want wie denkt er nu aan verkrachting? Pas toen hij me op mijn knieën dwong, drong het tot me door."

Lee smeekte de dader haar te laten gaan, hierbij denkend aan haar dochtertje. "We wilden net wegrijden, toen er ineens een man midden op de weg stond. We probeerden eromheen te rijden, maar het ging zo snel."

De snelwegpolitie van Florida beweert echter dat Lee de 32-jarige Timothy Bualkmann simpelweg ondersteboven heeft gemaaid met haar auto. Volgens autoriteiten was Lee ervan overtuigd dat hij haar had verkracht.

"Het is zwaar", vindt Lee. "Het is niet grappig. Het spijt me voor de familie van de man en alles, maar wat er is gebeurd was een ongeluk." De nabestaanden hebben geen medelijden met haar en vinden dat ze moet boeten voor haar zonden.

Over een tijdje moet het verkrachtingsslachtoffer bevallen van haar tweede kind. Lee is bang dat het incident haar levenslang van haar twee kinderen vandaan houdt. Lees advocaat zei dat de man die wordt beschuldigd van het verkrachten van Lee werd gearresteerd, maar wegens gebrek aan bewijs weer werd vrijgelaten.

Opstelten praat koningin weer bij

Informateur Ivo Opstelten heeft zaterdagochtend koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch bijgepraat over de laatste stand van zaken van zijn informatiewerkzaamheden. Dat meldt het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie.

Opstelten liet vrijdag weten dat hij denkt dat de onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV nog twee weken duren. Eerder dacht Opstelten na drie weken al klaar te zijn. Die termijn liep vrijdag af.

Atlético gaat met Supercup aan de haal

Atlético Madrid heeft gisteren Internazionale afgetroefd in de strijd om de Europese Supercup. De winnaar van de Europa League was in Monaco de Champions League-winnaar met 2-0 de baas. Jose Antonio Reyes en Kun Agüero scoorden voor de Madrilenen. Diego Milito miste in de slotfase een strafschop namens Inter.

Internazionale nam vanaf het eerste fluitsignaal het voortouw en had ook de beste kansen, maar Atlético speelde uitstekend countervoetbal. Gaandeweg de eerste helft werd Atlético steeds dwingender en na ruim een kwartier in de tweede helft kwamen de Spanjaarden verdiend op voorsprong.

De verdediging van Inter kreeg de bal niet weg en Reyes speelde Maicon uit om vervolgens hard en laag in te schieten. Twintig minuten later was het weer raak. Nu kon Agüero de bal in het lege net schuiven. In de slotfase gaf scheidsrechter Massimo Busacca vrij makkelijk een strafschop aan Inter, maar Atlético-doelman David de Gea redde de inzet van Milito uitstekend.

Door de zege van Atlético staan de winnaars van de Cup met de Grote Oren achter. De winnaar van de belangrijkste Europese clubprijs won de Supercup zeventien keer, achttien keer gingen de winnaars van de Europa Cup II, UEFA Cup of Europa League met de eer strijken.

Reyes juicht nadat hij zijn ploeg op voorsprong heeft gezet - Bron: Novum/AP

Organisator: politie oorzaak drama Loveparade

De Loveparade in de Duitse stad Duisburg is dramatisch verlopen door de manier waarop de politie te werk ging. Dat zegt organisator Rainer Schaller zaterdag in het tijdschrift Der Spiegel. De agenten vormden drie kordons in de massa, die uiteindelijk leidden tot de dood van 21 mensen, onder wie een Nederlander, aldus Schaller.

Schaller gaat zijn aantijgingen ondersteunen met beeldmateriaal van de zeven beveiligingscamera's, die hij op internet zal zetten. "Iedereen kan dan zelf een beeld krijgen van de gebeurtenissen", stelt hij. Op de beelden is volgens Schaller te zien hoe de politie rond een uur of vier in de tunnel twee ketens van agenten vormt. Ook wordt een kordon opgesteld op de oprit naar de tunnel, waar de feestvierders in het gedrang vast kwamen te zitten.

"Dat leidt bij ons tot de vraag waarom de politie dit deed", stelt Schaller. Volgens hem zouden de slachtoffers nog leven als de politie geen kordons had gevormd.

Uitslag derde vrije training België

Mark Webber heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van België. De Australiër was Lewis Hamilton ruim een tiende te snel af. Webbers teamgenoot Sebastian Vettel reed de derde tijd, gevolgd door Jenson Button en Robert Kubica.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Webber Red Bull 1:46.106 10
2 L. Hamilton McLaren 1:46.223 +0:00.117 17
3 S. Vettel Red Bull 1:46.396 +0:00.290 12
4 J. Button McLaren 1:46.397 +0:00.291 17
5 R. Kubica Renault 1:46.492 +0:00.386 17
6 F. Alonso Ferrari 1:46.627 +0:00.521 11
7 F. Massa Ferrari 1:46.962 +0:00.856 10
8 A. Sutil Force India 1:47.064 +0:00.958 15
9 N. Hülkenberg Williams 1:47.160 +0:01.054 16
10 K. Kobayashi Sauber 1:47.296 +0:01.190 17
11 P. de la Rosa Sauber 1:47.388 +0:01.282 15
12 V. Petrov Renault 1:47.406 +0:01.300 15
13 R. Barrichello Williams 1:47.512 +0:01.406 14
14 M. Schumacher Mercedes 1:47.695 +0:01.589 16
15 N. Rosberg Mercedes 1:47.837 +0:01.731 9
16 S. Buemi Toro Rosso 1:47.905 +0:01.799 20
17 J. Alguersuari Toro Rosso 1:47.981 +0:01.875 18
18 V. Liuzzi Force India 1:48.692 +0:02.586 8
19 J. Trulli Lotus 1:50.600 +0:04.494 14
20 B. Senna HRT 1:51.133 +0:05.027 9
21 H. Kovalainen Lotus 1:51.384 +0:05.278 14
22 L. di Grassi Virgin 1:51.517 +0:05.411 13
23 T. Glock Virgin 1:51.669 +0:05.563 10
24 S. Yamamoto HRT 1:52.001 +0:05.895 13

Hof Australië stopt verkoop PS3-jailbreaks

Het hof in Australië heeft een tijdelijk verbod uitgevaardigd tegen de verkoop van PS3-jailbreak USB-sticks. Deze sticks maken het mogelijk om de PlayStation 3 te jailbreaken en (illegale) kopieën van games af te spelen zonder een Blu-ray te moeten branden. Sony zelf was heel stil, maar heeft nu reden om een feestje te vieren.

