FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 mei 2007

John Higgins wederom in finale

John Higgins heeft zich geplaatst voor de finale van het WK-snooker dat momenteel wordt gespeeld in Sheffield. Stephan Maguire verloor nipt van Higgins met 17-15. De tegenstander van de Engelsman komt uit de partij tussen Shaun Murphy en Mark Selby.

Na de eerste sessie hadden beide spelers evenveel frames gewonnen, ieder schreef er vier op zijn naam. Ook de in de tweede sessie hielden beide heren elkaar in evenwicht, na de sessie stond het 8-8. De 31-jarige Higgins liep in de derde sessie tegen een achterstand aan, Maguire won het meeste aantal frames en sloot af met een 10-14 voorsprong. In de vierde en laatste ontmoeting in de halve finale kwam de Schot knap terug tot 15-15.

Het 29e frame kende een memorabel moment, Higgins maakte de duizendste century in het Crucible Theatre van Sheffield in 31 jaar. In het laatste frame besliste Higgins, ondanks een slecht frame met veel fouten, de partij en plaatste zich voor de derde keer voor de finale. Higgins werd éénmaal wereldkampioen toen hij Ken Doherty versloeg. In 2001 verloor hij van Ronnie O’Sullivan.

Squashteams tweede op EK

Het is de Nederlandse teams helaas niet gelukt om hun finales te winnen op het EK voor landenteams. De dames en de heren werden allebei verslagen door de Engelse teams.

Beide teams werden afgedroogd door de Engelse teams. De heren verloren met 4-0 en de dames met 3-0. Bij de heren was het voor het eerst in acht jaar dat er iemand anders dan Engeland en Frankrijk in de finale stonden. De Engelse dames wonnen het toernooi voor de dertigste keer, de heren hebben sinds 1973 alleen in 1980, 1983 en 1992 verloren.

Uitslag FC Dordrecht - FC Zwolle

De returnwedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Zwolle in de eerste ronde van de promotie/degradatie-playoffs is net afgelopen. Hieronder de uitslag.

FC Dordrecht - FC Zwolle 1-1
20' 1-0 Muhamadu
87' 1-1 Ossemer

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 3.100

Opstellingen:

FC Dordrecht: Rensen, van Muynen, Kras, Breinburg, Auassar, Ramos, Alisic, Biyadat (Versluis/86), Dagher (Van der Velden/65), Muhamadu (Heerkens/41), Kalisse.

FC Zwolle: Boer, van der Wal, Botteghin, van der Haar, Moisander, Reijnen (Rossen/46), Jongsma, van Moll, Jansen, Oravainen (Ossemer/56), Korf (Bijl/65).

FC Dordrecht won de eerste wedstrijd met 1-0 en gaat dus door. Het speelt nu tegen RKC Waalwijk. De heenwedstrijd is op 9 mei, de return op 13 mei.

Politieagenten veroorzaken vaker ongevallen auto

Politieagenten hebben in 2006 1700 keer een aanrijding veroorzaakt tussen hun politieauto en een andere auto. Dat is tweehonderd keer vaker dan het jaar ervoor. Dat heeft een woordvoerder van het Nederland Politie Instituut zaterdag gezegd.

In totaal kwam het aantal ongevallen met politieauto's vorig jaar uit op 8100. Daarbij zitten ook veel botsingen met paaltjes en bomen. In 2006 raakten vierhonderd agenten licht tot zwaar gewond bij ongelukken. Vier agenten overleden ten gevolge van ongelukken.

De woordvoerder noemt de situatie 'zorgelijk'. De Politieacademie opent dinsdag een nieuwe oefenbaan in Lelystad, met speciale rijsimulator, om agenten een aanvullende rijvaardigheidstraining te geven.

Volgens de woordvoerder worden de aanrijdingen voornamelijk veroorzaakt door de bijzondere omstandigheden waaronder agenten rijden. ,,Agenten komen vaak op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt, in een park bijvoorbeeld. Dan rij je soms tegen een paaltje of een bruggetje. Vaak moeten we ook rijden onder hoge snelheid om ergens snel te kunnen zijn.''

De politie heeft dagelijks ruim 10.000 politieauto's op de Nederlandse wegen rondrijden.

Ruim 100 buschauffeurs zonder rijbewijs

Icoon OpmerkelijkDe Zuid-Italiaanse stad Palermo stond voor de moeilijke klus om haar bussen te bemannen. Doordat veel buschauffers gebruik maken van de in Italië zeer lucratieve pensioenregeling, heerste er een tekort aan deze lieden. Het stadsbestuur wist echter 110 chauffeurs te recruteren, waardoor haar 500 bussen toch nog konden blijven rijden.

Het leek goed te gaan, totdat een linkse politicus een onderzoek begon naar wijdverbreide vriendjespolitiek. Hij kreeg het stadsbestuur zover om de namen en bevoegdheden van de chauffeurs bekend te maken.

De uitkomsten waren schrikbarend. Vrienden en familie van politici bleken allerlei baantjes te hebben gekregen, die ze helemaal niet konden invullen. Zo bezaten ruim 100 busschauffeurs geen rijbewijs. Ook waren er allerlei bijzondere banen in het leven geroepen, zoals rioolputtenteller, om familie en vrienden te vriend te houden.

De schimmige locale politiek van Sicilië ligt aan de grondslag van de corruptie. Binnenkort zijn er verkiezingen voor de fel begeerde post van burgemeester van Palermo. Wellicht dat kiesgerechtigden na deze ontdekking inzien dat elke stem er één is, en dat die stem een prijs heeft.

Met dank aan Nood-kloon voor de submit en de vertaling!

Interesse Ajax in Boussoufa

Ajax heeft serieuze belangstelling voor Anderlecht-speler Mbark Boussoufa. De club uit Amsterdam zou ongeveer 4,5 miljoen euro voor de Marokkaanse speler willen betalen.

Boussoufa maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar verkaste in 2001 naar Chelsea. Daar wist hij door de grote concurrentie niet door te breken tot het eerste elftal, waarop hij zijn geluk in België zocht bij AA Gent. Daar speelde de Marokkaan zeer sterk, waardoor hij afgelopen zomer een transfer naar Anderlecht verdiende.

Ajax is niet de enige club die belangstelling heeft voor Boussoufa. Ook het Spaanse Athletic de Bilbao is geïnteresseerd in de middenvelder.

Lijk van vermiste hardloper gevonden

Het lijk van de vermiste Rob Verheul is vrijdagmiddag gevonden. Het lichaam van de vermiste hardloper werd gevonden in het water aan de Tweede Polderweg in de Utrechtse wijk Overvecht. De 42-jarige man verdween vorige week spoorloos tijdens een hardlooptraining. Sindsdien ontbrak elk spoor.

Eerdere zoekacties leverden niets op. Het lichaam van Verheul werd gevonden door een kennis van hem. Die zocht intensief alle mogelijke hardlooproutes van de Utrechter na. De brandweer haalde de dode man uit het water. Een doodsoorzaak is nog niet bekend. Er zal nog sectie op het lichaam worden verricht.

Rob Verheul werd dood gevonden
Rob Verheul werd dood gevonden


Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Dinosaurus opgegraven in Argentinië

Icoon OnderzoekIn Zuid-Argentinië is het fossiel gevonden van een vleesetende dinosaurus die 150 miljoen jaar geleden leefde. Het zeven meter lange, tweebenige beest draagt de naam Condorraptor en stamt uit de Juratijd. Volgens kenners is het een belangrijke ontdekking, omdat het fossiel vrijwel intact is.

In de gefossiliseerde resten zijn delen van de kaak en van de kop te zien. De vindplaats van de dinosauriër bevindt zich vlakbij het dorpje Cerro Condor in Patagonië. Op die locatie doen paleontologen al vijf jaar opgravingen. Er zou minstens een jaar nodig zijn om het fossiel verder uit te graven.

Condorraptor
In dit rotsblok zit de Condorraptor

Dode en zeven gewonden bij ongeval

Icoon OngelukEen 34-jarige Pool is zaterdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval in het Brabantse Oisterwijk. Hij overleed in het ziekenhuis. Zeven anderen raakten gewond.

