Koster: "Had geen voorkeur om Nederlandse ploeg te loten"

Adrie Koster is content met de loting voor de groepsfase van de Europa League. De oefenmeester van Club Brugge treft Villarreal, Dinamo Zagreb en PAOK Saloniki.

"Het zijn misschien niet het soort ploegen met dezelfde uitstraling als pakweg Liverpool, PSV of Juventus", aldus Koster op het digitale thuis van de Belgen. "Ook AZ had gekund, maar het is niet zo dat ik een voorkeur had om tegen een Nederlandse ploeg geloot te worden. Toch blijven het stuk voor stuk hele mooie affiches. Voor zowel de club als de spelers moet het opnieuw een hele leuke ervaring worden."

"Villarreal is geen onbekende, en met Capdevila hebben ze toch een speler in de rangen die op het afgelopen WK in Zuid-Afrika wereldkampioen is geworden. Ook Dinamo Zagreb is geen doetje want zij werden de afgelopen vijf seizoenen kampioen in Kroatië. PAOK is misschien wel de minst makkelijke tegenstander uit pot 4", analyseert Koster, die nog niet echt weet wat het perspectief is voor Club Brugge.

"Voorlopig is het nog een beetje afwachten over de haalbaarheid van deze groep. De doelstelling moet zijn om de volgende ronde te halen, maar dit krijg je echter niet zomaar op bestelling. Ook ditmaal zijn we nu weer niet kansloos en zou het leuk zijn om ook na nieuwjaar nog in Europa aan de slag te kunnen."