Het hof heeft namelijk niet alleen de verkoop verboden, maar ook de distributie en handel direct aan banden gelegd. Sterker nog, ze dwingen de verkopers nu om deze sticks alléén aan Sony te verkopen. Ja, blijkbaar kan dat in Australië. Sony is daarom (in Australië) volledig in controle over deze sticks, en het zal dan ook niet lang duren voordat ze de PSJailbreak onklaar zullen maken middels een update.

Sony heeft tot 31 augustus om het hof ervan te overtuigen dat het verbod in stand gehouden moet worden. Als Sony geen juridische argumenten kan leveren, dan moet de jailbreak-stick weer in de verkoop.

Schoolpriester bezwangert tienermeisje

Een stel uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een katholieke priester voor de rechter gesleept. De geestelijke zou hun achttienjarige dochter zwanger hebben gemaakt. Bewijs hebben de ouders ook: een verborgen camera heeft gefilmd hoe hun dochter in hun eigen kelder snoeihard wordt genomen door de priester.

Volgens de rechtszaak, die donderdag werd gedeponeerd, zou eerwaarde Luis A Bonilla Margarito een seksrelatie met het meisje zijn begonnen. Bonilla was destijds kapelaan op de katholieke school waar het meisje een leerling was. De ouders roken echter lont en besloten in het geheim een camera te plaatsen in hun kelder, waar de twee altijd uren doorbrachten. In november vorig jaar werden de priester en het meisje gefilmd terwijl ze seks hadden nadat het meisje voor haar examen was geslaagd.

De ouders namen het bewijs mee naar het bisdom van Allentown, Pennsylvania. De geestelijke bekende 'een ongepaste relatie' te hebben met het meisje. Hierop werd hij direct overgeplaatst naar een verzorgingstehuis.

Bonilla bleef echter de liefde bedrijven met het meisje. Uiteindelijk raakte het meisje zelfs zwanger van hem, beweren de ouders. Het meisje heeft onlangs het leven geschonken aan een dochter.

De 41-jarige Bonilla is inmiddels ontslagen bij het verzorgingstehuis en woont nu in een andere plaats. Hij kon niet onmiddellijk worden bereikt voor commentaar. "Hij heeft geen opdrachten meer en hij heeft sinds november niet meer gewerkt als priester", laat een woordvoerder weten.

Tofste baas - Halve Finale - dag 46

Met nog maar vijf bazen in de race zijn we bijna aanbeland bij het einde van de verkiezingen. De eerste halve finale zal vandaag plaatsvinden tussen Sarah Kerrigan en Kane. Morgen zal het gevecht plaats vinden tussen Psycho Mantis, Ganongdorf en Bowser.

Let op! onderstaande beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Sarah Kerrigan (StarCraft)

Sarah Kerrigan, ooit een normale vrouw, maar door proeven veranderd in een van de ghosts, geheimzinnige soldaten van de Terrans tegen de Zerg en Protoss. In een missie werd haar basis volledig overlopen door de Zerg en werd ze gevangengenomen, blijkt later. Door de Overmind is ze nu het nieuwe speeltje van de Zerg. Kerrigan is de Queen of Blades en van plan om het hele universum te veroveren.

Kane (Command & Conquer)
Kane is de charismatische leider van de broederschap van NOD, die strijdt voor behoud van Tiberium op aarde en er juist gebruik van wil maken om de wereld te vernietigen. Kane is minimaal twee keer doodgewaand, maar zoals echte bazen is deze niet dood te krijgen. Een ionenkanon op zijn blote hoofd deert hem niet, en de NOD-troepen kunnen dan ook steeds weer uit volle borst scanderen "We live for Kane!".



Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

'Milan en Schalke akkoord over Huntelaar'

AC Milan en Schalke 04 hebben een akkoord bereikt over een transfer van Klaas-Jan Huntelaar. Dat meldt De Telegraaf. De Duitsers willen naar verluidt dertien miljoen euro betalen voor de 27-jarige Nederlander.

Huntelaar reist dit weekeinde naar Duitsland om te praten over een mogelijke transfer. De spits mag vertrekken bij AC Milan door de verwachte komst van Zlatan Ibrahimovic. De Italianen zouden een overgang van de Zweed, die veertig miljoen euro moet kosten, bijna rond hebben.

[Upd] Nieuwste Ferrari vliegt massaal in brand

Er is iets vreemds gaande in de autowereld. Werden eerst al Toyota's massaal teruggeroepen, nu blijkt ook de nieuwste Ferrari niet veilig te zijn. De Ferrari 458 vliegt massaal spontaan in brand.

Hoewel de 458 Italia nog maar drie maanden op de markt is, zijn er al vijf stuks van dit 265.000 euro kostende karretje in brand gevlogen. Zes andere exemplaren zijn inmiddels door een crash voortijdig op de schroothoop beland.

Het laatste geval van een brandende 458 was in het Franse St Tropez. De Ferrari stond gewoon geparkeerd buiten een nachtclub. Het FIAT-concern is een onderzoek gestart naar de spontane zelfontbrandingen.

Update 11.30 uur

De Nederlandse autoblog Carros weet te melden dat een eigenaar van deze exoot een brief zou hebben gekregen van Ferrari. Hierin geeft de autofabrikant aan dat een constructiefout de oorzaak is van de spontaan in brand vliegende 458 Italia's.

Een brandstofoverloop en dampafvoersysteem zouden te dicht op de motor zijn geplaatst, hetgeen brandgevaarlijk zou kunnen zijn. De man wordt verzocht zich te melden bij zijn Ferrari-dealer. Gek genoeg is Ferrari-importeur Kroymans te Hilversum nog niet op de hoogte van een terugroepactie.


Met recht een pittig wagentje. Voor een filmpje van een brandende 458, klik hier

Wilders: Stop demonisatie PVV-kiezers

Geert Wilders is het zat dat er elke dag weer prominente CDA-leden zijn die een 'hetze' tegen de PVV voeren. "Ik zeg tegen hen: wacht onderhandelingen af en stop met het demoniseren van 1.5 mln kiezers!", twitterde de PVV-leider zaterdag.