De Pool zat met zeven landgenoten van 27 tot 34 jaar in een busje. Om negen uur ’s morgens botste de bus op een personenauto op de Oirschotsebaan. Die auto werd weer bestuurd door een 47-jarige Pool. Ook die raakte gewond. Een 37-jarige inzittende van de personenwagen bleef ongedeerd.

Ooggetuigen beweren dat de auto het busje schampte tegen de zijkant. Die kwam vervolgens op zijn kop in een aspergeveld terecht. Onder de gewonden waren er vier heel slecht aan toe. De hulpdiensten rukten uit met onder meer twee traumahelikopters en vier ambulances.

Saunier heerst in Asturië

De derde etappe van de Ronde van Asturië is gewonnen door de Spanjaard Alberto Fernández. De 22-jarige Spanjaard van Saunier Duval kwam samen met zijn ploeggenoot Koldo Gil boven op de slotklim. Daar verdeelden de ploegmaats de winst. Fernández de ritzege en zijn landgenoot de leiderstrui.

Gil nam de leiderstrui over van een andere ploeg- en landgenoot: Francisco Ventoso. Alberto Fernández staat nu tweede op een seconde achterstand. De enige Nederlandse deelnemer, Niels Scheuneman van Unibet.com, staat 75e op ruim 35 minuten achterstand.

Tiener raakt na dag rijbewijs al kwijt

Icoon PolitieEen 18-jarige man uit Bergschenhoek heeft niet lang van zijn rijbewijs kunnen genieten. Hij moest het roze pasje na een dag al inleveren bij de politie. Dat meldde de politie zaterdag.

Agenten betrapten de jonge snelheidsduivel toen hij vrijdagavond over de A16 scheurde met een snelheid van 158 kilometer per uur. Op die weg was slechts 100 kilometer per uur toegestaan. Bij Dordrecht werd de jongeman aan de kant gezet en werd zijn rijbewijs ingenomen.

Met dank aan Stuntel, babbelbox en microkid voor de submit.

Opnieuw ziekenhuisschandaal in Italië

Icoon MedischIn een nieuwe hartafdeling in een ziekenhuis in het Zuid-Italiaanse Castellaneta zijn binnen de eerste twee weken acht patiënten overleden. Uit onderzoek is gebleken dat leidingen verkeerd waren aangesloten. Daardoor kregen patiënten in plaats van zuurstof lachgas toegediend, zo meldde het Italiaanse persbureau ANSA zaterdag. De betreffende afdeling is gesloten.

Italië wordt de afgelopen maanden geteisterd door ziekenhuisschandalen. In Florence kregen patiënten organen van seropositieve personen getransplanteerd. Ook waren er berichten in de pers over onhygiënische toestanden in ziekenhuizen, met ratten en hondenpoep in de gangen.

Echtpaar op brandstapel vanwege hekserij

Icoon BrandEen bejaard koppel is in Zuid-India door een woedende massa mensen op de brandstapel geplaatst en levend verbrand. Het echtpaar zou een vloek hebben uitgesproken over de dochter van een familielid, waardoor die nu zwaar ziek is. Het drama vond plaats in het dorpje Upputimmayapalli in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh.

De 70-jarige Sayilu Pandla en zijn 65-jarige vrouw Pochamma werden door de menigte uit hun hut getrokken. Ze werden geslagen en vervolgens in brand gestoken door de mensenmassa. Daarbij waren ook familieleden van het koppel betrokken. De vader van het zieke meisje had de menigte aangespoord. Hij is met anderen op verdenking van moord gearresteerd. Bijgeloof is op delen van het Indiase platteland nog steeds een gewone zaak.

Uitslag Go Ahead - BV Veendam

De returnwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en BV Veendam in de eerste ronde van de promotie/degradatie-playoffs is net afgelopen. Hieronder de uitslag.

Go Ahead Eagles - BV Veendam 2-0

34' 1-0 Schoenmaker
41' 2-0 Ars (Penalty)

Scheidsrechter: Janssen.
Rode Kaart: 61. Schoenmakers (Go Ahead)
Gele Kaart: Jongen, Göbel, Brugge (allen Go Ahead). Krstev, Wiekens (Veendam).

Opstellingen

Go Ahead Eagles: Moeliker, Vosselman, Schoenmakers, Parnela, Schotman (Jongen/61), Wissink, Gilissen, Göbel, Ars, Ax (Brugge/76), Ghoochannejhad.

BV Veendam: Ditewig, Cijntje, Wiekens, Krstev (v. Dalen/86), Kloosterman, Schaken (Klok/71), Loohuis, Buurmeijer, Cruz Vicente, De vriese, Lip (Postma/76).

BV Veendam won de eerste wedstrijd met 5-1 en gaat dus door. Het speelt nu tegen Excelsior. De heenwedstrijd is op 9 mei, de return op 13 mei.

'Kernfusie bij kamertemperatuur'

Icoon OnderzoekOnderzoekers van de Amerikaanse marine beweren een kernfusiereactie op gang te kunnen brengen bij kamertemperatuur. Bij 'normale' kernfusies is een temperatuur nodig van 15 miljoen graden celsius. De ontdekking zou een doorbraak zijn in het energievraagstuk waar wetenschappers zich al jaren het hoofd over breken.

In 1989 beweerden elektrochemici Stanley Pons en Martin Fleischmann dat het mogelijk moest zijn om deuteriumkernen te laten samensmelten bij kamertemperatuur. Dit konden zij echter niet waarmaken en langzaamaan groeide het aantal critici van de theorie.

'Space and Naval Warfare Systems', een afdeling van de Amerikaanse marine, bleef geloven in de theorie en geeft nu aan bewijs te hebben gevonden voor de reactie. Onderzoekers Stanislaw Szpak en Pamela Mosier-Boss hebben een koude kernreactie laten verlopen en kunnen deze reproduceren en uitleggen. Zij gebruikten dezelfde techniek als Pons en Fleischmann twee decennia geleden met paladium en deuterium gecoate draad die aan een elektrisch of magnetisch veld wordt blootgesteld.

Kernfusie is een zeer veilige en schone manier om energie te produceren. Het is veiliger dan kernsplitsing, dat in veel kerncentrales wordt gebruikt om energie op te wekken. Kernfusie is geen kettingreactie en kan dus niet op hol slaan. Er komen ook geen radioactieve stoffen vrij, waardoor de reactie schoon is.

Met dank aan leejow en attaxia voor de submit.

Anton wint rit Romandië, Dekker tweede

Igor Anton heeft de vierde etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Spanjaard in de sprint van de koninginnerit Thomas Dekker.

In de slotklim reed Anton weg uit een groep van negentien renners. Hij kreeg gezelschap van Dekker, Chris Horner en John Gadret. In de sprint bleek Anton de beste. In het klassement leidt nu Chris Horner, met een kleine voorsprong op Anton en Dekker. Paolo Savoldelli staat daarin vierde. Morgen is de slotetappe, een individuele tijdrit over 20 km.

Djokovic naar finale Estoril

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP toernooi in Estoril. In de finale mag de Servier het opnemen tegen de Fransman Richard Gasquet.

Djokovic had twee sets nodig om Tommy Robredo van zich af te slaan. In de eerste set leverde de Spanjaard nog verzet, in de tweede set was dat gebroken. Met 7-5, 6-1 schreef Djokovic de partij op zijn naam.

In de andere finale was Richard Gasquet snel klaar met Paul Henri Mathieu. Veel hoefde hij daar niet voor te doen. Mathieu, die met een indrukwekkende reeks bezig was, gaf na vier games op. Gasquet stond op dat moment met 3-1 voor.

Bondarenko verrast Kuznetsova

Alona Bondarenko heeft verrassend de finale bereikt van het WTA-toernooi in Warschau. De Oekraïense was in de halve eindstrijd met 6-2 en 7-6 te sterk voor de als derde geplaatste Svetlana Kuznetsova.

In de eerste set brak Bondarenko de opslag van haar opponente tweemaal. In het tweede bedrijf moest de Russin éénmaal haar opslag inleveren, maar deze break maakte ze ongedaan en dwong zo een tiebreak af. Daarin kwam de Russin nog wel een mini-break voor, maar verloor ze uiteindelijk met 7-4.

Bondarenko moet het in de finale opnemen tegen Justine Henin, die eerder vandaag Jelena Jankovic versloeg.

