Ophef om seriemoordenaar in speelgoedwinkel

In de VS ligt Toys 'R' Us momenteel onder vuur. De speelgoedwinkelketen verkoopt namelijk actiepoppen van Dexter. De populaire seriemoordenaar ligt gewoon in het schap tussen popjes van de Gremlins en Battlestar Galactica.

De serie rond rechercheur Dexter Morgan, die 's nachts slechteriken om zeep helpt, is ongekend populair. Fabrikant Bif Bang Pow besloot hiervan mee te profiteren en heeft enkele verschillende figuurtjes rond de seriemoordenaar op de markt gebracht, waaronder zelfs eentje met een ijzerzaagje. Sinds kort liggen de poppetjes in de speelgoedwinkel, tot grote woede van verontruste ouders.

Ene Curtis Brown uit de Amerikaanse staat Virginia is verbaasd, hij had verwacht dat de Dexter-poppen alleen via internet te koop zouden zijn. "Ik had Amerika's favoriete seriemoordenaar niet in de winkelschappen verwacht", vertelt hij. "En toch ligt hij er, tussen de figuurtjes van de Gremlins en Battlestar Galactica."

Ook Beth Caldwell, een moeder van een tienjarige dochter, is boos op de speelgoedboer. "Het is een seriemoordenaar? Oh mijn God", roept ze uit. "Ik vind het ongepast voor een speelgoedwinkel. Het past beter in een stripboekwinkel volgens mij." Ook een speelgoedverzamelaar uit Ohio heeft zijn beklag gedaan bij Toys 'R' Us.

Een woordvoerster van de speelgoedgigant laat weten dat ze slechts een klein voorraadje in de winkels hebben liggen. "Zij zijn verdeeld over de winkels om onze klanten tegemoet te komen", laat ze weten. "We verwachten dat ze zeer snel op zijn." Brown zegt het fijn te vinden dat Toys 'R' Us zich ook op de oudere klanten richt, maar vindt dat ze de Dexter-figuren niet zo prominent hadden moeten uitstallen.


Weer eens wat anders dan een Good Guy-doll...