Hij reageerde daarmee op een open brief in NRC Handelsblad waarin vooraanstaande CDA'ers onder leiding van oud-minister Cees Veerman de fractie van het CDA oproepen te stoppen met onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Volgens hen leidt zo'n coalitie tot een 'scheiding der geesten in de samenleving', reputatieschade in het buitenland en een mogelijke afsplitsing in het CDA.

De PVV getuigt volgens de ondertekenaars van een 'onomwonden wij-zij-denken ten aanzien van allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder'. Daarmee wordt volgens hen een grote groep mensen apart gezet.

Defensiemedewerker mishandelt man en vrouw

Een 22-jarige medewerker van het ministerie van Defensie uit Winschoten heeft vrijdagnacht bij een muziekevenement in Midwolda een vrouw en een man mishandeld. De zaak is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De man zit vast.

Een beveiliger van het evenement op de Strandweg zag dat de man een 18-jarige vrouw uit Oude Pekela in haar gezicht sloeg. Zij moest zich laten behandelen bij de EHBO. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Een 46-jarige man uit Winschoten verklaarde later ook dat hij was geslagen door de man.

Vier gewonden bij kettingbotsing A27

Bij een ongeval zaterdagochtend op de A27 bij Nieuwendijk, waarbij meerdere auto's en een aanhanger betrokken waren, zijn vier gewonden gevallen. Een persoon raakte ernstig gewond. De weg is in beide richtingen zeker nog tot 11.30 uur afgesloten, meldt de politie.

Het ongeluk op de A27 richting Breda gebeurde rond 09.00 uur. Een traumahelikopter is opgeroepen. Het wegdeel tussen Nieuwendijk en Hank is dicht. Daar staat een file van zeven kilometer, meldt de Verkeersinformatiedienst Rond 10.00 uur ontstond ook een kijkersfile van drie kilometer.

Verkeer richting Breda kan omrijden vanaf het knooppunt Gorinchem richting Rotterdam over de A15, A16 en de A159.

Samenvattingen Jupiler League speelronde 3

Sinds deze week stellen Eyeworks en de Coöperatie Eerste Divisie de beelden van de samenvattingen van de Jupiler League beschikbaar aan de sportmedia. FOK!sport zal als proef de komende weken de beelden plaatsen. Mocht het plaatsen van de samenvattingen uiteindelijk een meerwaarde betekenen voor zowel onze users als FOK!sport zullen we de beelden blijven plaatsen.

Almere City FC - Go Ahead Eagles

SC Cambuur - AGOVV Apeldoorn

FC Dordrecht - Helmond Sport

FC Eindhoven - Fortuna Sittard

FC Emmen - MVV

RBC Roosendaal - Sparta Rotterdam

FC Zwolle - BV Veendam

 

Beachvolleybalsters verder in herkansingen

De Nederlandse beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marloes Wesselink hebben vanmorgen in de herkansingen van het toernooi uit de World Tour in Scheveningen hun eerste duel gewonnen. Het Nederlandse duo versloeg de Belgische combinatie Liesbet van Breedam en Liesbeth Mouha met 21-17 en 23-21.

Vanmiddag spelen Meppelink en Wesselink in de strijd om een plaats in de halve finales tegen het Amerikaanse koppel Angel Akers en Tyra Turner.

Supercup voor Utrechtse voetbalsters

De voetbalsters van FC Utrecht hebben de Nederlandse supercup veroverd. Ze versloegen landskampioen AZ gisteravond in Velsen met 3-1. Dat gebeurde pas in de verlenging. Na de reguliere speeltijd was het 1-1.

AZ kwam na ruim een uur op voorsprong door een treffer van Annelies Zondag. Net toen de Alkmaarse ploeg in afwachting van het laatste fluitsignaal dacht dat de eerste prijs van het seizoen 2010-2011 binnen was, maakte Manon van den Boogaard gelijk. Joniek Bonnes en Tessa Oudejans hielpen Utrecht in de extra tijd aan de zege.

Neuk een robot in Fallout: New Vegas

Als je niet van plan was om Fallout: New Vegas te kopen kan dit je misschien op andere gedachten brengen. In de game kan je namelijk seks hebben met een robot. De ESRB heeft namelijk de M(ature)-rating gegeven aan Fallout: New Vegas en in hun rapport komt dit bizarre feit naar voren.

Seksuele activiteiten met een robot wordt aangeboden als je bij een bordeel bent. Je hebt dan de mogelijkheid om een mechanische hoer te verkiezen boven een hoer van vlees en bloed. De robot heet Fisto en hier lees je de omschrijving uit het rapport:

During the course of the game, players will encounter male and female prostitutes: the screen fades to black as suggestive dialogue is heard in the background (e.g., "Nice charlies, too! Give them a shake for the Ben-man, will ya?"); there is also an extended sequence suggesting (no depiction) sexual activity with a robot (e.g., "Fisto reporting for duty . . . Please assume the position," "I suppose I should test you out . . . Servos active!" and "Something wrong with someone if they got to fuck a machine.").

Andere redenen waarom Fallout: New Vegas de M-rating heeft gekregen zijn drugs, veel bloed en veel geweld. De game komt 22 oktober uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC

Taliban vallen NAVO-bases Afghanistan aan

Opstandelingen van de Taliban hebben zaterdag aanvallen uitgevoerd op twee Navo-bases in het oosten van Afghanistan. De aanvallers konden worden teruggedrongen, melden de coalitietroepen en de Afghaanse politie.

Veertien opstandelingen zijn volgens de Afghaanse politie omgekomen. Er zijn geen berichten dat er bij de coalitietropen en de politie slachtoffers zijn gevallen. Vijf opstandelingen zijn gevangengenomen.

De aanvallen vonden zo'n honderd kilometer van de hoofdstad Kabul plaats. De vijftig opstandelingen gebruikten onder meer zware machinegeweren en raketten.

Biecht je zonden op in The Bible Online

Wat moet je tegenwoordig nog doen om kinderen bij het geloof te betrekken? In de kerk is een DS niet gepast, dus de ontwikkelstudio FIAA GmbH heeft bedacht dat een online spel via de browser misschien de manier is om mensen wat algemene kennis bij te brengen. De studio haalt inspiratie uit het boek Genesis.