World of Starcraft wordt steeds waarschijnlijker

De aankondiging van Blizzard over twee weken wordt een MMORPG gebaseerd op het Starcraft-universum. Dat zeggen goed-geïnformeerde bronnen van de site Computer and VideoGames althans.

Dat het een Starcraft titel zou betreffen was zo goed als zeker, omdat de aankondiging in Zuid-Korea gedaan zal worden, het land waar Starcraft nog ongekende populariteit geniet. Ook de waarschijnlijkheid van een MMO was behoorlijk groot, aangezien Blizzard momenteel op zoek is naar nieuw personeel voor een nieuwe MMO.

Hoe het ook zij, over twee weken weten we meer.


Penny Arcade had een vooruitziende blik

'Linkse kiezer is geestelijk gehandicapt'

De Italiaanse oppositieleider en oud-premier Berlusconi heeft weer eens een pittige uitspraak gedaan. Volgens hem zijn kiezers die bij de parlementsverkiezingen van Palermo, later deze maand, voor links kiezen mentaal gehandicapt. Ze zouden opgenomen moeten worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Berlusconi deed zijn uitspraak zaterdag op een campagnebijeenkomst.

Het is niet de eerste keer dat Berlusconi kiezersgroepen schoffeert. Eerder dit jaar zei hij al dat alle homo's links waren. Ook wilde hij onder een linkse premier geen belasting meer betalen. Er zijn talloze andere voorbeelden van schofferingen door Berlusconi.

Berlusconi heeft het niet zo op linkse kiezers.

Uitslag Glasgow Rangers - Celtic

Glasgow Rangers heeft vanmiddag in The Old Firm een ticket veilig weten te stellen voor de voorrondes van de Champions League. In het eigen Ibrox-stadion versloeg de ploeg aartsrivaal Celtic, dat al zeker is van de Schotse titel, met 2-0. De nummer drie in Schotland, Aberdeen, kan Rangers, met nog twee speelrondes te gaan, niet meer achterhalen.

Kris Boyd en Charlie Adam scoorden de doelpunten. Celtic kon het verlies tegen de aartsrivaal maar moeilijk verkroppen en scheidsrechter Craig Thomson moest vijf maal geel trekken voor spelers van Celtic. Jan Vennegoor of Hesselink speelde de gehele wedstrijd mee bij Celtic, maar kon geen potten breken.

Wat is Dit: De prijzen en regels

De Wat is Dit gaat weer beginnen.

Natuurlijk zijn er ook weer leuke prijzen die we in drie keer gaan verdelen. De eerste periode zal lopen van 7 Mei tot en met 31 Juli. De tweede periode zal lopen van 1 Augustus tot en met 30 September en de derde periode van 1 Oktober tot en met 31 December. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door onlinesmartshop.nl


Onlinesmartshop.nl verkoopt al vele jaren smartdrugs, paddo`s, herbal energizers, psychoactieve kruiden, cannabis zaden, boeken, dvd`s en video`s. In onze smartshop wordt een zeer uitgebreid assortiment aangeboden dat inmiddels uit vele honderden artikelen bestaat. Tevens is er een uitgebreid headshop gedeelte waar je waterpijpen, grinders, vaporizers, weegschalen, stashboxen en zelfs de bekende lange vloeitjes kunt kopen. In onze gezondheids afdeling verkopen wij afslankpillen, vitaminen, en sportvoeding.

De prijzen:
Per periode is er één waardebon ter waarde van 50 euro te winnen.

Wat is Dit:
Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wie of wat er op een foto staat.

De regels:
- Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
- Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften.
- Crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
- Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor deze periode

De puntentelling:
- Raad iemand het in de 1e ronde, dan krijgt deze 6 punten. Lifters krijgen 3 punten.
- Raad iemand het in de 2e ronde, dan krijgt deze 5 punten. Lifters krijgen 2 punten.
- Raad iemand het in de 3e ronde, dan krijgt deze 4 punten. Lifters krijgen 1 punt.
- Raad iemand het in de 4e ronde, dan krijgt deze 3 punten. Lifters krijgen 0,5 punt.

Anacapri - The Dream aangekondigd

Anacapri - The Dream, een first person point & click adventure ontwikkeld door S&G Software zal begin juni uitkomen en wordt uitgegeven door Adventure Planet.

In Anacapri - The Dream zul je als Dr Nico N op het eiland Capri, en dan voornamelijk in de hogere regio's genaamd Anacapri, op zoek gaan naar de Obsidian Disk, een mysterieus, krachtig maar tegelijk gevaarlijk voorwerp. Als expert van oude beschavingen bezit jij de kennis die nodig is om de Disk te vinden. De game belooft je perceptie van waarheid, werkelijkheid, leugen en illusie flink door de war te schudden.








De game is een mix van mythologie, literatuur, legenden en je zal dan ook bekende namen als Nereus, Poseidon, de schrijver Axel Munthe en de filosoof Gunnar Adler-Karlsson tegenkomen.

Geïnteresseerden kunnen de game begin juni via Adventure Gameshop en de betere online stores aanschaffen.

Kohlschreiber en Youzhny naar finale Munchen

Mikhail Youzhny en Philipp Kohlschreiber hebben zich geplaatst voor de finale van het graveltoernooi in Munchen.

Mikhail Youzhny versloeg voor de derde keer dit seizoen de jonge Tsjech Tomas Berdych. Nadat hij in Dubai en Rotterdam in de eerste rondes Berdych versloeg, deed hij dat vandaag in de halve finale. Head-to-head gaat Youzhny nu naar 4-2 tegen de Tsjech. Met 6-4, 6-3 had de Rus maar 2 sets en 2 breaks nodig om de overwinning veilig te stellen.

In zijn derde finale dit seizoen (na wederom Rotterdam en Dubai) mag hij het opnemen tegen thuisspeler Philipp Kohlschreiber. Na de vroege uitschakeling van de als eerste geplaatste Duitser Tommy Haas heeft Munchen dan toch een Duitse finalist. Kohlschreiber versloeg Marcos Baghdatis met 6-2, 6-3.

Uitslag Manchester City - Manchester United

Manchester United koerst af op het behalen van zijn zestiende landstitel. Vanmiddag werd de stadsderby tegen Manchester City met 1-0 gewonnen. Hierdoor bedraagt het gat met naaste rivaal Chelsea acht punten. Als Chelsea morgen in de wedstrijd tegen Arsenal gelijkspeelt of verliest, is United kampioen.

Na ruim een half uur spelen scoorde Cristiano Ronaldo, door spelers en door voetbaljournalisten gekozen tot beste speler van het jaar, de enige treffer van de wedstrijd. De Portugees werd neergehaald en benutte zelf de strafschop.

In de tachtigste minuut van de wedstrijd hield doelman Edwin van der Sar zijn doel schoon nadat City een penalty mocht nemen. De Nederlander bokste de recht door het midden geschoten bal van Darius Vassell uit de doelmond weg.

Interesse Utrecht in Cho

FC Utrecht heeft serieuze interesse in de Zuid-Koreaan Cho Jae-jin. Scouts van de Nederlandse club zaten donderdag op de tribunes van het Japanse Shimizu S-Pulse.

Cho wist in de topper tegen Jubilo Iwata tweemaal te scoren, en wist daarmee de drie punten in het eigen Nihondaira Sports Stadium te houden. De doelpunten van de Zuid-Koreaanse international waren genoeg om de tegentreffer van Iwata ongedaan te maken. Naar verluidt willen de Utrechters de 25-jarige spits vaker bekijken voordat ze met een bod komen.

Shimizu heeft net Japans ex-international Akinori Nishizawa aangetrokken, en dus is het denkbaar dat Cho voor een redelijke prijs weg mag. Mocht Cho in de zomer naar de Domstad komen, dan is hij de tweede speler die vanuit de Japanse J-League naar Utrecht komt. In 2003 werd Toshiya Fujita van Jubilo Iwata gehuurd.

Saviola kan toch bijtekenen

Javier Saviola kan toch zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij FC Barcelona. Of de Argentijn dat ook gaat doen is nog maar zeer de vraag.

