Leidse studentes gelokt voor webcamseks

Als het aan de Hogeschool Leiden ligt, krijgen we binnenkort meer Leidse studentes die zichzelf voor de webcam blootgeven of erotische telefoongesprekken houden. In de introductiegids staat namelijk een advertentie om studentes aan te moedigen een erotisch bijbaantje te kiezen.

De Hogeschool zelf, die nota bene de gids heeft uitgereikt aan de eerstejaars studenten, heeft toegegeven: "Dit kan echt niet.

"Wij waren onaangenaam verrast toen we de advertentie opmerkten", aldus een woordvoerder van de Hogeschool. De uitgever van de gids vond de advertentie zelf op het randje. De advertentie werd door de school pas opgemerkt nadat het al was uitgedeeld aan studenten.

Ouders van studenten vonden de advertentie alles behalve leuk. "Wij reageerden geschokt", zegt Rick Riemsdijk van Eldik uit Alphen aan den Rijn. "Een onderwijsinstelling gaat toch geen webcamseks als bijbaan promoten."

Volgens de advertentie kunnen dames tot 24 euro per uur verdienen. "Voor een webcam kun je zover gaan als je wilt", zo staat vermeld in de advertentie.

Krijgt Kelly straks meer collega's?