De speler kruipt in de huid van Abraham en later zijn nakomelingen, Isaac and Jacob, om de mensen te leiden. Je moet een dorp bouwen, door middel van goed resource management laten groeien om daarna weer verder te trekken, richting het Beloofde Land. Natuurlijk is dit een MMO, dus je zijn er veel meer mensen met hetzelfde doel, je zult soms moeten kiezen voor diplomatie of voor oorlog om je eigen dorp te kunnen uitbreiden. Er zullen naast het bouwen ook opdrachten in het spel zitten die in de Bijbel staan. De ontwikkelaars willen elk verhaal uit de Bijbel terug laten komen in het spel dus ze hebben flink wat opdrachten voor ons in petto.

Het spel is gratis en de mensen die tijdens de beta hoog op de ranglijst staan, zullen prijzen kunnen winnen. De beta begint op 6 september. Halleluja!

Bible Online

Politie lost schoten bij arrestatie overvallers

De politie heeft vrijdag schoten gelost tijdens de arrestatie van vier overvallers in Zeist. De verdachten probeerden rond 21.00 uur een supermarkt aan het Vrijheidsplein te overvallen. Agenten konden de vier ter plaatse inrekenen, meldt de politie.

Of er mensen gewond zijn geraakt bij de overval en het schietincident is nog onduidelijk. Ook is nog onbekend of de overvallers al iets buit hadden gemaakt toen zij in de kraag werden gegrepen.

Heracles-trainer Bosz wil samenwerken met Twente

Heracles Almelo en FC Twente hebben sinds enkele jaren een gezamenlijke jeugdopleiding. Trainer Peter Bosz hoopt dat de Almeloërs ook in het eerste elftal kunnen samenwerken met de landskampioen.

"Twente heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt en draait nu mee in de top van Nederland. Daar lopen jongens rond die net buiten de boot vallen, maar voor ons een enorme versterking kunnen zijn", stelt Bosz in Tubantia.

Heracles gaat vanavond op bezoek bij Roda JC in Kerkrade. Uit de eerste drie duels haalden de Almeloërs vier punten. Willem II werd opzij gezet, waarna uit van VVV-Venlo werd verloren. Vorige week speelde de ploeg van Bosz in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Feyenoord.

Weer tientallen lijken gevonden in Mexico

De Mexicaanse politie heeft vrijdag op verschillende plekken in totaal tientallen lijken aangetroffen. Op een snelweg van Chihuahua richting de Verenigde Staten ontdekten agenten in een voertuig de verbrande lijken van negen personen. Op de snelweg van Mexico-Stad naar de kustplaats Acapulco werden zes lijken geborgen, die geboeid en geblinddoekt waren.

Op zes andere plaatsen rondom Acapulco in de deelstaat Guerrero werden nog eens zes stoffelijke overschotten aangetroffen. Ook deze zes waren geboeid.

Sinds 2006 zijn naar schatting meer dan 28.000 mensen om het leven gekomen door geweld dat te maken heeft met de handel in verdovende middelen.

CDA-prominenten: stop onderhandelingen

Het verzet binnen het CDA neemt toe nu een groep prominenten uit de partij in een brief oproept de onderhandelingen over een coalitie met VVD en gedoogsteun van PVV te staken. Het epistel, dat onder aanvoering van oud-minister Cees Veerman is opgesteld, staat zaterdag in NRC Handelsblad.

"De beoogde coalitie is noch in het belang van het land, noch in het belang van onze partij", stellen de zestig opstellers van de brief. De prominenten vrezen dat er een 'scheiding der geesten in de samenleving' kan ontstaan. Zij vrezen ook een afscheiding binnen de partij. De brief volgt op meer protest binnen de partij, waaronder kritiek van oud-informateur en CDA-prominent Ruud Lubbers.

De brief die zaterdag verscheen, is onder meer ondertekend door voormalig eurocommissaris Frans Andriessen en oud-ministers Hanja Maij-Weggen en Bert de Vries. Ook oud-partijvoorzitter Tineke Lodders, oud-bankier Herman Wijffels en de voorzitters van het CDJA in Noord Brabant en Maastricht tekenden.

Informateur Ivo Opstelten liet vrijdag weten dat hij nog twee weken nodig heeft voor de onderhandelingen.

Vorm: "Het wordt gewoon een mentaal verhaal"

Michel Vorm en FC Utrecht genieten nog met volle teugen na van de Europa League-winst op Celtic (4-0). De knop moet echter alweer om voor de competitiewedstrijd van morgen tegen landskampioen FC Twente.

"We moeten er gewoon staan; klaar", aldus Vorm tegen Voetbal International. "Het wordt nu gewoon een mentaal verhaal. Twee seizoenen geleden versloegen we FC Twente thuis met 3-0. Drie dagen eerder hadden zij voor de UEFA Cup tegen Stade Rennes gespeeld. Ik dacht nog: Zal het echt zo zwaar zijn?"

Inmiddels kan Vorm erover meepraten. "Na wat ons deze week is overkomen, denk ik inderdaad dat het best heftig is. Bovendien missen we  belangrijke spelers. Dries Mertens is geschorst, Jacob Mulenga en Nana Asare geblesseerd."

"We realiseren ons dat deze wedstrijd net zo belangrijk is als de return van afgelopen donderdag tegen Celtic. FC Twente is een goede ploeg, die bezig is de aansluiting met PSV te vinden. In Enschede kun je verliezen, maar we mogen ons onder geen beding naar de slachtbank laten leiden. We moeten er gewoon staan; klaar. Het voordeel is dat we in een mooi en sfeervol stadion spelen. In die ambiance kun je niet verslappen."

Belg ernstig gewond bij schietpartij Valkenswaard

Een 22-jarige Belg is vrijdagnacht ernstig gewond geraakt bij een schietpartij voor een café in het Brabantse Valkenswaard. De man is naar een ziekenhuis gebracht en geopereerd. Zijn toestand was later in de nacht stabiel, meldt een politiewoordvoerder zaterdag.

De schietpartij vond rond 01.30 uur op de Markt plaats. De politie heeft de dader van de schietpartij nog niet aangehouden. De toedracht van de schietpartij is onduidelijk.

Sterilisatie voor doe-het-zelvers

Mijn vrouw en ik vinden het na twee koters wel welletjes. Zij vindt dat ik na twee pijnlijke bevallingen aan de beurt ben, en is van mening dat ik me moet laten helpen. Ik zal dus naar de dokter moeten om het zaakje te laten doorsnijden. Het kan nu echter ook in je eigen huiskamer. Hoewel de verdoving mij wel aanstaat, kies ik toch maar voor de dokter...


