Nieuw SaGa-vervolg op komst

Lang, lang geleden, was er een populaire RPG serie in Japan. Het heette SaGa en werden uiteindelijk afgesplitst naar Romancing SaGa en SaGa Frontier. En toen werd het stil. Er is nog een remake geweest van SaGa 2 op de Nintendo DS, en een mobile versie van het eerste deel, maar een echt nieuw deel heeft al lang op zich laten wachten.

Dat wachten kan wel eens binnenkort voorbij zijn. Op de teaser-site van Square Enix is een weinig zeggende lichtbol aan het rondvliegen. Waarom zou dit dan SaGa zijn? Omdat Square Enix gisteren een SaGa-site geopend heeft, met linkjes naar alle oude SaGa games en een linkje naar de teaserpagina. Zelfs mannen kunnen deze subtiele hint begrijpen.

Het enige wat mist is een countdown, dus wanneer we nu weten wat dit gaat worden is onduidelijk. In de URL van de pagina staat 'onemomentplease', dus heel lang kan het niet duren. Square Enix zou op de Tokyo Game Show een geheim project onthullen, misschien krijgen we meer te zien van SaGa of hebben ze nog meer in hun mouw verstopt zitten?

SaGa