Saviola heeft bij Barcelona geen uitzicht op een basisplaats en zijn contract bij de Catalanen loopt af. Lange tijd leek hij geen nieuw contract te kunnen tekenen, maar na gesprekken met technisch directeur Txiki Beguiristain is er duidelijkheid gekomen. Mocht de Argentijnse aanvaller willen blijven, dan zal hij zo'n tweederde van zijn salaris moeten inleveren. Ook zal hij derde spits blijven.

De international, die altijd aangaf dat zijn voorkeur bij Barcá lag, staat nu voor een moeilijke keuze. Clubs als Real Zaragoza, Villarreal en Real Mallorca willen de spits aantrekken, en zijn bereid minstens het dubbele van zijn 'nieuwe' loon uit te keren. Saviola's zaakwaarnemer Diego Queiruga gaf toe dat hij deze clubs contact met hem hebben opgenomen. "Ook dat van het nieuwe contract klopt, al heb ik nog geen officieel document van Barcelona ontvangen", zei Queiruga.

Henin naar finale Warschau

Justine Henin heeft zich als eerste verzekerd van een plaats in de finale van het WTA-toernooi in Warschau. De als eerste geplaatste Belgische versloeg na ruim tweeënhalf uur spelen de als vierde geplaatste Servische Jelena Jankovic met 7-5, 2-6 en 6-4.

Henin had tot aan de halve finale in haar partijen tegen Anna-Lena Grönefeld en Mara Santangelo niet meer dan zes games afgestaan. In de eindstrijd moet ze het opnemen tegen de winnares van de andere halve finale. Die gaat tussen de als derde geplaatste Svetlana Kuznetsova en de Oekraïense Alona Bondarenko.

Keniaans verkeersvliegtuig vermist

Icoon VervoerEen Keniaans passagiersvliegtuig dat op weg was van Abidjan in Ivoorkust naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi is kort na een tussenlanding in Kameroen verdwenen. Al het contact met de Boeing 737-800 van Kenya Airways is verbroken, maakte de maatschappij zaterdag bekend.

Aan boord van het vliegtuig bevinden zich 106 passagiers en negen bemanningsleden. Volgens een hoge functionaris van Kenya Airways heeft de verkeerstoren in Douala, Kameroen, kort na vertrek van het toestel het laatste teken van leven gekregen. "We hebben momenteel geen details over wat er is gebeurd met ons vliegtuig", aldus Titus Naikuni.

Volgens bronnen binnen de Kameroense autoriteiten ving de luchtverkeersleiding noodsignalen van het toestel op kort nadat het was opgestegen van Douala. Over de locatie van waar de signalen werden uitgezonden, konden de bronnen nog niets zeggen. De luchtmacht van het Afrikaanse land heeft twee helikopters ingezet voor een zoektocht naar de Boeing. Alle politieagenten in de regio Douala zijn ingezet in een poging het vliegtuig te lokaliseren.

Kenya Airways zag zich in 2000 voor het laatst geconfronteerd met een vliegtuigcrash. Vlucht 431 van Abidjan via het Nigeriaanse Lagos naar Nairobi stortte kort na de start in zee. Daardoor vonden 169 van de 179 inzittenden de dood.
Verkeersvliegtuig vermist

Prinses Ariane weer thuis

Icoon KoningshuisPrinses Ariane is zaterdag teruggekomen op de Eikenhorst in Wassenaar. Het gaat inmiddels zo goed met de derde dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima dat de behandeling met antibiotica thuis kan worden voortgezet, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst.

De bijna een maand oude Ariane werd woensdagmorgen opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum wegens een luchtweginfectie. In de nacht daarvoor had zij plotseling hoge koorts gekregen. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben zaterdag het medisch team bedankt voor de behandeling van hun dochter.
Weer thuis

[DTM] Uitslag kwalificatie Oschersleben

Mika Häkkinen heeft op het circuit van Oschersleben de pole position veroverd. De Fin bleef op het Oost-Duitse circuit Mike Rockenfeller en teamgenoot Bruno Spengler voor.

#CoureurTeamAutoTijd
1Mika HäkkinenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:22.456
2Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM1:22.530
3Bruno SpenglerHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:22.625
4Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM1:22.682
5Jamie GreenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:22.791
6Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM1:22.831
7Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM1:22.935
8Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:23.134
9Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM1:22.899
10Bernd SchneiderHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:22.909
11Paul di RestaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:23.152
12Mathias LaudaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:23.296
13Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:23.338
14Adam CarrollFuturecom TMEAudi A4 DTM1:23.394
15Daniel la RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:23.386
16Lucas LuhrTeam RosbergAudi A4 DTM1:23.400
17Marco WernerTeam PhoenixAudi A4 DTM1:23.420
18Frank Biela*Abt SportslineAudi A4 DTM1:23.694
19Susie StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:23.897
20Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM1:24.468

* Zal in de race als laatste starten.

Blind trots op ongelukkige Daley

Daley Blind kende gisteren een dubieuze avond. De middenvelder van het Nederlands elftal onder-17 wist in het groepsduel met IJsland (3-0) tweemaal te scoren, maar moest afhaken met een blessure.

De zoon van ex-speler/coach van Ajax Danny Blind speelde zijn eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap onder-17 in België, nadat hij in de eerste groepswedstrijd tegen het gastland (2-2) was geschorst. Tegen IJsland stond de middenvelder van Ajax in de basis en wist hij met twee goals zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een smet op het duel was dat Blind met een enkelblessure uitviel en waarschijnlijk de rest van het toernooi niet meer in actie komt.

"Als je hem ziet vertrekken met een blessure, denk je dat het niet zo erg is", zegt Daley's vader Danny. "Het is zeer jammer voor hem maar ik weet als geen ander dat dat bij het vak hoort." De toekomstige technisch directeur van Sparta vond zijn zoon erg goed spelen. "De eerste goal was erg goed en bij de tweede had de doelman wel wat meer kunnen doen, maar overall speelde hij een goede wedstrijd. Voor jongeren van die leeftijd is het fantastisch om op zo'n toernooi te spelen, dus is het teleurstellend om zo af te moeten haken."

Door de overwinning van Nederland staat Oranje nu bovenaan Groep B. Engeland heeft eveneens vier punten, maar moet nog tegen de Nederlanders. België heeft twee punten uit twee duels, maar de Belgen hebben op papier nog de makkelijke wedstrijd tegen IJsland te gaan.

Leo Beenhakker interim-trainer bij Feyenoord

Leo Beenhakker keert tijdelijk terug bij Feyenoord. Beenhakker (64) zal gedurende de play-offs als interim-trainer aan de club verbonden zijn. Maandag staat Beenhakker, die in 1999 als laatste trainer kampioen werd met Feyenoord, voor het eerst voor de groep. Beenhakker, die momenteel bondscoach is van Polen, moet tijdens de play-offs alsnog Europees voetbal zien af te dwingen.

Beenhakker hoefde geen seconde na te denken toen Feyenoord zich meldde."Dit is een 'duty call' die ik niet kan weigeren. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat." Beenhakker is overigens geen kandidaat om hoofdtrainer te worden voor het aankomende seizoen. De clubleiding beraadt zich nog over de vacante trainerspositie.

Feyenoord zocht na het opstappen van Erwin Koeman naar een trainer die gedurende zijn carrière aangetoond heeft in korte tijd een ommekeer te kunnen bewerkstelligen en daarnaast de club van binnen en van buiten kent. Beenhakker past volgens de club in dat profiel.

In 2000 pakte Beenhakker voortijdig zijn biezen bij Feyenoord, nadat hij de club een jaar eerder met een straatlengte voorsprong aan de titel had geholpen. Hij was in de Champions League tijdens het seizoen 1999/2000 zeer succesvol. Het Europees avontuur strandde uiteindelijk op de laatste speeldag van de tweede groepsfase.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Beenhakker leidt Feyenoord bij play-offs

Leo Beenhakker is door Feyenoord vandaag aangesteld als interim-trainer. De huidige bondscoach van Polen gaat de Rotterdammers leiden bij de komende wedstrijden in de play-offs. De Rotterdammers hebben gezegd dat Beenhakker geen kandidaat voor het hoofdtrainerschap komend seizoen is.

