FOK!ker van de week: tong80

Aantrekkelijk, imponerend, geniaal, indrukwekkend, sociaal, muzikaal, erudiet, intelligent, maar vooral bescheiden. Zo beschrijft tong80 zichzelf. De topposter van FOK! (227.151 posts op het forum, op dit moment) is de user van de week.

tong80
tong80 in de enige foto die van hem beschikbaar is (zegt hij)

FOK!
 • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
  Zoals velen via Big Brother. Big Brother 2 in mijn geval. Eerst meelezen en na twee maanden geprobeerd me te registreren. Maar dat lukte me niet. Een week later kwam ik stomdronken thuis en lukte het me op een zondagochtend zo rond half zes wel. Toen kwam ik er na een week of drie achter dat er meer was dan alleen Big Brother op FOK!. De rest is geschiedenis.

 • Je bent nooit crew geweest. Zou je dat ook niet willen? Je bent immers al veel online.
  Ik moet er niet aan denken om agentje te spelen. Dat zit niet in mijn aard. En ik zou er al een dagtaak aan hebben mijn eigen topics te sluiten.

 • Wat zou FOK! volgens jou nog beter maken?
  Ik vind het forum geweldig. Daar is voor iedereen wel wat te vinden. Misschien een sub-forum over sjoelen. Verder lees ik de laatste tijd steeds vaker de FrontPage. Daar valt nog wel meer uit te halen lijkt me.

 • In het verleden had je een soort van pleinvrees. Hoe eng is het echte leven anno 2007 voor jou?
  Ik zal altijd een schijtluis blijven. Als ik in de trein zit en er loopt iemand met een vioolkoffer door het gangpad denk ik onmiddellijk dat we gekaapt gaan worden.

 • Je bent de topposter van FOK! Je post dag en nacht en duikt overal bovenop. waarom? Heb je geen echt leven?
  Over het algemeen post ik pas na 17:00 uur. Ik kan met weinig slaap de dag doorkomen. Dus vroeg naar bed hoef ik niet. Ik doe ook altijd dingen tegerlijkertijd. Bij mij staan de televisie en radio dag en nacht aan. Verder ga ik elke zaterdag naar het voetbalveld, doe een computercursus en ga af en toe naar een concertje, zoals afgelopen zaterdag met Doc, Kamagurka en Treinhomo. Tussendoor probeer ik de actualiteit qua porno bij te houden.

 • Waar komt die smiley met de tong vandaan bij iedere post?
  Begin 2001 opende Dinosaur sr. een topic of er iemand zo lief wilde zijn een leuk icoontje te maken voor mij. Uit verschillende inzendingen koos ik deze, gemaakt door Vork. Ik vond het wel leuk een soort signatuurtje te gebruiken net zoals Verbal doet. Nu is het een tweede natuur geworden.

 • Wordt die smiley nu net als de V. van Verbal automatisch gegenereerd voor je op het forum?
  Niet van die moeilijke woorden gebruiken.

 • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
  Ik denk best wel groot. Ik merk het als er een downtime is. Dan zit ik met andere users op MSN te schelden wat er nu weer aan de hand is. Ben bijvoorbeeld gewend om tijdens voetbalwedstrijden of andere gebeurtenissen/programma's te reageren op het Forum. Tijdens de Gouden Kooi uitzendingen is dat altijd lachen. Het is minder leuk om naar de X-factor te kijken als je niet met andere users kunt schelden op de jury.

 • Is er iets of iemand op FOK! waar je vrolijk van wordt, naar uitkijkt misschien?
  Er zijn verschillende users waar ik fan van ben. SCH, GHaven ( Kikkerlikker) Popolon en Treinhomo, om er een paar te noemen. Die maken me altijd aan het lachen. Verder zou ik niet meer zonder haaibaaike kunnen. Heerlijk hoe ze altijd op me hapt.

 • Kun je een paar van de leukste momenten voor jou op FOK! beschrijven?
  Het geslowchat met shmoopy toen Fok nog niet zo groot was en er geen andere wijsneuzen tussen kwamen. De zogenaamde popcorn-topics in het Feedback-forum zijn vaak ook geweldig. Sommige topics zijn echt briljant. Het sjaal-vergiet topic van SCH of de fake pics in het De Gouden Kooi-forum. Twee jaar geleden had ik een leuk 1 april topic. Ik had mensen wijsgemaakt dat ik op televisie zou komen. Dus iedereen zat naar pop-quiz-a-go-go te kijken en te raden wie ik nou was. Verder ben ik quiz-fanaat en ben altijd weer verheugd als ik een vraag goed beantwoord. Eigenlijk is het ondoenlijk. Morgen denk ik vast 'Kut ik had die of die nog moeten noemen'.

 • Wat heeft FOK! jou opgeleverd?
  RSI

 • Je hebt ooit een relatie gehad met shmoopy. Waarom is dat uitgegaan?
  Wat een vraag hahahahaha. We sloegen elkaar de hersens in, nou goed?

 • Zou je nog ooit met een FOK!ker willen daten?
  Ik heb FOK!kers onder mijn beste vrienden. Ik vind al die vooroordelen buiten alle proporties. Het zijn meestal gewoon mensen zoals jij en ik. Ze moeten echt eens uit het verdomhoekje worden gehaald. Stigmatiseren is zo gemakkelijk. Kortom: ze moet cup DD hebben.

 • Heb je nu een relatie?
  Niet dat ik weet.

 • Op wat voor type vrouw val je?
  Dat verschilt bij mij altijd. Je kunt nog zo mooi zijn, zonder uitstraling krijg je geen punten van Tong.

  Buiten FOK!
 • Leeftijd, opleiding, beroep?
  Ik ben 44 jaar oud en heb acht jaar over de HAVO gedaan ( in mijn examenjaar waren er medeleerlingen die me met U aanspraken). Vorig jaar ben ik door mismanagement bij supermarktconcern Laurus mijn baan kwijtgeraakt, zoals een paar duizend anderen. Ik ben me nu drie dagen in de week aan het omscholen. Maar ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ik later wil worden. Verder doe ik vrijwilligerswerk bij mijn voetbalclubje in Zaltbommel.

 • De vraag van shmoopy: Vraag je je wel eens af: is het geworden wat ik wilde?
  Ik had graag profvoetballer willen worden. Denk ook dat ik er het talent voor had. Maar daar moet je een bepaalde mentaliteit voor hebben. Dat ontbrak er bij mij aan. Verder heb ik nooit grote idealen gehad. Als mijn vrienden en familie gelukkig zijn, ben ik het ook.

 • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
  Voor een man: had je niet liever een meisje willen zijn?
  Voor een vrouw: Had je niet liever een man willen zijn?

 • De Poppenkraam of Pommetje Horlepiep?
  Pommetje natuurlijk. Dat was zo slecht gemaakt, een soort tweederangs Swiebertje, dat het daardoor juist geweldig was.