Leo Beenhakker interim-trainer bij Feyenoord

Leo Beenhakker keert tijdelijk terug bij Feyenoord. Beenhakker (64) zal gedurende de play-offs als interim-trainer aan de club verbonden zijn. Maandag staat Beenhakker, die in 1999 als laatste trainer kampioen werd met Feyenoord, voor het eerst voor de groep. Beenhakker, die momenteel bondscoach is van Polen, moet tijdens de play-offs alsnog Europees voetbal zien af te dwingen.

Beenhakker hoefde geen seconde na te denken toen Feyenoord zich meldde."Dit is een 'duty call' die ik niet kan weigeren. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat." Beenhakker is overigens geen kandidaat om hoofdtrainer te worden voor het aankomende seizoen. De clubleiding beraadt zich nog over de vacante trainerspositie.

Feyenoord zocht na het opstappen van Erwin Koeman naar een trainer die gedurende zijn carrière aangetoond heeft in korte tijd een ommekeer te kunnen bewerkstelligen en daarnaast de club van binnen en van buiten kent. Beenhakker past volgens de club in dat profiel.

In 2000 pakte Beenhakker voortijdig zijn biezen bij Feyenoord, nadat hij de club een jaar eerder met een straatlengte voorsprong aan de titel had geholpen. Hij was in de Champions League tijdens het seizoen 1999/2000 zeer succesvol. Het Europees avontuur strandde uiteindelijk op de laatste speeldag van de tweede groepsfase.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!