John Higgins wederom in finale

Gerard (RedFever007)
John Higgins heeft zich geplaatst voor de finale van het WK-snooker dat momenteel wordt gespeeld in Sheffield. Stephan Maguire verloor nipt van Higgins met 17-15. De tegenstander van de Engelsman komt uit de partij tussen Shaun Murphy en Mark Selby.

Na de eerste sessie hadden beide spelers evenveel frames gewonnen, ieder schreef er vier op zijn naam. Ook de in de tweede sessie hielden beide heren elkaar in evenwicht, na de sessie stond het 8-8. De 31-jarige Higgins liep in de derde sessie tegen een achterstand aan, Maguire won het meeste aantal frames en sloot af met een 10-14 voorsprong. In de vierde en laatste ontmoeting in de halve finale kwam de Schot knap terug tot 15-15.

Het 29e frame kende een memorabel moment, Higgins maakte de duizendste century in het Crucible Theatre van Sheffield in 31 jaar. In het laatste frame besliste Higgins, ondanks een slecht frame met veel fouten, de partij en plaatste zich voor de derde keer voor de finale. Higgins werd éénmaal wereldkampioen toen hij Ken Doherty versloeg. In 2001 verloor hij van Ronnie O’Sullivan.