Sneijder-Cabau woest op Koefnoen

Het management van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen overweegt stappen te ondernemen tegen de makers van het bekende satirische AVRO-programma Koefnoen.

Cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher willen in het nieuwe seizoen van Koefnoen een parodie gaan maken op het bekende showbizz-echtpaar. De voetballer en de presentatrice zijn hiermee op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

"We zijn juridische stappen aan het overwegen", aldus het management. Volgens een woordvoerder heeft het echtpaar heus wel genoeg humor om de lol van een parodie in te zien, maar is het journalistiek onjuist om informatie over hen te verspreiden zonder de feiten te checken.

De mannen van Koefnoen reageerden verbaasd op het nieuws. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt", aldus Groot vrijdag in het Algemeen Dagblad. De AVRO wil pas reageren als de omroep officieel iets gehoord heeft.


Management over Koefnoen-persiflage: "Het is journalistiek onjuist om informatie over hen te verspreiden zonder de feiten te checken"