In het meest ongunstige geval speelt Feyenoord nog slechts twee keer. Verlies in de tweekamp met FC Groningen op 10 en 13 mei betekent uitschakeling in de play-offs van de nummers zes tot en met negen. Bij winst tegen de Noorderlingen wordt het seizoen in elk geval verlengd tot in het weekeinde van 20 mei. Als de Rotterdamse club dan nog ongeslagen is, kan men strijden om een Intertoto-ticket.

"Dit is een “duty call” die ik niet kan weigeren. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat," aldus Beenhakker. Beenhakker vertrok in 2000 voortijdig bij Feyenoord, nadat hij de club een jaar eerder met een straatlengte voorsprong aan de titel had geholpen.

[DTM] Biela bestraft na training

Frank Biela zal morgen tijdens de start van de DTM-race op het circuit van Oscherleben vijf plaatsen teruggezet worden . Biela, invaller voor de geblesseerde Tom Kristensen, negeerde een gele vlag tijdens de vrije training.

"De deelnemer negeerde de gele vlag in sector twee tijdens de vrije training. Hij liet zijn snelheid niet zakken en bleef op snelheid doorrijden", aldus de wedstrijdcommissaris.

Kubica: "Nieuwe chicane minder leuk"

De nieuwe chicane op het circuit van Barcelona is ter verbetering van de veiligheid aangelegd, maar veel coureurs hebben zich inmiddels negatief uitgelaten over dit deel. Robert Kubica, rijder van BMW F1, is één van de mensen die zijn kritiek op de nieuwe knik heeft geuit.

"De baan van Barcelona bevalt me wel, alleen vind ik wel dat de nieuwe bochten een deel van de charme van het circuit hebben weggenomen", was de reactie van Kubica. "Het is een ware belevenis om met een Formule 1-auto door snelle bochten met veel downforce te razen. Nu zijn de twee snelle laatste bochten vervangen door een krappe chicane, waar je slechts met een gangetje van zestig, zeventig kilometer per uur doorheen kan. Voorheen gingen we met 260 kilometer per uur over dit deel van het circuit! Deze verandering maakt het circuit een stuk minder leuk. Het is echter wel veiliger."

'Westen moet bereid zijn in te leveren'

Oud-PvdA-minister Jan Pronk heeft vandaag tijdens de 5-mei lezing in de Utrechtse Domkerk gezegd dat 'vrijheid delen' betekent dat je ook westerse verworvenheden ter discussie wil stellen en bereid bent er iets aan af te doen. Pronk had voor de lezing met jongeren gesproken die zich zorgen maken om de polarisatie en xenofobie in Nederland.

Tijdens de lezing, met het thema Vrijheid zonder grenzen, stelde Pronk dat Nederlanders bereid moeten zijn de westerse verworvenheden niet te 'verabsoluteren' als anderen die zien als het resultaat van overheersing en ongelijke machtsverhoudingen. Ook benadrukte hij dat ''andersdenkenden niet te snel voor terrorist moeten worden uitgemaakt''.

Verder hamerde Pronk erop dat mensen in het Westen een grotere bijdrage moeten leveren aan vrijheid en veiligheid in de rest van de wereld. ''Erken dat ieder mens op deze wereld recht heeft om te leven. Probeer je te verplaatsen in de positie van de ander. Stel vragen, telkens opnieuw. Leg je er niet bij neer dat er grenzen zijn. Verdeel je tijd en aandacht anders. Voer actie door je stem te verheffen. Gebruik je vrijheid goed. Laat je niet op je kop zitten door je eigen vrees'', aldus de oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking en voormalig gezant van de Verenigde Naties.

Ook zei hij dat het niet aangaat ''de eigen welvaart te maximaliseren en pas daarna, wanneer het ons goeddunkt, anderen iets toe te stoppen. Het gaat niet aan de eigen veiligheid boven alles te stellen en de vrijheden van anderen daaraan ondergeschikt te maken.''


Met dank aan ko3tj3bo3 voor de submit.

Eerste beelden Splinter Cell: Conviction

De eerste beelden van het vijfde deel in de Splinter Cell serie, Splinter Cell: Conviction, zijn vrijgegeven. Er is nog weinig bekend over de verhaallijn en de setting van SC: Conviction, maar uit eerdere screens valt in ieder geval op te maken dat het spel zich (deels) zal afspelen in Washington. Daarnaast is het al wel bekend dat het wederom voor Sam, en vele anderen, niet duidelijk zal zijn aan welke kant van de wet hij opereert.

De beelden komen (zo te zien) uit een tijdschrift in Scandinavië.






Met dank aan Cyberia18 en lordteddybeer voor de submit

Spierblessure voor Ronaldo

AC Milan kan dit weekend, tijdens de wedstrijd tegen Fiorentina, naar alle waarschijnlijkheid niet over Ronaldo beschikken. Tijdens de training van afgelopen vrijdag liep de Braziliaan namelijk een blessure aan zijn dijbeen op.

De komende dagen wordt de blessure onderzocht, zodat men vast kan stellen hoe ernstig deze is. Mocht het zo zijn dat de spier gescheurd is, dan is het seizoen voor Ronaldo afgelopen.

De Braziliaanse aanvaller werd afgelopen winter overgenomen van Real Madrid. Sindsdien kwam de speler elf keer in actie en maakte zeven treffers. De finale van de Champions League moet Ronaldo in ieder geval aan zich voorbij laten gaan. Eerder dit seizoen was hij in dit lucratieve toernooi al actief voor de Spaanse topclub, waardoor hij niet speelgerechtigd is.

Van Geel: "Bod op Sneijder veel te laag"

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Valencia een bod van 12 miljoen euro op Wesley Sneijder had gedaan. Het Algemeen Dagblad wist echter te melden dat het bod op de speler van Ajax in werkelijkheid veel lager lag.

"Dat bod was veel te laag en daarom weigeren wij een tegenbod te doen. Het bedrag dat Valencia heeft geboden ligt dan ook vele malen lager dan het bedrag dat ik her en der heb gelezen", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Ajax.

Naast Valencia zouden ook Bayern München en FC Barcelona hengelen naar de diensten van Sneijder, die in het verleden de jeugdopleiding van de Amsterdamse club doorliep. Dit seizoen kwam de middenvelder 30 keer in actie. Hierin was hij goed voor achttien treffers.

Makaay wil contract uitdienen

Roy Makaay is vooralsnog niet van plan om terug te keren naar de Nederlandse competitie. De laatste weken gaan er geruchten de ronde dat de speler van Bayern München naar PSV zou vertrekken. De Nederlander heeft echter laten weten dat hij nog een jaar in Duitsland wil blijven.

"Ik heb gehoord dat PSV interesse zou hebben, maar in principe wil ik mijn contract bij Bayern, dat loopt tot medio 2008, gewoon uitdienen. Ik heb nog geen signaal gekregen dat Bayern me beu is", liet Makaay in een reactie weten. De aanvaller van Bayern München kwam in het verleden uit voor Vitesse, Tenerife en Deportivo La Coruña. In totaal speelde hij 440 wedstrijden en wist hierin 218 doelpunten te maken.

Van Tornhout niet in play-offs

Roda JC zal tijdens de play-offs niet kunnen beschikken over Dieter van Tornhout. De spits kampt al langere tijd met een kwetsuur aan de enkel. Aanvankelijk werd verwacht dat hij in de play-offs weer inzetbaar zou zijn.

Nu blijkt dat Van Tornhout langer uit de roulatie is. Een operatie bleek namelijk noodzakelijk om de enkelblessure te verhelpen en de revalidatie vergt twee maanden tijd.

Skinhead De B. kreeg wapens uit 'Delft'

JustitieDe extreem-rechtse skinhead Arris de B. uit Spijkenisse die in maart werd gearresteerd wegens verboden wapenbezit, zou een deel van zijn wapens hebben gekocht van de 42-jarige Maarten van M. uit Delft. Bij de 25-jarige De B. werden in maart een automatisch AK-47-achtig vuurwapen, een dubbelloops jachtgeweer, een handvuurwapen, hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten en zelfgefabriceerde explosieven aangetroffen.

De B. heeft volgens zijn advocaat meteen na zijn arrestatie verklaard dat de wapens bij 'een zekere Maarten uit Leiden of Delft' vandaan kwamen. Volgens de advocaat ging zijn cliënt op de praatstoel zitten omdat hij bang was dat de wapens eerder gebruikt zouden zijn bij misdrijven. ''Arris had de wapens al een tijdje thuis liggen. Hij vond het mooi spul. Meer niet. Wilde plannen had hij er niet mee'', aldus de raadsman.

