John Inman (Mr. Humphries) overleden

Rob (R@b)
In een ziekenhuis in de Britse hoofdstad Londen is de Britse acteur John Inman op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Inman is vooral bekend geworden door zijn rol als mister Humphries in de tv-serie 'Are you being served' (Wordt u al geholpen). Die tv-comedy uit de jaren '70 was indertijd zeer populair, ook in Nederland. Nadat 'Are you being served' in 1985 eindigde, werden de televisieoptredens van Inman ook minder. In 1992-1993 werd er nog een spin-off van 'Are You Being Served' gemaakt, onder de naam 'Grace & Favour', waarin Inman weer in de huid van mr. Humphries kroop.

In 'Are you being served' speelde Inman de rol van verwijfde verkoper in een typisch Brits warenhuis genaamd 'Grace Brothers'. In zijn rol heette hij voluit 'Mr. Wilberforce Claybourne Humphries' en was hij overduidelijk homoseksueel. Beroemd uit de tv-serie werd de kreet: ''Mister Humphries are you free?'', waarop hij steevast met hoge stem antwoordde: ''Yes i'm free''.

John Inman was in het gewone leven overigens ook homoseksueel. In 2005 ging hij, toen de Britse wet dat mogelijk maakte, een geregistreerd partnerschap aan met Ron Lynch waarmee hij al 33 jaar een relatie had.John Inman in zijn glansrol