Ook Rosberg en Buemi bestraft

Naast Timo Glock en Jarno Trulli heeft autosportbond FIA ook aan Nico Rosberg en Sébastien Buemi straffen opgelegd. Beide rijders starten morgen van respectievelijk de veertiende en de zestiende startplaats.

Mercedes Grand Prix wisselde voor aanvang van de kwalificatie de versnellingsbak van Rosberg, waardoor de Duitser zich al verzekerd wist van vijf plaatsen straf op de startgrid. Teamgenoot Michael Schumacher kreeg naar aanleiding van zijn incident in Hongarije eerder al tien plaatsten straf aan zijn broek.

Buemi werd bestraft voor het ophouden van Rosberg in de kwalificatie. De Zwitser is drie plaatsen teruggezet op de grid. Grote winnaars van de straffen was Lotus Racing. Heikki Kovalainen zal morgen als dertiende mogen starten, terwijl Jarno Trulli van plaats vijftien vertrekt. Ook Vitantonio Liuzzi schoof enkele plaatsen op.

Rosberg had geluk dat hij na het uitvoeren van de straffen van plaats twaalf naar veertien is teruggezet. Ook Glock had geluk, want hij zakte van plaats zeventien naar twintig.