Maarten van M. werd op 1 mei gearresteerd samen met ene Robin van O. uit Spijkenisse. Volgens hun advocaten zijn ze beiden alweer op vrije voeten gesteld. Alleen De B. zit nog in voorarrest.

Van M. (in wiens woning deze week ook wapens werden aangetroffen) en De B. maken deel uit van een select groepje dat in 2002 al in beeld was bij de AIVD. De Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka beweerde toen aanwijzingen te hebben dat het groepje aanslagen plande op linkse politici. Tot een strafzaak is het echter nooit gekomen.

Delftenaar Maarten van M. staat te boek als voormalig lid van de Centrum Democraten (CD). Arris de B. is een bekende in kringen van de extreem-rechtse skinheadbeweging 'Combat 18' en de neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU). GroenLinks stelde onlangs Kamervragen naar aanleiding van de wapenvondst bij De B.



Arris de B. op NVU-demo (foto Kafka)

Afellay van de partij op jeugd-EK

Ibrahim Afellay is deze zomer van de partij bij het Nederlands elftal onder de 21 jaar. De eenmalig A-international twijfelde afgelopen week vanwege overbelasting nog hardop aan deelname aan het EK -21 wat in ons land wordt gehouden.

Hij heeft bondscoach Foppe de Haan uiteindelijk laten weten wel mee te doen. "Afellay is er zeker bij deze zomer", aldus De Haan.

Stijn Schaars meldde zich eerder deze week af bij De Haan. De middenvelder van AZ vecht al maanden tegen een steeds terugkerende enkelblessure.

Schooldirecteur Putte mag thuis onderzoek afwachten

Directeur Anton K. uit Ossendrecht van katholieke basisschool 'Op Dreef' in Putte die verdacht wordt van ontucht met leerlingen, is gisteren door de rechter-commissaris in Breda naar huis gestuurd. De 58-jarige schooldirecteur blijft vanwege ''voldoende ernstige bezwaren'' wel verdachte, maar mag wegens 'persoonlijke omstandigheden' het strafrechterlijk onderzoek en mogelijk vervolging thuis afwachten.

De man werkt ruim 21 jaar op Op Dreef. Hij zou al eerder zijn berispt en kinderen in de douche hebben gefotografeerd. K. wilde gisteren geen commentaar geven op de verdenkingen.

Dat Anton K. na de gymles naar douchende meisjes kijkt is in Putte overigens al een oud verhaal. Het lijkt in het dorp te worden beschouwd als een eigenaardige gewoonte van een redelijk populair schoolhoofd.

Een ouder die onlangs aangifte tegen K. deed vertelt in dagblad BN/DeStem vandaag: ''Mijn jongste dochter van 11 jaar speelde afgelopen december samen met wat andere kinderen uit groep 8 voor zwarte Piet. Daarna reed K. met de geschminkte kinderen naar zijn huis in Ossendrecht. Net zoals het jaar ervoor. Eerst kregen de kinderen eten. Na het eten moesten ze uitkleden en onder de douche. Ze moesten met hun vingers schmink van elkaars gezicht halen en elkaar bodypainten. Hij maakte foto's. Daarna heeft hij met een washandje billen, schouders en benen gewassen.'' Er zijn verder geen expliciete seksuele handelingen verricht zo heeft de dochter haar moeder laten weten. Volgens anderen doet K. dit al jaren. Het komen kijken als jonge meisjes onder de douche of bloot in een kleedkamer staan.

Volgens het Openbaar Ministerie vallen boven genoemde zaken onder 'ontuchtige handelingen' zoals beschreven in het kader van artikel 245 van het Wetboek van Strafrecht. ''Dat zijn handelingen van seksuele aard die in strijd zijn met de sociaal-ethische normen.''

CD: The Bees - Octopus

Het Isle of Wight in het zuiden van Engeland was in de jaren 1968, 1969 en 1970 een verzamelplaats voor enkele van de grootste muziekacts op aarde. Jimi Hendrix, Bob Dylan, Miles Davis, Pretty Things, The Who en vele andere grootheden zorgden in de late dagen van augustus voor een stormloop naar het kleine eiland. In 1970 trok het festival zelfs meer bezoekers dan Woodstock het jaar ervoor.
Op datzelfde eiland in het plaatsje Ventnor worden zes jongens aangestoken met het muzikale virus dat na al die tijd nog op het eiland rondwaart. Het virus heeft nog maar weinig mutaties ondergaan en resulteert nog steeds in een vrolijk jaren zestig geluid: The Bees leveren hun derde album af, getiteld Octopus.

Jongens pissen brandje op dak uit

Drie jongens uit Scherpenzeel hebben met hun urine een brandje op een schooldak geblust. De drie, 12, 13 en 14 jaar oud, zagen hoe 'grote jongens' de brand stichtten door brandend hout op het dak van de school te gooien.

De knapen bedachten zich geen moment en klommen het dak op. Daar aangekomen ritsten zij hun gulp open, en loosden de inhoud van hun blaas over de vlammen. De heldendaad vond al op 10 april plaats, maar het AD bericht er vandaag pas over.

De politie meldt enorm trots op de jongens te zijn. Eén van de jongens vertelde aan de agenten na afloop dat hij later ''blusser'' wil worden. De 'grote jongens' zijn nog spoorloos.

Liverpool wil vijf spelers langer vastleggen

Liverpool heeft de intentie om de contracten van Steven Gerrard, Jamie Carragher, Steve Finnan, Xabi Alonso en José Reina open te breken en te verlengen. De manager van de Engelse club, Rafael Benítez, liet vrijdag weten dat de gesprekken inmiddels gaande zijn.

"Door de halve finale in de Champions League lagen de onderhandelingen even stil, maar die zijn nu weer voortgezet. Hopelijk komen we vóór de finale tot een overeenkomst. De spelers liggen nog jaren vast, maar wij willen ze langer vastleggen", aldus Benítez in een reactie.

Bakircioglü naar Ajax

Naar alle waarschijnlijkheid zal Kennedy Bakircioglü binnen korte tijd een contract tekenen bij Ajax. De speler van FC Twente verkiest de Amsterdamse club boven PSV en HSV.

Hoewel Ajax de gesprekken over de transfersom met FC Twente nog moet afronden, worden er geen problemen verwacht. Bakircioglü heeft namelijk een vaste afkoopsom van 1,3 miljoen euro in zijn contract staan. Pas als Ajax en FC Twente het eens zijn geworden, meldt de 26-jarige Zweed zich in de ArenA voor de contractbesprekingen.

Sevilla maakt indruk op Van Nistelrooy

De komende weken zal in de Spaanse Primera Divísion duidelijk worden wie met de titel aan de haal gaat. Er staan nog zes speelronden op het programma. FC Barcelona, Sevilla en Real Madrid maken de grootste kans om kampioen van Spanje te worden.

Het onderlinge verschil tussen de drie clubs bedraagt slechts twee punten. Dit weekend staat er in de Spaanse competitie een topper op het programma. Sevilla staat momenteel op de tweede plaats en moet het opnemen tegen Real Madrid. Deze club is op de derde positie van de ranglijst terug te vinden.

Ruud van Nistelrooy, speler van Real Madrid, had een interview met het blad AS en keek vooruit naar de spannende ontknoping: "Ik heb gisteren de wedstrijd van Sevilla gezien, dat was indrukwekkend. Ze hebben een sterkt team, dat al twee jaar in de hogere regioenen meedraait. Vooral hun offensieve speeltstijl zorgt ervoor dat ze zo goed presteren."

De Nederlander denkt overigens dat het kampioenschap in de Primera Divísion pas in de laatste speelronden beslist wordt. "Wij zijn in vorm, Sevilla is in vorm dus zullen we de druk op Barcelona kunnen opvoeren. Zij maken een mindere periode door, maar met zulke geweldige spelers kan dat in één keer omslaan."

[MotoGP] Rossi vanaf pole in Shanghai

Valentino Rossi start komende zondag, tijdens de Grote Prijs van China, vanaf poleposition. Zaterdag reed de Italiaan op het circuit van Shanghai een tijd van 1.58,424 en was hiermee de snelste.

