Blind trots op ongelukkige Daley

Maikel (WeebI)
Daley Blind kende gisteren een dubieuze avond. De middenvelder van het Nederlands elftal onder-17 wist in het groepsduel met IJsland (3-0) tweemaal te scoren, maar moest afhaken met een blessure.

De zoon van ex-speler/coach van Ajax Danny Blind speelde zijn eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap onder-17 in België, nadat hij in de eerste groepswedstrijd tegen het gastland (2-2) was geschorst. Tegen IJsland stond de middenvelder van Ajax in de basis en wist hij met twee goals zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een smet op het duel was dat Blind met een enkelblessure uitviel en waarschijnlijk de rest van het toernooi niet meer in actie komt.

"Als je hem ziet vertrekken met een blessure, denk je dat het niet zo erg is", zegt Daley's vader Danny. "Het is zeer jammer voor hem maar ik weet als geen ander dat dat bij het vak hoort." De toekomstige technisch directeur van Sparta vond zijn zoon erg goed spelen. "De eerste goal was erg goed en bij de tweede had de doelman wel wat meer kunnen doen, maar overall speelde hij een goede wedstrijd. Voor jongeren van die leeftijd is het fantastisch om op zo'n toernooi te spelen, dus is het teleurstellend om zo af te moeten haken."

Door de overwinning van Nederland staat Oranje nu bovenaan Groep B. Engeland heeft eveneens vier punten, maar moet nog tegen de Nederlanders. België heeft twee punten uit twee duels, maar de Belgen hebben op papier nog de makkelijke wedstrijd tegen IJsland te gaan.