Wenger ziet weinig beweging op transfermarkt

Olga Kroeders

Arsène Wenger zag deze zomer veel spelers bij Arsenal vertrekken en de Fransman had veel moeite om zijn team de versterken. Dat zegt hij op de officiële website van The Gunners.

"Het was ontzettend moeilijk om spelers te kopen", aldus Wenger. "Dit is pas het eerste jaar dat ik dit zo meemaak. Clubs willen hun goede spelers niet verkopen en dus is er weinig beweging." Wenger haalde deze zomer drie spelers naar Noord-Londen, namelijk Lauren Koscielny, Marouane Chamakh en Sebastien Squillaci.

Daar staat tegenover dat veel spelers The Gunners hebben verlaten. Sol Campbell, William Gallas en Mickael Silvestre vertrokken allen transfervrij. Ook Eduardo da Silva, Philippe Senderos en Fran Merida zijn weggegaan. Arsenal, dat het vandaag opneemt tegen Blackburn Rovers, haalde vier punten uit de eerste twee duels.

Het lijkt er niet op dat Wenger voor de transferdeadline nog een nieuwe doelman naar het Emirates Stadium haalt. "Ik weet niet of het aan die nieuwe home grown rule ligt, maar er is gewoon geen beweging op de transfermarkt. Het is een beetje een dooie boel."