John Hopkins, rijdend voor Suzuki, eiste de tweede plaats voor zich op door 1.59,315 te klokken. Yamaha-rijder Collin Edwards completeerde de top drie voor de race in China met een tijd van 1.59,406. De wedstrijd op het circuit van Shanghai is de vierde MotoGP-wedstrijd van dit seizoen.

'Van der Leegte terug naar PSV'

PSV heeft de eerste opvolger voor Philip Cocu binnen. Tommy van der Leegte, voormalig speler van ADO Den Haag, verruilt zijn ploeg VfL Wolfsburg deze zomer voor de club uit Eindhoven. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Brabanders.

Van der Leegte en PSV zijn het op veel punten al eens over een meerjarig contract. Toch is de komst van de 30-jarige speler nog niet helemaal zeker. VfL Wolfsburg vecht namelijk nog voor lijfsbehoud in de Bundesliga. De voorzitter van de Duitsers heeft namelijk aangegeven pas over een vertrek te willen praten zodra de competitie afgelopen is. Hij is ook de enige die een overgang nog in de weg zou kunnen staan.

VfL Wolfsburg heeft wel laten weten dat ze 200.000 euro voor Van der Leegte willen hebben. PSV wil echter proberen om hem transfervrij over te nemen, aangezien de middenvelder heimwee naar Nederland heeft. "Het is geen geheim dat ik graag terug wil naar PSV", liet de speler in een reactie weten. "Maar meer kan ik er nu niet over zeggen."

In de periode tussen 1994 en 1997 kwam Van der Leegte ook al uit voor PSV. Toen kwam hij 30 keer voor de ploeg uit Eindhoven in actie en wist hij één keer te scoren.

Verdachte pedoseksueel vrijuit na opstappen OM

JustitieEen man uit Almelo die vastzat op verdenking van het op brute wijze verkrachten van een 13-jarig gehandicapt meisje is deze week vrijgesproken omdat de officier van justitie woedend de rechtszaal had verlaten. Openbaar aanklaagster mr. Patricia van der Valk was zo boos op het feit dat de Almelose rechtbank een kroongetuige in het openbaar wilde horen, dat ze haar biezen pakte.

De verdachte, de 41-jarige Asmiru S., werd hierop door de rechtbank vrijgesproken. De rechtbank gaf daarmee het Openbaar Ministerie een gevoelige tik op de vingers door te stellen dat er sprake was van een ''flagrante schending van de beginselen voor een goede procesorde''. Vrijspraak was volgens de rechtbank het enige dat restte.

Asmiru S. zou zich tijdens de jaarwisseling van 2004 in een woning in Almelo hebben vergrepen aan de zwakbegaafde 13-jarige Monique. De kroongetuige, een 15-jarig buurmeisje, zou S. op heterdaad hebben betrapt. De advocaat van de verdachte twijfelde echter aan de getuige en wilde het meisje in het openbaar in het bijzijn van haar cliënt aan de tand voelen. Aanklaagster mr. Van der Valk was hier fel op tegen omdat het inmiddels 18-jarige meisje emotioneel de confrontatie met de verdachte niet aan zou kunnen. De rechter was het daar niet mee eens, waarop Van der Valk opstapte om te voorkomen dat het meisje gehoord zou moeten worden.

Mr. Van der Valk wil zelf niet reageren op haar besluit. Een persofficier zegt dat de officier van justitie haar besluit heel weloverwogen heeft genomen.

De advocaat van Asmiru S. zal een schadeclaim indienen wegens 9 maanden ten onrechte vastzitten in voorarrest. S. kwam overigens niet meteen vrij, omdat hij nog een maand van een andere celstraf moet uitzitten.

Het OM zal overigens wel hoger beroep aantekenen tegen de vrijspraak.

'SP wilde pact met Wilders sluiten'

Icoon PolitiekDe Socialistische Partij wilde met PVV-leider Geert Wilders een afspraak maken om elkaar tijdens de verkiezingscampagne met rust te laten. Dat zegt Wilders vandaag in Trouw. "Een soort niet-aanvalsverdrag, althans zo interpreteerde ik het," aldus Wilders.

Het voorstel werd gedaan tijdens een lunch in een restaurant in Den Haag, waarvoor SP-Kamerlid Harry van Bommel Wilders uitgenodigd had. Volgens Van Bommel overwoog zo’n 5 procent van de mensen die SP wilden stemmen ook om op de PVV te stemmen. Daarom wilde hij dat de PVV zich meer zou richten op de VVD-aanhang, terwijl de SP zich dan op de PvdA-kiezer kon richten.

Van Bommel bevestigt dit verhaal niet. Hij kan zich wel het etentje herinneren, waarin gesproken is over de peilingen. "Wellicht hebben we ook gesproken over de kiezers, maar wat Wilders suggereert, daar heb ik geen herinnering aan," zegt Van Bommel. Hij "kan een opmerking hebben gemaakt" over dat Wilders de VVD, de CU en het CDA leeg zou kunnen eten, terwijl de SP zich op de PvdA zou richten, maar een afspraak zou niet gemaakt zijn.

Volgens Wilders zijn integratiekwesties sowieso een gevoelig onderwerp binnen de SP: "Je zag bijvoorbeeld dat Marijnissen zich in het debat over de dubbele paspoorten muisstil hield, om een tijd later te zeggen dat één paspoort toch beter was."

Vier clubs klagen West Ham aan

De Engelse voetbalclub West Ham United krijgt opnieuw een aanklacht tegen zich. Nadat het eerder al door Wigan Athletic werd aangeklaagd, gaan nu ook Charlton Athletic, Fulham en Sheffield United naar de rechter.

De reden hiervoor is dat West Ham twee spelers had opgesteld, te weten Javier Mascherano en Carlos Tevez, die niet speelgerechtigd waren. Door dat voorgeval kreeg West Ham een fikse boete aan de oren, maar puntenaftrek kreeg de club uit de Engelse Premier League niet.

Deze vier clubs hebben opnieuw een aanklacht ingediend omdat ze vinden dat West Ham toch puntenaftrek moet krijgen. Niet alleen West Ham, de gehele organisatie van de Premier League wordt aangeklaagd.

[MotoGP] Jacque komt zwaar ten val

De Fransman Olivier Jacque ontbreekt morgen in de Grand Prix van van China in de MotoGP-klasse. De coureur van Kawasaki raakte tijdens de vrije trainingen op het circuit van Shanghai geblesseerd.

Jacque is meteen geopereerd aan zijn rechter onderarm en zal zo snel mogelijk terugvliegen naar Europa. Jacque, oud wereldkampioen in de 250cc-klasse, kwam zwaar ten val in de laatste bocht van het circuit.

Van Basten neemt Alex op in wereldelftal

De bondscoach van het Nederlands elftal, Marco van Basten, heeft op de site van de KNVB zijn wereldelftal bekend gemaakt.

Van Basten heeft ervoor gekozen om geen Nederlanders op te nemen in zijn wereldteam. "Ik moet wel zeggen dat het ongelooflijk lastig is, er zijn zoveel goede spelers. Want ook jongens als Ibrahimovic, Rooney, Drogba en Toni zijn fantastische spelers en die staan nu nog niet eens op m'n lijstje. Zoveel luxe en dus ingewikkelde keuzes, ga er maar aan staan," aldus Van Basten.

Doel: Buffon (Juventus).

Verdediging: Maicon (Inter Milan), Alex (PSV), Terry (Chelsea) en Abidal (Olympique Lyon).

Middenveld: Gerrard (Liverpool), Kaka (AC Milan) en Lampard (Chelsea).

Aanval: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Henry (Arsenal) en Ronaldinho (Barcelona).

'Kwart zou op Pim Fortuyn stemmen'

Icoon Enqu괥Als Pim Fortuyn nog leefde, zou ruim een kwart van de Nederlanders op hem stemmen. Bijna 56 procent zou voor iemand anders kiezen. Dat blijkt uit een onderzoek van Interview-NSS in opdracht van De Telegraaf, waarover die krant zaterdag op de voorpagina schrijft.

