Vorm: "Het wordt gewoon een mentaal verhaal"

Michel Vorm en FC Utrecht genieten nog met volle teugen na van de Europa League-winst op Celtic (4-0). De knop moet echter alweer om voor de competitiewedstrijd van morgen tegen landskampioen FC Twente.

"We moeten er gewoon staan; klaar", aldus Vorm tegen Voetbal International. "Het wordt nu gewoon een mentaal verhaal. Twee seizoenen geleden versloegen we FC Twente thuis met 3-0. Drie dagen eerder hadden zij voor de UEFA Cup tegen Stade Rennes gespeeld. Ik dacht nog: Zal het echt zo zwaar zijn?"

Inmiddels kan Vorm erover meepraten. "Na wat ons deze week is overkomen, denk ik inderdaad dat het best heftig is. Bovendien missen we  belangrijke spelers. Dries Mertens is geschorst, Jacob Mulenga en Nana Asare geblesseerd."

"We realiseren ons dat deze wedstrijd net zo belangrijk is als de return van afgelopen donderdag tegen Celtic. FC Twente is een goede ploeg, die bezig is de aansluiting met PSV te vinden. In Enschede kun je verliezen, maar we mogen ons onder geen beding naar de slachtbank laten leiden. We moeten er gewoon staan; klaar. Het voordeel is dat we in een mooi en sfeervol stadion spelen. In die ambiance kun je niet verslappen."