 

Zelf zo'n pakket bestellen? Dat kan hier...

Wenger ziet weinig beweging op transfermarkt

Arsène Wenger zag deze zomer veel spelers bij Arsenal vertrekken en de Fransman had veel moeite om zijn team de versterken. Dat zegt hij op de officiële website van The Gunners.

"Het was ontzettend moeilijk om spelers te kopen", aldus Wenger. "Dit is pas het eerste jaar dat ik dit zo meemaak. Clubs willen hun goede spelers niet verkopen en dus is er weinig beweging." Wenger haalde deze zomer drie spelers naar Noord-Londen, namelijk Lauren Koscielny, Marouane Chamakh en Sebastien Squillaci.

Daar staat tegenover dat veel spelers The Gunners hebben verlaten. Sol Campbell, William Gallas en Mickael Silvestre vertrokken allen transfervrij. Ook Eduardo da Silva, Philippe Senderos en Fran Merida zijn weggegaan. Arsenal, dat het vandaag opneemt tegen Blackburn Rovers, haalde vier punten uit de eerste twee duels.

Het lijkt er niet op dat Wenger voor de transferdeadline nog een nieuwe doelman naar het Emirates Stadium haalt. "Ik weet niet of het aan die nieuwe home grown rule ligt, maar er is gewoon geen beweging op de transfermarkt. Het is een beetje een dooie boel."

Ophef om seriemoordenaar in speelgoedwinkel

In de VS ligt Toys 'R' Us momenteel onder vuur. De speelgoedwinkelketen verkoopt namelijk actiepoppen van Dexter. De populaire seriemoordenaar ligt gewoon in het schap tussen popjes van de Gremlins en Battlestar Galactica.

De serie rond rechercheur Dexter Morgan, die 's nachts slechteriken om zeep helpt, is ongekend populair. Fabrikant Bif Bang Pow besloot hiervan mee te profiteren en heeft enkele verschillende figuurtjes rond de seriemoordenaar op de markt gebracht, waaronder zelfs eentje met een ijzerzaagje. Sinds kort liggen de poppetjes in de speelgoedwinkel, tot grote woede van verontruste ouders.

Ene Curtis Brown uit de Amerikaanse staat Virginia is verbaasd, hij had verwacht dat de Dexter-poppen alleen via internet te koop zouden zijn. "Ik had Amerika's favoriete seriemoordenaar niet in de winkelschappen verwacht", vertelt hij. "En toch ligt hij er, tussen de figuurtjes van de Gremlins en Battlestar Galactica."

Ook Beth Caldwell, een moeder van een tienjarige dochter, is boos op de speelgoedboer. "Het is een seriemoordenaar? Oh mijn God", roept ze uit. "Ik vind het ongepast voor een speelgoedwinkel. Het past beter in een stripboekwinkel volgens mij." Ook een speelgoedverzamelaar uit Ohio heeft zijn beklag gedaan bij Toys 'R' Us.

Een woordvoerster van de speelgoedgigant laat weten dat ze slechts een klein voorraadje in de winkels hebben liggen. "Zij zijn verdeeld over de winkels om onze klanten tegemoet te komen", laat ze weten. "We verwachten dat ze zeer snel op zijn." Brown zegt het fijn te vinden dat Toys 'R' Us zich ook op de oudere klanten richt, maar vindt dat ze de Dexter-figuren niet zo prominent hadden moeten uitstallen.


Weer eens wat anders dan een Good Guy-doll...

Wozniacki naar finale New Haven

Caroline Wozniacki is de tegenstandster van Nadja Petrova in de finale van het WTA-toernooi in New Haven. De Deense was in de halve eindstrijd Jelena Dementieva met 1-6, 6-3 en 7-6 de baas.

Wozniacki wist in de derde set bij de stand 4-5 een break goed te maken. Dementieva werkte vervolgens drie matchpoints weg. Een tiebreak moest de beslissing in de partij brengen en daarin kwam de Russin op 3-0. De Deense wist zich echter terug te vechten en pakte de tiebreak en dus de winst in de partij.

Zaakwaarnemer Zlatan onder vuur

Mino Raiola heeft zich niet populair gemaakt bij Barcelona. De Spaanse voetbalclub dreigde gisteren de banden met het bedrijf van de zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimovic te verbreken. Volgens Barcelona heeft Raiola coach Josep Guardiola in diskrediet gebracht.

"Onze juridische afdeling onderzoekt de mogelijkheid om het contract met zijn bedrijf te verbreken", aldus een verklaring van Barcelona op de website.

AC Milan zou met de Spaanse kampioen in gesprek zijn over een transfer van Zlatan, die het niet naar zijn zin heeft in Camp Nou. Raiola, die ook de belangen van Ajax-trainer Martin Jol behartigt, ziet een succesvol einde van de onderhandelingen naderen: "De baby is nog niet geboren, maar we zijn acht maanden zwanger."

Fusie United en Continental Airlines goedgekeurd

De VS hebben hun fiat gegeven aan een fusie tussen Continental Airlines en United Airlines. Dat meldden de autoriteiten en de beide luchtvaartmaatschappijen vrijdag. De fusie zal de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld opleveren. De aandeelhouders van beide bedrijven moeten nog wel stemmen over de fusie.

Het onderzoek door de Amerikaanse overheid naar de fusie is afgerond, met als enige voorwaarde dat de nieuwe luchtvaartgigant een deel van haar landingsrechten op het belangrijke vliegveld Newark gaat verhuren aan concurrenten. "Wij kijken uit naar het stemmen van onze aandeelhouders en hopen op 1 oktober als één bedrijf verder kunnen gaan", zegt topman Glenn Tilton van United Airlines.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij gaat verder onder de naam van United Airlines, maar met de kleuren van Continental. De nieuwe maatschappij zal 144 miljoen passagiers per jaar vervoeren naar 370 bestemmingen in 59 landen. Samen hadden de beide bedrijven in 2009 een omzet van 29 miljard dollar. Met de fusie hopen Continental en United Airlines 1,2 miljard dollar synergievoordeel te behalen.

Asbest vrij na brand loods Wapenveld

Bij een zeer grote brand in een loods in het Gelderse Wapenveld is asbest vrijgekomen. De brandweer heeft een gebied van 150 vierkante meter rond de afgebrande loods afgezet. De brandweer probeert ook zo snel mogelijk restanten van chloorhoudende tabletten, die in de loods lagen, af te voeren. Als zij in aanraking met water komen kunnen er chloordampen ontstaan.

