'Van der Leegte terug naar PSV'

PSV heeft de eerste opvolger voor Philip Cocu binnen. Tommy van der Leegte, voormalig speler van ADO Den Haag, verruilt zijn ploeg VfL Wolfsburg deze zomer voor de club uit Eindhoven. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Brabanders.

Van der Leegte en PSV zijn het op veel punten al eens over een meerjarig contract. Toch is de komst van de 30-jarige speler nog niet helemaal zeker. VfL Wolfsburg vecht namelijk nog voor lijfsbehoud in de Bundesliga. De voorzitter van de Duitsers heeft namelijk aangegeven pas over een vertrek te willen praten zodra de competitie afgelopen is. Hij is ook de enige die een overgang nog in de weg zou kunnen staan.

VfL Wolfsburg heeft wel laten weten dat ze 200.000 euro voor Van der Leegte willen hebben. PSV wil echter proberen om hem transfervrij over te nemen, aangezien de middenvelder heimwee naar Nederland heeft. "Het is geen geheim dat ik graag terug wil naar PSV", liet de speler in een reactie weten. "Maar meer kan ik er nu niet over zeggen."

In de periode tussen 1994 en 1997 kwam Van der Leegte ook al uit voor PSV. Toen kwam hij 30 keer voor de ploeg uit Eindhoven in actie en wist hij één keer te scoren.