Berlusconi: "Mijn vrouw gaat vreemd"

Icekool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er gaan al langer geruchten dat de vrouw van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi vreemdgaat, maar nu heeft hij het zelf ook toegegeven. Zijn vrouw blijkt een relatie te hebben met Massimo Cacciari, een hoogleraar filosofie.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Deense premier Rasmussen, zei Berlusconi: "Rasmussen is de meest aantrekkelijke premier van Europa. Misschien moet ik hem eens aan mijn vrouw voorstellen, hij is toch echt veel knapper dan Cacciari." Tegen de stomverbaasde Rasmussen zei hij: "Je kent het verhaal niet. Ik zal het je straks vertellen."

In een cultuur waar overspel van zijn vrouw het ergste is dat een man kan overkomen, is de bekentenis van Berlusconi opmerkelijk. De eerste roddels over de huwelijksproblemen van de premier en zijn vrouw, Veronica Lario, ontstonden in 2001. Vanaf toen verscheen het echtpaar steeds minder vaak samen in het openbaar.

De geruchten laaiden verder op toen Lario zich openlijk tegen de oorlog in Irak uitsprak, terwijl haar man juist helemaal voor de oorlog was. Toen de krant La Repubblica haar vroeg of ze haar man nog vaak sprak, antwoordde ze: "Er is niet alleen de telefoon. Soms zie ik hem nog op televisie." De laatste keer dat Berlusconi in het openbaar over zijn vrouw sprak, was in augustus.