De loods van 400 vierkante meter is volledig afgebrand, meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer liet de loods, waar ook old timers stonden, uitbranden om te voorkomen dat de tabletten in aanraking kwamen met bluswater. Metingen wijzen volgens de zegsman uit dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. In het afgezette gebied wonen verder geen mensen.

Een belendend huis kon worden gered. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Regeringspartij PAR wint verkiezingen Curaçao

De partij van de zittende premier Emily de Jongh-Elhage is als winnaar uit de bus gekomen van de verkiezingen op Curaçao. De PAR groeit in de Eilandraad van zeven naar acht van de in totaal 21 zetels. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. De regeringspartij heeft wel haar meerderheid in het parlement verloren.

De grote verrassing waren de vijf zetels voor Movementu Futuro Kòrsou (MFK). De partij, die onlangs werd opgericht, deed voor het eerst mee aan de verkiezingen. Voorman Gerrit Schotte liet aan de krant weten regeringsverantwoordelijkheid te willen dragen.

Oppositiepartij Pueblo Soberano krijgt vier zetels. De partij verzet zich tegen de staatkundige vernieuwingen. Gepland staat dat de Nederlandse Antillen op 10 oktober ontmanteld worden. Curaçao en Sint Maarten moeten autonoom worden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden gemeenten binnen Nederland.

Nieuw SaGa-vervolg op komst

Lang, lang geleden, was er een populaire RPG serie in Japan. Het heette SaGa en werden uiteindelijk afgesplitst naar Romancing SaGa en SaGa Frontier. En toen werd het stil. Er is nog een remake geweest van SaGa 2 op de Nintendo DS, en een mobile versie van het eerste deel, maar een echt nieuw deel heeft al lang op zich laten wachten.

Dat wachten kan wel eens binnenkort voorbij zijn. Op de teaser-site van Square Enix is een weinig zeggende lichtbol aan het rondvliegen. Waarom zou dit dan SaGa zijn? Omdat Square Enix gisteren een SaGa-site geopend heeft, met linkjes naar alle oude SaGa games en een linkje naar de teaserpagina. Zelfs mannen kunnen deze subtiele hint begrijpen.

Het enige wat mist is een countdown, dus wanneer we nu weten wat dit gaat worden is onduidelijk. In de URL van de pagina staat 'onemomentplease', dus heel lang kan het niet duren. Square Enix zou op de Tokyo Game Show een geheim project onthullen, misschien krijgen we meer te zien van SaGa of hebben ze nog meer in hun mouw verstopt zitten?

SaGa

Sony gaat geheimzinnig haken

Wij vragen ons elke keer weer af of de bedenkers van teasers zich verkneukelen als ze weer eens een nietszeggend filmpje online hebben gegooid. Dit keer is het Sony, dat op de Japanse website voor de PlayStation een teaser online heeft gezet. De laatste keer dat Sony zoiets deed was net voor de E3, om uiteindelijk Patapon 3 aan te kondigen.

Op de website is een keurig geklede man te zien, die aan het haken is. Daaronder is een teller te zien, die tot 2 september aan het aftellen is. De titel van de pagina is 'amimono', wat zich kort door de bocht vertaalt als 'breien/haken' of 'iets van garen'. Gelukkig hoeven we maar een paar dagen te wachten, dan weten we waar dit nu over gaat. Een haakgame voor de Move? 

Teaser
Nintendo had al Wii-Knit...

Vijf Chileense kompels zijn depri

Vijf van de 33 Chileense mijnwerkers, die al weken 700 meter onder de grond vastzitten, zijn depressief. Volgens de Chileense minister van Volksgezondheid, Jaime Manalich, eten de vijf niet goed en weigerden ze gefilmd te worden. Psychologen gaan proberen de mannen per intercom te behandelen.

Afgelopen nacht bereikte een derde peilstift de ruimte waar de mijnwerkers zich ophouden. Dit geboorde gat kan mogelijk de basis vormen voor plan B, aldus het hoofd van de reddingsoperatie, Andre Sougarret. De details gaf hij niet vrij, maar dit zou wel inhouden dat de mannen sneller kunnen worden gered dan bij plan A.

Het oorspronkelijke plan is een ventilatieschacht uit te boren tot een 66 centimeter brede tunnel, waardoor de mijnwerkers een voor een omhoog getakeld worden. Dit duurt echter drie tot vier maanden.

Sougarret zei ook nog een plan C en D te hebben.

Politicus verloot nieuwe borsten

Een Venezolaans oppositielid verloot borstvergrotende operaties om zijn verkiezingscampagne te kunnen financieren. Gustavo Rojas wil hiermee een 'specifieke doelgroep' aanspreken. Dat zei hij in een interview met de Venezolaanse krant El Universal, dat vrijdag is gepubliceerd.

Rojas verkoopt de lootjes voor de 'operatie voor jezelf of je partner' via zijn website. Hij heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld hij denkt op te halen.

Op 26 september gaan de Venezolanen naar de stembus om nieuwe parlementsleden te kiezen voor alle 167 zetels van de Nationale Vergadering. Sinds 2005 wordt het parlement gedomineerd door volgelingen van de linkse president Hugo Chávez.

Waterschap waarschuwt voor hoog water Vecht

Het waterschap Groot Salland waarschuwt dat de uiterwaarden van de Vecht dit weekend voor een deel onder water komen te staan. Het hoge water komt door de extreme neerslag van de afgelopen dagen. In het stroomgebied van de Vecht, in Twente en Duitsland, is veel neerslag gevallen.

Boeren en bijvoorbeeld eigenaren van caravans wordt geadviseerd alert te zijn op het wassende water. De hogere waterstand leidt ook tot meer stroming in de Vecht. Daarom worden kanoërs en recreanten opgeroepen niet op het water te komen. Vooral in de omgeving van de stuwen is dit riskant.

In Zwolle worden dit weekend ook hogere waterstanden verwacht. Dit zal volgens het waterschap waarschijnlijk niet voor veel problemen zorgen. Mensen die hun boot in Zwolle hebben afgemeerd, worden desalniettemin opgeroepen om alert te zijn.

Politie schiet op auto bij drugsdeal

De politie heeft vrijdagavond in Maastricht schoten gelost toen een auto bij een drugsdeal meerdere keren op agenten was ingereden. Een van de vermoedelijke inzittenden van de auto is aangehouden. Niemand raakte gewond, meldt de politie zaterdag.

