Nieuwste Ferrari vliegt massaal in brand

Er is iets vreemds gaande in de autowereld. Werden eerst al Toyota's massaal teruggeroepen, nu blijkt ook de nieuwste Ferrari niet veilig te zijn. De Ferrari 458 vliegt massaal spontaan in brand.

Hoewel de 458 Italia nog maar drie maanden op de markt is, zijn er al vijf stuks van dit 265.000 euro kostende karretje in brand gevlogen. Zes andere exemplaren zijn inmiddels door een crash voortijdig op de schroothoop beland.

Het laatste geval van een brandende 458 was in het Franse St Tropez. De Ferrari stond gewoon geparkeerd buiten een nachtclub. Het FIAT-concern is een onderzoek gestart naar de spontane zelfontbrandingen.

Update 11.30 uur

De Nederlandse autoblog Carros weet te melden dat een eigenaar van deze exoot een brief zou hebben gekregen van Ferrari. Hierin geeft de autofabrikant aan dat een constructiefout de oorzaak is van de spontaan in brand vliegende 458 Italia's.

Een brandstofoverloop en dampafvoersysteem zouden te dicht op de motor zijn geplaatst, hetgeen brandgevaarlijk zou kunnen zijn. De man wordt verzocht zich te melden bij zijn Ferrari-dealer. Gek genoeg is Ferrari-importeur Kroymans te Hilversum nog niet op de hoogte van een terugroepactie.


Met recht een pittig wagentje. Voor een filmpje van een brandende 458, klik hier