Saviola kan toch bijtekenen

Javier Saviola kan toch zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij FC Barcelona. Of de Argentijn dat ook gaat doen is nog maar zeer de vraag.

Saviola heeft bij Barcelona geen uitzicht op een basisplaats en zijn contract bij de Catalanen loopt af. Lange tijd leek hij geen nieuw contract te kunnen tekenen, maar na gesprekken met technisch directeur Txiki Beguiristain is er duidelijkheid gekomen. Mocht de Argentijnse aanvaller willen blijven, dan zal hij zo'n tweederde van zijn salaris moeten inleveren. Ook zal hij derde spits blijven.

De international, die altijd aangaf dat zijn voorkeur bij Barcá lag, staat nu voor een moeilijke keuze. Clubs als Real Zaragoza, Villarreal en Real Mallorca willen de spits aantrekken, en zijn bereid minstens het dubbele van zijn 'nieuwe' loon uit te keren. Saviola's zaakwaarnemer Diego Queiruga gaf toe dat hij deze clubs contact met hem hebben opgenomen. "Ook dat van het nieuwe contract klopt, al heb ik nog geen officieel document van Barcelona ontvangen", zei Queiruga.