Politieauto's sloten op de Adelbert van Scharnlaan twee auto's in, die betrokken waren bij een drugstransactie. Een van de auto's reed vervolgens op een politieauto in en reed toen meerdere keren tegen het voertuig aan. Agenten die ook door de auto geraakt dreigden te worden schoten enkele keren op de auto.

De auto reed daarna weg, maar kwam 150 meter verderop in een zijstraat tegen een gevel van een flat tot stilstand. De aanhouding werd in de buurt van de auto verricht.

Du Chatinier: "Iedereen hoopte al op Liverpool"

Ton du Chatinier is zeer tevreden met de loting voor de groepsfase van de Europa League. Zijn ploeg FC Utrecht mag het daarin opnemen tegen Liverpool. Ook Napoli en Steaua Boekarest zijn tegenstanders van formaat.

"Een mooie groep met aansprekende namen", reageert Du Chatinier op de website van FC Utrecht. "Clubs met veel historie en traditie. Iedereen hoopte al op Liverpool. Dit is voor Utrecht en voor onze supporters een fantastische loting."

Du Chatinier wil nog niet te veel zeggen over de kansen die Utrecht heeft om te overleven. "Liverpool kennen we natuurlijk allemaal, maar over de kracht van Steaua en Napoli weet ik op dit moment nog weinig. We gaan het de komende tijd op ons gemak bekijken."

FC Utrecht haalde de groepsfase door donderdag een sensationeel duel tegen Celtic te spelen: 4-0. De club uit de Domstad speelt op de eerste speeldag (16 september) thuis tegen Napoli. Twee weken later komt Liverpool op bezoek in de Galgenwaard. Het laatste duel voor Utrecht is op 15 december op Anfield.

Kats en Honds

Ik spreek naast Nederlands en Engels vrijwel geen andere mensentaal. Wellicht nog een beetje Duits (de steenkolenvariant). Een mensentalenknobbel bezit ik nu eenmaal niet. Wel een dierentalenknobbel. Zo spreek ik vrijwel vloeiend Kats. Het bestaat echt, Kats kunnen spreken. Ook spreek ik Honds - Honds was voor mij een moeilijke taal; zeg maar het Chinees onder de dierentalen. En ik spreek Koes, Geits en een beetje Kips, maar Varkens heb ik nooit echt onder de knie kunnen krijgen.

AZ-selectie bestolen in Kazachstan

AZ dwong in Kazachstan tegen FK Aktobe deelname aan de Europa League af, maar zal ongetwijfeld een zure nasmaak aan de trip hebben overgehouden.

Een aantal spelers van AZ is op de luchthaven van Aktobe in Kazachstan bestolen, zo meldt RTV Noord-Holland. Bij aankomst op Schiphol bleken er waardevolle spullen uit de bagage te zijn verdwenen.

De clubleiding denkt dat de dieven tussen het inchecken en het inladen van de bagage op de Kazachstaanse luchthaven hebben toegeslagen. Trainer Gertjan Verbeek spreekt van een leermoment, zeker nu de ploeg tijdens de loting werd gekoppeld aan drie clubs uit het Oostblok.

"Je moet waardevolle spullen altijd in je handbagage doen", aldus Verbeek tegen het regionale medium. "Je weet dat dit soort incidenten op een luchthaven kunnen gebeuren ook al vlieg je met een privévliegtuig."

Gmail gebruikers bellen 1 miljoen keer

Afgelopen week heeft softwarebedrijf Google zijn eigen voipdienst, genaamd Google Voice, geïntegreerd in de e-maildienst Gmail. Sinds de nieuwe functie erbij is gekomen hebben gebruikers alleen al in de eerste 24 uur, maar liefst één miljoen keer gebeld. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Daarbij zal Google nu ook telefooncellen gaan plaatsen die sprekend lijken op de telefooncellen in Londen. Deze worden geïnstalleerd op bijvoorbeeld luchthavens en universiteiten. Vanuit deze telefooncel kan worden gebeld met Google Voice. Of deze ook in Nederland terechtkomen is nog maar de vraag.

Op dit moment is de dienst alleen te gebruiken voor Engelstalige gebruikers van Gmail en kan er alleen maar naar telefoonnummers in de Verenigde Staten en in Canada worden gebeld. FOK!kers hebben al uitgevonden hoe je toch gebruik kunt maken hiervan.

Koster: "Had geen voorkeur om Nederlandse ploeg te loten"

Adrie Koster is content met de loting voor de groepsfase van de Europa League. De oefenmeester van Club Brugge treft Villarreal, Dinamo Zagreb en PAOK Saloniki.

"Het zijn misschien niet het soort ploegen met dezelfde uitstraling als pakweg Liverpool, PSV of Juventus", aldus Koster op het digitale thuis van de Belgen. "Ook AZ had gekund, maar het is niet zo dat ik een voorkeur had om tegen een Nederlandse ploeg geloot te worden. Toch blijven het stuk voor stuk hele mooie affiches. Voor zowel de club als de spelers moet het opnieuw een hele leuke ervaring worden."

"Villarreal is geen onbekende, en met Capdevila hebben ze toch een speler in de rangen die op het afgelopen WK in Zuid-Afrika wereldkampioen is geworden. Ook Dinamo Zagreb is geen doetje want zij werden de afgelopen vijf seizoenen kampioen in Kroatië. PAOK is misschien wel de minst makkelijke tegenstander uit pot 4", analyseert Koster, die nog niet echt weet wat het perspectief is voor Club Brugge.

"Voorlopig is het nog een beetje afwachten over de haalbaarheid van deze groep. De doelstelling moet zijn om de volgende ronde te halen, maar dit krijg je echter niet zomaar op bestelling. Ook ditmaal zijn we nu weer niet kansloos en zou het leuk zijn om ook na nieuwjaar nog in Europa aan de slag te kunnen."

Ronaldo maakt einde aan 'eeuwige vakantie'

Ronaldo staat na bijna vier maanden blessureleed voor zijn rentree. De voormalige topspits maakt hoogstwaarschijnlijk zondag zijn eerste speelminuten sinds lange tijd bij Corinthians.

Ronaldo start volgens trainer Adilson Batista in de basis in de krachtmeting met Vitoria. "Hij voelt zich goed en zal in elk geval de eerste 45 minuten spelen", aldus de Braziliaanse oefenmeester gisteren.

