Atlético gaat met Supercup aan de haal

Atlético Madrid heeft gisteren Internazionale afgetroefd in de strijd om de Europese Supercup. De winnaar van de Europa League was in Monaco de Champions League-winnaar met 2-0 de baas. Jose Antonio Reyes en Kun Agüero scoorden voor de Madrilenen. Diego Milito miste in de slotfase een strafschop namens Inter.

Internazionale nam vanaf het eerste fluitsignaal het voortouw en had ook de beste kansen, maar Atlético speelde uitstekend countervoetbal. Gaandeweg de eerste helft werd Atlético steeds dwingender en na ruim een kwartier in de tweede helft kwamen de Spanjaarden verdiend op voorsprong.

De verdediging van Inter kreeg de bal niet weg en Reyes speelde Maicon uit om vervolgens hard en laag in te schieten. Twintig minuten later was het weer raak. Nu kon Agüero de bal in het lege net schuiven. In de slotfase gaf scheidsrechter Massimo Busacca vrij makkelijk een strafschop aan Inter, maar Atlético-doelman David de Gea redde de inzet van Milito uitstekend.

Door de zege van Atlético staan de winnaars van de Cup met de Grote Oren achter. De winnaar van de belangrijkste Europese clubprijs won de Supercup zeventien keer, achttien keer gingen de winnaars van de Europa Cup II, UEFA Cup of Europa League met de eer strijken.