Ruim de helft (55 procent) vindt dat de zondag vijf jaar geleden vermoorde Fortuyn de politiek heeft veranderd. Volgens één op de vijf deelnemers aan het onderzoek is dat in positieve zin gebeurd. Circa 44 procent gelooft dat de politiek er beter had voorgestaan als Fortuyn nog had geleefd.

Toch vindt 58 procent dat Nederlanders de politicus in 2004 ten onrechte uitriepen tot grootste Nederlander aller tijden. Volgens bijna één op de vijf van de respondenten komt die titel hem wel toe.

Fortuyns ideeën voor beperking van het aantal asielzoekers en aanpak van de islam spreken minder aan dan zijn plannen om de overheidsbureaucratie terug te dringen en zijn pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting.

Een kleine 40 procent is van mening dat Geert Wilders, fractieleider van de Partij voor de Vrijheid, het gedachtegoed van Fortuyn vandaag de dag het beste vertegenwoordigt. Tweede Kamerlid Rita Verdonk (VVD) komt met 12 procent op de tweede plaats.

Cafú langer bij AC Milan

Cafú heeft zijn contract bij AC Milan tot medio 2008 verlengd. De 36-jarige Braziliaanse flankverdediger is bij de Rossoneri bezig aan zijn vierde seizoen. Eerder speelde hij jarenlang voor AS Roma en kwam hij ook nog uit voor Palmeiras, Real Zaragoza en São Paulo.

Naast het langer vastleggen van Cafú is Milan bezig trainer Carlo Ancelotti en verdediger Alessandro Nesta langer aan zich te binden. "Nesta heeft de wens uitgesproken zeker bij Milan te willen blijven", aldus de vice-president van AC Milan, Adriano Galliani. Ancelotti en Nesta hebben in Milaan nog een verbintenis tot respectievelijk 2008 en 2010.

Kuznetsova naar halve finale Warschau

De Russin Svetlana Kuznetsova heeft zich voor de halve finales geplaatst van het WTA-toernooi in Warschau. Kuznetsova versloeg met 3-6, 6-3 en 6-4 de Amerikaanse Venus Williams.

Nadat ze de eerste set had verloren, veranderde de Russische van tactiek en liet ze haar opponente meer lopen. Williams probeerde dat te vermijden door vaak naar het net te komen. Daar werd ze meerdere keren gepasseerd door een lob of een winner langs de lijn.

Mobiel bellen warmt de aarde op

Mobiel bellen draagt bij aan de opwarming van de aarde en daarmee aan klimaatveranderingen. Dat heeft een groep van vijftig wetenschappers vastgesteld tijdens een conferentie in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Ze riepen op tot een bewuster gebruik van een mobieltje.

De schade van mobiel bellen ligt volgens de onderzoekers niet alleen in de stroom die nodig is voor de batterijen, maar vooral in de energie die vrijkomt door het gebruik van radiofrequenties. Een telefoontje is volgens hen geen probleem, maar miljarden gesprekken en sms'jes in de wereld elke dag vormen wél een probleem.

Wapenlobby komt op voor terreurverdachten

Icoon BuitenlandsDe machtige Amerikaanse wapenlobby, The National Rifle Association (NRA), komt op voor de rechten van terreurverdachten.

De organisatie verzet zich volgens Amerikaanse media tegen een wetsvoorstel dat verkoop van wapens verbiedt aan personen die op een lijst staan van verdachten van terroristische activiteiten. Volgens de NRA heeft iedereen in de VS het recht om een wapen te kopen. Elke beperking daarop is in strijd met de grondwet, dus ook als mensen alleen maar verdacht zijn en niet veroordeeld.

De huidige wet bepaalt dat wapenverkopers de antecedenten moeten natrekken van de aspirant-koper. De verkoop kan worden geweigerd in bepaalde gevallen zoals bijvoorbeeld veroordelingen wegens huiselijk geweld of illegale immigratie.

Het prijken op een overheidslijst van personen die mogelijk iets te maken hebben met terrorisme is geen wettelijke grond om een wapenverkoop te blokkeren en dat wil het wetsvoorstel juist veranderen.

DVD: Prey

In de low-budget film Open Water vochten twee mensen tegen de elementen en een paar gevaarlijke haaien. De film was een groot succes, er werd veel geld aan verdiend en het duurde dan ook niet lang voordat er een vervolg kwam in de vorm van Adrift. Wederom een paar mensen die aan de elementen waren overgeleverd, maar dit keer waren ze zelf hun eigen vijand. De film deed het iets minder goed dan het origineel. Toch is er weer een film die sterk lijkt op Open Water, maar dan in een totaal andere setting: op de Afrikaanse savanne en in plaats van haaien moeten de hoofdpersonen het nu stellen met een paar hongerige leeuwen. Het resultaat, Prey, is wederom met een beperkt budget gemaakt en sinds kort op dvd.


Nederland viert bevrijding

Icoon BinnenlandsNederland viert vandaag de bevrijding van de Duitse bezetter, 62 jaar geleden. Door het hele land worden festiviteiten gehouden. Het thema van de dag is vrijheid, grondrechten en veiligheid.

Utrecht is dit jaar de centrale plek voor de viering. De dag wordt hier geopend met de 5 mei-lezing in de Domkerk. Oud-minister Jan Pronk praat onder de titel 'Vrijheid zonder grenzen' over de mogelijkheden en onmogelijkheden om vrede, veiligheid en democratie op te leggen aan andere landen.

In de Domkerk zullen circa zeshonderd mensen aanwezig zijn, onder wie minister-president Balkenende, de commissaris van de koningin en diverse burgemeesters. De premier geeft om 12.00 uur op het Domplein het startschot voor de tocht naar Park Transwijk, waar het bevrijdingsfestival wordt gehouden. In dat park ontsteekt de minister-president het bevrijdingsvuur. Hij opent daarmee alle dertien de bevrijdingsfestivals.

De bands Racoon, Krezip en Opgezwolle gaan per helikopter de bevrijdingsfestivals af. Zij dragen als ambassadeurs van de vrijheid het thema van dit jaar uit. In Wageningen worden in de middag 1600 oud-strijders verwacht om deel te nemen aan het Vrijheidsdefilé, dat voor de tweede keer in de Gelderse stad wordt gehouden. Het dient ter vervanging van de traditionele veteranenparade die Prins Bernhard er tot zijn dood afnam.

Celstraf voor Paris Hilton

Een rechtbank in Los Angeles heeft de Amerikaanse hotelerfgename Paris Hilton vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 45 dagen, omdat ze autoreed terwijl haar rijbewijs was ingetrokken. Dat heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt.

De 26-jarige Hilton werd in februari aangehouden, omdat ze te snel en zonder licht reed in haar blauwe Bentley. Toen bleek ook dat ze geen rijbewijs had. Dat was eerder ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed.

Hilton, die berucht is wegens haar wilde uitspattingen, gaat 5 juni de cel in om haar straf uit te zitten.

Kun jij dat zeepje even oprapen?

Met dank aan Elviria, static en paultjuhhh voor de submit.

Ontmoeting met een schaduw

Soms kom ik hem ineens tegen. Laatst nog, zomaar in de supermarkt. Het blijft vreemd om hem te zien lopen. Wim Jansen is namelijk zo ongelooflijk gewoon. Hij is bijna de Frans Bauer onder de vaderlandse voetbalhelden. Misschien speelt hij wel een rol, al kan ik het me niet voorstellen. In dat geval verdient hij een kans als acteur. Wie Wim Jansen ziet, heeft nooit het gevoel dat daar een man loopt die geschaard wordt onder de beste voetballers die Nederland voortgebracht heeft. Hij miste natuurlijk de pure klasse van een Cruijff of het authentieke van een Van Hanegem. Wim Jansen was gewoon een goede voetballer.

Bruggink scoort voor winnend Hannover

Hannover 96 blijft kans houden op Europees voetbal. Hannover versloeg in eigen huis Energie Cottbus met 2-0. Arnold Bruggingk zorgde voor één van de treffers.

Bruggink maakte zeven minuten voor tijd de tweede treffer voor de thuisploeg. De Braziliaan Vinícius had in de 37e minuut Hannover op voorsprong geschoten. Hannover klimt door de overwinning naar de zevende plaats op de ranglijst. Hannover heeft nu 44 punten uit 32 wedstrijden.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.