De oud-PSV'er was tijdens de maanden van inactiviteit behoorlijk aangekomen, maar sinds hij twee weken geleden de training heeft hervat is hij alweer een aantal kilo's kwijt. Gisteren, tijdens de laatste oefensessie, toonde Ronaldo zich actief en gemotiveerd.

De voormalig international speelde begin mei zijn laatste wedstrijd voor Corinthians. Tot voor kort leek het einde van zijn carrière zelfs nabij. "Mijn lichaam verlangt naar eeuwige vakantie", twitterde Ronaldo nog niet zo lang geleden aan zijn fans.

Twee auto's ontploft in Noord-Mexico

In de Mexicaanse staat Tamaulipas, waar eerder deze week 72 lijken van migranten uit Centraal- en Zuid-Amerika werden gevonden, zijn twee auto's ontploft. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Daarnaast is de openbaar aanklager die de slachtpartij onderzocht spoorloos verdwenen. Roberto Jaime Suarez verdween woensdag in San Fernando, waar de lichamen van de vermoorde migranten zijn gevonden. Een verkeersagent uit dezelfde stad wordt ook vermist.

De twee autobommen gingen kort na elkaar af in Ciudad Victoria, de hoofdstad van Tamaulipas. De eerste ontplofte voor het kantoor van de Televisa-omroep, de tweede voor dat van de verkeerspolitie. Er vielen geen gewonden.

Er zijn dit jaar in totaal al vier auto's ontploft, een nieuwe en beangstigende tactiek in de escalerende drugsoorlog in het land. Ook de massamoord en de autobommen kunnen vermoedelijk op het conto van een van de rivaliserende drugsbendes worden geschreven.

Werkstraf voor docent om relatie met leerling

Een 29-jarige leraar is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor het plegen van ontucht met een 17-jarige leerlinge. Volgens de rechtbank heeft de man door een seksuele relatie aan te gaan het in hem als leraar gestelde vertrouwen geschonden.

De twee waren verliefd op elkaar en hadden in ieder geval een keer seks. Het meisje is daarbij zwanger geworden. Het was volgens haar haar eerste seksuele ervaring.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van tien maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur geëist. Ook wilde de officier van justitie dat de leraar van het Vossius Gymnasium werd veroordeeld tot het betalen van 1500 euro aan het schadefonds geweldsmisdrijven, maar dat vond de rechter niet nodig. De man kreeg uiteindelijk drie maanden voorwaardelijk opgelegd naast de werkstraf.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij 'als docent bij zijn omgang met het slachtoffer geen professionele afstand heeft gehouden'. "Verdachte had er rekening mee moeten houden dat het slachtoffer, ondanks haar volwassen en intelligente voorkomen, net als iedere 17-jarige op het gebied van seksualiteit kwetsbaar is."

Toch komt de rechter tot een lagere straf, mede omdat de man door de zaak is ontslagen als docent en te lijden heeft gehad onder de publicaties over de zaak in de media.

Kabinetsformatie gaat langer duren

De kabinetsformatie gaat langer duren, maximaal twee weken. Dat zei informateur Ivo Opstelten vrijdag.

De onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV zijn inmiddels drie weken aan de gang. Opstelten zei dat er 'echt nog een paar hobbels te nemen zijn'. Volgens hem gaat het om goede akkoorden, niet om het halen van een deadline. Opstelten schatte zelf bij het begin van zijn werk in dat de informatie pakweg drie weken zou gaan duren.

Opstelten zei dat de onderhandelingen een eind op streek zijn, maar dus toch nog meer tijd vergen. "het is pas klaar als het klaar is. Als de handtekeningen van de fractievoorzitters eronder staan."

Dader schietpartij na wildplasruzie gepakt

De man die vermoedelijk een vader en zijn zoon neerschoot in Rotterdam na een ruzie over wildplassen is opgepakt. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die vrijdag in Vlissingen werd gearresteerd, meldt de politie vrijdagavond. De man zat ondergedoken bij zijn vader.

Vorige week zaterdag kregen een 45-jarige man en zijn 18-jarige zoon het aan de stok met een groep mannen, nadat de vader een van hen had aangesproken toen die tegen een woning plaste. Tijdens de hier op volgende ruzie pakte een van de mannen een pistool en schoot de vader en zijn zoon neer op het Oleanderplein. Beide slachtoffers moesten naar een ziekenhuis. De zoon was er ernstig aan toe, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

In de zaak werden eerder al drie verdachten aangehouden.

De Mystery Land-tip 5 van Ritmo

Mystery Land staat weer voor de deur. Op zaterdag 28 augustus wordt het voormalig Floriadeterrein in de gemeente Harlemmermeer weer getransformeerd tot wat sommigen het mooiste festivalterrein van Nederland noemen. Maar liefst 60.000 bezoekers kunnen genieten van van een gevarieerd programma vol muziek, dans, kunst en theater. Om de voorpret al een beetje aan te wakkeren hebben we user Ritmo bereid gevonden om een tip 5 samen te stellen van acts die hij jullie zeker zou aanraden.

Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is Mystery!

Guild Wars 2

In 2005 kwam ontwikkelstudio ArenaNet met Guild Wars, als antwoord op World of Warcraft van Blizzard Entertainment. Met deze MMO wilden de ontwikkelaars een graantje meepikken van de booming markt van online gaming. Maar ze hebben het toch anders aangepakt. Waar World of Warcraft maandelijkse kosten rekent, hoef je Guild Wars alleen maar te kopen en mag je voor de rest gratis spelen. En het sloeg aan, want vijf jaar later zijn er 6,5 miljoen spellen verkocht.

Super Scribblenauts

Eén van de meest innovatieve games uit 2009 was Scribblenauts. In deze game moest je voor het eerst echt zelf aan de slag, zonder dat je op weg geholpen werd door bepaalde items. Kenmerkend hiervoor was vooral het eerste level met daarin een boom met bovenaan een ster: zorg dat je de ster pakt. Dit kon je op veel verschillende manieren aanpakken. Zo kon je bijvoorbeeld met een zaag gewoon de boom omzagen, of met een ladder de boom inklimmen, maar een minder voor de hand liggende oplossing was om met een zombie op een eenwieler waaraan weer een plank was vastgemaakt langs de boom te fietsen en de ster eruit te stoten met de plank. En dat zijn maar een paar van de honderden mogelijke oplossingen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.