Schoolpriester bezwangert tienermeisje

Een stel uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een katholieke priester voor de rechter gesleept. De geestelijke zou hun achttienjarige dochter zwanger hebben gemaakt. Bewijs hebben de ouders ook: een verborgen camera heeft gefilmd hoe hun dochter in hun eigen kelder snoeihard wordt genomen door de priester.

Volgens de rechtszaak, die donderdag werd gedeponeerd, zou eerwaarde Luis A Bonilla Margarito een seksrelatie met het meisje zijn begonnen. Bonilla was destijds kapelaan op de katholieke school waar het meisje een leerling was. De ouders roken echter lont en besloten in het geheim een camera te plaatsen in hun kelder, waar de twee altijd uren doorbrachten. In november vorig jaar werden de priester en het meisje gefilmd terwijl ze seks hadden nadat het meisje voor haar examen was geslaagd.

De ouders namen het bewijs mee naar het bisdom van Allentown, Pennsylvania. De geestelijke bekende 'een ongepaste relatie' te hebben met het meisje. Hierop werd hij direct overgeplaatst naar een verzorgingstehuis.

Bonilla bleef echter de liefde bedrijven met het meisje. Uiteindelijk raakte het meisje zelfs zwanger van hem, beweren de ouders. Het meisje heeft onlangs het leven geschonken aan een dochter.

De 41-jarige Bonilla is inmiddels ontslagen bij het verzorgingstehuis en woont nu in een andere plaats. Hij kon niet onmiddellijk worden bereikt voor commentaar. "Hij heeft geen opdrachten meer en hij heeft sinds november niet meer gewerkt als priester", laat een woordvoerder weten.